Şimdi Ara

CHEVROLET CRUZE GERÇEKTEN ÇOKMU YAKIYOR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakmak ne kelime içiyor. satmak içinde çok uğraşırsın.
  • BEKLENİYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 18 Kasım 2013; 11:00:28 >
  • 2. el alırsan, problemsiz bi arabaysa 1-2 bin zararla satma şansın olur. yakıtını ya da beşka bişeyini beğenmezsen. sıfırda zararın çok olur.
  • garajda araba dururken toplu taşıma zor geliyor, siz kilometre yapmam diyorsunuz ama yaparsınız bence. :)
    yapmasanız da, insana çok koyuyor yakıt yüzünden binememek :(
  • Bu aralar Cruze benimde ilgimi çekti. otomatik vitesi 44 bin civarına ve donanımıda hiçte kötü değil. ona en yakın fiyattaki araç focus ama aynı donanım için focusta 52 bin tl civarına çıkmak gerekiyor hatta 54 bin. üstelik cruze focustan daha gösterişli ve hacimli gibi görünüyor bana. LPG li bir Cruz gayet ekonomik olacaktır. sanırım bu Cruze lar çinde üretiliyor ama çokta sorun değil. belki ucuz olmasında buda etkilidir. ncapten 5 yıldız 96 puan gibi bir puanı var.gayet güvenli. yani almak isteyen hiç durmasın alsın bence. focustansa cruz tercih ederdim. hatta astraya bile tercih ederim. benimde aklıma yatmaya başladı.
    bu segmenteki araçları kıyaslarsak Cruze, focus, elantra, civic, corolla, astra ve jetta.

Jetta ve corolla aşırı pahalı onları eleyin bence. Corollanın Cruzadan 15 bin tl pahalı olacak ne özelliği var anlamadım.
    Elantra güzel ama yol tutuş iyi değil deniyor. fiyatıda Cruzeden 7-8 bin tl pahalı
    Civic güzel araç parasını hakediyor.
    Focus ve astra fiyatını hakediyor ama Cruze den artı üstünlükleri yok bence.

Bence Cruze alınır. fiyatına göre iyi. kopkit iyi yakıt LPG ile ekonomik. 5 yıldızlı, güvenli, yol tutuşu iyi bir araç.
    Aslında Ucuz olan Cruze değil diğerleri aşırı pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

Bu aralar Cruze benimde ilgimi çekti. otomatik vitesi 44 bin civarına ve donanımıda hiçte kötü değil. ona en yakın fiyattaki araç focus ama aynı donanım için focusta 52 bin tl civarına çıkmak gerekiyor hatta 54 bin. üstelik cruze focustan daha gösterişli ve hacimli gibi görünüyor bana. LPG li bir Cruz gayet ekonomik olacaktır. sanırım bu Cruze lar çinde üretiliyor ama çokta sorun değil. belki ucuz olmasında buda etkilidir. ncapten 5 yıldız 96 puan gibi bir puanı var.gayet güvenli. yani almak isteyen hiç durmasın alsın bence. focustansa cruz tercih ederdim. hatta astraya bile tercih ederim. benimde aklıma yatmaya başladı.
    bu segmenteki araçları kıyaslarsak Cruze, focus, elantra, civic, corolla, astra ve jetta.

Jetta ve corolla aşırı pahalı onları eleyin bence. Corollanın Cruzadan 15 bin tl pahalı olacak ne özelliği var anlamadım.
    Elantra güzel ama yol tutuş iyi değil deniyor. fiyatıda Cruzeden 7-8 bin tl pahalı
    Civic güzel araç parasını hakediyor.
    Focus ve astra fiyatını hakediyor ama Cruze den artı üstünlükleri yok bence.

Bence Cruze alınır. fiyatına göre iyi. kopkit iyi yakıt LPG ile ekonomik. 5 yıldızlı, güvenli, yol tutuşu iyi bir araç.
    Aslında Ucuz olan Cruze değil diğerleri aşırı pahalı.

Çok haklısınız.
    Eksta olarak cruze bu saydığınız araçların 1.6 atmosferik olanlarından fazla yakmaz.

Ama hadi yakıyor diyelim her 100 km de 1 litre fazla yaksın lpg de. Lpg litre fiyatı da 2.70 olsun. Cruzedan 5binlira pahalı olan aracın fiyatını cruze ile eşitlemek o 5binlik farkı kapatmak için 200bin km ye yakın yol yapmanız gerekecektir.

Sadece yakıt için başka araca 10-15 bin lira fazla verme durumunu düşünün bir de

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

quote:

Orijinalden alıntı: psikpat

100 km de 10 lt fazla değil mi bence baya bi fazla

1.6 benzinli motoru olup c sınıfı bir araç 9lt den aşağı yakmıyor ki. şehir içinde 7lt yakan adam bariz çok yaktığından ezik gözükmemek için yalan söylüyor.
    1.6 motorlu olup nadir araçlar az yakar biri de lancer. onun dışında çoğu 1.6 araç 9lt civarında gezer. bazıları var ki aynı motorlarla 9lt lpg yakıyormuş

+sonsuz

ben 1.6 Corolla ile 9lt yakarken zorlana zorlana yakıyodum biraz agresif kullanımda 11 lt fırlıyordu hemen.

yalnız Cruze agresif kullanımda 12 lt altına inemiyormuş diye duydum.

Yakıt tüketimine etki eden "n" tane madde varken o şu kadar yakıyor bu bu kadar yakıyor diye yorum yapmak yanlış.

Aracın ağırlığı
    Tork u
    Torkun maksimumda alındığı devri

Aracın aerodinamisi..

Motor teknolojisi,

Bunların hepsi yakıta etkiyen unsurlar. Bu yüzden 1,6 motor 9 litre yakar deyip geçmek biraz acemice kaçıyor.

