Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar;

Bence kesinlikle kendiniz denemeniz lazım.

Burada arka koltukların sırtlıklarının diklikleri, ön koltukların arka kısımlarının düz yada içeri doğru bükümlü olması, oraya sığması gereken bacağın boyu gibi çeşitli parametreler devreye giriyor.

Ama eski aracaım Opel Corsa olduğu için biliyorum.

opel Corsanın arka kısmı Citroen C3' ün arka kısmından geniş. Kendim bizzat denedim

Sedan Aveonun diz mesafesi de Opel Corsa nın diz mesafesinden daha geniş. Eşim bizzat denedi

Sonuç

FOREVER AVEO (şimdilik)

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

@serocan39

Merhabalar;

Bence kesinlikle kendiniz denemeniz lazım.

Burada arka koltukların sırtlıklarının diklikleri, ön koltukların arka kısımlarının düz yada içeri doğru bükümlü olması, oraya sığması gereken bacağın boyu gibi çeşitli parametreler devreye giriyor.

Ama eski aracaım Opel Corsa olduğu için biliyorum.

opel Corsanın arka kısmı Citroen C3' ün arka kısmından geniş. Kendim bizzat denedim

Sedan Aveonun diz mesafesi de Opel Corsa nın diz mesafesinden daha geniş. Eşim bizzat denedi

Sonuç

FOREVER AVEO (şimdilik)

aveo daha bi jip tarzı durduğu için iç hacmi çok geniş. karşılaştırma yapacaktım ama internette iç hacimleri bulamadım. bulabilirsem bir kaç aracınkini paylaşırım

• Yeni Aveo 1.3 dizel 5 vites uygun vites değiştirme aralıkları( bir sonraki viteste tork alt sınırı olan 1750 devirin altına düşmemek için bir önceki viteste çıkılması gereken devirler görülmektedir. Tabiki düz yol şartlarında geçerlidir. Eğime göre + yada - yönde farklılık gösterecektir.

devir vites hız km/h
    3200 1 28
    1750 2 28

devir vites hız km/h
    2850 2 45
    1750 3 45

devir vites hız km/h
    2600 3 66
    1750 4 66

devir vites hız km/h
    2350 4 89
    1750 5 88
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekoforum

Yeni Aveo 1.3 dizel 5 vites uygun vites değiştirme aralıkları( bir sonraki viteste tork alt sınırı olan 1750 devirin altına düşmemek için bir önceki viteste çıkılması gereken devirler görülmektedir. Tabiki düz yol şartlarında geçerlidir. Eğime göre + yada - yönde farklılık gösterecektir.

devir vites hız km/h
    3200 1 28
    1750 2 28

devir vites hız km/h
    2850 2 45
    1750 3 45

devir vites hız km/h
    2600 3 66
    1750 4 66

devir vites hız km/h
    2350 4 89
    1750 5 88

DÜZELTME !!!!!

Ben bu hızları aşağıda görülen; gmpowertrain sitesinden aldığım bizim araçların şanzuman bilgileri ve
    teker ölçülerine dayanarak hesapladım. ilk üç vites tutuyor, ama 4 ve 5. vites değerleri tutmuyor. hesaplarımı kontrol ettim bir hata görünmüyor. ya burdaki vites dişli oranları bizim şanzumanlarda farklı yada gözden kaçırdığım birşey var. yanlış bilgilendirme için özürdilerim.

Type: Front wheel drive, 5 speed with integrated differential

Configuration: Transversal, two shaft

Engine range: SDE 1.3L - Diesel

Maximum engine torque: 140 lb.-ft. (190Nm) (A13DTE)

Maximum gearbox torque: 140 lb.-ft. (190 Nm)

Center distance: 180mm

Gear ratios: MEM

First: 3.91

Second: 2.14

Third: 1.32

Fourth: 0.89

Fifth: 0.67

Reverse: 3.31

Final Drive Ratio: 3.55 for 1.3 SDE Aveo application

Applications: Chevrolet Aveo

• Aveo classic sedan 1.4 se almak üzereyim liste fiyatı 28 bini buluyor 26 ya verecek zaten elinde bi tane kalmış.Çok hoş duruyorda bu yakıt meselesi beni düşündürüyor.Tüplü istemiyorum her yere giremiyorsun tüp varmı diye kontrol ediyorlar.Dizeli yok olan markalarda 5-6 bin pahalı.Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
  • İyi akşamlar

2008 model aveo sedat sahibiyim. araç ocak 2009 da yola çıktı. garanti süresi 5 yıldı. aracın debriyaj rulmanından ses geliyordu. servise götürdüğümde garanti süresinin bittiği söylendi. 5 yıl dediğimde onun aslında 3+2 olduğu ve +2 nin sigorta firması tarafından karşılandığı ve bu rulmanın garanti kapsamında olmadığı söylendi. Alımda bu tür bilgi verildiğini hatırlamıyorum. Aranızda böyle bir sorunla karşılaşan varmı. Chevroleyi aradığımda biz 3 yıl veriyoruz gerisi sigorta firmalarının sorunu biz uzatamayız deyip kestirip attılar. garanti belgesinin ilk sayfasında tükenmez kalemle 5 yıl yazıyor ancak içeride 3 yıl yazıyormuş (daha bakamadım). Tüketici hakları mahkemesine gideceğim alırken çok rahat 5 yıl 100.000 km garanti diyorlardı şimdi yan çiziyorlar.

Ne biçim iştir anlamadım gitti :(

İyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: YERYAVUZ

Aveo classic sedan 1.4 se almak üzereyim liste fiyatı 28 bini buluyor 26 ya verecek zaten elinde bi tane kalmış.Çok hoş duruyorda bu yakıt meselesi beni düşündürüyor.Tüplü istemiyorum her yere giremiyorsun tüp varmı diye kontrol ediyorlar.Dizeli yok olan markalarda 5-6 bin pahalı.Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

LPG ustaları artık o kadar ustalaşmış ki LPG'yi bulabilmenize olanak yok. Adam tekerlek şeklinde yapıp stepneye koyuyor. giriş-çıkışı da benzin kapağının içine gömüyor. böyle bir mercedes gördüm ve ağzım açık kaldı. sizde böyle bir şey düşünebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

İyi akşamlar

2008 model aveo sedat sahibiyim. araç ocak 2009 da yola çıktı. garanti süresi 5 yıldı. aracın debriyaj rulmanından ses geliyordu. servise götürdüğümde garanti süresinin bittiği söylendi. 5 yıl dediğimde onun aslında 3+2 olduğu ve +2 nin sigorta firması tarafından karşılandığı ve bu rulmanın garanti kapsamında olmadığı söylendi. Alımda bu tür bilgi verildiğini hatırlamıyorum. Aranızda böyle bir sorunla karşılaşan varmı. Chevroleyi aradığımda biz 3 yıl veriyoruz gerisi sigorta firmalarının sorunu biz uzatamayız deyip kestirip attılar. garanti belgesinin ilk sayfasında tükenmez kalemle 5 yıl yazıyor ancak içeride 3 yıl yazıyormuş (daha bakamadım). Tüketici hakları mahkemesine gideceğim alırken çok rahat 5 yıl 100.000 km garanti diyorlardı şimdi yan çiziyorlar.

Ne biçim iştir anlamadım gitti :(

İyi akşamlar

Aslında söyledikleri doğru 3+2 sistemi ama size 5 yıl dedikten sonra açıklama yapmamaları da cabası tabi. Tüketici mahkemesine de gitseniz 5 yıl dediklerini kanıtlayamazsınız diye düşünüyorum. Eğer ki eliniz de resmi bir belge varsa 5 yıl diye yazan onun ile başvurabilirsiniz. Ama öteki türlü 5 yıl dendiğini 3+2 yıl sigorta karşılıyor onunla muhattap olun kısmını kanıtlayamazsınız diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar merhaba koca forumu baştan aşağı dolaştım ama aradığım cevabı bulamadım
    kısmetse yarın 2010 model chevrolet aveo classic 1.2se hb benzinli aracı alacağım aranızda aynı araçdan kulllananınınz var ise
    bu araç ş.içi 100 km de kaç litre yakıyor veya kilometreye ne kadar yakıyor cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alivepro

Arkadaşlar merhaba koca forumu baştan aşağı dolaştım ama aradığım cevabı bulamadım
    kısmetse yarın 2010 model chevrolet aveo classic 1.2se hb benzinli aracı alacağım aranızda aynı araçdan kulllananınınz var ise
    bu araç ş.içi 100 km de kaç litre yakıyor veya kilometreye ne kadar yakıyor cevaplarsanız sevinirim.

Ben Yeni Aveo kullanıcısıyım ve klasikler için bildiğim kadayırla; şöyle
    Şehiriçi Tüketim 7,1 lt/100km
    Şehirdışı Tüketim 4,6 lt/100km
    Ortalama Tüketim 5,5 lt/100km
  • dizel ltz sedan kullanıyorum 2500 km de araç. Anlık tüketimi göremediğimiz için düz yolda tek başıma seyir halinde resetlenmiş ortalama tüketim verilerine göre 5. vites 90 km sabitlenmiş hızla 3.6 litre yakıyorum. 5. viteste çevirdiğim deviri 1900 idi yanlış hatırlamıyorsam 6. viteste yapıp sabitlersem 4.3 e çıkıyor yakıt tüketimi.
    Hal böyleyken ekonomi istiyorsam 90 la 5. vites takılırım ama uzun yolda 90 la gitmek sıkıcı hele otobanda iseniz. Bu yüzden 6. vitese atıp 110 lu hızlarda 5 lt ye yakın verilerle seyahat ediyorum. Benzinli araçlardan cebi yanmış birisiyim lpg li de kullandım sorun yaşamadığım halde sevemedim o yüzden dizelin keyfini yaşarken de yakıt hususuna takılmak istemiyorum daha ne yapalım bu vergi sistemi yüzünden bu araçlara mahkum edildik.
    Araçta canımı sıkan şey bozuk yolda iken önlerden gelen lokurtu sesi o da şu patlak veren z rotu muhabbetinden kaynaklanıyor galiba servise daha gitmedim bu sorun için muhtemelen bende de bundan vardır diye olayı buna bağladım tek kelime ile rezillikten başka bir şey değil test için 90 lı yılların üretimi bir çok araçla sessizce geçtik 2012 aveoyla girince parke taşlı vs li pütürlü yollara langır lungur sanki araç dağılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hihtiyar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-hatasiz-kazasiz-boyasiz-degisensiz-orjinal-lpg-li-otomatik-86576467/detay

arkadaşlar bu araç nasıl sizce
    otomatik vitesi nasıl sorun çıkarır mı

Şuan onun aynısıın sıfırının liste fiyatı 26.905 lira. 25'e çok rahat verirler. Otomatiği ne kadar fark ediyor bilmiyorum. 2. el riskine girmeyin. 26bin km binmiş 1 yıl kullanmış nerdeyse sıfır parasına satıyor. Gidin sıfır alın ama bence yeni kasasını alın ille 2. el alacaksanız. Bu kasa hiç sağlam değil.

http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/aveo/aveo-sedan/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 21 Mayıs 2012; 8:34:13 >

• Merhabalar,
    Yaklaşık 5 aydır Aveo 1.2 SE HB sahibiyim, Arabamın lastiklerini değiştirmek gibi bir niyetim var. Şu an Hankook marka lastikler var, farklı marka lastik kullanıpta memnun kalan arkadaşlardan öneri bekliyorum. 4 mevsim lastik konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeMiNee

Merhabalar,
    Yaklaşık 5 aydır Aveo 1.2 SE HB sahibiyim, Arabamın lastiklerini değiştirmek gibi bir niyetim var. Şu an Hankook marka lastikler var, farklı marka lastik kullanıpta memnun kalan arkadaşlardan öneri bekliyorum. 4 mevsim lastik konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

michelin ve continental kullanmışlığım var ve tercihim michelin'den yana. 4 mevsim olarak michelin tercih edebilirsiniz. ama continental da hiç fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

Merhabalar,

michelin ve continental kullanmışlığım var ve tercihim michelin'den yana. 4 mevsim olarak michelin tercih edebilirsiniz. ama continental da hiç fena değil.

öncelikle cevabın için teşekkür ederim CapnZAFO. fiyat performans açısından hangisi daha verimli peki? fiyat olarak çok uçmayacak lastik arayışındayım :) zaten çok uzun yol yapan biri değilim ve istanbul trafiğinde asfalt yollarda kullanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CapnZAFO

quote:

Merhabalar,

öncelikle cevabın için teşekkür ederim CapnZAFO. fiyat performans açısından hangisi daha verimli peki? fiyat olarak çok uçmayacak lastik arayışındayım :) zaten çok uzun yol yapan biri değilim ve istanbul trafiğinde asfalt yollarda kullanıyorum.

Bende istanbuldayim ve aracimda continental var. Modeli hatırlamıyorum bakar yazarım yine ama asfalt yollarda cok rahat hic ses almıyor diyebilirim. 150km hız yaptığımda oldu ve tutuşu gayet iyiydi. 90km ile virajlara girdiim oldu ve kayma atma yasamadım. F/p acısından tabi ki michelin iyi ama fiyatı yüksek iste. Yine de tercih sizin:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar bende bu araclardan bakıyorum konu eski ve baya ilerlemiş hepsini okuyamadım sahibinden de bir kaçtane arac buldum ilan numaralarına bakıp fikir verirmisiniz alırken nelere dikkat edeyim yada tavsiye edermisiniz
    88473961
    87957229
    87933252
  • Arkadaşlar merhaba aranıza katılmayı düşünüyorum 2010 model Chevrolet Aveo 1.2 SE 16 V Sedan 28.000 km de araba tertemiz ne kadar eder bu araba için en fazla ne kadar versem uygun olur galeri yazmış 20450 ona göre pazarlığa oturacağım.Cevap bekliyorum acil.İyi günler
  • herkese selam ederek başlıyorum 1 yıldır 2008 SX aveo sedan 1.4 kullanıyorum bu aracın fiyat+brc lpg sinden başak bir atırtısı olduğunu düşünmüyorum. yakıtı az kabulüm ama önden gelen amortisör sesi adamı deli ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.