Yanlış anlamışsınız ben merak ettim öyle her markanın her modelinin kaç adet sattığını veren bir site varsa bilmek isterim o amaçla sordum.
sadece gazete haberi. Eskiden yollarda pek göremezdim ama artık yollarda rastlıyabiliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Sonatave6
quote:
Orijinalden alıntı: Mk4Ever.
çok iyi yapmışsın usta bende çok beğeniyorum sonatayı.Yeni kasa bekliyorum.Yeni kasa sonata-yeni kasa passat-superb arasında bir tercih yapıcam.Şehiriçi ve şehirdışı tüketim nasıl acaba?
Öncelikle yeni Sonata gerçekten birçok alanda sınıfını zorluyor özellikle motor olarak rakipsiz gibi görünüyor kesinlikle alınabilecek bir araç ancak şuanki güncel kasadan biraz pahalı olacağını anlamak güç değil tercih sıralamanızda yinede en üstte olması gereken bir model.Aracımın yakıtını felan sormuşsunuz kısaca fikir vermesi için bir kaç detay vereyim aracım 2010 henüz 17bin km de büyük motor olduğu için ilk 4-5 bin kmden sonra yakıtı oturdu genelikle agresif kullanımda ş.içi 9-10 lt ş.dışı 6 lt yakıyorum sabit hızlarda çok ekonomik olduğunu da söylemeliyim 90 km sabit hızda 4.5 lt lakıyor 100 de 5 lt yakıyor tabi ş.dışı unutmadan aracımın boş ağırlığı 1775 kg ve genellikle 3 kişi+bağaj ile yolculuk yapıyorum bu şartlarda değerleri böyle.
Yakıt biraz az değil mi? Bizim atamız sakin kullanımda 9-10 lt yakıyor...şehir dışında verilerimiz aynı 6 - 6.5 lt bir seferinde ankara-samsun arası 5.1 yaktırmıştım ama 3.5 saatlik yolu 6 saatte gitmiştim
Hyundai Sonata forumuna dönüştü burası Demek ki sevilen bi araç. Merak ediyorum ahşap kaplamayı hangi donanım seviyesinde sunuyorlar? Gri kaplama iç mekan gözüme hoş gözükmüyor D Segmenti araçlarda...
Sıfır km alınan araçlarda rodaj süresi çok önemlidir bilgili ve doğru bir şekilde bu aşamayı atlattığınızda yakıtınız motor performansı dahil bir çok şey aynı şekilde alıştırılmamış aynı özelliklerdeki araçlardan farklı olabiliyor.Birde benim araç sizinkinden 10 hp fazla ben 6-6.5 lt yi 120-130 civarında yakıyorum.Genellikle 100 km gidiş yine aynı yolu dönüş şeklinde kullnıyorum performanslı kullanımda 200 km lik yolda 3 lt civarı fark oluşuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Codename47,5
Hyundai Sonata forumuna dönüştü burası Demek ki sevilen bi araç. Merak ediyorum ahşap kaplamayı hangi donanım seviyesinde sunuyorlar? Gri kaplama iç mekan gözüme hoş gözükmüyor D Segmenti araçlarda...
Sonata olur da sevilmez mi son derece güzel bir araç ahşap kaplama konusunda benimkinde var en fulu bildiğim kadarı ile style plus yani en fullerinde var. Nitekim ahşap kaplamalı bir araç istediğinizde bu sınıftaki bütün modellerin ancak en dolularında bulabiliyorsunuz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Codename47,5
Sonata olur da sevilmez mi son derece güzel bir araç ahşap kaplama konusunda benimkinde var en fulu bildiğim kadarı ile style plus yani en fullerinde var. Nitekim ahşap kaplamalı bir araç istediğinizde bu sınıftaki bütün modellerin ancak en dolularında bulabiliyorsunuz.
