Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (288. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzmir'de, Türkiye Chevrolet Kulübü olarak, 31 Ocak Pazar günü toplanmak istiyoruz. Sizlerde katılırsanız, bizi çok mutlu edersiniz...

Buluşma hakkında bilgiyi, BURADAN alabilirsiniz...

Chevrolet'e gönül veren herkesi aramızda görmekten kıvanç duyarız...

Sevgilerimizle...
  • Dostlar, benim 04 model 58.000 km'deki, Aveo'nun debriyaji bitik galiba, vites degistirirken debriyaj pedalini birakinca on tarafi bazen hoplatiyor.
    Yani sizin anlayacaginiz beni su siralar degistirirsen iyi olur demekte, Benim daha once sordugum uzere servislerde bu islem yaklasik 250 yedek parca,
    250'de iscilik olmak uzere toplam 500 TL. civari. Ne dersiniz pahali mi? yoksa normal mi bu fiyat?
    thanks.
  • Eğer imkanın varsa değiştir derim ama 500TL iyi fiyat...
  • selam arkadaslar aranıza yeni katıldım

bende 2008 model aveo var 1 depo benzinle 400 km yol gidebiliyorum bu normal mi? Bana çok yakıyor gibi geliyor

2008 aveo hb 1.4 se modeli benzinli 5000 kmde daha cok şehiriçinde kullanıyorum

bilgileriniz için şimdiden teşekkurler
  • Birde sizlerden ogrenmek istedigim bizim araclarin (2004 Aveo) renk kodlari nerede yaziyor, meraktan...
    Daha dogrusu rotus boyasi yaptirmayi dusunuyorum, onun icin gerekiyor, Benim aracimin rengi PASTEL BLUE.
    mersi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontPlus

Birde sizlerden ogrenmek istedigim bizim araclarin (2004 Aveo) renk kodlari nerede yaziyor, meraktan...
    Daha dogrusu rotus boyasi yaptirmayi dusunuyorum, onun icin gerekiyor, Benim aracimin rengi PASTEL BLUE.
    mersi...

ön kaputu aç ön de radyatörün biraz solunda yani sağ fara doğru araç bilgilerinin yazılı olduğu bir plaka var onun üstünde yazılı yanlış hatırlamıyorsam A 105 gibi bir renk kodu olacak pastel mavisi için dediğim gibi yanlış hatırlamıyorsam onun gibi bir şey zaten boya hazırlayan yerler sana söylerler çünkü bende gittiğim de ordan bakmışlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: scytthe

selam arkadaslar aranıza yeni katıldım

bende 2008 model aveo var 1 depo benzinle 400 km yol gidebiliyorum bu normal mi? Bana çok yakıyor gibi geliyor

doğrudur bende de o kadar yakıyor normaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

quote:

hocam depo kaç litre alıyor 400km gitmek için?
    100km/10litre ye denk geliyorsa genel olarak problem yok denilebilir sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

quote:

quote:

hocam depo kaç litre alıyor 400km gitmek için?
    100km/10litre ye denk geliyorsa genel olarak problem yok denilebilir sanırım

depo 45 litre söylediğiniz değerlere çok yakın olduğuna göre herhangi bir problem yok demekki

bilgileriniz için tesekkurler...

• Arkadaslar,

2005 Kalos 1,2 SE sahibiyim.
    Benim sorunum aracımın su eksiltmesiyle ilgili.

Son 1 haftadir zaman zaman sabit hizda giderken aracım çok şiddetli bir şekilde silkelemeye ve gaz yememeye başladı.
    Gecen sene LPG taktırdığım için ondan kaynaklanan bir sorun vardır düşüncesiyle hemen LPG servisine uğradım. Aracı kontrol ettiler ve su seviyesinin çok ciddi azaldığını, LPG den kaynaklanan bir sorun olmadığını, aracın su eksilttiğini söylediler. En kısa zamanda servisinize uğrayın ve sorunun nedenini bulup halletmelerini söyleyin dediler.

