Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu araç turbo dizel ve turbonun en verimli olduğu devir 2200 devir. 2200 devirde 6 vites ile aracın 120 km hıza çıkması bişey değiştirmez. turbo olmasa zaten bu motorun gücü 50hpnin altında kalır. 1750 devirin altında kalırsanız turbo devrede olmadığı için motorunuz 95 hp değil 60-70 hp gibi bir güç üretir ki o zaman vites küçültmek zorunda kalırsınız.

1.3 cdtı yada fiattaki adıyla multijet dizel motorda güç nasıl elede edilir;

eksoz gazının döndürdüğü bir pervaneden alınan güç dişlilerle bir hava pompasına bağlıdır.(bu düzeneğe turbo denir ve büyük çoğunluğu bosh tarafından üretilir ve tüm otomotiv firmalarına satılır) bu pompa pistonlara sürekli hava pompalar motor devri ne kadar artar ve eksoz gazı ne kadar basınçlı çıkarsa turbonun pompaladığı havada o kadar artar. 1750 devirden önce eksoz gazının basıncı turbonun pervanesini yeterince hızlı döndüremediği için güç artışı olmaz. 3750 devirden sonrada pompalanan havanın akış hızı motorun hava ihitiyacını karşılayamacak kadar azaldığı için güç birden bire düşer.

silindire dolan hava piston tarafından sıkıştırılır. turbo olmasa sadece atmosfer basıncıyla çok kısa bir sürede silindire çok az hava alınabileceği için küçük hacimden güç üretimi nerdeyse olmaz .silinidir içindeki basınç yaklaşık 8 bara (1.3 multijet ve cdtıda) ulaştığında enjektörler mazotu püskürtür ve yüksek basınç nedeniyle ısınan havanın ısısıyla patlar. bu patlama öylesine şiddetli olurki motor dayanabilsin diye silindir gömlekleri ve pistonlar benzinli motora göre 4 kat daha sert malzemeden yapılır.patlama olunca piston aşağı iner ve eksantirik mili döner. siz eğer patlama noktasını 8 den 8.5a ecunun ayarlarıyla oynayarak yükseltir yani chip tuning yaptırırsanız aracınız daha az mazotla daha fazla güç elde eder fakat patlama şiddeti daha fazla olacağı için yıpranmada o derece artar. motorunuzun ömrü 500 binse chip tuning sonrası 300 bine düşer. taksiciler hariç bu kadar kmyi kimse yapmayacağı için kimsede bunu fark edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

Orijinalden alıntı: napsakki

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

sayın mustik61 ögrenme amaçlı soruyorum; 2200 deviri nasıl hesaplıyoruz...(1600 devirde gidernarkadaşa en azından 1750 altına inilmese mi demiştim ki daha da net bir cevap geldi:D)

SOLDA DEVİR SAATİNDE 2 NİN ÜSTÜNDE 2.2NİN ALTINDA TUTUN DEVİR SAATİNİ TAMAMDIR.
    http://images.chevroleteurope.com/64648a8149bd987a5ee40bdd30355d0ee6462332/1000x400_gallery_interior_aveo4d5d_007.jpeg

kendimi tam ifade edememişim :)
    yani en ideal devirin (aveo için) 2200 devir oldugunu (misal 2100 değil de) nereden buluyoruz?hesaplama sistemi nedir? demek istemiştim.

en ideal devir diye bir şey yoktur bence. sonuçta arabanın az yakmasını istiyorsan devir saatini aşağılarda tutman gerekiyor.
    doğal olarak senin devir saatin ne kadar artarsa benzin pompalaması o kadar artıyor ve buna göre de yakım artıyor. devir saatini ne kadar düşük tutarsanız benzin yakımı da o kadar düşecektir. ama 90-100 gidecekseniz eğer ve devir saati yukarılarda yani 3bine yakın kalıyorsa vites arttırmanız gerekebilir. motorun sesinden zorlanmasını yükünün farkını anlarsınız zaten.

Zafer,
    otomatik vitesler devir saatini nasıl ayarlıyacak
    ipucları versene.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tobin Bell

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

sayın mustik61 ögrenme amaçlı soruyorum; 2200 deviri nasıl hesaplıyoruz...(1600 devirde gidernarkadaşa en azından 1750 altına inilmese mi demiştim ki daha da net bir cevap geldi:D)

SOLDA DEVİR SAATİNDE 2 NİN ÜSTÜNDE 2.2NİN ALTINDA TUTUN DEVİR SAATİNİ TAMAMDIR.
    http://images.chevroleteurope.com/64648a8149bd987a5ee40bdd30355d0ee6462332/1000x400_gallery_interior_aveo4d5d_007.jpeg

kendimi tam ifade edememişim :)
    yani en ideal devirin (aveo için) 2200 devir oldugunu (misal 2100 değil de) nereden buluyoruz?hesaplama sistemi nedir? demek istemiştim.

en ideal devir diye bir şey yoktur bence. sonuçta arabanın az yakmasını istiyorsan devir saatini aşağılarda tutman gerekiyor.
    doğal olarak senin devir saatin ne kadar artarsa benzin pompalaması o kadar artıyor ve buna göre de yakım artıyor. devir saatini ne kadar düşük tutarsanız benzin yakımı da o kadar düşecektir. ama 90-100 gidecekseniz eğer ve devir saati yukarılarda yani 3bine yakın kalıyorsa vites arttırmanız gerekebilir. motorun sesinden zorlanmasını yükünün farkını anlarsınız zaten.

