Şimdi Ara

Chevrolet Epica vs Hyundai Sonata (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 tdı dizel superb kasım da tr satılacak
  • Öncelikle 2010 style plus h-matic 2.0 150 hp 17 bin km de bir sonatam var aracı alalı 5 ay oldu alırken sınıfındaki bütün modelleri inceledim tek tek içine bindim test ettim ama sonata aldım aslında almadan önce kafamda iki model vardı bu arada belirtmeliyim (bi önceki aracım passattı) ya sonata ya da epica alacaktım ama epicanın yeterli olmayan servis ağı ve parça vs gibi durumlardan tabiki birde sonatanın sürüş tarzı ve tasarımı biraz daha çekici geldi ve tercihimi sonatadan yana kullandım epicaya göre 7 bin lira fazla verdim çünkü sonataya değeceğini düşündüm ve beni yanılmatı bir arkadaşın söylediği gibi değil 120 den sonra şu ana kadar max 230 yaptım ama o söylendiği gibi bir tireme görmedim tam tersi yağmurlu yollarda 180-190km hızlarda gidebilmenin tadını çıkardım direksiyon hiç zorlanmadı süspansüyon konusunda sonata makyajlı versiyonunda 17" lik jantların da etkisi ile biraz daha sert bu da konforlu süspansüyona yol tutuşu anlamında bir artı ekliyor özetle size söyleyeceklerim bunlar sorunuz olursa sorabilirsiniz.

• Babamın 91 sonatası var. 3 yıldır ben kullanıyorum ( ehliyet aldikdan sonra ) vallahi çok araba kullandim bugune kadar ama en keyıflısı sonata. kendı arabamız dıye demıyorum. 350bin km e kadar motor a hıc ellenmemıstı. geçen ay bi bypass yaptik contalar felan değişti. çok çok bakımsız binmemize rağmen yinede banamısın demiyor. yeni modellerini bilmiyorum sonatanın ama ben olsam sonata alırdım kullanıcısı olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OpelCorsa1.3

Babamın 91 sonatası var. 3 yıldır ben kullanıyorum ( ehliyet aldikdan sonra ) vallahi çok araba kullandim bugune kadar ama en keyıflısı sonata. kendı arabamız dıye demıyorum. 350bin km e kadar motor a hıc ellenmemıstı. geçen ay bi bypass yaptik contalar felan değişti. çok çok bakımsız binmemize rağmen yinede banamısın demiyor. yeni modellerini bilmiyorum sonatanın ama ben olsam sonata alırdım kullanıcısı olarak..

Sonatayı diğerlerinden ayıran en büyük özellik sürüş sitili,çok tatlı bir kullanımı ve alıştıkça alıştıran değişik bir kullanım keyfi varki bu gibi sebeplerdan ötürü sonata aldım yine bu nedenle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

quote:

Orijinalden alıntı: OpelCorsa1.3

Babamın 91 sonatası var. 3 yıldır ben kullanıyorum ( ehliyet aldikdan sonra ) vallahi çok araba kullandim bugune kadar ama en keyıflısı sonata. kendı arabamız dıye demıyorum. 350bin km e kadar motor a hıc ellenmemıstı. geçen ay bi bypass yaptik contalar felan değişti. çok çok bakımsız binmemize rağmen yinede banamısın demiyor. yeni modellerini bilmiyorum sonatanın ama ben olsam sonata alırdım kullanıcısı olarak..

Sonatayı diğerlerinden ayıran en büyük özellik sürüş sitili,çok tatlı bir kullanımı ve alıştıkça alıştıran değişik bir kullanım keyfi varki bu gibi sebeplerdan ötürü sonata aldım yine bu nedenle tavsiye ediyorum.

çok iyi yapmışsın usta bende çok beğeniyorum sonatayı.Yeni kasa bekliyorum.Yeni kasa sonata-yeni kasa passat-superb arasında bir tercih yapıcam.Şehiriçi ve şehirdışı tüketim nasıl acaba?