Buna benzer bir deneyimi olan arkadaş var mı acaba? Araç neden su eksiltir? Onarımı bana kaça patlar..
    Yorumlarınızı iletirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzykay

Arkadaslar,

Son 1 haftadir zaman zaman sabit hizda giderken aracım çok şiddetli bir şekilde silkelemeye ve gaz yememeye başladı.
    Gecen sene LPG taktırdığım için ondan kaynaklanan bir sorun vardır düşüncesiyle hemen LPG servisine uğradım. Aracı kontrol ettiler ve su seviyesinin çok ciddi azaldığını, LPG den kaynaklanan bir sorun olmadığını, aracın su eksilttiğini söylediler. En kısa zamanda servisinize uğrayın ve sorunun nedenini bulup halletmelerini söyleyin dediler.

Buna benzer bir deneyimi olan arkadaş var mı acaba? Araç neden su eksiltir? Onarımı bana kaça patlar..

Arkadaşım bendede 1.4 16V var.Aynı sorun bendede var.Araç su eksilttiği için lpg regulatörüne sıcak su gitmiyor ve lpg ye geçmiyor yada silkeliyor.Suyunu tamamla bu sorun ortadan kalkar.Ben 60000 bakımında triger set değiitiğinde devirdaimi değişmediğimden devirdaimden şüpheleniyorum bakalım ustaya göstericem sonucu paylaşırım.

• quote:

quote:

Birde sizlerden ogrenmek istedigim bizim araclarin (2004 Aveo) renk kodlari nerede yaziyor, meraktan...
    mersi...

ön kaputu aç ön de radyatörün biraz solunda yani sağ fara doğru araç bilgilerinin yazılı olduğu bir plaka var onun üstünde yazılı yanlış hatırlamıyorsam A 105 gibi bir renk kodu olacak pastel mavisi için dediğim gibi yanlış hatırlamıyorsam onun gibi bir şey zaten boya hazırlayan yerler sana söylerler çünkü bende gittiğim de ordan bakmışlardı

Dostum sagol, bahsedilen yer on kaputu acinca hemen on izgaranin ustunde uzeri boyali bir plakada yaziyor, renk kodunu bir kagida yazip Bostanci Sanayi Sitesindeki Sprey Boya karisimi yapan konusunda uzman bir yer buldum. Adamlar yaklasik 5 dakikada hassas terazi ve bilgisayar yardimiyla, metalik olan karisimi sprey olarak verdiler. Ama henuz kullanmadim biryerde, umarim isime yarayacaktir diye ümitliyim.

• LPG nin hortumlarından (motorsuyunu aldığı) su kaçırıyo olabilir. Ben alırken T borusunu demir taktır demişlerdi. İçinden plastik çıktı ve 3 kere su azalttı. T boruyu demir boru ile değiştirdim sorun çözüldü. Ama bu çözümlerden bi tanesi. Aracın kendi borularından da kaçırıyo olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

mersi...

Dostum sagol, bahsedilen yer on kaputu acinca hemen on izgaranin ustunde uzeri boyali bir plakada yaziyor, renk kodunu bir kagida yazip Bostanci Sanayi Sitesindeki Sprey Boya karisimi yapan konusunda uzman bir yer buldum. Adamlar yaklasik 5 dakikada hassas terazi ve bilgisayar yardimiyla, metalik olan karisimi sprey olarak verdiler. Ama henuz kullanmadim biryerde, umarim isime yarayacaktir diye ümitliyim.

ben de hasas terazide yaptırdım ama gene de tutmadı çok açık renk oldu yeniden gittim adama biraz daha oynadı ehhh tutturdu sayılır sen de başka bir yerde denemeden arabada deneme yalnız benimki ince suluboya fırçasıyla sürülen rotuş boyası idi seninki gibi sprey boya değildi

• @karakoyun
    @neconer

Yorumlarinizin icin cok tesekkurler,

Aracın su eksiltme sorununun neden kaynaklandığından emin olmak için hafta sonu servise uğramayı düşünüyorum.
    Sonuçları sizlerle paylaşırım.