Evet aslında sırf görüntü için o kadar para verilir mi diye de düşünmüyorum değil
Sonata da o kadar aşırı bir fiyat farkı yok en boşu 55.300 ortası 59.000 en dolusuda 64.700 yani en boşu ile en dolusu arasında 9400Tl oynuyor,rakiplerine bakarak aşırı bir fark yok.Ahşap olması aslında biraz da sportif etkisini krıyor benimkinin içine binince eski e200 üm aklıma geliyor makam aracı niyetine kullanırdım şimdi sonata motorununda güçlü olmasında dolayı biraz sportif kullanıyorum ama içine binince makam aracındayım diyorum gerçi bunda sadece kaplamanın etkisi yok genişliği deri geniş koltuklar vs lakin sonatanın metalik renkteki konsolu olana da bindim daha sportif anlamda metalik renk daha iyi.
quote:
Sıfır km alınan araçlarda rodaj süresi çok önemlidir bilgili ve doğru bir şekilde bu aşamayı atlattığınızda yakıtınız motor performansı dahil bir çok şey aynı şekilde alıştırılmamış aynı özelliklerdeki araçlardan farklı olabiliyor.Birde benim araç sizinkinden 10 hp fazla ben 6-6.5 lt yi 120-130 civarında yakıyorum.Genellikle 100 km gidiş yine aynı yolu dönüş şeklinde kullnıyorum performanslı kullanımda 200 km lik yolda 3 lt civarı fark oluşuyor.
Az yakıyorsa 10 hp ve 5 tork + sından dolayı az yakıyordur fakat eskisi 1688 kg yenisi 1750 falan diye biliyorum...Yani o 10 hp lik ve 5 tork luk + puan burada ufalanıyor..
Rodaj döneminide çok ama çok iyi geçirdi yeni doğmuş bir bebeğe nasıl narin davranılırsa bizde o şekilde davrandık..Bakımlarıda 9000 km yi bulmadı 7000 max 8000 küsür km de periyodik bakımlarına girdi yetkili servisinde..160.000 den sonra 10.000 de bir olmaya başladı o ayrı...
Zaten en az yakıtı 120-130 civarında tüketiyor bende 6-6.5 gibi değerleri özellikle 120 de yakalıyorum..Fakat şehir içinde 8.5 yaktırmak güzel başarı oluyor benim için...
Siz yol bilgisayarına göre mi veriyorsunuz bu değerleri? Ben yol bilgisayarına pek güvenmiyorum da kendi hesaplamalarıma göre konuşuyorum..
tabi muhakkak zevk meselesı ama , kıa magentıs , chevrolet epıca ve sonata arasında dızayn olarak en ıyısı epıca. Zaten o yuzden tercıh ettım. Bakalım yenı kasaları nasıl olacak?
quote:
Orijinalden alıntı: japon dostu
Az yakıyorsa 10 hp ve 5 tork + sından dolayı az yakıyordur fakat eskisi 1688 kg yenisi 1750 falan diye biliyorum...Yani o 10 hp lik ve 5 tork luk + puan burada ufalanıyor..
Rodaj döneminide çok ama çok iyi geçirdi yeni doğmuş bir bebeğe nasıl narin davranılırsa bizde o şekilde davrandık..Bakımlarıda 9000 km yi bulmadı 7000 max 8000 küsür km de periyodik bakımlarına girdi yetkili servisinde..160.000 den sonra 10.000 de bir olmaya başladı o ayrı...
Zaten en az yakıtı 120-130 civarında tüketiyor bende 6-6.5 de değerleri özellikle 120 gibi yakalıyorum..Fakat şehir içinde 8.5 yaktırmak güzel başarı oluyor benim için...
Siz yol bilgisayarına göre mi veriyorsunuz bu değerleri? Ben yol bilgisayarına pek güvenmiyorum da kendi hesaplamalarıma göre konuşuyorum..
Az yakması genelde kullanıcı ile ilgilidir 10 hp ve 5 torkun da 1775 kg olan aracımın yani seninkinden yaklayık 90 kg ağır olması sebebiyle yok olacağını düşünmüyorum bu sadece çok düşük hızlarda rampada geçici bir etki gösterebilir ve makyajsız sonatalar ile makyajlılar arasında 0-100 de yaklaşık 1 sn makyajlının lehine fark ediyor yani ağır olması o kadar önemli değil motor güçlü olunca pek sorun olmuyor 120 ve üzeri hızlarda yakıtlarımız hemen hemen aynı ş.içi de sakin kullanımda karma 8 lt yi de gördüm zaten böyle cüsseli bir aracın ş.içinde bu değerleri yakalaması ayrı bir başarı çünkü şuan 1.6 olupta ş.içinde 9-10 lt den aşağı tüketmeyen bir sürü araç varken bu rakamlar sonataya kesinlikle çok değil.Verdiğim değerler senin yaptığın gibi deneme yanılma yolu ile elde edilmiştir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme