Şimdi Ara

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
102.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crashover

Djinn:
    Otomotiv sektöründe deneyimli çalışanım.Motor yağı değil ama soğutmada fren hidroliği kullanılabilir,çünkü ısınma noktasını bilmiyorum ama bugün Dot 3 normlarındaki fren hidroliğinin kaynama noktası 2000 derecedir.Isı iletimi olarakta fren hidroliği eşsizdir herhangi bir alüminyum radyatör ile çok rahat soğutulabilir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlardan özür diliyorum ..resim açılmıyordu..
    gerçi bunda benim ne kadar hatam var bilmiyorum...
    Resmi+şemayı değişik formatta kaydettim
    AŞAĞIDA:

• quote:

Orijinalden alıntı: flower

arkadaşlardan özür diliyorum ..resim açılmıyordu..
    gerçi bunda benim ne kadar hatam var bilmiyorum...
    Resmi+şemayı değişik formatta kaydettim
    AŞAĞIDA:

Alıntıları Göster
    Flower güzel bi fikir olabilir sağol.İnceleyelim birlikte.Pompanın yapısını görmek lazım.Dakikada 600ml biraz az gibi geldi bana.Yeterli debiyi oluşturamaz diye tahmin ediyorum.Eksi derecelere inildikçe antifiriz akışkanlığını kaybediyor ve daha güçlü pompa kullanma gereksinimide doğuyor bunlarıda düşünmek gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: flower

BAHA... öncelikle azmedip olayı sonlandırdığın için seni tebrik ederim...
    yalnız benim kafam bu o/c olayına pek basmıyor..
    Bilgisayarı hızlandırmanın kullanıcı için ne avantajları olabilir ? bunu anlamıyorum..
    Neredeyse 1 kw lık psu lar la bilgisayar çalıştırmanın mantığı nedir?
    farzedelim ki ençok grafik gereksinimi olan DOOM3 ü oynuyorsun,o/c yapılmış bir bilgisayar ile overclock yapılmamış bir bilgisayar arasında gözle görülür en az 2-3 misli bir fark olmalı ki o kadar soğutma olayına gidilsin...burdaki sonuç:oyunun takılmaması mı ? !
    ya da kısaca sormam gerekirse bunun kullanıcıya ne avantajı var ?
    modifiye araç la olmayan aracın farkını yollarda görebiliyoruz..
    Ama sonuçta hepimiz..en dandik sistem bile windows kullanıyor..
    işte bunu anlamıyorum..o/c bilgisayar da hata olmuyor mu ? nedir? anlamıyorum...
    yoksa ben Dinazor muyum neyim ???
    Bu konuda gerçekten aydınlanmaya ihtiyacım var.

Not: topiği baştan sona okudum,titiz bir çalışma..tekrar tebrikler..
    azmin ve bütçen sağolsun !!!

bu da benim emektar kasam.. :)))

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: flower

en az 2-3 misli bir fark olmalı ki o kadar soğutma olayına gidilsin...burdaki sonuç:oyunun takılmaması mı ? !

1 haftadır yoğun vektörel çizimlerin olduğu bir grafik çalışması üstünde uğraşıyorum. İnan bana yakınlaştırma yaparken 5 sn erken işlemin bitmesi herşeye değer. İşlemcimi 1800Mhz den 2700Mhz ye çıkarmam bile PC başında beklemelerimi yarıya indirdi. Herşeyi oyunla vs ile karşılaştırmayın.

Burda soğutma sistemini savunmuyorum zira ben en küçük su soğutma (Coolermaster aquagate) ile 3000+ ı günlük 2700Mhz de kullanabiliyorum fakat OC nin gereksiz olduğunu söylerken yada %30 kazancı küçük görürken biraz daha düşünmek gerek derim...

Bu arada çalışma çok temiz ve güzel olmuş ellerine sağlık Baha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 13 Eylül 2005, 11:56:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orjinalden alıntı: flower

en az 2-3 misli bir fark olmalı ki o kadar soğutma olayına gidilsin...burdaki sonuç:oyunun takılmaması mı ? !

1 haftadır yoğun vektörel çizimlerin olduğu bir grafik çalışması üstünde uğraşıyorum. İnan bana yakınlaştırma yaparken 5 sn erken işlemin bitmesi herşeye değer. İşlemcimi 1800Mhz den 2700Mhz ye çıkarmam bile PC başında beklemelerimi yarıya indirdi. Herşeyi oyunla vs ile karşılaştırmayın.

Burda soğutma sistemini savunmuyorum zira ben en küçük su soğutma (Coolermaster aquagate) ile 3000+ ı günlük 2700Mhz de kullanabiliyorum fakat OC nin gereksiz olduğunu söylerken yada %30 kazancı küçük görürken biraz daha düşünmek gerek derim...

