Şimdi Ara

CHEVROLET CRUZE GERÇEKTEN ÇOKMU YAKIYOR ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
10.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir arkdasım 0 aldı 2 1 ay kadar oldu kilometrede 40 kuruş yaktıgını söylüyor aracının ne kadar doğru konusuyor bilemiyorum.
  • 2.0 lt manuel dizelini almayı düşünüyorum.. 163 hp güç, 360 nm tork var araçta..
  • "Ben yılda en fazla şu kadar km yaparım şunu geçmem o yüzden benzinli olur" diyen kendini kandırır hocam. Alın cruze'u 1 yıl benzinde kullanın 5bin km yaparsanız, 2. yıl LPG taktırın bakın bakalım o 5bin km nasıl 10+bin km oluyor.

Vatandaş çok yaktığı için az km yapıyor, az yakan araçla çok km yapılıyor. En basitinden tatile giderken benzinli araç 4 kişinin gidiş gelişini yakar, dizel araç 2 kişinin gidiş gelişini yakar, akıllıyız ya hemen hesaba gireriz "ya biz otobüsle değil de arabayla gitsek daha iyi ya"... Yani demem o ki, kendinizi kandırmayın, araba el altında oldumu çok kullanılıyor, hele az yakıyorsa.. Yerinizide olsam Cruze alır LPG dönüşümü yaptırır paşa paşa kullanırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampir_s

görünüşü çok güzel şık bi araç ancak kime sorduysam yaklaşma dedi . kullanmadım ama çok duyduğum şeyler

1 - yakıt konusunda gerçekten kötü

2 - araç hantal

3 - yüksek hızlarda çok güvensiz ve araç 140 tan sonra titremeye ses çıkarmaya başlıyor

4 - sahibinden de gir bak hepsi düşük kilometre tertemiz araçlar

burada 1 ve 2 birbiriyle bağlantılı yani araç hantal olduğu için gaza daha çok yükleniyor ve yakıt tüketimini arttırıyor bu durum.

not : kullandığım bir araç değil çok duyduğum şeyler ama gerçekten diş görünüş ve iç tasarım mükemmel. kimse al demedi bi türlü

1 ve 2 ye birşey diyemem ama o 140dan sonra titreme ses çıkarma hurafe. Titreyen varsa tekerleri balansa götürsün derim

Piyasadaki muadillerinden hemen hepsinden daha güvenli ve yola oturan bir araç. Hele yüksek hızlarda dip fren yaptığınızda ruhunuz çıkıp gitmek istiyor öne doğru, adeta kedi gibi maşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

görünüşü çok güzel şık bi araç ancak kime sorduysam yaklaşma dedi . kullanmadım ama çok duyduğum şeyler

2 - araç hantal

3 - yüksek hızlarda çok güvensiz ve araç 140 tan sonra titremeye ses çıkarmaya başlıyor

burada 1 ve 2 birbiriyle bağlantılı yani araç hantal olduğu için gaza daha çok yükleniyor ve yakıt tüketimini arttırıyor bu durum.

not : kullandığım bir araç değil çok duyduğum şeyler ama gerçekten diş görünüş ve iç tasarım mükemmel. kimse al demedi bi türlü

1 ve 2 ye birşey diyemem ama o 140dan sonra titreme ses çıkarma hurafe. Titreyen varsa tekerleri balansa götürsün derim

Piyasadaki muadillerinden hemen hepsinden daha güvenli ve yola oturan bir araç. Hele yüksek hızlarda dip fren yaptığınızda ruhunuz çıkıp gitmek istiyor öne doğru, adeta kedi gibi maşallah

kullanmadığım için bilmiyorum ama hurafeler böyle bu araç için

yoksa piyasaya göre ucuz, hoş dış tasarımlı, konforlu ve iç tasarımı güzel böyle araç bulmak zor

neyse arkadaş alsın denesin ondan sonra bende kararımı değiştiririm belki ( yalaannn insignia alacağım ben ! ).

• yorumlar iyi bak şimdi ağır basmaya başladı
  • quote:

2 - araç hantal

Jolivaaa!

Neredesin Joooliiiii vaaaaaa!!!

• Arkadaşlar merhaba Cruze almayı düşünüyorum. Daha önce hiç binmedim bile. Araştırıyorum sadece. Yakıt konusu baya bi konuşuluyor. Ben de bi araştırdım bakalım neymiş işin aslı diye. Eğer kullanıcı arkadaşlar aşağıda yaptığım karşılaştırmaya bir yorum yaparsa sevineceğim. Çünkü bu analiz sadece kağıt üzerindeki fabrika verileri üzerinden yapılan bir analiz. Ancak şu kesin ki yakıt tüketimi etkileyen tüm unsurlar burada sabit. Yani cruze için tüketim değeri nasıl ölçüldü ise passat için de aynı koşullar geçerli..
    Auto data diye bir site var. Oradan 1,6 atmosferik araçların yakıt tüketimlerine baktım. Liste şöyle:
    Astra H 105 hp 8,5 5,5 6,6
    Focus II 110 hp 8,7 5,5 6,7
    Cruze 124 hp 8,8 5,1 6,5
    Cruze 113 hp 9,0 5,5 6,8
    Corolla 124 hp 9,0 5,8 6,9
    Civic 125 hp 9,1 5,4 6,7
    Vectra 105 hp 9,2 5,5 6,9
    Avensis 110 hp 9,4 5,8 7,2
    A3 101 hp 9,6 5,5 7,0
    Focus I 100 hp 9,7 7,0 8,0
    Golf 102 hp 9,7 5,6 7,1
    BMW 3.16 E46 116 hp 9,9 5,5 7,1
    Jetta 102 hp 10,1 6,2 7,6
    Passat 102 hp 11,4 6,2
    Marea 102 hp 11,8 6,7 9,0

