Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bekoforum

arkadaşlar benim aracım aveo 1.3 lt sedan. şuan 850 km de ve şehiriçi 100km de 6 lt yakıyor. umarım dahada düşer. çünkü devamlı şehir içi kullandığımdan fabrika verisi olan 4,2 için bu aracı aldım(umarım fiyasko değildir). aynı araçtan olan arkadaşlara soruyorum araç km leri ve şehir içi yakıt tüketimleri nedir.

senin ki sedan olmasına rağmen iyiymiş valla. benim 1.4 otomatik hatchback şu an 3800kmlerde ve ortalama yakıtı 9 ile 10.5 arası oynuyor.
  • 2012 model 1.4 lt sedan 2 ayı geçti

alırken bütün sıfır araçların fiyat listelerine baktım bu donanımda bu seviyede uygun fiyatla başka bir araç bulamadım ( sedan araçlara baktım)

o nedenle uygun geldi ve aldım ve 2000 km civarındayım aracımdan gayet memnunum.

bu yıl kışın soğuk geçmesinden araçtan ilk zamanlarda fazla test yapamadım havaların ısınmasıyla aracın performansı giderek daha iyi olmaya başladı.

tüketim olarak daha öncede yazdım 7- 7.5 aralığında kullanıyorum şehir dışına 1 kez gittim ondada 6lt nin altındaydı.

benzin ülkemizde pahalı o nedenle tüketim normal de olsa kuruş bazında çok yakıyo gibi görünüyor.

bide bu devirde benzinli otomatik araç için zengin olmak gerek yavvv :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemgtr

2012 model 1.4 lt sedan 2 ayı geçti

alırken bütün sıfır araçların fiyat listelerine baktım bu donanımda bu seviyede uygun fiyatla başka bir araç bulamadım ( sedan araçlara baktım)

o nedenle uygun geldi ve aldım ve 2000 km civarındayım aracımdan gayet memnunum.

bu yıl kışın soğuk geçmesinden araçtan ilk zamanlarda fazla test yapamadım havaların ısınmasıyla aracın performansı giderek daha iyi olmaya başladı.

tüketim olarak daha öncede yazdım 7- 7.5 aralığında kullanıyorum şehir dışına 1 kez gittim ondada 6lt nin altındaydı.

benzin ülkemizde pahalı o nedenle tüketim normal de olsa kuruş bazında çok yakıyo gibi görünüyor.

bide bu devirde benzinli otomatik araç için zengin olmak gerek yavvv :)

o zenginlerdenim o zaman =) benim de 9.5 sizinkini de 7.5 olarak düşünürsek aradaki 2 veya 2.5 lt ortalama farkı kaç kuruşa tekabül ediyor diyebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

arkadaşlar benim aracım aveo 1.3 lt sedan. şuan 850 km de ve şehiriçi 100km de 6 lt yakıyor. umarım dahada düşer. çünkü devamlı şehir içi kullandığımdan fabrika verisi olan 4,2 için bu aracı aldım(umarım fiyasko değildir). aynı araçtan olan arkadaşlara soruyorum araç km leri ve şehir içi yakıt tüketimleri nedir.

senin ki sedan olmasına rağmen iyiymiş valla. benim 1.4 otomatik hatchback şu an 3800kmlerde ve ortalama yakıtı 9 ile 10.5 arası oynuyor.

atladığın bi nokta var benim ki dizel ve kataloğunda şehir içi 4,2 lt diyor. ama ne yazıkki şuan 6 lt yakıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

Orijinalden alıntı: mhsn34

zaten benzinliden dizele doğru aklımın kaymasına sebep olan farklı vergi dilimlerinde olmaları ve dizelin elden çıkarırken ki kolaylığı.
    biraz önce dediklerinizi de dikkate alarak iki modeli tekrar mukayese ettim,

ön yolcu koltuk alt bölmesi
    krom kaplı iç kapı açma kolları
    krom kaplı ön ve arka lambalar
    krom kaplı cam altı çıtaları
    sis farları
    park sensörleri
    16" jant
    6 hoparlör
    otomatik farlar

bunlar ltz modelin artılarıydı.
    liste fiyatında lt ve ltz model arasında 3400 lira fark var.
    aslına bakarsan bu kadar farkı hakedecek ekstra donanımlar değil sanki;
    ancak motorların da farklı olduğunu unutmamak gerek.
    şimdi haketti gibi sanki

ha bir de ltz model 6 vites, uzun zamandır şirket aracı olarak volvo s40 kullanıyorum 6 vites, alıuştı elim 6 vitese. 5 vites arabalara bindiğimde şaşırıp Rokete :) atmaya da çalışmışlığım oldu .

hafta sonu her iki aracı da canlı görme şansına eriştim.(benzinli ve dizel LTZ ler)

benzinli 1.4 ltz 100hp için 36 bin
    dizel 1.3 95hp ltz için 40 bin liraya pazarlıkta ettik aslında ama sonuna kadar zorlamadım henüz
    tahmin ediyorumki 1000er lira daha indirilebilir.