Bu arada çalışma çok temiz ve güzel olmuş ellerine sağlık Baha

Alıntıları Göster
    baha tebrikler ne diim

• quote:

Orijinalden alıntı: DjiNN

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

hayır.. sen civanın ne kadar ağır olduğunu görmedin hrld hiç?
    sudan 13,5 kat ağır

eet civanin ozkutlesi yaklasik 13,5 dir vede sudan okadar kat agirdir

yaaa beyler bu arada motoryagi kac derecede donuyor bilen varmi bide hidrolik ha bide bunlarin iletkenlikleri nasil isi olarak

Alıntıları Göster
    çok güzel çalışma

• quote:

Orijinalden alıntı: techniabiz

çok güzel çalışma

Alıntıları Göster
    çalışmalarınız gerçekten çok güzel. bende 1-2 yıldır benzer soğutma yöntemleri ile uğraşıyorum, hep şu kondenzasyon başıma bela oldu. blokları monte ettikten sonra poliüretan köpüğü cpu bloğun üzerine sıksak, tabi bu arada anakartada gelecek, acaba elektronik devrelere bir zarar verir mi? yani iletken bir durum oluşturumu acaba. yada sökmek istesek çıkmama sorunu olabilir mi? yani orda yapışıp kalıp çirkin bir görüntü oluşturur mu?
    problemin çıkış kaynağı şu: hadi işlemci bloğunu hallettik diyelim , ekran kartı bloğu nasıl olacak? bende zalmanın mavi renkli alüminyum blokları var belki görmüşsünüzdür dijital centerda.şekli mekli bi garip yani kalıp yapılıp izolasyon dolgu felan yapılacak bir durumu yok.

ikinci bir konu: -10 derecede sıvıyı ekran kartına gönderdiğiniz zaman blok GPU'ya değdiği için soğukluk gpu ile kartın arka tarafına ve ordan her yere yayılıp kondenzasyon yapıyor. Bunları lokal blok izolasyonu ile engellemek çok zor. o yüzden komple köpükle kaplasak nasıl olur acaba diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: substation

çalışmalarınız gerçekten çok güzel. bende 1-2 yıldır benzer soğutma yöntemleri ile uğraşıyorum, hep şu kondenzasyon başıma bela oldu. blokları monte ettikten sonra poliüretan köpüğü cpu bloğun üzerine sıksak, tabi bu arada anakartada gelecek, acaba elektronik devrelere bir zarar verir mi? yani iletken bir durum oluşturumu acaba. yada sökmek istesek çıkmama sorunu olabilir mi? yani orda yapışıp kalıp çirkin bir görüntü oluşturur mu?
    problemin çıkış kaynağı şu: hadi işlemci bloğunu hallettik diyelim , ekran kartı bloğu nasıl olacak? bende zalmanın mavi renkli alüminyum blokları var belki görmüşsünüzdür dijital centerda.şekli mekli bi garip yani kalıp yapılıp izolasyon dolgu felan yapılacak bir durumu yok.

ikinci bir konu: -10 derecede sıvıyı ekran kartına gönderdiğiniz zaman blok GPU'ya değdiği için soğukluk gpu ile kartın arka tarafına ve ordan her yere yayılıp kondenzasyon yapıyor. Bunları lokal blok izolasyonu ile engellemek çok zor. o yüzden komple köpükle kaplasak nasıl olur acaba diyorum.

Alıntıları Göster
    konuyu başından sonuna en ince ayrıntısına kadar okudum ve tebrik ediyorum gerçekten çok temiz çok iyi bir çalışma ... başarılarının devamını diliyorum ... umarım bunu seri üretim haline getirip pazarlamaya başlarsın ... öyle bir durumda ilk müşterilerinden birisi olabilirim ... tekrar tebrikler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: DjiNN

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

hayır.. sen civanın ne kadar ağır olduğunu görmedin hrld hiç?
    sudan 13,5 kat ağır

eet civanin ozkutlesi yaklasik 13,5 dir vede sudan okadar kat agirdir

yaaa beyler bu arada motoryagi kac derecede donuyor bilen varmi bide hidrolik ha bide bunlarin iletkenlikleri nasil isi olarak

Alıntıları Göster
    Ben burda kılcal kullanılacağına biraz paraya kıyarak italyan malı iyi bir valf kullanılabilir!

