Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

Orijinalden alıntı: bekoforum

Son ölçümlerime göre 1.3 LT aracım 200 tl motorinle 900 km yaptı. bunun 500 km si şehir içi 400 km şehir dışı.

ortalama yakım kaç olarak gözüküyordu?

Yol bilgisayarını birkaç kez sıfırladım. şehir içi 6.5, şehir dışı 4.7 gibi. 200 tl ile 900 km yapınca ortalama 5.6 oluyor. Bu arada aveo ile corsanın motorları aynı olduğu halde corsanın katalok değeri şehir içinde 5,5 lt diyor, aveo 4.2 lt. aynı motorla bu kadar fark olacağını sanmıyorum(corsa ile aveo arasında okadar aero dynamic ve transmisyon farkı olacağınıda sanmam. hatta corsa bu konuda daha iyidir bence). Burada Aveoda olan ama corsada olmayan start/stop özelliği için ise üreticisi olan bosch, en fazla %8 tasarruf sağlanabileceğini söylüyor. bu durumda aveo da şehir içinde olsa olsa en fazla 5 lt ye düşer. 5 lt yede ben razıyım. çünkü araçtan oldukça memnunum.

• Merhaba Arkadaşlar
    Dün depomu fulledim. (Kredi kartım sağolsun :D ) 1.4 LT 3000 km deki aracımın 7.4/100 km ortalaması olduğunu buldum. Daha önceki kullanımlarım gibi %60 Ş.İ, %40 Ş.D
    Ayrıca birşey daha farkettim. Yol bilgisayarı değeri ile hesaplamış olduğum değer aynıydı.
    5000 km ye kadar ortalama tüketim değerinin biraz daha düşeceğini düşünürsek benim istediğim 6.8-7.2/100 km aralığına düşecektir.
    Bu arada merak ettiğim bir husus daha var. Araçlarınız kaç KMye geldi. 15-20 bini deviren arkadaşlar var mı? Peryodik bakımına giren?
    Kolay gelsin...
  • quote:

quote:

quote:

Son ölçümlerime göre 1.3 LT aracım 200 tl motorinle 900 km yaptı. bunun 500 km si şehir içi 400 km şehir dışı.

ortalama yakım kaç olarak gözüküyordu?

Yol bilgisayarını birkaç kez sıfırladım. şehir içi 6.5, şehir dışı 4.7 gibi. 200 tl ile 900 km yapınca ortalama 5.6 oluyor. Bu arada aveo ile corsanın motorları aynı olduğu halde corsanın katalok değeri şehir içinde 5,5 lt diyor, aveo 4.2 lt. aynı motorla bu kadar fark olacağını sanmıyorum(corsa ile aveo arasında okadar aero dynamic ve transmisyon farkı olacağınıda sanmam. hatta corsa bu konuda daha iyidir bence). Burada Aveoda olan ama corsada olmayan start/stop özelliği için ise üreticisi olan bosch, en fazla %8 tasarruf sağlanabileceğini söylüyor. bu durumda aveo da şehir içinde olsa olsa en fazla 5 lt ye düşer. 5 lt yede ben razıyım. çünkü araçtan oldukça memnunum.

ben 2011 (yeni kasa) aveo kullanıyorum LTZ modeli ama start/stop özelliği yok. hangi model de var start/stop özelliği?

• quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba Arkadaşlar
    Dün depomu fulledim. (Kredi kartım sağolsun :D ) 1.4 LT 3000 km deki aracımın 7.4/100 km ortalaması olduğunu buldum. Daha önceki kullanımlarım gibi %60 Ş.İ, %40 Ş.D
    Ayrıca birşey daha farkettim. Yol bilgisayarı değeri ile hesaplamış olduğum değer aynıydı.
    5000 km ye kadar ortalama tüketim değerinin biraz daha düşeceğini düşünürsek benim istediğim 6.8-7.2/100 km aralığına düşecektir.
    Bu arada merak ettiğim bir husus daha var. Araçlarınız kaç KMye geldi. 15-20 bini deviren arkadaşlar var mı? Peryodik bakımına giren?
    Kolay gelsin...

benzinli mi dizel mi? otomatik mi manuel mi?
  • Eksik yazmışım sanırım.
    1.4LT benzinli manuel
  • quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Eksik yazmışım sanırım.
    1.4LT benzinli manuel

bende bi uzun yola gidebilsem maksimum kaça kadar düşüyor görücem ama şu an full şehir için kullanım max. 9.3'e indirebildim. belki daha da iner. bende de 1.4 otomatik benzinli var.
  • Yeni Aveo devir saati, ekran ve iç görünüm.

