Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (275. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: babacor

Ben 2005 lacettımı almadan once hayli araştırdım. Acıkcası bulabılırsen cdx modelını almanı tavsıye ederım. Lpg bıldıgın uzere bu aracların olmazsa olmazlarından artık. 1.6 motor 109 beygır ancak surus keyfı ınanılmaz...Rampa kesınlıkle sorun olmuyr. Sana fıkır vermek ıcın soyluyrm, 2 ay once 2005 model lpglı otomatık vıtes 35bınde lacettı cdx model aracıma 17bın lıra verdım. Daha uygunu da daha pahalısıda var tabı. Yakıt konusunda kendı aracımla ılgılı olarak su bılgılerı paylasabılırım, sehır ıcı 0,22 kurus, şehir dışı 0,139 kurus yakıyr. Bu arada overdrıve dedıklerı yuksek hız ıcın ozel olan vıtese gecınce otomatıgın keyfıne varıyrsun arac 140 km hızla gıderken devir göstergesi 2500-3000 uzerınde gösterıyr. Arabada ne bır zorlanma ne de motor sesı.
    Umarım yazdıklarım sana yeterlı bılgı saglar.

yanlız ben otomatik kullanma özürlüyüm yıllardır manule alışmısım bi tuhaf oluyorum 2 once yegenime 0corsa aldılar otomatik debriyaj yerine frene bastım camdan fırlıyodum onun için ozellik manuel hem daha az yakar hemde araba kullandıgımı bilirim :D verdiğin bilgiler için tesekkurler yani bunun manuelini 15-16civarına alabilirim gibi

• Arkadaşlar Lacetti Sedan'ı resmi internet sitesinden çıkarmışlar sanırım artık satılmıyacak. Ayrıca merakla beklenen Cruze'nin donanım listesi ve teknik özellikleri siteye eklenmiş.
  • kardeşim gecenlerde bnmde basıma geldi bu olay yolda giderken 4 lüler yanıyor resmen alarm taktırdığım için anahtardada açma kapama oldu için kumandadan açıyorum anahtardakı düğmeye elim değmiş açma yada kapamasına bundan dolayı yanıor bazen basıma gelio 4 lülerin yanması (: anahtardan açıp kapıom düzelio (:

Bu arada istanbulda yakın cevrede olan arkadaslar istanbul görüşmesi olacaktır sizleride beklyıoruz

quote:

Orjinalden alıntı: tecrübeli

arkadaşlar biliyorsunuz 2006 1.4 16V sx hb otomatik kalosum var anlatacağım olay 2 kere başıma geldi biri 3 ay evvel diğeri de dün oldu akşam arabayı uzaktan kumandası ile kapattım ve eve çıktım 2 saat sonra komşum telefon açtı arabamın dörtlü flaşör ışığı yanıp sönüyor pencereden baktım sanki 4lü flaşör düğmesine basılı gibi yanıp sönüyor inene kadar söndü bu olay komşumun anlattığına göre yaklaşık 10 dakika sürmüş inip baktığımda arabada herhangi anormal bir durum yoktu kapılar kapalı flaşör düğmesi kapalı yani herşey normal gözüküyordu 3 ay evvel de böyle bir olay olmuştu bir anlam verememiştim ama tekrarlayınca endişe duymaya başladım acaba arabanın bir özelliği varda ben mi bilmiyorum yani biri sertçe dokunduğunda alarm gibi 4lü flaşör ışıkları yanıp sönüyorda bir süre sonra kendiliğinden otomatik olarak duruyor gibi bir özelliğimi var acaba yoksa teknik bir arıza mı var bu arabalarda sesli alarm yok biliyorsunuz mobilayzır denen bir sistem var acaba omu devreye giriyor bilen varsa lütfen söylesin

• quote:

Orjinalden alıntı: hakkip

kardeşim gecenlerde bnmde basıma geldi bu olay yolda giderken 4 lüler yanıyor resmen alarm taktırdığım için anahtardada açma kapama oldu için kumandadan açıyorum anahtardakı düğmeye elim değmiş açma yada kapamasına bundan dolayı yanıor bazen basıma gelio 4 lülerin yanması (: anahtardan açıp kapıom düzelio (:

