Şimdi Ara

Chevrolet Epica vs Hyundai Sonata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle daha önce böyle bir konu açıldıysa yeniden açtığım için özür dilerim... Neyse konumuza dönelim;

Malum orta sınıfta kimi modeller için çok uçuk fiyatlar isteniyor. Ben de bu araçların içinde kaybolmuşken karşıma bu iki model çıktı: Hyundai Sonata 2.0 CRDi SELECT H-MATIC ve Chevrolet Epica LT. Bu modellerden Epica çok fazla seçenek sunmamış tek fiyattan satılıyor bu yüzden (55.312 TL), Hyundai biraz daha cömert davranmış seçme hakkı konusunda biz en ucuz versiyonu ele alalılm (55.300 TL). Aradaki fark fiyat olarak 12 TL ama ikisini karşılaştırdığımızda fark kapanır mı açılır mı hangisi daha iyi bir seçenektir ona karar veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codename47,5 -- 31 Ağustos 2010; 1:26:32 >

• epica donanım olarak diğerinden daha önde
  • Chevrolet i bilmiyorum ama Sonatayı 4 senedir kullanıyorum ve bu aracı hyundai nin ürettiğine gerçekten inanmıyorum...Yani özellikle konforuna beni hayran bıraktı...Ve maşallah 190.000 km boyunca tık demedi..Ben bu araçtan aldığım keyifi passattan alamıyorum...

Tek bir eksi yanı parça fiyatları ve bakım masrafları...Hyundai dedik ucuz olur dedik inanın Vw ve grubundan pahalı!!! Örneğin 2 hafta önce amcamın Volvo S40 ını grup volvoya götürdüm hava filtresi 43 TL idi Sonatanın hava filtresi 85 TL şaka gibi resmen...

Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum bugün gittim Skoda Superb i inceledim eğer 55.000 TL bir arabaya bağlanacaksa bu kesinlikle superb olmalı!!!Böyle bir diz mesafesi genişlik ne bmw 5 serisinde var nede audi a6 da var...Şiddetle öneririm..

Alternatif kabul ederseniz Superb diyorum kabul etmezseniz Sonata

• quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum bugün gittim Skoda Superb i inceledim eğer 55.000 TL bir arabaya bağlanacaksa bu kesinlikle superb olmalı!!!Böyle bir diz mesafesi genişlik ne bmw 5 serisinde var nede audi a6 da var...Şiddetle öneririm..

Evet Suberb'i ben de inceleme fırsatı buldum gerçekten dediğiniz kadar var. Seçecek olsam seçimim kesinlikle o olurdu ama ben bu ikisini karşılaştırsak hangisi öne çıkardı onu merak ettim. Yoksa söylediklerinize katılıyorum.
  • dayım emniyet mensubu ve hyundai sonatanın baz-dizel-otomatik versiyonuyla görev yapıyor..epicada da yolculuk yaptım ama süspansiyon konforu olarak sonata sönük kalıyor.. bence epica.. ayrıca sonatalarda kronik aks yamulma problemi var,120den sonra direksiyon boşluk yapıp tütremeye başlıyor..ayrıca 4 iler otomatik vitesi manuel kullanımda çok kısıtlı,o nasıl siterse sen öyle vites değiştiriyorsun..0-100de epica önde,şanzımanda da öyle,tasarımı da çok şık,accordumsu değil
    epicayı bir test et,başka araçlarda amortisör yok gibi gelecek sana,akıp gidiyor,titreşim-sarsıntıdan eser yok..
    http://www.otohaber.com.tr/galeri/4526-1-test_chevrolet_epica.html
    tek beğenmediğim yönü ona göstergelerini de makyajla beraber değiştirmişler,bir şeye benzemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 31 Ağustos 2010; 21:32:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Codename47,5

quote:

Evet Suberb'i ben de inceleme fırsatı buldum gerçekten dediğiniz kadar var. Seçecek olsam seçimim kesinlikle o olurdu ama ben bu ikisini karşılaştırsak hangisi öne çıkardı onu merak ettim. Yoksa söylediklerinize katılıyorum.

bu parayı bağlayacağınız superB ya hakkıyla kullanılmış 2.el 2.0tdi olacak,dsg olursa da mekatronik arızası yaşanması muhtemel..ya da 0km 1.4tsi benzinli düz vites olacak..
    bence sıfır alıp geleneksel-taş gibi şanzımana sahip,pamuk gibi süspansiyonlu bir araca binmeniz,o da epica oluyöregerekli donanımlar mevcut;varsın park asistanı olmasın,çift fonksiyonlu bagaj kapağı olmasın(bkz superb)..

