Şimdi Ara

CHEVROLET YENİ AVEO TAKIMI (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.845
Cevap
24
Favori
130.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Antalyada lpg nin has ustası eski sanayii de Atiker ve zavolli takıyor. 2011 yeni kasa 1.4lt aveo için o zaman atiker gold takmamı tavsiye etti zira zavolli ile aynı obd cihazı ve sessiz+performanslı enjektörleri olduğunu söylemişti. Gerçekten montajdan sonra mükemmeldi işçilik , benzinle farksız ve enjektörler çok sessizdi acayip memnundum. Satmak zorunda kalmasam çelik subap da taktırır devam ederdim. Brc veya prins de çok iyi olur ancak işin en ama en önemli noktası montajı yapan usta/takım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kendi yaptığım radyo ön camını monte ettim aynısı gibi oldu sadece yazıları yok :)

CHEVROLET YENİ AVEO  TAKIMI

• Arabanın arka iç tavanına ek lamba yaptım / yaptırdım . Bilgiyi paylaşayım istedim başka ihtiyacı olan arkadaş da yapmak isteyebilir.

araç 2013 1.3d lt Yeni Aveo . Ön tarafta tavan lambası var ama arkada yok , bu da akşamları arkadaki çocukları oturturken ve kemerlerini vs bağlarken büyük sıkıntıydı.

chevroletclubtr.com sitesindeki aveo bölümündeki bir arkadaş da yapmış ondan feyiz alarak ben de giriştim bu işe . Sonuç çok iyi oldu , hatta orjinalde varmış gibi oldu.

Kullanılan malzeme:

- Kangoo tavan lambası (https://www.parcafilosu.com/141236-ithal-tavan-lambasi )

- 2m elektrik kablosu

- falçata

- kağıt bant

- kılavuz tel

- biraz cesaret :)

Önce aldığımız tavan lambasının iç çerçevesinin şablonunu çıkarıp bir kartona güzelce kesiyoruz ve bunu yanımıza alıyoruz. Sonra sanayiye (kendiniz de yapabilirsiniz ama ben risk almak istemedim hele elektrik işinde )

Önce ustalar olmaz öyle şey orada durmaz , tutmaz , tavan delinmez yerine led şerit döşemek daha iyi vs dediler. Bana göre led şerit hele araba içinde tam apaçilik (bana göre*). Dahası devre açıkta olduğundan çocuklar parmaklayabilir. Üstelik orjinal görünmez.

Ustaya yapan arkadaşlar var forumda al bak dedim cep telefonundan resimleri gösterince hadi ya falan oldular . Neyse önce döşemeciye gittim anlattım istediğim yeri usta ölçtü biçti yerini çizdi :

Sonra falçatayla düzgünce kesti (kestikten sonra ben de bir güzel çevresini kağıt bantla kapattım sağlam dursun diye) ve akabinde elektrikçi usta kabloyu öndeki aydınlatmadan arkadaki yerine çekti :

.

En sonunda yerine oturtunca orjinal gibi oldu :

.

Çok güzel oldu , arkası çok aydınlık ve öndeki gibi kapıyı açınca anahtardan ön ve arka aynı anda yavaşça açılıyor , kilitleyince yine yavaşça kapanıyor. Ayrıca istediğimde arkaları da yakmak için öndeki tavan lambası düğmesini kullanıyorum böylece kontrol bende oluyor çocuklar oynamasın diye :)

Umarım faydalı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatanQa -- 5 Mart 2018; 15:42:32 >

• TatanQa kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık çok güzel olmuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben çok beğendim yaptırmayı isterim ama dosemeyi kestirecek cesaret var mı bende emin değilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serisonu101

Arkadaşlar birde ltz 95 lik olanlar 2000 devir 6. Viteste kaç yapıyor

Hafif rampa aşağı 206, düz yol 198...

• quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

Arabanın arka iç tavanına ek lamba yaptım / yaptırdım . Bilgiyi paylaşayım istedim başka ihtiyacı olan arkadaş da yapmak isteyebilir.

araç 2013 1.3d lt Yeni Aveo . Ön tarafta tavan lambası var ama arkada yok , bu da akşamları arkadaki çocukları oturturken ve kemerlerini vs bağlarken büyük sıkıntıydı.

chevroletclubtr.com sitesindeki aveo bölümündeki bir arkadaş da yapmış ondan feyiz alarak ben de giriştim bu işe . Sonuç çok iyi oldu , hatta orjinalde varmış gibi oldu.