Bu arada istanbulda yakın cevrede olan arkadaslar istanbul görüşmesi olacaktır sizleride beklyıoruz

quote:

Orjinalden alıntı: tecrübeli

arkadaşlar biliyorsunuz 2006 1.4 16V sx hb otomatik kalosum var anlatacağım olay 2 kere başıma geldi biri 3 ay evvel diğeri de dün oldu akşam arabayı uzaktan kumandası ile kapattım ve eve çıktım 2 saat sonra komşum telefon açtı arabamın dörtlü flaşör ışığı yanıp sönüyor pencereden baktım sanki 4lü flaşör düğmesine basılı gibi yanıp sönüyor inene kadar söndü bu olay komşumun anlattığına göre yaklaşık 10 dakika sürmüş inip baktığımda arabada herhangi anormal bir durum yoktu kapılar kapalı flaşör düğmesi kapalı yani herşey normal gözüküyordu 3 ay evvel de böyle bir olay olmuştu bir anlam verememiştim ama tekrarlayınca endişe duymaya başladım acaba arabanın bir özelliği varda ben mi bilmiyorum yani biri sertçe dokunduğunda alarm gibi 4lü flaşör ışıkları yanıp sönüyorda bir süre sonra kendiliğinden otomatik olarak duruyor gibi bir özelliğimi var acaba yoksa teknik bir arıza mı var bu arabalarda sesli alarm yok biliyorsunuz mobilayzır denen bir sistem var acaba omu devreye giriyor bilen varsa lütfen söylesin

hakkip kardeş bende alarm yok sadece original kumandası var açıp kapatıyor benim dediğim olay arabayı kapatıp eve çıktıktan sonra oluyor 4lü flaşörler yanıyor gibi yanıp sönüyor zaten iki kere oldu birincisinde sabah arabaya gittiğimde yanıp sönüyordu kimbilir akşam kaçtan beri yanıp sönüyordu kimbilir ikincisindede akşam park ettikten sonra 2 saat sonra yanıp sönmeye başlamış komşum telefon etti pencereden baktım yanıp sönüyordu inene kadar söndü anlamadım gitti ne iştir seninkinden farklı bir olay senin alarmın var biri dokunmuştur olmuştur ama benimki öyle değil farklı

• Herkese Selamlar, 13/05/2009 tarihinde Aveo Sedan 1.2 S 2AB ABS satın aldım. Ankara OPİS'den satın aldım. Ben aracı satın alırken 1.4 satın almak istemiştim, ancak satış temsilcisi 1.4 araçlara LPG montaj edilemediğini söyledi. Tabi ki inandım. Ama doğru değilmiş, çünkü 1.4 LPG li satın alanlara rastladım. İyi bir araştırma yapmadığım için tabi ki hatalıyım. Ama Opis'i de kınıyorum beni yanılttığı için. Ayrıca, yeni araç satın aldığım halde istediğim kent grisi rengini de alamadım. Bunlar elbette benim araştırma eksikliğim ve Opis görevlisine itimat etme yanılgımdan kaynaklandı. Neyse, aracımı aldım, satın alırken bana stepneyi bagaja aparatla güzel bir şekilde monte edeceklerini söylemişlerdi. Ne gezer, stepne bagajın içinde yatıyor. Şaşmaz'dan kalkıp ta İskitler'e gittim bunu yaptırmak için. 80 km kullandım yeni aracımda seyir halindeyken 2 ve 4 vitesler geçmedi. Allah Allah, yavaş yavaş Opis servise gittim, baktılar Vites Halatı kopmuş, elimizde de yok, İzmir'e sipariş edeceğiz dediler. Tahminen 1 hafta içerisinde halledilir dediler. Yeni araç satın almış birisi olarak acayip moralim bozuldu. Bari yerine bi araç temin edin de araçsız kalmayayım dedim. Bunun üzerine ne olduysa, nasıl olduysa vites halatı temin ettik dediler. Servisten ayrıldım, ama vites ilk aldığım gibi değil di, tüy gibi olan vites şimdi hırt hırt geçiyor gibi geldi bana, bilemiyorum belki önceden hatalı olduğu için mi tüy gibiydi v.s. İçime sinmedi, Chevrolet'e mail attım, aradılar, başka bir yerde bu vites halatını kontrol ettirmek istiyorum dedim. Ankara Reis'e gittim, bi usta çağırdılar, servise girmeden kaputu açtı, gözüyle şöle bi baktı bişi yok dedi. Viteslerin geçişini kontrol ettirdim, normal dedi. İyi dedim ayrıldım.
    Şimdi bunları niye mi anlattım. Ya yeni bi araba aldım başıma gelen aksiliğe bak, önce yok denilen parça, yerine ikame araç istenince birden bulunuverdi, ben de kıllandım. Bilmiyorum, çok mu kılım acaba? Nese, bütün hata bende araştırma eksikliğim olduğu için, birde en büyük hatamı söyleyim mi, aynı aracın 1.4 LPG li ve SX olanını kasko dahil, çelik jant dahil, dijital klima dahil 4 airbag dahil vs. çalıştığım kurumdan birisinin 23.000 TL ye aldığını duyunca dellendim. Ben 22.500 e almıştım. Ben Opis ten aldım o kişi Opan dan almış.
    Uzun lafın kısası arkadaşlar, bir kaç yerden araştırmadan bişi almayalım demek istedim.
    Neyse ki araçtan memnunum, inşallah başka bir sorunla karşılaşmam.

