Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
372.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tecrübeli

quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

quote:

2006 otomatik kalosumda abs ışığı yanıyor bazende sönüyor bilgisi olan varmı ne yapmalıyım ?

Bilgisayara bağlatırsanız 4 tane abs sensöründen biri yada birileri arızalanmış olabilir.Sensörlerin tanesi 80-100 tl civarı.Ama beyinden çıkarsa o kötü.Cihaza bağlatmadan bişey söylemek yanlış olur.

sn kkarakoyun bugün dolmabahçedeki gerçek oto açıktı gittim makineye bağlattım sağ ön sensör bozuk çıktı yarın gel takalım dedi 110 tl sensör 58 tl işçilik toplam 168 tl olacak sence yaptırayımmı yoksa böyle kullanmakta bir sakınca varmı böyle kullanınıca eski arabaların normal freni gibi olacakmış allahtan beyin bozuk değil yanmıştık eve gelip park yaparken ileri geri yaparken garç diye sağ ön den ses geldi abs ye girdi herhalde diyeceksin ön balata bitmiş olabilir bir hafta evvel bu sesten dolayı değiştirmiştim balataları bu böyle olmayacak bakarsın başka bir yerini bozar mesela merkez beyni en iyisi yarın sabah yaptırayım önerini acil bekliyorum selamlar iyi bayramlar

Öncelikle hayırlı bayramlar ve geçmiş olsun.Park ederkenki ses balatadan değil abs sensörü bozuk olduğu için abs beyni saçmalıyor ve fren merkezi yanlış hüküm veriyor.Yolda ani frenlemelerdede bunu yaşaman muhtemel.Kesinlikle hemen yaptır.Tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

2006 otomatik kalosumda abs ışığı yanıyor bazende sönüyor bilgisi olan varmı ne yapmalıyım ?

Bilgisayara bağlatırsanız 4 tane abs sensöründen biri yada birileri arızalanmış olabilir.Sensörlerin tanesi 80-100 tl civarı.Ama beyinden çıkarsa o kötü.Cihaza bağlatmadan bişey söylemek yanlış olur.

sn kkarakoyun bugün dolmabahçedeki gerçek oto açıktı gittim makineye bağlattım sağ ön sensör bozuk çıktı yarın gel takalım dedi 110 tl sensör 58 tl işçilik toplam 168 tl olacak sence yaptırayımmı yoksa böyle kullanmakta bir sakınca varmı böyle kullanınıca eski arabaların normal freni gibi olacakmış allahtan beyin bozuk değil yanmıştık eve gelip park yaparken ileri geri yaparken garç diye sağ ön den ses geldi abs ye girdi herhalde diyeceksin ön balata bitmiş olabilir bir hafta evvel bu sesten dolayı değiştirmiştim balataları bu böyle olmayacak bakarsın başka bir yerini bozar mesela merkez beyni en iyisi yarın sabah yaptırayım önerini acil bekliyorum selamlar iyi bayramlar

Öncelikle hayırlı bayramlar ve geçmiş olsun.Park ederkenki ses balatadan değil abs sensörü bozuk olduğu için abs beyni saçmalıyor ve fren merkezi yanlış hüküm veriyor.Yolda ani frenlemelerdede bunu yaşaman muhtemel.Kesinlikle hemen yaptır.Tekrar geçmiş olsun.

size de hayırlı bayramlar tam servise gidiyordum yaptırmağa bizim evin ordaki tamirciyle karşılaştım zaten o ara abs ışığı yanmıyordu durumu anlattım tamirciye abi dedi madem arada bir yanıp sönüyorsa sensör bozuk olmayabilir istersen yaptırmadan evvel bana getir sensörleri bir temizleyeyim bazen pislik filan gidiyor okumayabiliyor dedi zaten seninki de hep yanmıyor okumadığı zaman yanıyor eğer bozuk olsa hep yanardı diyor bir temizleyelim ondan sonra gene yaparsa yenisini taktırırsın diyor bana da mantıklı geldi bozuk olsa hep yanardı belki kablosu sıyrılmıştır belki soketi gevşemiştir. senin yukarıdaki tespitinede katılıyorum bir temizleteyim bakayım ona göre davranacağım mesela bugün sabahtan akşama kadar gezdim ışık yanmadı sert fren yapıp denedim abs yede girdi ama akşam bir ara yandı alişveriş merkezine girdik çıktık ışık söndü durum böyle yorumunu bekliyorum saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecrübeli -- 18 Ekim 2013; 21:15:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