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&
  • aldığım gibi uzun yola gitmek zorunda kaldım geçen cumartesi, iyi de oldu aslında :) toplamda 1400 km yaptım 1.4 manuel benzinli yol bilgisayarında 6.4 yaktığını göstermekte,yeri geldi 95 100 yaptım yeri geldi q3 passat tsi kovaladım delilik işte :D değer nasıl sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

aldığım gibi uzun yola gitmek zorunda kaldım geçen cumartesi, iyi de oldu aslında :) toplamda 1400 km yaptım 1.4 manuel benzinli yol bilgisayarında 6.4 yaktığını göstermekte,yeri geldi 95 100 yaptım yeri geldi q3 passat tsi kovaladım delilik işte :D değer nasıl sizce ?

Gittiğiniz surat dilimlerine göre bence gayet iyi. Onun da aşağısına inmek icin dizel araca sahip olmanız lazım zaten:) passat tsı kovalarken max kaç gördünüz veya o kadar zorlayabildiniz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

aldığım gibi uzun yola gitmek zorunda kaldım geçen cumartesi, iyi de oldu aslında :) toplamda 1400 km yaptım 1.4 manuel benzinli yol bilgisayarında 6.4 yaktığını göstermekte,yeri geldi 95 100 yaptım yeri geldi q3 passat tsi kovaladım delilik işte :D değer nasıl sizce ?

Gittiğiniz surat dilimlerine göre bence gayet iyi. Onun da aşağısına inmek icin dizel araca sahip olmanız lazım zaten:) passat tsı kovalarken max kaç gördünüz veya o kadar zorlayabildiniz mı?

teşekkür ederim :)
    passatı 160 a kadar kovaladım sonrasında bozuk yol geldi, tabi onunla boy ölçüşemez bnm badi ama fena gitmiyor kerataa :D

kazasız belasız cezasız günler herkese..

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim :)
    passatı 160 a kadar kovaladım sonrasında bozuk yol geldi, tabi onunla boy ölçüşemez bnm badi ama fena gitmiyor kerataa :D

kazasız belasız cezasız günler herkese..

160la passat kovalarken dizel araçda 6.5 litrenin altında yakmaz. belki geçer bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Herkese merhaba

Tekrar güncel verilerimi paylaşmak istedim;

Aracım, 95 hp sedan 2012 aveo şu anda 5500 km civarındayım

İstanbul avrupa yakasında oturuyorum

Cuma günü öğleden sonra Bursa' ya gidiş dönüş toplam 550 km yol yaptım

Tam yarım depo mazot harcadım

Göstergedeki değer 3.9 lt/100 km.

85 - 95 km/h arası hızla cruse kontrolle gittim

6. viteste devirim 1600 civarındaydım

Süperr süper süperrr

Bide sanırım 95 LTZ sedanla en fazla km de olan benim, o yüzden sanırım hepimiz kaç para geçircekler diye benim servis km' i bekleyeceğiz

6. vites deviri 1600 de tutup deneyeceğim. Ama bu değeri yakalamak inişli çıkışlı bir yolda çok zor. Deneyip buraya yazacağım.

• Orijinalden alıntı: CapnZAFO

şöyle ki bazı arkadaşlar 75bg kasa için az kaldığını söylemişti. bence de 95 bg 6 vites her zaman tercih edilir. hem araba daha rahat gider hemde 6 vites olduğundan kolay kolay tıkanmaz. masraflar konusunda henüz bilgim yok daha 2haftalık aracım ama olursa paylaşırım

geç oldu ama :D çok teşekkürler...
    (gidişat LTZ/SEDAN/BEYAZ yönününda ama hayırlısı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

Herkese merhaba

Tekrar güncel verilerimi paylaşmak istedim;

Aracım, 95 hp sedan 2012 aveo şu anda 5500 km civarındayım

İstanbul avrupa yakasında oturuyorum

Cuma günü öğleden sonra Bursa' ya gidiş dönüş toplam 550 km yol yaptım

Tam yarım depo mazot harcadım

Göstergedeki değer 3.9 lt/100 km.

