Şimdi Ara

Chevrolet-Dacia stepway Kararsızım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha arabayı almadan 2. elde nasıl satarım kaygısı yaşıyorsanız 2 araba arasından Dacia'yı tercih edin. Kolay satılır. Dacia sadece bu forumda sevilmiyor. Dış dünya öyle değil. Dacia Sandero Stepway güzel arabadır.

Aveo hakkında bir bilgim yok. Yakıtı nasıldır. Performans nedir. LPG ile arası nasıldır. Bilmiyorum. Malzeme kalitesi Dacia'dan iyidir. Konforlu da olabilir. TR'de bitmiş bir araba. Şahsen ben gidip 2. el Aveo almazdım. Fakat benim bir arabadan beklentilerim de farklı. O yüzden Aveo'dan kaçardım.

Bu ikisinin dışında o fiyata alınabilecek 2. eli sağlam başka arabalar da var. Fial Linea. 1.3 Multijet 1. viteste kalkışlarda gerçekten üzüyor. 2. vites 40. km'den sonra içindeki beygirler uyanıyor. Yine de iyidir.
  • msinansenturk M kullanıcısına yanıt
    ağzı olan konuşuyor tabii ki yapcak bişey yok. chevrolet pazardan çekilerek insanlara bunu konuşma fırsatı verdi.

parça servis sıkıntısı olacağını sanmıyorum. opel ile nerdeyse aynı parçalar var zaten araçta. misal opel mokka ile bir çok parçası aynı. zaten bildiğim kadarıyla da aynı bant üzerinde üretilen araçlar.

yani uzun soluklu kullanacağınız bir araba arıyorsanız aveo öneririm ancak bineyim seneye satarım düşüncesi varsa siz bilirsiniz. bu arada zaten ikinci el alacağınız için uygun alacaksınız yine aynı şekilde satacaksınız.

3 yıl oldu ben alalı. aldığım zamanda chevrolet henüz çekilmeden bile bunları söyleyen vardı. ben bütçem dahilinde ve ihtiyaçlarım doğrultusundan alabileceğim en iyi aracı aldım. daha da uzun süre kullanmayı düşünüyorum Allah kaza bela vermezse.

bu kadar donanımlı ve güvenli bir araç bu fiyata başka yok malesef. aldığım dönemde citroen c-elysse falan çok övülüyordu. euroncap testleri falan yoktu o zaman ama sadece üçüncü dünya ülkeleri için üretilen araçlar olduğunu tahmin ettiğim için çok da başarılı olmayacağını düşünüp son kararımı aveoda vermiştim. aveonun rekor puanla 5 yıldız aldığı testlerde 3 yıldız alabildi sadece.

eşimi ve oğlumu taşıyacağım bir aracın herşeyden önce güvenli olmasına bakarım. varsın olsun gerekirse satarken 2-3 zarar edeyim(ben sıfır aldığım için zarar ederim ama umrumda değil) kaldı ki sizler zaten nerdeyse ölü fiyattan alacaksınız zarar edeceğinizi de sanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: msinansenturk

Çevremde kime söylesem aman chevrolet ten uzak dur TR de desteğini çekti parça sıkıntısı servis sıkıntısı çok olur doğru dürüst tamir edecek usta bile bulamazsın satarken elden çıkarman çok zor olur zarar edersin vs. biton laf ediyolar buda çok can sıkıcı oluyor.

kararsızlık en kötü karardan daha kötü...

daha geçen hafta opel servisindeki eleman 2025 'e kadar parça garantisi var dedi. Van'da bile 2 adet iyi seviyede Chevrolet ustası var, büyük şehirlerde daha çok vardır. Motoru , şanzımanı vb. önemli parçalar Opel ile aynı olduğu için servis sıkıntısı çekilmez, yedek parça sorun olabilir, o da uzun süre sonra. Ben 10 gün önce Chevrolet aldım, çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Çevremde kime söylesem aman chevrolet ten uzak dur TR de desteğini çekti parça sıkıntısı servis sıkıntısı çok olur doğru dürüst tamir edecek usta bile bulamazsın satarken elden çıkarman çok zor olur zarar edersin vs. biton laf ediyolar buda çok can sıkıcı oluyor.