size de hayırlı bayramlar tam servise gidiyordum yaptırmağa bizim evin ordaki tamirciyle karşılaştım zaten o ara abs ışığı yanmıyordu durumu anlattım tamirciye abi dedi madem arada bir yanıp sönüyorsa sensör bozuk olmayabilir istersen yaptırmadan evvel bana getir sensörleri bir temizleyeyim bazen pislik filan gidiyor okumayabiliyor dedi zaten seninki de hep yanmıyor okumadığı zaman yanıyor eğer bozuk olsa hep yanardı diyor bir temizleyelim ondan sonra gene yaparsa yenisini taktırırsın diyor bana da mantıklı geldi bozuk olsa hep yanardı belki kablosu sıyrılmıştır belki soketi gevşemiştir. senin yukarıdaki tespitinede katılıyorum bir temizleteyim bakayım ona göre davranacağım mesela bugün sabahtan akşama kadar gezdim ışık yanmadı sert fren yapıp denedim abs yede girdi ama akşam bir ara yandı alişveriş merkezine girdik çıktık ışık söndü durum böyle yorumunu bekliyorum saygılar

Aynı durumu yaşamıştım.Usta temizlemişti sensörü abs ışığı söndü ama daha sonra arıza tekrarladı.Durumu takip edin gelişmelere göre hareket edersiniz.

• tecrübeli T kullanıcısına yanıt
    aynı model otomatik bendekide bir yıl önce lamba yandı bir ikidefa temizlendi fakat olmadı. Sürtaş yetkili serviste değişim yapıldı (135 tl). bu arada sensör arızasında fren sistemi tamamen tutmuyor. ihmal etme.
  • kkarakoyun ve kordenay a cevapları için teşekkürler durumu size bidireceğim
  • Arabayı test etme şansım olmuştu.Fena bi araç değil fakat aynı sınıftaki bir opel almayı tercih ederim.Pek hoşlanmadım sürerken bile farkediyor.
  • ilkdostun kullanıcısına yanıt
    slmlar.sizin gibi 15-16 bin bütçeyle araba arayışına girdim.herkes bildiği markaları söylüyordu.honda şöyle araba clio süper toyotadan şaşma vs.fakat ben hiçbirini dinlemeyip komşumda gördüğüm 2005 1.2 se kalosu ekim-2013 tarihinde beğenip 12.700 TL aldım.bendeki zihniyet şu.arabayı alayım bir sene sonra satar başka araba alırım DEĞİL aldığım arabayı en az beş sene kullanmaktır. bazılarına tuhaf gelebilir ama böyle.kalos için 1.2 motor ya rampada bayılır gitmez sollamaya gelmez parçası pahalı ve bulamazsın diyorlarya ...bunları söyleyenlerin eminim kalos hakkında en ufak fikri yok.performans ise var çekiş var konfor var parça ve diğerleri de var.e daha ne olacak.at sahibine göre kişner.. sürat ymayacaksanız otoyolda makaslara girip bi o şerit bi bu şerit gitmeyecekseniz tam bir aile arabasıdır.fiyatıda bana göre 2005 model araç için söylüyorum corsa-yaris-getz-golf e göre çok çok iyidir.pişman olmayacağınızı düşünerek ve doğru karar vereceğinizi umarım.

• mterzi M kullanıcısına yanıt
    arkadaşım ticaret te yahudi hristiyan olurmu.. önünde hilal işareti vardıda bizmi almadık. lütfen .......
    ayrıca 2005 1.2 se modelini 1 ay önce aldım.çok memnunum.vergisi düşük parçası bol ve bana çok konforlu geldi.tafsiye ederim...
  • sağ ön abs sensörünü temizlettim şimdilik abs ışığı yanmıyor bakalım ne olacak
  • Arkadaşlar 2005model 1.2se Kalos buldum 56bin km de. Kaç para eder bu? Lpg yok. Tek airbag
    Abs standartmı bunlarda??