Sorularım

1) Aveo mu çalıştırınca benimde kısa farlar yanıyor. Sinyal kolu off olduğu halde, satın aldığım yerde satış temsilcisine sordum (hep inanıyorum ya ne derlerse, herkesi kendim gibi sandığım için herhalde) abi bunlar böyle dedi. Araçta bi sorun yok, araçı çalıştırınca kısa farlar otomatik yanar dedi. Daha önce bu konuda soru soran arkadaşın bilgisine sunarım.
    Sanırım bu durum bizim daha kısa sürede akü değiştirmemize neden olacak ama bi yerde de memnunum, fark edilmemizi sağladığı için.

2)Arkadaşlar yeni satın alınan araçta motorun açılması için yüksek hız yapılması gerektiği konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Böyle bişi var mı ?

3)Aveo Sedan S 1.2 16 V 72 beygir olarak biliyorum doğru mudur? 1.4 ile arasında 250 TL civarında küçük bir fark vardı, bu parasal küçük fark, motor performansında da aynımıdır? Her ikisinin de artısı ve eksisi nedir? Anlayan arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum. Teşekkürler.

4)Ne kadar çok konuşuyorum demi, özür dilerim. Aracım yeni biliyorsunuz, seyir halindeyken normal, temiz asfalt yolda sanki alt arka taraflarda yerden taş sıçramış gibi zaman zaman ses duyuyorum. Sizlerde de böyle bişi oldu mu acaba?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yaşadıklarınız gerçekten sinir bozucu.
    ankarada ben de aracımı opis'ten aldım ama hem fiyat konusunda hem de diğer hizmetler olarak memnun kalmıştım. istediğim tüm ekstraları yapmışlar üzerine de alarm hediye etmişlerdi. fiyat olarak da tüm ankara bayiilerini dolaşıp en uygun fiyatı buradan almıştım. hatta aracımla ilgilenen şahısın ismi osman'dı.

gelelim cevaplara (gerçi sorduğunuz sorulardan bazıları önceki sayfalarda cevaplanmıştı)

1. aracın kendiliğinden farlarını yakması diye birşey yok bizim araçlarda. bazı marka modellerde var ama onlar da audi, volvo falan. zaten bunların farlarını güvenlik gerekçesiyle kapatamıyorsun da.
    2. yeni motorlarda açılma diye birşey yok. sadece parçaların birbirine alışması için geçmesi gereken bir süre var. bu süre zarfında da 140 km/h üzerine çıkmamanız ve aracı çok düşük veya çok yüksek devirlerde kullanmamanız öneriliyor.
    3. chevroletin internet sayfasından bulabilirsiniz ama ben söyleyeyim 84 ps
    4. bu konuyla ilgili daha önce de yazmıştım. aveoların lastiklerinin dişleri arasındaki boşluktan kaynaklanan bir taş sıkışması oluyor. bunlar normal asfaltta hız kazanınca lasti dişinden atılıyor ve alt tarafa vurup ses yapıyorlar, geçici bir durum dert etmeyiniz.