85 - 95 km/h arası hızla cruse kontrolle gittim

6. viteste devirim 1600 civarındaydım

Süperr süper süperrr

Bide sanırım 95 LTZ sedanla en fazla km de olan benim, o yüzden sanırım hepimiz kaç para geçircekler diye benim servis km' i bekleyeceğiz

sizin servis sonucunu merakla bekliyoruz :D
    aveoda en düşük değeri sizden duyduk, 75 BG için en bu rakamı yada daha düşüğünü söyleyen oldu da kaçırdıysam bilmiyorum tabi

bir de katalogta
    210 Nm@1750-2500 rpm diyor;
    1750 devirin altında kullanmamak daha mı mantıklı acaba arabayı..
    pratikte sürat arttığı için tüketimi arttırsa da VERİM açısından max torkta kullanmak daha uygun diye biliyorum.
    Otomotiv dersinde öğrenip unutamadığım bilgi :) max. tork = minimum yakıt tüketimi
    tecrübe edenlerin bilgilerini bekliyoruz:D
    --

• cuma günü Çorlu İnanlara 1.3 dizel aveonun periyodik bakım ücretini sordum ve bana 15.000 de ilk bakım olacak ve 440 Tl olduğunu söylediler bilginize. Ayrıca aracınızın kaskosunu kaça ve hangi şirkete yaptırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serocan39 -- 1 Nisan 2012; 10:11:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: napsakki
    pratikte sürat arttığı için tüketimi arttırsa da VERİM açısından max torkta kullanmak daha uygun diye biliyorum.
    Otomotiv dersinde öğrenip unutamadığım bilgi :) max. tork = minimum yakıt tüketimi
    --

minimum yakıt tüketimini 2200 devir ile 6. vitesde giderken yakalarsınız. 1750 devirden önce turbo devreye tam giremediğinden tork yetersiz olur ve araç inişlerde az yakmasına ramen hafif yokuşlarda bile aşırı yakıt tüketir, bayılır ve vites düşürmek zorunda kalırsınız.düzdede hız kaybeder.
  • quote:

Güzergahınız neydi uzun yol tüketiminiz biraz fazla geldi; gerçi yüksek hıza çıktığınız için 6.4 olmuş yoksa 6lt den daha az yakması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

Orijinalden alıntı: napsakki
    --

minimum yakıt tüketimini 2200 devir ile 6. vitesde giderken yakalarsınız. 1750 devirden önce turbo devreye tam giremediğinden tork yetersiz olur ve araç inişlerde az yakmasına ramen hafif yokuşlarda bile aşırı yakıt tüketir, bayılır ve vites düşürmek zorunda kalırsınız.düzdede hız kaybeder.

sayın mustik61 ögrenme amaçlı soruyorum; 2200 deviri nasıl hesaplıyoruz...(1600 devirde gidernarkadaşa en azından 1750 altına inilmese mi demiştim ki daha da net bir cevap geldi:D)

• quote:

Orijinalden alıntı: serocan39

cuma günü Çorlu İnanlara 1.3 dizel aveonun periyodik bakım ücretini sordum ve bana 15.000 de ilk bakım olacak ve 440 Tl olduğunu söylediler bilginize. Ayrıca aracınızın kaskosunu kaça ve hangi şirkete yaptırdınız.

440 TL yüksek midir acab emsallerine göre?
    (en son-net bildiğim bakım ücreti mondeo ecoboss 1600 yetkili serviste 300 TL)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemgtr

quote:

Güzergahınız neydi uzun yol tüketiminiz biraz fazla geldi; gerçi yüksek hıza çıktığınız için 6.4 olmuş yoksa 6lt den daha az yakması lazım.

Aydından Konya Ereğliye gittim geldim,
    evet tüketim fazla umarım 4-5000km den sonra normale döner :D umarım :))
    önceki aracım dizeldi yakıtı çok iyiydi gerçekten fakat masraf açıyordu ve açacaktı da
    değiştirmek durumunda kaldım, hayırlısı artık :)

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.