daha geçen hafta opel servisindeki eleman 2025 'e kadar parça garantisi var dedi. Van'da bile 2 adet iyi seviyede Chevrolet ustası var, büyük şehirlerde daha çok vardır. Motoru , şanzımanı vb. önemli parçalar Opel ile aynı olduğu için servis sıkıntısı çekilmez, yedek parça sorun olabilir, o da uzun süre sonra. Ben 10 gün önce Chevrolet aldım, çok memnunum.

kafaya koydum alıyorum abicim... aracıda buldum 2011 model aveo 1.4 LT benzin+lpg. şuan kafamı kurcayan lpg... bu araçlar lpg de nasıldır. Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı) 7,7 lt / 4,9 lt diyor bu mantığa göre 7,7x4,10= 31,57 krş eder. şehirdışıda 4,9x4,10=20 krş eder...

İşin özeti bu araba şehir içi benzinde 100 km de 7,7 lt yakıyorsa LPG de de 100 km de 7,7 lt mi yakar lpg ile benzin sarfiyat miktarı aynı mı?

Lpgde aracin tuketimi benzine gore artar, bunun disinda fabrika verisini tutturamayabilirsiniz.
    Karar verdiyseniz hayirli olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem büyük araba istiyorsunuz, o bütçeye en uygun araba Reno Clio Grand Tour olacaktır.
    Hem Dacia'dan kaliteli hem station wagon olduğu için çok rahat edersiniz.

1.5 dizel zaten yakmıyor yakıttan da tasarruf edersiniz.

Ben de araç arıyorum ve şuan GrandTour'ları araştırıyorum park yeri sıkıntım olmasa kesinlikle alırdım.

Chevrolet-Dacia stepway Kararsızım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 11 Şubat 2016; 15:16:48 >
  • Durduğu yerde arıza yapan araç = chevrolet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aveo lpg uyumu nasıldır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Aveo lpg uyumu nasıldır ?

bende merak ediyorum. 1.4 modeli lpg de şehiriçi şehirdışı ne yakar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Durduğu yerde arıza yapan araç = chevrolet

Chevrolet , Renault , Honda , Kia , peugeot , Tofaş , FIAT , Ford , vw , lada , toplamda 10 çeşit farklı model olmak üzere Cruze , Twingo , megane 2 , clio 3 , dohc si eg5 civic , vtec civic , Kia cerato , peugeot 206 , Tofaş şahin , FIAT fiorino , FIAT Doblo , Ford taunus , vw jetta , lada samara 14 farklı araba sahibi oldum.....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

kafaya koydum alıyorum abicim... aracıda buldum 2011 model aveo 1.4 LT benzin+lpg. şuan kafamı kurcayan lpg... bu araçlar lpg de nasıldır. Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı) 7,7 lt / 4,9 lt diyor bu mantığa göre 7,7x4,10= 31,57 krş eder. şehirdışıda 4,9x4,10=20 krş eder...

İşin özeti bu araba şehir içi benzinde 100 km de 7,7 lt yakıyorsa LPG de de 100 km de 7,7 lt mi yakar lpg ile benzin sarfiyat miktarı aynı mı?

hocam bu araçlar lpg ye tam uyumlu değilmiş, ortalama 40 bin km sonra subaplar eriyormuş , diğer parçalar da hasar görüp değişmesi gerekiyormuş . Sonuçta motor sökülüyor ve ortalama 2.500 TL masraf çıkıyor. Şansınıza 40 bin değil , 100 bin de gidebiliyormuş. MAgnezyum subaplar sökülüp çelik subap vs taktırarak çözüm bulun vs. diyenler vardı. Ben tüp taktırmaktan vazgeçtim. Çünkü motor ustaları boşver taktırma diyor, tüp ustaları takalım diyor. Karar sizin.

• benim araç 2010 aveo 1.4 100 hp ecotec. otomatik vites.