• Bence yeni Sonata'yı bekle. Çok muteşem görünüyor. Şimdiki modele göre çok fazla fiyat farkı olmazsa tadından yenmez.
  • epica çok köşeli sanki çok hantal duruyor ve estetik yoksunu gibi geldi bana. motoru konforu vitesi nasıldır bilemem ama araba dediğin biraz yakışıklıda olmalı
  • epica yı hiç tanımıyorum sonataya pek yabancı değilim ama sonatada almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Bence yeni Sonata'yı bekle. Çok muteşem görünüyor. Şimdiki modele göre çok fazla fiyat farkı olmazsa tadından yenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

quote:

Orijinalden alıntı: Codename47,5

quote:

az önce stock 0-210 hızlanan epica izledip youtubeda,böyle konfora-böyle acceleration

O video şu video mu acaba:Chevrolet Epica LT 2.0 Diesel über 210 km/h

Bu arada yine YouTube da tam da konumuzla ilgli bi video buldum adamlar Hyundai Sonatayla Chevy Epicayı karşılaştırmışlar:Hyundai Sonata vs. Chevrolet Epica
    Tabi video İngilizce olmadığı için pek bi şey anlamadım

o valla.. bahsettiğin 2.videoyu da izlemiştim ama pek bişe anlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

O konuda haklısın epica nın anahtarını geçiyorum bizim evin anahtarı sonatanın anahtarından daha şık duruyor

Fakat ben sırf tipi yüzünden gider yine sonata alırdım :)

Fakat bunlara hiç mi hiç gerek yok...Skoda Superb tavsiye ediyorum en 1.4 tsi ından 55.000 TL ye donanımıda iyi olur...+ ismi cismi yeter vw grubumu evet BİTTİ...

Yok son-atayı satmaktan vazgeçmiştim bir dönemler...şimdi nakit meselesini ayarlayabilirsem üstüne para koyup superb alacağım atamızın alıcısı hazır ilana falan gerek yok

Chip konusuda sağlıklı bir şekilde 170 hp 365 nm tork a ulaşıyor dumansız bir şekilde...makyajlıda 180 hp olur heralde..

superBin tek eksiği 1.6tdi ve ledli arka stoplar..varsın otomatik olmasın,hill-hold var zaten,6 ilerinin tadını çıkarırsın

sonata konusunda;makyajlılar daha sertmiş,o zaman seninki rahattır bizim dayıdakindenmakyajlılar da 140hp mi yoksa 150 mi? ama ne yalan söyliyim 4 ileri otomatik yüzünden benim 80likten yavaş ş.içinde,uzunda 220 falan gördük ama

Makyajlılar necidir bilmem ama bildiğim kadarı ile makyajlılar 5 ileri vites ve makyajlı olanlar 150 hp 310 nm makyajsız ise 140hp 305 nm...son hız olarak 230 u biraz geçtim zaten son hızda o devir saati 4200 e dayanıyor

Ayrıca sonatanın testinde amerikan ruhlu yazıyor süspansiyonlarının çok yumuşak olması yüzünden broadway gibi çukur falan hissedilmiyor çok iyi yani

Ya ne eksiği be kardeşim superb olsunda 1.4 tsi olsun yakacağın yakıt fazladan olsun olsun 1lt olsun değer yani...

Zannedersem aracın cordoba tdi ... yavaşlık konusunda hemfikirim 0 dan itibaren yarıştırsan 3. vitese kadar cordoba el sallar...İbiza Tdi vardı ordan biliyorum hiç yarıştırmadım ama o gavurların çok atik olduğunu çok çok iyi biliyorum az 1.6 hdi öldürmedim onunla

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

çok iyi yapmışsın usta bende çok beğeniyorum sonatayı.Yeni kasa bekliyorum.Yeni kasa sonata-yeni kasa passat-superb arasında bir tercih yapıcam.Şehiriçi ve şehirdışı tüketim nasıl acaba?

Öncelikle yeni Sonata gerçekten birçok alanda sınıfını zorluyor özellikle motor olarak rakipsiz gibi görünüyor kesinlikle alınabilecek bir araç ancak şuanki güncel kasadan biraz pahalı olacağını anlamak güç değil tercih sıralamanızda yinede en üstte olması gereken bir model.Aracımın yakıtını felan sormuşsunuz kısaca fikir vermesi için bir kaç detay vereyim aracım 2010 henüz 17bin km de büyük motor olduğu için ilk 4-5 bin kmden sonra yakıtı oturdu genelikle agresif kullanımda ş.içi 9-10 lt ş.dışı 6 lt yakıyorum sabit hızlarda çok ekonomik olduğunu da söylemeliyim 90 km sabit hızda 4.5 lt lakıyor 100 de 5 lt yakıyor tabi ş.dışı unutmadan aracımın boş ağırlığı 1775 kg ve genellikle 3 kişi+bağaj ile yolculuk yapıyorum bu şartlarda değerleri böyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Öncelikle yeni Sonata gerçekten birçok alanda sınıfını zorluyor özellikle motor olarak rakipsiz gibi görünüyor kesinlikle alınabilecek bir araç ancak şuanki güncel kasadan biraz pahalı olacağını anlamak güç değil tercih sıralamanızda yinede en üstte olması gereken bir model.Aracımın yakıtını felan sormuşsunuz kısaca fikir vermesi için bir kaç detay vereyim aracım 2010 henüz 17bin km de büyük motor olduğu için ilk 4-5 bin kmden sonra yakıtı oturdu genelikle agresif kullanımda ş.içi 9-10 lt ş.dışı 6 lt yakıyorum sabit hızlarda çok ekonomik olduğunu da söylemeliyim 90 km sabit hızda 4.5 lt lakıyor 100 de 5 lt yakıyor tabi ş.dışı unutmadan aracımın boş ağırlığı 1775 kg ve genellikle 3 kişi+bağaj ile yolculuk yapıyorum bu şartlarda değerleri böyle.

mükemmel.Peki bakım masrafları konusunda ne dersiniz?

• Bakımı beni çok ama çok memnun bıraktı 2 hafta önce 16 bin km de 15 bin bakımını yaptırdım bi kaç servisten fiyat aldım en pahalı söyleyeni 320 fiyat verdi ben de en uygun fiyatı veren serviste yaptırdım 185 tl tuttu şahsen bu kadar az tutacağını beklemiyordum önceki aracım passat olduğu için bu arabada 500 den aşağı çıkmaz diyordum ama fiyat beni fazlası ile memnun bıraktı.Kısaca Sonatanız var diye size fazla fiyat çekenleri tercih etmezsiniz bakımları oldukça uygun.
  • sonata,nın yakıtı da gercekten dusukmus. Epıca uzun yolda 5,5 cıvarı sehır ıcınde 8 gıbı ama sert kullanım ve klımada 10 lt,yı goruyor. Ortalama 250 kurus yakıyor dıyebılırım. 150 tl,lık yakıtla 600 km,yı goruyorum. Servıste dedıgım gıbı 15 bınde bır 300 _ 400 arası
  • Sonata kaliteli bir araca benziyor ama sanki Epica'ya karşı az da olsa bir önyargı sezdim topic de... Yani arabanın donanımının yeterli olduğu konusunda herkes hemfikir ama servis ve yedek parça sanırım herkesi düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codename47,5

Sonata kaliteli bir araca benziyor ama sanki Epica'ya karşı az da olsa bir önyargı sezdim topic de... Yani arabanın donanımının yeterli olduğu konusunda herkes hemfikir ama servis ve yedek parça sanırım herkesi düşündürüyor.

Epica parasına göre iyi bir araba kalitesi donanımı da tatminkar ancak chevroletin ülkemizdeki servis ağı vs bi hyundai ile kıyaslandığında arada büyük bi tecrübe ve ağ farkı var dolayısı ile bu gibi sebepler de aracı aldıktan sonra yaşamanız muhtemel sornların çözümü için önemli.Sonatanın kalitesi de çok iyidir deri koltuklarını bile bugün başka bir markada ek fiyatlar ile ancak alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonatave6 -- 3 Eylül 2010; 10:28:38 >
  • quote:

tek kusuru; baba+oğul+kutsal ruh amblemi

hehehe...her ne kadar haç şeklinde algılansa da chevy'nin amblemi aslında bow-tie (papyon) dur..
  • Epica geçen sene toplam 76 araç satmış, bu sene sadece ağustos ayında 85 adet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Epica geçen sene toplam 76 araç satmış, bu sene sadece ağustos ayında 85 adet.

Bilginin kaynağını öğrenebilir miyim merak ettim?
  • Kafadan sallama diye düşündünüz değil mi? Hürriyet gazetesinden.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15701405.asp?gid=373

Link bu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Epica geçen sene toplam 76 araç satmış, bu sene sadece ağustos ayında 85 adet.

Bilginin kaynağını öğrenebilir miyim merak ettim?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.