iyi sürüşler, kazasız belasız bir ömür diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmethazine -- 28 Mayıs 2009; 16:47:17 >

• Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2004 model 1.2SE Kalos'um var. 5 ay önce satın aldım. Aracımdan memnunum. Ama yakıt olarak beklediğimin üzerinde bunda benzin fiyatlarının da artmasının etkisi bulunuyor. Tüp taktırmayı düşünüyorum yorumlarınızı takip ediyorum.
    Aracı çalıştırmadan uyarı sesi iki gündür çalışmıyor sanayiye gitmedim henüz acaba neden olduğunu bilen var mı?
    Bide yorumları uzun zamandır takip ediyorum bir kaç kişide gördüm benim aracımda da benzini tam yakamadığından geri dönüşümde hata veriyor chevroletlerde var mı bu uyarı. Aracın yakıtı daha iyi kullanmak için benzin seçtiğini kaliteli benzin kullanmam gerektiğini söylüyorlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: didamert
    3)Aveo Sedan S 1.2 16 V 72 beygir olarak biliyorum doğru mudur? 1.4 ile arasında 250 TL civarında küçük bir fark vardı, bu parasal küçük fark, motor performansında da aynımıdır? Her ikisinin de artısı ve eksisi nedir? Anlayan arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum. Teşekkürler.

Diğer soruları arkadaş cevaplamış fakat aveo sedanda 1.2 motor 8V bildiğim kadarıyla 72 hp.Aveo hatcbachde olan 1.2 motor 16V 84 hp.Bilginize.1.4 le aranızda tabiiki hissedilir bi performans farkı olacaktır fakat yakıttada daha çok yakar heralde.
  • Arkadaşlar bugün Ankara Opis Servisini telefonla aradım. Beni servisten elektrik ustası ile görüştürdüler. Yeni Aveo'larda marşa basınca kısa farlar artık otomatik olarak yanıyormuş.
    Chevrolet Web sitesine mail attım, aracımı satın alırken ben 1.4 alacaktım ama bunlara LPG takılamıyor garanti kapsamından çıkar dediler, bu nedenle 1.2 aldım Bu doğrumu diye sordum. Gelen cevap aynı şekildeydi. 1.4'lere LPG takılmıyor dediler. Bu durumu bilgilerinize sunarım. Gelen cevabı aynen aşağıda gösteriyorum. Selamlar.
    Sayin Tekin Yilmaz,

Oncelikle Chevrolet araclarimiza gosterdiginiz ilgiden dolayi tesekkur ederiz.

30/04/2009 tarihinde gondermis oldugunuz elektronik postaniz elimize ulasmis olup, telefon numaranizi belirtmediginiz icin tarafiniza ulasamadik.

Talep etmis oldugunuz 1.4 motor Chevrolet Aveo araclarimiz icin LPG donusumu yapilamiyor.

• Sayın KKarakoyun
    Satın almış olduğum araç Aveo Sedan S 2AB ABS olup bunların motoru 1.2 ve 16 V'dir. Bilgilerinize sunarım. Teknik bilgilerihttp://www.chevrolet.com.tr/aveo-sedan/aveo-sedan-teknik-ozellikler-aveo-s-motor-ve-sanziman.html adresinden görebilirsiniz. Selamlar
  • Merhaba ;

Chevrolet Club TR Forum Açıldı. Sizleri Bekliyoruz Artık ...

http://forum.chevroletclubtr.com < Moderatör Alımları Başlamıştır. Hiçbir Detay istemeden...

Burdaki Konuşmalarınız için Chevrolet Online Forum bölümü açılmıştır.. LÜTFEN BURAYI BIRAKALIM ....

TÜRKİYENİN TEK YETKİLİ SERVİS DESTEKLİ CHEVROLET SİTESİ

www.chevroletclubtr.com << Admin , Moderator Alımları Başlamıştır. >>

• beyler chevy'nin yeni kozu CRUZE için neler düşünüyosunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: didamert

Sayın KKarakoyun
    Satın almış olduğum araç Aveo Sedan S 2AB ABS olup bunların motoru 1.2 ve 16 V'dir. Bilgilerinize sunarım. Teknik bilgilerihttp://www.chevrolet.com.tr/aveo-sedan/aveo-sedan-teknik-ozellikler-aveo-s-motor-ve-sanziman.html adresinden görebilirsiniz. Selamlar

2008 ekim ayında arkadaşıma aveo sedan sx 1.4 16V aldık.Ozaman 1.2 ler 8V kullanılıyordu ve 1.4 olanı 95 hp di.Demekki iki motoruda 2009 da kaldırıp aveo hatcbach motorlarını uygulamışlar.Bilginiz için teşekkür ederim.