Zafer,
    otomatik vitesler devir saatini nasıl ayarlıyacak
    ipucları versene.

Bende yeni aveo var ve otomatik dışında manuel de kullanabiliyorum. M vites seçeneği var ve deviri oradan kontrol edebiliyorum.

• arkadaşlar arabasına boya koruma, kaput filmi gibi şeyler yaptıranlar oldu mu? Yaptırdılar ise kaça, hangi firmaya yaptırdılar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serocan39

arkadaşlar arabasına boya koruma, kaput filmi gibi şeyler yaptıranlar oldu mu? Yaptırdılar ise kaça, hangi firmaya yaptırdılar?

servis de boya korumanın fiyatı 350 TL. meguiars sonax ziebart da falan 250 TL civarında
  • sonax iç, dış komple koruma için 380 tl fiyat verdi sizce iyi mi fiyat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinlilerde 105 km hızda 3000 rpm gösteriyo bu normal mi?
  • quote:

sonax iç, dış komple koruma için 380 tl fiyat verdi sizce iyi mi fiyat.

normal olarak kendi fiyatlarını vermişler. bende bu fiyata yakın bi fiyat almıştım 1-2ay önce istanbul bostancı sonax'tan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

benzinlilerde 105 km hızda 3000 rpm gösteriyo bu normal mi?

kaçıncı viteste olduğuna bağlı. 5 veya 6daysan normaldir. ama 6ya atsan da iyi olur devir düşer az yakarsın.
  • deli olucam ya araç yok 1.3 lt sedan, beyaz arıyorum kimsede yok, bu ay içerisinde gelecek diyorlar hep.
  • quote:

quote:

kaçıncı viteste olduğuna bağlı. 5 veya 6daysan normaldir. ama 6ya atsan da iyi olur devir düşer az yakarsın.

arabam 5 vites manuel :D
    6. vites olmalıydı çünkü 95 100 gbi hızlarda 3000 devir bence çok fazla
  • quote:

quote:

quote:

arabam 5 vites manuel :D
    6. vites olmalıydı çünkü 95 100 gbi hızlarda 3000 devir bence çok fazla

bende yeni aveo var 6ileri otomatik vites ve arabayı zorlamadığım sürece 3000 devri pek fazla görmüyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

Ben de Aveo almak istiyorum ama sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.Öncelikler benzinli araç alacağım.Aveo nun 1.3 LTZ modelini almak istiyorum.Yaklaşık 35.000 tl sanırım.

Seat İbiza- Suzuki Swift-Kia Rio arasında kaldım.Biraz daha para ayarlayabilirsem 1.4 Honda Jazz Fun almak istiyorum.Bu modeller hakında bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe2304

Arkadaşlar merhaba,

Ben de Aveo almak istiyorum ama sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.Öncelikler benzinli araç alacağım.Aveo nun 1.3 LTZ modelini almak istiyorum.Yaklaşık 35.000 tl sanırım.

Seat İbiza- Suzuki Swift-Kia Rio arasında kaldım.Biraz daha para ayarlayabilirsem 1.4 Honda Jazz Fun almak istiyorum.Bu modeller hakında bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

1.3 ltz dizel motorlu ve listesi 42.600 lira şuan. senin kastın benzinli 1.4 ltz sanırım.
  • Evet benzinli ve manuel bakıyorum.Ucuz olması bakımından.
    Bu modeller birbirinin muadili midir?
    Fiyatı iyi olanı almak mı makuldür?
  • quote:

deli olucam ya araç yok 1.3 lt sedan, beyaz arıyorum kimsede yok, bu ay içerisinde gelecek diyorlar hep.

sahibindende bir tane sedan beyaz vardı ama LT mi hatırlamıyorum (dizel)
  • quote:

quote:

deli olucam ya araç yok 1.3 lt sedan, beyaz arıyorum kimsede yok, bu ay içerisinde gelecek diyorlar hep.

sahibindende bir tane sedan beyaz vardı ama LT mi hatırlamıyorum (dizel)

aldım mı bayiden almalıyım, kredi olanağı daha iyi geliyor bana bayiden oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe2304

Evet benzinli ve manuel bakıyorum.Ucuz olması bakımından.
    Bu modeller birbirinin muadili midir?
    Fiyatı iyi olanı almak mı makuldür?

ben 3 hafta önce 1.4 ltz yeni aveo aldım otomatik benzinli. aynı sizin gibi jazz mı yoksa aveo mu diodum ama bi aveonun içine oturdum bi jazzın içine nedense aveo daha çekici geldi. gerek dijital ekranı gerekse iş aydınlatması ve iç tasarımı olsun çok hoş bir araba. ayrıca dış görünümü de jazzdan çok daha iyi. cam tavan seçeneği de koysalarmış jazz kalmazdı zaten ortalıkta.
    bence sizde benim gibi yapabilirsiniz. honda bayine gidin jazza oturun sonra chevrolet bayine gidin ltz bir yeni aveoya oturun hangisi içinize sinerse onu alın. bu arada yeni aveo 1.4 lt benzinli 5 ileri 1.3 dizel 6 ileri vites seçeneği var.

• arkadaşlar hb aveoda arkada oturanların bacakları rahat sığıyor mu, sedan gibi geniş mi?
  • quote:

arkadaşlar hb aveoda arkada oturanların bacakları rahat sığıyor mu, sedan gibi geniş mi?

biz ailecek uzunuz. ben 1.88 abim 1.93 babam 1.87 ve hangisi arkama otursa sığabiliyorlar ama tabi biraz bacakları kenara açmak gerekiyor doğal olarak.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.