Kullanılan malzeme:

- Kangoo tavan lambası (https://www.parcafilosu.com/141236-ithal-tavan-lambasi )

- 2m elektrik kablosu

- falçata

- kağıt bant

- kılavuz tel

- biraz cesaret :)

Önce aldığımız tavan lambasının iç çerçevesinin şablonunu çıkarıp bir kartona güzelce kesiyoruz ve bunu yanımıza alıyoruz. Sonra sanayiye (kendiniz de yapabilirsiniz ama ben risk almak istemedim hele elektrik işinde )

Önce ustalar olmaz öyle şey orada durmaz , tutmaz , tavan delinmez yerine led şerit döşemek daha iyi vs dediler. Bana göre led şerit hele araba içinde tam apaçilik (bana göre*). Dahası devre açıkta olduğundan çocuklar parmaklayabilir. Üstelik orjinal görünmez.

Ustaya yapan arkadaşlar var forumda al bak dedim cep telefonundan resimleri gösterince hadi ya falan oldular . Neyse önce döşemeciye gittim anlattım istediğim yeri usta ölçtü biçti yerini çizdi :

Sonra falçatayla düzgünce kesti (kestikten sonra ben de bir güzel çevresini kağıt bantla kapattım sağlam dursun diye) ve akabinde elektrikçi usta kabloyu öndeki aydınlatmadan arkadaki yerine çekti :

.

En sonunda yerine oturtunca orjinal gibi oldu :

.

Çok güzel oldu , arkası çok aydınlık ve öndeki gibi kapıyı açınca anahtardan ön ve arka aynı anda yavaşça açılıyor , kilitleyince yine yavaşça kapanıyor. Ayrıca istediğimde arkaları da yakmak için öndeki tavan lambası düğmesini kullanıyorum böylece kontrol bende oluyor çocuklar oynamasın diye :)

Umarım faydalı olur

İşte benim karın ağrım. Elinize sağlık. Led değil sanırım lamba?

• Selam

Yok led değil normal 10W standart ampul ancak öndekinden çok daha güçlü ışığı , ön tarafa da etkisi büyük .
  • Arkadaşlar 2013 boya değişen hasar olmayan tertemiz 25 bin km 1.3 dizel ltz paket + mylink araca satıcı 48 istiyor dahada düşmüyor fiyat konusunda bilgi alabilir miyim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barad-dûr kullanıcısına yanıt
    Son zamlardan sonra piyasa yükseldi. Şuan ki piyasaya göre ederini söylemiş. 25 bin km de 1.3 dizel ltz+mylink araç bulmak zor.
  • merhaba
    1.3 d 2013 aveo hangi değerlere sahip akü kullanıyor? tavsiye alabilir miyim akünün ömrü dolmak üzere... ayrıca bagajda subwoofer bulunuyor buna göre amperi biraz yükselteceğim.
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Kaan hocam yağ değişim vakti geldi ne önerirsin?
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Gm al geç hocam fazladan para vermeye değmez önemli olan bakım aralıklarını aksatmamak
  • Bakım aralıkları dizelde 15bin km diye biliyorum.

Ben mobil1 ya da castrol koyacağım. Mobil1 ilk tercihim 5w30

• Bugün gm yağ ile hava yağ ve polen filtresi değiştirip bakımı yaptırdım 50₺ işçilik 70₺ yağ 70₺ filtreler tuttu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vallahi çok iyi fiyat aracınız dizel mi? Km de kaç binde ?

dizel 42bin de
  • Merhabalar, 2012 yeni kasa Chevrolet Aveo Sedan 1.4 LTZ Otomatik Vites aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Atiker yeterli midir sizce, hangisini önerirsiniz?

• headhuntergs H kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar 2012 yeni kasa Hb 1.4 LTZ otomatik arabama 5 ay önce 1600 TL'ye 10 taksit yeni atiker gold taktırdım çok memnunum gaz performansı çok iyi şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.Eskişehir'de ikamet ediyorum İstanbul'da taktırdım.
    47000 Km de takıldı şimdi 49000 oldu Maşallahı var gazı'da milangaz'dan alıyorum 2,88

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azsöz -- 10 Mayıs 2018; 22:41:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

Bugün gm yağ ile hava yağ ve polen filtresi değiştirip bakımı yaptırdım 50₺ işçilik 70₺ yağ 70₺ filtreler tuttu.
    Hocam malzemeleri kendiniz mi aldınız? Öyle ise nereden aldınız öğrenebilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.