• Ben yakin bir zamanda gidip araci ailemle inceledim,
    adamlar kokpiti cok guzel yapmislar, arac cok havali ve buyuk...
    ozellikle sedan yapisi tam bir aile arabasi hissini veriyor, ben sahsen cok begendim.
    fakat almak icin siraya girmemiz gerekiyormus 1-2 ay sonra ancak arac teslimleri yapilabiliyormus,
    benim baktigim model full otomatik 34.000 civariydi, duz vites secenegi 29.000 - 30.000 arasi oynuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: aybars1

beyler chevy'nin yeni kozu CRUZE için neler düşünüyosunuz?
  • Merhabalar... aranıza yeni katılacağım mesaj nasıl eklenir bilmiyorum. cevapla diye bir butun buldum ordan yazıyorum.kusurlarım affola;
    bir kaç gün içerisinde,lacetti hb 1,4 SE mi teslim alacağım.23.300 e oldu fiyatı uygunmu çok istememe rağmen aracın 1,6 sının (SX)türkiyede bulunamadığını hatta 1,4 sx bari olsun dediğimde de aynı cevabı verdiler. Bunlar doğrumu, ayrıca yeni kullanıcı olmam hasebiyle tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • Lacetti Sedanın daha satılmayacağı doğrumu, bende bir 2008 lacetti sedan kullanıcısıyım, aracım lpg li hızın lpg tüketiminde nasıl bir etkisi oluyor, şunun için soruyorum, ne kadar hızlı gidersen git lpg aynı yakar diyenler var bu konularda bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Holefter

Lacetti Sedanın daha satılmayacağı doğrumu, bende bir 2008 lacetti sedan kullanıcısıyım, aracım lpg li hızın lpg tüketiminde nasıl bir etkisi oluyor, şunun için soruyorum, ne kadar hızlı gidersen git lpg aynı yakar diyenler var bu konularda bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Evet ne yazık ki Lacetti Sedan artık satılmıyor. Sonbaharda ailemize 2. Lacetti Sedan'ı alıcaktık. Artık kısmet değilmiş... Biraz daha ekleyip Cruze alacağız bu gidişle.
  • sonuçta lpg de bir yakıt türü ve hızlı gittiğiniz zaman haliyle fazla yakıyor.

quote:

Lacetti Sedanın daha satılmayacağı doğrumu, bende bir 2008 lacetti sedan kullanıcısıyım, aracım lpg li hızın lpg tüketiminde nasıl bir etkisi oluyor, şunun için soruyorum, ne kadar hızlı gidersen git lpg aynı yakar diyenler var bu konularda bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cell-im

quote:

Evet ne yazık ki Lacetti Sedan artık satılmıyor. Sonbaharda ailemize 2. Lacetti Sedan'ı alıcaktık. Artık kısmet değilmiş... Biraz daha ekleyip Cruze alacağız bu gidişle.

SW ya da HB alın yawbu arada ellerinde kalan sedanlar varsa daha da ucuza verebilirler isterseniz bir araştırın dün İstanbul'dan Silivri'ye gittim,şu an Silivrideyim ş.dışı daha da iyileşti yakıtı,yolda yine sevdim arabamı,o ne sessizlik yağ gibi gidiyor maşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: burak0708

quote:

Orjinalden alıntı: cell-im

quote:

SW ya da HB alın yawbu arada ellerinde kalan sedanlar varsa daha da ucuza verebilirler isterseniz bir araştırın dün İstanbul'dan Silivri'ye gittim,şu an Silivrideyim ş.dışı daha da iyileşti yakıtı,yolda yine sevdim arabamı,o ne sessizlik yağ gibi gidiyor maşallah

arabanın motoru oturuyor yerine yavaş yavaş. Bence vaziyete aldanmayın LPG'ye geçin

• 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.