Passatın karma tüketimi yazmıyordu sitede o yüzden yok. Marea aracım vardı, lpg ile kullanıyordum sıkıntı yoktu. Şuanda focus 1 hb var onda da lpg var sıkıntı yok. Şimdi bu tabloya bakınca cruze alsam da lpg ile gene bu araçlar gibi yakarım diyorum. Siz ne dersiniz rakamlar bunu söylemiyor mu sizce de. Sahiplerinin sırf lpg uyumu var diye deliler gibi fiyat istedikleri hitler motorlu golf, jetta ve passatın benzinde ne yaktığı ortada. bunlar da lpg takınca %20 fazla lpg yakmış olacak, Cruze da.. Cruze 11 litre lpg yakacak ş.içi. Jetta ise 12 litre. Bu durumda Cruze, muadili atmosferik araçlara göre fazla yakmıyor sonucu çıkıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cruze 124 hp için resmi internet sitesinde yazan veriler 9,4 5,3 6,9...
    Auto Data sallamış mı ne?

• ben de aynısını düşünüyorum.Hatta herkes '' Alma sakın ! '' diyerek telkinde de bulunuyor.Ama inanılmaz şekilde araç sanki benim için yapılmış.8+8 günde 16km yapacağım. Türkiye piyasasından çekildi,parça bulamazsın ve tabi ki yakıt konusu sürekli tembihlenen konular. not : Benim de ilk aracım olacak ama , inanılmaz kafam karıştı.
  • husnu41 kullanıcısına yanıt
    şuna baksana abi ya ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: husnu41

ben de aynısını düşünüyorum.Hatta herkes '' Alma sakın ! '' diyerek telkinde de bulunuyor.Ama inanılmaz şekilde araç sanki benim için yapılmış.8+8 günde 16km yapacağım. Türkiye piyasasından çekildi,parça bulamazsın ve tabi ki yakıt konusu sürekli tembihlenen konular. not : Benim de ilk aracım olacak ama , inanılmaz kafam karıştı.
    6 yıllık hoorttt

• Kim ne derse desin, cruze miladını 3-4 yıl önceden doldurmuş ele ayağa düşmüş bir suriyeli arabasıdır.

• Her zamanki gibi kullanmayanlar yardirmiş, hele bir tanesi suriyeli arabasi yazmis, yok artik daha neler. Birader sen kullandigin araci yaz ben sana soyleyeyim ne araci oldugunu.

• 2012 model otomatik vites, WTCC Edition (17" jantlı) Cruze sahibiyim, LPG'li.

Araç uzun yolda yol ve basma şartlarına göre 8-9 arası, şehir içinde şartlara bağlı olmak üzere 11-13 arası LPG yakıyor.

LPG'li Focus1 arabam da var, manuel vites. Cruze şehir içinde 2-2.5, uzun yolda 1-1.5 litre kadar daha fazla yakıyor. Focus 1140kg ve manuel, Cruze 1430kg ve tork konvertörlü otomatik.

Az mı çok mu siz karar verin.

Bu arada Cruze'un kesinlikle parça bulamama sorunu yok. Sanayide, internette, çıkmacılarda, her yerde bulunuyor parçası. Motor ve yürüyen aksamda Astra J ile çok fazla ortak parçası var zaten. Ayrıca anlaşma gereği Opel servisleri Chevrolet için parça tedariği yapmaya devam ediyorlar.
  • Yıl olmuş 2019 hala cruze tü kaka diyenler var... Yakıtı gayet normal sadece ağır olduğu için biraz hantal ama basınca gitmem demiyor. Tasarım olarak güncel bir çok araçtan yakışıklı durduğu kesindir... Şuanki piyasa koşullarına göre F/P aracıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 atmosferik 1530 kg olması lazım sportplus 17 jant 11-12 litre benzin tüketiyor. Lpg de 13 litre civarı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugatti1907

1.6 atmosferik 1530 kg olması lazım sportplus 17 jant 11-12 litre benzin tüketiyor. Lpg de 13 litre civarı.
    Kitapçığında 1.6 motor, sedan, otomatik vites ve klimalı olanın ağırlığı 1430kg yazıyor.

Donanıma göre belirtmemişler.

Benzinli C-segment sedan bir araba için ağırlığı fazla.
  • psikpat P kullanıcısına yanıt
    Anlaşmalı değil, yani tam olarak öyle değil. Opel şimdi psa nın elinde ama şimdiye kadar Gm motorları kullanıyordu. Şevrole de öyle, hala öyle. İsterse herhangi bir kadillak modeli olsun iç mekanları çok benzer direksiyonlar aynı. Kim bilir daha neleri aynı. Tamamen psa dna lı bi opel pisysaya çıkana kadar baya zaman geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Kitapçığında 1.6 motor, sedan, otomatik vites ve klimalı olanın ağırlığı 1430kg yazıyor.

Donanıma göre belirtmemişler.

Benzinli C-segment sedan bir araba için ağırlığı fazla.

Alıntıları Göster
    Evet o civardaydı ama net hatırlamamakla beraber 60-70kg(lpg montaj kağıdında yazdığı kadarıyla) civarı da lpg sistemini de ekledim. Evet sınıfının fazla üzerinde bir ağırlığı var bu da düz giderken güven veriyor ama hızlanmaya çalışırken acı veriyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.