• Kastettiğim şey zaten ''0'' km 1.4 TSİ ELEGANCE SUPERB tir..

Sonata için de bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım..Sonata accordumsu dur doğrudur hatta zorladıktan sonra a6 ımsı bir hava bile var...Zaten hyundai oturupta kendi adına kendine özel birşey yapmıyor..Bknz 2.0 crdi 184 hp :) Yalnız şunu söyleyebilirim ki accordun yüzü eskidi sonata hala yeni bir araçmış gibi geziyor piyasada e serisi sayesinde...

Birde sizin dediğinize göre yeni mercedes E seriside sonatamsı oluyor arka profilden?...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet,aslında sonata daha ihtişamlı duruyor,boynuz kulağı geçmiş dayımla mahalleye girdiğimizde herkez bakıyor,gümüş renk-siyah camlı sonata ile..gemi gibi,geçişmelerde falan biraz efor istiyor.. ama epica da tasarımda yabana atılır gibi değil,süspansiyonları da cabası.. ayrıca sonatanın uzaktan kumandası da geçen yüzyıldan kalma epica vagdan kırpma bir sistem kullanıyor olsa da daha hoş duruyor anahtar olarak..
  • senin sonata,senin son ata mı oldu,ilan pasif o bu değil de bu makineler chiplense nasıl olur,bu akıcılıkla nefes bile almadan 100de bulursun kendini400nmsi var kafadan,dumanlı dumanlıaz önce stock 0-210 hızlanan epica izledip youtubeda,böyle konfora-böyle acceleration
  • hyundai de muhakkak cok kalıtelı ama epıcanın rutın bakımı 15 bınde bır 400 tl cıvarı tutuyor. Sanzıman 6 ılerı ve cok dolu bır arac. Bır de sonata kadar olmaması bır farklılık yaratıyor. Chevy bu arabanın hakkını vermıs
  • tek kusuru; baba+oğul+kutsal ruh amblemi
  • cok cok dogru bır tespıt. Ama ısın aslı para verdıgımız hangı arac baba ogul kutsal ruha ınananların uretımı degıl kı?
  • Yeni sonata gelecek yakında onu bir sor bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersegun_beg

cok cok dogru bır tespıt. Ama ısın aslı para verdıgımız hangı arac baba ogul kutsal ruha ınananların uretımı degıl kı?

kutsal suyla çalışan motor da sürseler ya piyasaya 0 alınca vaftiz ederiz,arada bir de günahlarını çıkarttık mı arabanın tamamdır
  • quote:

Chevrolet i bilmiyorum ama Sonatayı 4 senedir kullanıyorum ve bu aracı hyundai nin ürettiğine gerçekten inanmıyorum...Yani özellikle konforuna beni hayran bıraktı...Ve maşallah 190.000 km boyunca tık demedi..Ben bu araçtan aldığım keyifi passattan alamıyorum...

Tek bir eksi yanı parça fiyatları ve bakım masrafları...Hyundai dedik ucuz olur dedik inanın Vw ve grubundan pahalı!!! Örneğin 2 hafta önce amcamın Volvo S40 ını grup volvoya götürdüm hava filtresi 43 TL idi Sonatanın hava filtresi 85 TL şaka gibi resmen...

Bir dikkatsizlik yapmışım ilan tarihi martmış kusura bakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznklckp -- 31 Ağustos 2010; 22:39:10 >

• chev in kasa hoşuma gitmedi.Donanım olarak 2 araçta gayet dolu.Sonatanın yeni kasası geliyor o kadar parayı bu kasaya saymak da akıl karı değil.Superb 1.4 tsi 6 ileri takip ettiğim ve beğendiğim bir araç.Fakat 2.0 dizel motor mu 1.4 tsi mi dersen vergi koymazsa 2.0 dizel i tercih ederim.Fazlaca yol yaparsan vergi farkını çıkartırsın zaten yakıt tasarrufuyla.Epicanın donanımı fiyatına göre süper ötesi.Kasa hoşuna gidiyorsa al derim yada yeni kasa sonatayı bekle ama 70 i gözden çıkartmak lazım sanırım full için.
  • pheaton 1
    superB 2
    yok böyle bir diz mesafesi..
    2.0 vergilerine baktım da dizel almanın hiçbir espirisi kalmıyor,1800lira vergi şöyle 1.6cc+tam otomatik vites(en az 5 ileri)+d sınıfı bir araç çıkar da hayallerimiz gerçek olur mu acaba?? yok arkadaş ben vergiyi takmam dersen fikrim yine aynı;epica..superBe acil 1.6tdi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61
    az önce stock 0-210 hızlanan epica izledip youtubeda,böyle konfora-böyle acceleration

