Şimdi Ara

Chevrolet Türkiye’ye rekabetçi fiyatlarla geri dönüyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
32.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Chevrolet'i atmosferik motordan ibaret sanan biri daha. 140 hp 1.4 turbo da vardı, 2.0 163 hp dizel de vardı cruze modelinde, yok sattı sanki onlar... Yine 1.6 benzinli satıldı, ülke şartları atmosferik+lpg

Atmosferik otomatik cruze da 11 yakıyordu, focus civic, elantra, golf gibi rakipleri de aynı yakıyordu, o yüzden rakipleri o motor-şanzıaman kombinasyonunda ne yakıyorsa cruze da onu yakıyordu, aşırı yakıt olayı hurafeden ibaret.

1.3 dizel aveolar da şehir içi 5.5 litreler ile dolanıyordu, bu da mı aşırı yakıt?

Ayrıca, en son 2009-2011 temelli araçları sattı adamlar, günümüz araçları ile karşılaştırmıyorsundur umarım.

Genel bir yorum yaptım ben. Chevrolet ABD'de bile kalas bir marka olarak bilinir. ABD'de Cadillac-Ford-Lincoln-Dodge gibi firmaların yanına yaklaşamaz. ABD'nin en ucuz ve kısmen dandik bir markasıdır günümüzde. Corvette-Camaro-Suburban ve ticari modeller hariç tabi ki.

Cadillac gm çatısı altında bulunan bir marka zaten. Otomotiv gruplarının altında belirli sınıflar için belirli markalar vardır. Chevrolet orta sınıf insanlara hitap ederken cadillac ultra lüks sınıfındaki insanlara hitap eder, paraları farklı olduğu gibi sundukları şeyde aynı değil...

Çatı işi önemli değil.

Ona bakarsak Bentley ile Seat'da aynı bünye altında.

Chevrolet, Cadillac'ın yanından kıyısından köşesinden geçemez.

Chevrolet'in iki modeli vardır gerisi boştur. (ticariler de hariç)

Malibu, impala, üretimleri sonlandırılmış olan Caprice ve lumina hakkında ne düşünüyorsun?

Cadillac, Chevrolet ile aynı platforma sahip araçlardan oluşuyor. Benim bildiğim sadece F seğmenti olan CT6 kendine has platforma sahip, onun da sebebi muhtemelen üretimi sonlandırılan Caprice modeli. Eğer Caprice üretilmeye devam etseydi aynı platformu kullanacaktı.

Chevrolet ve Cadillac aynı motorları kullanırlar. Hatta bazı araçları aynı kasayı kullanır Escalade ve Suburban gibi. Cadillac için süslü Chevrolet desek yanlış olmaz. Cadillac'ın iç mekan kalitesi ve sundukları Avrupa tüketicisini memnun etmez.

Eski Cadillac'lar efsaneydi dersen, eski Chevroletler de efsaneydi.

Chevrolet ve Cadillac birbirine yakın araçlar üretir. Ama Daewoo fabrikasında üretilen Kore malı otomobiller hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dağlar kadar kalite farkından kasıt nedir? Escalade ile Suburban aynı şasiye sahip. Bildiğin kamyonet şasisi. Merdiven şasi, arkada sabit aks.

Yok aynı şasilere sahipler ama daha kaliteli parça kullanıyorlar dersen bu da yanlış. Yürüyen aksam ve motor ayni. Teknolojik donanimlar, iç mekan malzemeleri farklı sadece.

Lexus Lx ile Toyota Land Cruiser de aynı platforma sahip araçlar ama Lexus'un dokunuşları arabayı bambaşka yapıyor. Motorları arasında Land Cruiser'den çok daha güçlü seçenekler var.

2008 Model Yukon Xl Denali'ye bayağı kullanma fırsatı buldum. İç mekan olarak bulunduğu yıllardaki B segmenti araçlarla aynı kaliteye sahip. Şimdi komik geliyor belki ama birgün deneyimlediğinde hak verirsin.