• Konuya bakan yokmuu

• 2006 kalos 1,4 16v sx 128 bin de lpg li yakıtı çok ekonomik performansı hem şehir içi hem şehirdışı gayet güzel ve rahat ilgilenen arkadaşlar cvp yazarsa detaylı bilgi verilecektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

bu aracın 82 yada 94 beygir olup olmadığını nasıl anlayabiliriz

1.2 16V motoru 82, 1.4 16V motoru 94 hp dir.Yeni kasa 1.4 motorlarda 100 hp olması lazım.

Affına sığınarak naçizane bir düzeltme yapmak istiyorum. 1.2 16v S-tech 2 motorlar 84 bg'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

Arkadaşlar 2005model 1.2se Kalos buldum 56bin km de. Kaç para eder bu? Lpg yok. Tek airbag
    Abs standartmı bunlarda??

Abs yok bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klingson

Arabayı test etme şansım olmuştu.Fena bi araç değil fakat aynı sınıftaki bir opel almayı tercih ederim.Pek hoşlanmadım sürerken bile farkediyor.

İyi de aynı model yılı baz alındığında Aveo ve Corsa arasında yaklaşık 10.000 tl fiyat farkı var. Corsa ikinci elde Aveodan 10.000 tl daha fazla edecek kadar iyi midir, bunu sorgulamalısınız.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-yeni-kasa-lpg-li-aveo-147358521/detay/

• Evet.Fakat bu iki model arasında sadece model farkı var demek yanlış olur.Fiyat karşılaştırılacaksa araçların kaç km'de olduğu boyası çiziği varmı gibi kullanıma bağlı faktörleride unutmamak gerekir.
    Aveo'ya o para verilmez Corsa'nın daha uygun modelleri düşünmek daha mantıklı.Aveo'ya bindiğin an anlıyosun zaten kuş gibi araba Corsa'nın konforunu vermez.10.000tl verecek kadar evet bazı faktörler var Corsa'nın km'si daha düşük 2-3 bin tl bi kere o farkeder ilanları okuyunca daha temiz olduğu servis bakımsız olduğunu anlıyosun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Arkadaşlar merhaba. 2005 model SX Kalos'umuz var. Araçta son 4 gündür daha önce hiç görmediğimiz duymadığımız bir sorun var. Durduğu yerde ortada hiç bir şey yokken dörtlüleri hızlı hızlı yanıp sönüyor. Sağolsun komşular haber veriyor, müdahale ediyoruz, aracın her tarafını kontrol ediyoruz ancak olağan dışı hiç bir şey yok ortada.

Aracın bakımı geçen hafta yapıldı. Uzaktan kumanda ile kapatıyoruz yani immobilizer çalışıyor. Kapılarla oynanmamış, kilitlerde sorun yok. Camlar normal vs vs.

Anlattığım olay normal dörtlülerin yanması da değil. Hızlı hızlı yanıp sönüyor. Bir şeyin uyarısı olduğunu düşünüyoruz ama aklımız almıyor..

Acaba başına böyle bir şey gelen ya da bilgisi olan var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Saygılar..

Hocam aynı sorun bende de mevcut. Üzerinden uzun zaman geçmiş ama sorunun kaynağını öğrenebildiniz mi?

• imparatorlak kullanıcısına yanıt
    Arabayı servise götürünce çözmüşlerdi hemen. Meğersem kaputun kilit algılama sistemi bozulmuş, kaput açık zannedip onun için uyarı veriyormuş araç. Orada bulunan bir Aveo'nun mekanizmasını söküp bizim araca takmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

Arabayı servise götürünce çözmüşlerdi hemen. Meğersem kaputun kilit algılama sistemi bozulmuş, kaput açık zannedip onun için uyarı veriyormuş araç. Orada bulunan bir Aveo'nun mekanizmasını söküp bizim araca takmışlardı.

Ne kadar tuttuğunu hatırlıyor musunuz?
  • imparatorlak kullanıcısına yanıt
    Vallaa hiç hatırlamıyorum, epey oldu başta dediğiniz gibi.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.