O video şu video mu acaba:Chevrolet Epica LT 2.0 Diesel über 210 km/h

Bu arada yine YouTube da tam da konumuzla ilgli bi video buldum adamlar Hyundai Sonatayla Chevy Epicayı karşılaştırmışlar:Hyundai Sonata vs. Chevrolet Epica
    Tabi video İngilizce olmadığı için pek bi şey anlamadım

• quote:

evet,aslında sonata daha ihtişamlı duruyor,boynuz kulağı geçmiş dayımla mahalleye girdiğimizde herkez bakıyor,gümüş renk-siyah camlı sonata ile..gemi gibi,geçişmelerde falan biraz efor istiyor.. ama epica da tasarımda yabana atılır gibi değil,süspansiyonları da cabası.. ayrıca sonatanın uzaktan kumandası da geçen yüzyıldan kalma epica vagdan kırpma bir sistem kullanıyor olsa da daha hoş duruyor anahtar olarak..

O konuda haklısın epica nın anahtarını geçiyorum bizim evin anahtarı sonatanın anahtarından daha şık duruyor

Fakat ben sırf tipi yüzünden gider yine sonata alırdım :)

Fakat bunlara hiç mi hiç gerek yok...Skoda Superb tavsiye ediyorum en 1.4 tsi ından 55.000 TL ye donanımıda iyi olur...+ ismi cismi yeter vw grubumu evet BİTTİ...

Yok son-atayı satmaktan vazgeçmiştim bir dönemler...şimdi nakit meselesini ayarlayabilirsem üstüne para koyup superb alacağım atamızın alıcısı hazır ilana falan gerek yok

Chip konusuda sağlıklı bir şekilde 170 hp 365 nm tork a ulaşıyor dumansız bir şekilde...makyajlıda 180 hp olur heralde..

• quote:

Orijinalden alıntı: Codename47,5

quote:

az önce stock 0-210 hızlanan epica izledip youtubeda,böyle konfora-böyle acceleration

O video şu video mu acaba:Chevrolet Epica LT 2.0 Diesel über 210 km/h

Bu arada yine YouTube da tam da konumuzla ilgli bi video buldum adamlar Hyundai Sonatayla Chevy Epicayı karşılaştırmışlar:Hyundai Sonata vs. Chevrolet Epica
    Tabi video İngilizce olmadığı için pek bi şey anlamadım

o valla.. bahsettiğin 2.videoyu da izlemiştim ama pek bişe anlamadım

quote:

O konuda haklısın epica nın anahtarını geçiyorum bizim evin anahtarı sonatanın anahtarından daha şık duruyor

Fakat ben sırf tipi yüzünden gider yine sonata alırdım :)

Fakat bunlara hiç mi hiç gerek yok...Skoda Superb tavsiye ediyorum en 1.4 tsi ından 55.000 TL ye donanımıda iyi olur...+ ismi cismi yeter vw grubumu evet BİTTİ...

Yok son-atayı satmaktan vazgeçmiştim bir dönemler...şimdi nakit meselesini ayarlayabilirsem üstüne para koyup superb alacağım atamızın alıcısı hazır ilana falan gerek yok

Chip konusuda sağlıklı bir şekilde 170 hp 365 nm tork a ulaşıyor dumansız bir şekilde...makyajlıda 180 hp olur heralde..

superBin tek eksiği 1.6tdi ve ledli arka stoplar..varsın otomatik olmasın,hill-hold var zaten,6 ilerinin tadını çıkarırsın

sonata konusunda;makyajlılar daha sertmiş,o zaman seninki rahattır bizim dayıdakindenmakyajlılar da 140hp mi yoksa 150 mi? ama ne yalan söyliyim 4 ileri otomatik yüzünden benim 80likten yavaş ş.içinde,uzunda 220 falan gördük ama

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.