1.6 motor megane 2 HB aracım vardı. 1100 kg 154 Nm, ayda 300 liradan aşağı benzin yemezdi. Manisaya gidip gelirken 50 TL lik benzin koyardım, git gel 100 km biterdi.

Şimdi 1.4T SW aracım var 1400 Kg 200 nm tork aynı yolda 30 - 35 TL benzin tüketimim var.

• Sende benzinli ve büyük araç alıyorsun bile bile çok yaktığı belli.Sonra diyorsun focus yada astranın benzinlisimi az yakar diyorsun.Belki az yakabilir ama kmde 5 kuruş oynamaz cruze ve aralarında.Çok sefil ve parasızmısın ki onu hesap ediyorsun.Koskoca araba alan kişi 5 kuruş farkı ödeyemezmi.Madem yakıtı dert ediyorsun dizel ve ufak sınıf al kurtul.
  • Kuzenimde var 124 hp olandan lpg de 15 tl ile 20-25 km yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmadan etmeden tutturmuşunuz bir cruze cok yakıyor diye isin acı yanı hayatında sürücü koltuğuna oturmamış insanlar bile alıcıyı yönlendirmeye çalışıyor adamın aklı karışıyor.

Cruze çok yakmaz piyasadaki ne kadar 1.6 atmosferik varsa onunla aynı yakar gorende 3.0 motor araç alıyorsunuz sanar.

Burada marka propagandası yapmıyorum fakat bazı insanlarında sanki hisse sahibi gibi davranması çok acı.

Konuna gelecek olursak şehiriçi 9 litre yakar bu araca has durum değildir bütün aynı hacimdeki atmosferikler boyle yakar aksini iddia etmeyin.

Uzun yolda yolun coğrafi koşullarına bagli olmakla birlikte 5.5-7 arası bir tuketiminiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraysgt

Kuzenimde var 124 hp olandan lpg de 15 tl ile 20-25 km yapıyor

Benzinli olsa 100 km de 25 litre civarı benzin yakacak demek ki. Kuzenine söyle o aracı acilen satsın kurtulsun. Demek ki o 124 beygirin yarısı yatıyor diğer yarısı da aracı götürebilmek için çok fazla zorlanıyor. Birdaha da chevrolet bayisinin önünden bile geçmesin. Çekilecek dert değil.

Ha bende de cruze var bir de otomatik. Yol bilgisayarım 9.3 lt / 100 km gösteriyor. 15 tl gaz ile ili ankara turu yaparım ben. Demek ki sizdeki farklı fabrikadan çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbbhdr

quote:

Benzinli olsa 100 km de 25 litre civarı benzin yakacak demek ki. Kuzenine söyle o aracı acilen satsın kurtulsun. Demek ki o 124 beygirin yarısı yatıyor diğer yarısı da aracı götürebilmek için çok fazla zorlanıyor. Birdaha da chevrolet bayisinin önünden bile geçmesin. Çekilecek dert değil.

Ha bende de cruze var bir de otomatik. Yol bilgisayarım 9.3 lt / 100 km gösteriyor. 15 tl gaz ile ili ankara turu yaparım ben. Demek ki sizdeki farklı fabrikadan çıkmış.

Arkadaş tl demiş lt dememiş.

Sanırım boşa saydırdın;))

• İkinci el 2011-2012 model 124ps'lik Cruze alıp, Prins LPG yaptırdınız mı, gönül rahatlığıyla binersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

quote:

Orijinalden alıntı: Bbbhdr

quote:

Arkadaş tl demiş lt dememiş.

Sanırım boşa saydırdın;))

farkındaysanız ben de tl dedim. zaten yorumumu tl için yaptım. 15tl lpg ile 20-25 km için dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

quote:

Orijinalden alıntı: psikpat

ben yılda 4 bin yapmam diye düşünüyorum bi yandan clio 4 alasım var ama benzinlisi sıfır sizin fikriniz nedir bu konuda karşılaştırma yaparsak

İlk aracınız ise başlarda fazla gezmiyorken 2-3yıl içinde yaptığınız km'ler artar.
    İlk başta temel durumlar için kullanırken araca alışınca biraz fazlasını vereyim toplu taşımadan uzak durayım diyorsunuz. Doğal olarak daha fazla kullanıyorsunuz. araba yokken uzak mesafedeki bazı aktiviteleri yapamazsınız. Kışın göbeğinde kangal sucuğu alıp milli parkta bembeyaz karın içinde mangal yapabiliyorsunuz. Eski aracım çok yaktığı için çıkamadığım tatile yeni araçla çıktım. 10günde 1300km yol yaptım.

Cruze alıp ileride lpg'ye geçebilirsiniz böylelikle aracınız ekonomik olur ve fazla km yapsanız bile dert olmaz...

• Bu ecotec 1.4T motorlar nasıl astrada da bu kullanılıyor

• evet arakadaşlar o zman almalıyım bu aracı fakat clio 4 te dikkatimi çekiyor ama chevrolet ağır basıyor biraz :D
  • yok şaka yapıyor, maytap geçiyor, aslında 100km de 1 lt yaktırırlarda, daha pahalı satılır diye uğraşmıyor müyendisler
  • `bELa ` kullanıcısına yanıt
    peki sizce otomatik cruze mu manuel mi ilk aracım olcak
  • berkayacan kullanıcısına yanıt
    gerçekten aracınız güzel bende 2. el almayı düşünüyorum bende bursanın ilçesinde oturuyorum gezmek için alınabilcek bi araç yani yakıt konusundada beni fazla üzmez diyorsanız gerçekten iyi bir araç ikinci el piyasası biraz düşük nedeni ne olabilir benim eniştem aldı sıfır ama 31.500 e zor sattı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.