Amerikan Suv'leri Avrupalılardan çok çok ucuz ve özellikle iç mekan konusunda çok çok geride.

Malibu ve Impala hala üretimde olan araçlar. Yollarda vızır vızır kullanılıyorlar, hergün gördüğüm araçlar.

Caprice ve Lumina da daha düne kadar üretiliyordu. Üretimleri 1 yıl kadar önce durdu. Öyle 15-20 yıl önce üretimden kalkmış araçlar değiller.

Peki Chrysler sence nasıl? Cadillac ile aynı tutulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 6 Nisan 2018; 9:24:48 >

• Mevzu haklılık vs. değil, tartışıyoruz şurda:) Cadillac'de abartılıyor. Mesela Amerika'da ve Arabistan'da Cadillac ve Chrysler luxury brand diye geçer ve lükstür. Aynı gelir düzeyinde olan insanlar kullanır bu araçları.

Türkiye'deki Chevroletlere bakıp Chevrolet'i fazla hafife almak veya Cadillac'ların motor hacminden dolayı ulaşılmaz oluşundan kaynaklı fazla abartmak yersiz. Hergün gördüğüm, sanayide yakından gördüğüm, eskidiğinde başına neler geldiğini bildiğim araçlar.

Caprice, Lumina fiyatına oranla sundukları hacim, sürüş kalitesi, motor gücü olarak harika araçlardı ama içleri B segment araçlardan farksızdı, sahibiyim hala Lumina modelinin.

Malibu, Impala iç mekan olarak daha derli toplu ve yine baz otomobil olarak bakarsak iyi araçlar. Yıllar ilerledikçe Amerika'ların iç mekanı daha da iyileşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 6 Nisan 2018; 18:56:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ''Genel bir yorum yaptım ben. Chevrolet ABD'de bile kalas bir marka olarak bilinir. ABD'de Cadillac-Ford-Lincoln-Dodge gibi firmaların yanına yaklaşamaz. ABD'nin en ucuz ve kısmen dandik bir markasıdır günümüzde.''

Bu senin yorumundu,ben bundan yola çıkarak bu kadar şeyi yazdım esasen.

Saydığın araçlar ve D segmenti,yine Kore üretimi olan Epica kötü araçlar. Zaten Aveo, Captiva, Lacetti(Optra kötü araçlar). Optra kullanmıştım ve büyük keyif almıştım ama iç mekanda dokunduğum yer kırılıyordu, abartmıyorum hakikaten kırılıyordu çıtır çıtır. Epica da aynıydı.

Ben Chevrolet'in Arabistan için konuşayım şu yönünü seviyorum. Baz olarak araba çok iyi. Yol tutuş, sürüş konforu, yalıtım çok iyi ve en önemlisi Ford'a özellikle Chrysler ve Dodge oranla parça fiyatları bedava, ve işçiliği çok basit. Tek sorun özellikle 2014 öncesi olanların iç mekanı zayıf ama bunu zaten fiyatının çok ucuz olmasıyla kurtarıyor. İç mekan olarak Amerika modelleri için konuşuyorum Ford'un, Chrysler'in, Dodge'un birbirinden farkı yok,hepsi aynı dönemde aynı kalitedeler.

Hatta merak edersen elimizde Chrysler Aspen var, şuan Ciddeye gitti ama yarın buraya ulaşır, iç mekanında merak ettiğin birşey olursa video veya fotoğraf atarım benim için sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 6 Nisan 2018; 19:21:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