39 bin lira da muadili yada benzeri olan diğer firmaların arabalarına göre iyi bir fiyat/performans.
    valla yazmaya başladım, bişey diyecektim unuttum :)
    kendi kendimi durduk yere 1.3 dizel ltz modeli almaya ikna ettim durduk yere

yorumlarınız için teşekkür edeyim bu arada :)

ltz nin motor farkı yok denecek kadar az. çünkü ne kadar motor 20hp güçlü gibi gözüksede birinin torku 190nm dğerinin 200 nm %5 fark için değmez zaten %5 daha iyi motor ama %5 daha fazla yakıyor. ltz alacaksan sadece 6. vites için alınır. geri kalan farklar hikaye. en basiti ltnin 15 jant lastiği 150-200 lira , ltznin 16 jant lastiği 250 lira , her ihtimalde daha masraflı bi araç ltz.

en basiti ltnin 15 jant lastiği 150-200 lira , ltznin 16 jant lastiği 250 lira
    bunu ne amaçla söylediniz anlayamadım.

demek istediğim bahsettiğim ltz nin artıları 3400 lira farkı hakeder mi? dediğiniz gibi en fazla para edeni jant.

• Arkadaşlar DİZEL AVEO düşünen biri olarak birşey ögrenmek istiyorum tecrubelerinizden geriye doğru da gittim net cevap oluşmamış gibi..

-Periyodik bakım masrafı nedir? yaptırdıysanız. yada servis ne fiyat veriyor?(Vergideki avantaj periyodik masrafta gidiyor mu ki?)
    - 75 bg 5 vites - 95 bg 6 vitesin yakıt tüketimi katalogtaki kadar oynuyor mu acaba?
    75 bg mi 95 bg mi özetle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: napsakki

Arkadaşlar DİZEL AVEO düşünen biri olarak birşey ögrenmek istiyorum tecrubelerinizden geriye doğru da gittim net cevap oluşmamış gibi..

-Periyodik bakım masrafı nedir? yaptırdıysanız. yada servis ne fiyat veriyor?(Vergideki avantaj periyodik masrafta gidiyor mu ki?)
    - 75 bg 5 vites - 95 bg 6 vitesin yakıt tüketimi katalogtaki kadar oynuyor mu acaba?
    75 bg mi 95 bg mi özetle :)

şöyle ki bazı arkadaşlar 75bg kasa için az kaldığını söylemişti. bence de 95 bg 6 vites her zaman tercih edilir. hem araba daha rahat gider hemde 6 vites olduğundan kolay kolay tıkanmaz. masraflar konusunda henüz bilgim yok daha 2haftalık aracım ama olursa paylaşırım
  • quote:

demek istediğim bahsettiğim ltz nin artıları 3400 lira farkı hakeder mi? dediğiniz gibi en fazla para edeni jant.

bence etmez bi para edecek , istenebilecek 6 ileri vites varki ben ona 3400 lira vermem..
  • quote:

quote:

bence etmez bi para edecek , istenebilecek 6 ileri vites varki ben ona 3400 lira vermem..

Ben arabanın görünüme cok önem verdigim icin 16jant ve o farlarin çevresindeki kapi kollarindaki krom çıtalar bile 3400tlyi hak ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Orijinalden alıntı: harun_daymoon

arkadaşlar bende forumda yeniyim. aveo 1.3 ltz 95 bg. 6 ileri vites aldım. beyaz renk. arkadaşların merak ettikleri sorular varsa cevaplayabilirim. arabam şu an 1000 km de. ve çok memnunum...fakat morolimi bozan bazı şeyler var mesela araç full ama arka frenler kampana ona takıldım ayrıca far kısmını temizlemek bana çok zor geliyor :) aralara kaçan tozları çıkarmak baya uğraştırıyor. merak ettiği bir soru var, googlede araştırdım ama bulamadım. aveo ltz 1.3 95. bg arabanın motoru kaş subaplı (valveli) ?

arkalar kampana olmasına rağmen fren mesafesi 4 tekeri de disk olan yeni hyundai accent blue dan daha kısa, daha iyi yani. yeni aveonun frenleri çok iyi bu konuda sıkıntınız olmasın

ewet bence 10 numara freni dün test sürüşü yaptım 1.4 lt at hackback frene hafif dokunmamla arkadakiler ön koltuklara yapıştı çok sert ::::))) ivana sertttt

• Merhaba arkadaşlar. Bugün itibarı ile OPİS'ten Chevrolet Aveo HB Klasik Otomatik 1.4 Benzinli aldım. Beyaz renkli. Paspas, park sensörü ve kartel koruma hediye aldım. 28.800 TL sıfır araç. Opis 2000 TL farkla garantili tüp takabileceklerini söyledi. Şimdilik istemedim. Forumda okuduklarım bana çok yardımcı oldu. Teşekkürler. Araçla ilgili sıkıntılarım olursa buraya yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plonaj