Selamlar
  • Merhabalar Aralık 2009 sonu gibi Aveo HB LS aldım ve şu anda yaklaşık 2000 km de aracımı 15000 km öncesinde servise götürmem gerekiyormu ayrıca aracımı uzaktan kumanda ile kilitlerken sesli olarak bir uyarı almıyorum bu normalmi ilk aldığımda içinde iken kilitledim ve sonrasında kontak yaptığımda kesik kesik ötmüş ve beni baya panik yapmıştı anahtar üreinden kapıları açınca düzeldi ama şu an dışardan kumanda ile kilitlediğimde görsel olarak ışıklar ikaz veriyor ama sesli ikaz yok yardımlarınızı bekliyorum
  • Sevgili barisozkan,

Genel bakımdan önce servise götürmeniz faydalıdır. Genel kontroller yapılır ve sorun olup, olmadığına bakılır.

Kilitlediğinizde korna sesi, bütün kapıların kilitli olduğunu gösterir. Eğer aracınızda bir yer açıksa, kilitlediğinizde o sesi duymazsınız, uzaktan anlarsınız, bir yerin açık olduğunu ve gelir kontrol edersiniz.

Aracın içinden kapıları kilitlemek isterseniz, şöför kısmındaki kilit pimini kullanarabilirsiniz. Aracınız da merkezi kilit sistemi olduğu için, bütün kapıları otomatik kilitleyecektir. Anahtardan kilit yapmak, alarm sistemini çalıştırır. Bu yüzden içerden anahtarı kullanmak yanlış olur.

Sevgilerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 4 Şubat 2010; 1:16:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

quote:

Orijinalden alıntı: ozzykay

Arkadaslar,

Arkadaşım bendede 1.4 16V var.Aynı sorun bendede var.Araç su eksilttiği için lpg regulatörüne sıcak su gitmiyor ve lpg ye geçmiyor yada silkeliyor.Suyunu tamamla bu sorun ortadan kalkar.Ben 60000 bakımında triger set değiitiğinde devirdaimi değişmediğimden devirdaimden şüpheleniyorum bakalım ustaya göstericem sonucu paylaşırım.

Arkadaslar daha once yazdigim aracimin su eksiltmesiyle ilgil sorun ile ilgil yasadiklarimi sizinle paylasmak istiyorum.
    Aracin su eksiltmesiyle ilgili problemin tespit edilmesi ve onarimi icin bugun izmirdeki bir chevrolet servisine goturdum. Yapiilan kontroller sirasinda aracin bilgisayara baglandigi ve tespit edilen problemin motor silindir kapagi ile ilgili oldugunu soylediler. Silindir kapaginda kurumlanma oldugu, sokulerek taslanmasi ve temizlenmesi gerektigi seklinde bir aciklama yaptilar ve en az 600 Tl gibi bir fiyat verdiler. Kesin durumun motorun acilmasindan sonra belli olacagi, maliyetin daha da artabilecegi seklinde bir yanit verdiler.

Aracin su eksiltmesiyle ilgili basit bir devirdaim pompasi arizasi veya hortumlardaki bir sızıntı vb kucuk bir sorun ve dusuk bir maliyet beklerken sorunun bir anda motorun açılmasına gerek duyulacak boyutta olmasi beni çok şaşırttı.

Aracim 2005 model Kalos ve yaklasik 45000 km'de. Bu km'deki bir aracin kurumlanma sebebiyle silindir kapaginin sokulmesi normal midir?

Araçta hararet vs gibi bir sorun da yok.
    Benim icin 600-700 TL gibi bir onarim maliyeti cok fazla.

Deneyimlerinizi paylasirsaniz veya yorumlarinizi iletirseniz cok memnun olurum.

• Ben servisinizin verdiği şu yanıttan tatmin olmadım.

Bana göre başka bir servise gidip göstermelisiniz. Servis tavsiyesi isterseniz, İzmirde verebilirim. Eğer şuan aracınızı hareket ettirebiliyorsanız, mutlaka başka bir servise gidin. Birde onları dinleyin...

Sevgiler...
  • Lacetti polen filtresi nerede, bilen varsa lütfen yazsın..
    Teosoy
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.