Almayın,
    3 sene sonra zarar ediyoruz diye piyasadan birdaha çekilirler, arabalar elinizde piyasası olmayan araba olarak patlar. Sırf şu piyasa muhabbeti yüzünden 2012 yılında Cruze LS yerine Astra Classic 3 aldım, aşağı yukarı aynı fiyata idi. Şuan aracımın 2. el piyasasına bakıyorum benim aracın piyasası 50 bin tl civarında, temizliğine-km sine göre 1-2 bin tl oynuyor, Cruze LS ise 35-40 bin bantındı. Durduk yere 10 bin lira zarar, 80 binli fiyatlara satılacaksa hiç alınmaz zaten, gidip opel alın daha iyi.
    7 ay önce böyle yorumlara yok piyasası yok , parça bulamazsın zarar edersin gibi yorumlara aldırış etmeyip, 1.3 2012 Model dizel LT sedan kasa chevrolet Aveo aldım. 57 bin km de kazasız değişensiz. 36 bine aldım. Şuan aracımın piyasası 42 -43 bin. Ki ben binmek için aldım kaza bela olmadıkça satmayı hiç düşünmüyorum. Satsam bu ayarda dizel ne araç alınabilir ki? Linea mı clio mu alayım... varsın satarken zarar edeyim Ben yeter ki ailemi güvenliği tescilli onaylı, donanımlı ve az yakan araçla taşıyayım bu bana yeter :) şuan biraderim için aynı modelden araştırma içersindeyiz . İzmir içi varsa ilgileniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatsappbilgi -- 11 Nisan 2018; 1:52:45 >

• Yahu yıl olmuş 2018 hala millet haç işareti var diyor, madem otomobil genelde takılıyorsunuz bu kadar tutkulusunuz, gidin 1900lerin detroitini araştırın nereden gelmiş o logo , sığ olmayın bu kadar..
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. 2011 yılına kadar escalade'lerde captiva direksiyon simidi vardır.
    Mesela küçük bi örnek daha verecek olursak VW'nin MQB A0 platformunda polo, visionx, ibiza gibi modeller geçer.
    Amerika pazarında da böyledir nasıl kı toyotanın lüx markası lexus ise nissanın ki infitini ise chevroletinde cadillac'tır.
    Arada dağlar kadar fark yok bence en azından sürüş zevki açısından ki zaten bu modellerin motorlarının bloktan egzantirikli oluşu bunu kanıtlıyor (1995-2003 yanılmıyorsam) .
    Chevrolet türkiyeye geri dönerse ikinci el piyasası artacaktır 5-6 bin TL. Artık opelle iş biriliği içinde değilse satışlarını azaltmaması içinde bi sebep yok.
    Mustang Camaro'ya binemiyoruz keşke binebilsek :) ama amarikada olduğumu varsayarsam ben dodge challanger hellCat alırdım :)
  • teslahayranı T kullanıcısına yanıt
    2014'e kadar bloktan egzantrik kullanıldı. L94 kodlu motor bunlardan biri.

Escalade dışardan enfes görünür ama iç mekan bence vasattır ama haksızlık etmeyelim fiyatı uygundur. Türkiye'de vergi kaynaklı uçuyor orası ayrı. Ama bana kalırsa ne işe yaradığı belli olmayan bir Suv.

• Cidden çok sevindim helal olsun

• 2012 de fiat punto ya 45000 fiyat verdiler soluğu chevrolet de aldım. 1.3 dizel ltz aveo yu 39000 e aldım. hala kullanıyoruz hiç bir sıkıntı yaşamadık . otoban faresi gibi biraz gazlayınca iki elinle direksiyona yapışmıyorsun . satsam aynı dolulukta hangi araç var . yakıtıda çok iyi . altı ileri vites . biraz dizel sesi ve stabilize yollarda ön taraf biraz sesli olması dışında eleştirilecek bir tarafı yok. genel olarak çok memnunum aveo ltz dizel aracımdan
  • Chevy ne zaman dönüyor??
  • bluerdem kullanıcısına yanıt
    Kimi araçlarda görüyorum, logoyu siyaha kaplamışlar

• chevy dönmeli 2018 yeni kasa captiva gelsin ülkemize...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döndüğü falan yok hocam. İşkembeden sallıyor burdakiler.

• robotica R kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan hareketler işte 🤦🏻‍♂️

• Bedava verse almayiz kardeş rahat ol.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Size kalmış. Benim sorunum değil

• Merhaba arkadaşlar,

Son durum nedir bilen varmı?

Bu iş artık hayal mi?

• logosu haç. hayatta binmem. alfa romeo'ya da o yüzden binmiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.