Merhaba arkadaşlar. Bugün itibarı ile OPİS'ten Chevrolet Aveo HB Klasik Otomatik 1.4 Benzinli aldım. Beyaz renkli. Paspas, park sensörü ve kartel koruma hediye aldım. 28.800 TL sıfır araç. Opis 2000 TL farkla garantili tüp takabileceklerini söyledi. Şimdilik istemedim. Forumda okuduklarım bana çok yardımcı oldu. Teşekkürler. Araçla ilgili sıkıntılarım olursa buraya yazarım.

hayırlı olsun arkadaşım allah kaza bela vermesin. bende de 1.4 otomatik benzinli var kırmızısı. chevroletkulu bu. org buraya gir çok fazla yardımcı oluyorlar buluşma falan =)
  • teypde config ayarlarında konforu seçerseniz bir sürü seçenekler var. mesela arabadan indikten ve kapıları kilitledikten sonra far takip falan.
  • Herkese merhaba

Tekrar güncel verilerimi paylaşmak istedim;

Aracım, 95 hp sedan 2012 aveo şu anda 5500 km civarındayım

İstanbul avrupa yakasında oturuyorum

Cuma günü öğleden sonra Bursa' ya gidiş dönüş toplam 550 km yol yaptım

Tam yarım depo mazot harcadım

Göstergedeki değer 3.9 lt/100 km.

85 - 95 km/h arası hızla cruse kontrolle gittim

6. viteste devirim 1600 civarındaydım

Süperr süper süperrr

Bide sanırım 95 LTZ sedanla en fazla km de olan benim, o yüzden sanırım hepimiz kaç para geçircekler diye benim servis km' i bekleyeceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Herkese merhaba

Tekrar güncel verilerimi paylaşmak istedim;

Aracım, 95 hp sedan 2012 aveo şu anda 5500 km civarındayım

İstanbul avrupa yakasında oturuyorum

Cuma günü öğleden sonra Bursa' ya gidiş dönüş toplam 550 km yol yaptım

Tam yarım depo mazot harcadım

Göstergedeki değer 3.9 lt/100 km.

85 - 95 km/h arası hızla cruse kontrolle gittim

6. viteste devirim 1600 civarındaydım

Süperr süper süperrr

Bide sanırım 95 LTZ sedanla en fazla km de olan benim, o yüzden sanırım hepimiz kaç para geçircekler diye benim servis km' i bekleyeceğiz

3.9 neredeyse lpg tüketimi güçlü motorlar için. çok iyi bir ortalama o. peki tahmininizce 1 depo ile kaç kilometre yapabilir sürekli 3.9 ile?

• quote:

quote:

quote:

Ben arabanın görünüme cok önem verdigim icin 16jant ve o farlarin çevresindeki kapi kollarindaki krom çıtalar bile 3400tlyi hak ediyor.

+1

• Son ölçümlerime göre 1.3 LT aracım 200 tl motorinle 900 km yaptı. bunun 500 km si şehir içi 400 km şehir dışı.
  • quote:

Son ölçümlerime göre 1.3 LT aracım 200 tl motorinle 900 km yaptı. bunun 500 km si şehir içi 400 km şehir dışı.

ortalama yakım kaç olarak gözüküyordu?
  • Sürekli 3.9 yakarsa 1100 km yol yapar diyor yol bilgisayarı.

Çünkü eve vardığımda 547 km yol yapmıştım ve yol bilgisayarının menzili daha 550 - 560 km yol yaplabilir diyordu.

Bu hesaba göre 1100 oluyor ama ben son 50 - 100 km' yi çok sağlıklı bulmuyorum işin açıkçası. Yani 1000 km garanti diyebilirim.

İşin açıkçası ben şehirler arasında daha da düşürebileceğimi düşünmüyorum. Belki daha uzun bir yolda ve araba daha hafif olursa en fazla 3.8 veya 3.7 yapılabilir.

Ki bence bu son derece yeterli bir tüketim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Sürekli 3.9 yakarsa 1100 km yol yapar diyor yol bilgisayarı.

Çünkü eve vardığımda 547 km yol yapmıştım ve yol bilgisayarının menzili daha 550 - 560 km yol yaplabilir diyordu.

Bu hesaba göre 1100 oluyor ama ben son 50 - 100 km' yi çok sağlıklı bulmuyorum işin açıkçası. Yani 1000 km garanti diyebilirim.

İşin açıkçası ben şehirler arasında daha da düşürebileceğimi düşünmüyorum. Belki daha uzun bir yolda ve araba daha hafif olursa en fazla 3.8 veya 3.7 yapılabilir.

Ki bence bu son derece yeterli bir tüketim.

bence 1000km gibi bir rakam çok iyi. umarım nice 1000'ler görürsünüz

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.