şehirdışı tüketim : 25 kuruş
    şehiriçi tüketim: 37 kuruş
    karma tüketim : 32 kuruş

manuel vites bundan biraz daha düşüktür , thminim : 23-35-30 civarıdır
  • newtonmeter kullanıcısına yanıt
    Dsg li vosvogen olmasın o.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Aveo lpg uyumu nasıldır ?

bende merak ediyorum. 1.4 modeli lpg de şehiriçi şehirdışı ne yakar?

Ne yakmasından çok motorun lpg ile uyumunu merak ettim

Hocam
    30 ustune C elysee derim sifir ayarinda oluyorlar ve 2.el olarak digerlerine nazaran daha iyi .

• dostum o paraya 2012 model 1.3 dizel alabilirsin.

ben 1.3 ls sahibiyim araçtan gayet memnunum.

parça olarak mesela fren disklerinden örnek vereyim. fren diskleri cruze ve astranınkiyle aynı disk. pek çok parçası ortak. zaten opel ve chevroletin parçalarında otomobil markası değil de her ikisinin sahibi olan general motorun amplemi GM yazıyor. parça sıkıntısı olmuyor yani.

sonuç olarak içine hangisi siniyorsa onu al, yok keşke şunu alsaydım diye içinde kalmasın. şimdiden hayırlı olsun dostum
  • 1.4 aveonun subap sorunu var. Daciaya hiç bulasma. Aveo euroncaptan çok iyi bi not almıştı diye hatırlıyorum. Subap sorununda da tek seferlik subap değiştiriyorsunuz olay çözülüyor aveo mantıklı. Chavrolet piyasadan çekilse bile en az 10 yıl servis var. + çoğu parça opelle uyumlu ve de çıkma imkânı da var. Parça konusunda sorun olmaz.

• Hocam eniştemin arabası dacia stepway ara sıra kullanıyorum araba resmen kütük başka bişey değil.

Bizim albea ondan daha fazla keyif veriyo. Bunu inanın marka fanatikliği olarak söylemiyorum, yada albea çok iyi arabadır diye falan asla söylemiyorum.

30 bin liranız varsa en azından ''arabaya'' binin.
  • Hocam bencede Aveo. Neden derseniz babama 2013 aralık ayında indirimde iken 1.3 Ls aldırdım. Aracı defalarca kullandım , ciddi anlamda konforlu bir araç. Yakıtı deseniz fevkalade. Parça sıkıntısı yukarda arkadaşların dediği gibi her parçası Gm ürünü ve Opel ile aynı. Motoru da bildiğim kadarıyla multijet motoru. Asla parça sıkıntısı yaşamazsınız Gm Türkiyeden çekilmediği sürece :) Tek sıkıntınız 2.el satma konusunda olsun ondada aldığınız fiyata kar etmeden verirsiniz alıcısı çıkacaktır.

Tavsiyem 1.4 benzinli düşünmemenizdir , sübap problemi olabiliyor belli km den sonra. Fakat maddi durumunuzu biraz daha yükseltip dizel alırsanız emin olun çok memnun kalacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkke_3319 -- 12 Şubat 2016; 0:30:53 >
  • Yeni chevrolet aveo ile dacia kıyaslanır olmuş ya şaşırıyorum bunlar hep GM nin suç'u güzelim markanın imajını mahvetti GM yeni aveo ya gelicek olursak euro ncap tan 5 yıldız almış dolu dolu sağlam öZenerek yapılmış bir modeldir cruze da aynı şekilde amerikada halen satışı olan marka ve modeldir aveo sonic ismiyle USA da çok satan modellet arasındadır ..avrupa ve TR den çekilsede yedek parça ve servis sorunu asla yaşanmaz opel desteği vardır mecburdur çünki ..Dacia gerçekten aveo nun tanında tenekedir .. Gariban insanlar alıp binebilir yani renault almak isteyipte alamayanlar ..Not: Chevrolet global bir markadır TR den çekilsede batmamış bitmemiş bir markadır corvette ler halen tr de satılıyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.