• quote:

Orijinalden alıntı: substation

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: substation

teşekkür ederim...Poliüretan köpüklerle kaplama fikiri pek iyi değil.Zira artık bırakacaktır hatta sökerken büyük zorluk çekersin.Soğutmacılardan yalıtım tabakaları alabilirsin.Soğuktan etkilenen böleğeleri onun ile kapla.Piyasada satılan gazlı soğutmaların incelemelerine bak biraz.(vapochill promethia)

Zalmanın ekrankartı blokları bu iş iin kötü tercih içine bakarsan suyun blok içinde hiç dolaşmadığını girip çıktığını ve temas yüzeyinin e kadar a olduğunu göreceksiz.Başka bir blok kullan.Anakart gibi onuda kapla.Ek güvenlik için rezistansda kullanabilirsin benim gibi.Salıcakla kal

• quote:

Orijinalden alıntı: baha

quote:

Orjinalden alıntı: substation

teşekkür ederim...Poliüretan köpüklerle kaplama fikiri pek iyi değil.Zira artık bırakacaktır hatta sökerken büyük zorluk çekersin.Soğutmacılardan yalıtım tabakaları alabilirsin.Soğuktan etkilenen böleğeleri onun ile kapla.Piyasada satılan gazlı soğutmaların incelemelerine bak biraz.(vapochill promethia)

Zalmanın ekrankartı blokları bu iş iin kötü tercih içine bakarsan suyun blok içinde hiç dolaşmadığını girip çıktığını ve temas yüzeyinin e kadar a olduğunu göreceksiz.Başka bir blok kullan.Anakart gibi onuda kapla.Ek güvenlik için rezistansda kullanabilirsin benim gibi.Salıcakla kal

Alıntıları Göster
    Baha tebrikler abi.Çok güzel olmuş.Aşmışsın yani.Bunun kırpılmış bi öğrenci versiyonunu yapıp seri üretime geçsende bizde serinlesek.

• quote:

Orijinalden alıntı: delibash2002

Baha tebrikler abi.Çok güzel olmuş.Aşmışsın yani.Bunun kırpılmış bi öğrenci versiyonunu yapıp seri üretime geçsende bizde serinlesek.

Alıntıları Göster
    Süper..
  • quote:

Orijinalden alıntı: marque_5

Süper..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kusura bakmayın ve lütfen kınamayın ama bi sorum olacak. Tabi bu bir acami sorusudur ona göre.. Terleme yüzünden direk olarak gazı veremediğimizi anladım. Bildiğim kadarıyla terlemeyi yapan havadaki su molekülleri. Peki biz kasayı vakumlarsak ve içinde hava kalmazsa yinede terlermi?

• quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın ve lütfen kınamayın ama bi sorum olacak. Tabi bu bir acami sorusudur ona göre.. Terleme yüzünden direk olarak gazı veremediğimizi anladım. Bildiğim kadarıyla terlemeyi yapan havadaki su molekülleri. Peki biz kasayı vakumlarsak ve içinde hava kalmazsa yinede terlermi?

Alıntıları Göster
    Kesinlikle terlemez tecrübeyle sabittir. Ama nasıl kapalı bir kasa yapacaksın? vakumlamana gerek yok. ben zamanında öyle bir kasa yapmıştım plastikten hiç hava giriş çıkışı yoktu ve hiç terleme olmuyordu ama o proje başka sebeplerden başarız oldu. daha sonra aynı yöntemi suntadan yapılmış kasa için denedim ama aynı güzel sonucu elde edemedim. sunta kasa ile mutlaka terleme oldu buda hava giriş çıkışını durduramadığım anlamına geliyor.
    tamamen kapalı bir kasa yapmak çok zor çünkü bir sürü kablo giriş çıkışları var anakarta uğraşılmıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substation -- 23 Eylül 2005, 14:04:41 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: marque_5

Tesbitin tamamen soğru terleme havadaki bağıl nemin yoğuşması demektir.Hava yoksa nemde olmaz!Vakkum ile bu sorunu çözersin tabi bunu yapmak çok zor.Salıcakla kal

• quote:

Orijinalden alıntı: baha

quote:

Orjinalden alıntı: marque_5

Tesbitin tamamen soğru terleme havadaki bağıl nemin yoğuşması demektir.Hava yoksa nemde olmaz!Vakkum ile bu sorunu çözersin tabi bunu yapmak çok zor.Salıcakla kal

Alıntıları Göster
    şimdi sıra geldi stackerı izole etmeye hadi hayırlısı sonra içeri bi buzdolabı kurarız..

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kardeşim, bu temiz çalışmandan dolayı seni tebrik ederim. Çalışmalarında başarılar dilerim. Aklına ve ellerine sağlık. Umarım daha nice çalışmalarını görürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    emeğe saygımız sonsuz..
    ufaktan bu işlere girmeye karar verdim..

Önceki ve sonraki olarak bench leri yayınlarsan güzel olur @baha
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyle_

emeğe saygımız sonsuz..
    ufaktan bu işlere girmeye karar verdim..

Önceki ve sonraki olarak bench leri yayınlarsan güzel olur @baha

Alıntıları Göster
    wallaha baba süper olmuş bizim hatun izin verse evde neler yapcam neler

ellerine sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

ergin usta o plexi haznenin her duvarı 10mmlik plexiden ve tabanı da 15mm lik plexi den yapıldı.o kadar kalınki esnemesi veya sıcaklıktan etkilenip şekil değiştirmesi fln filan mümkün değil. kloroformla iyice yapıştırıldı sonra da koyu kıvam kloroformla silikon gibi bütün köşeler ve kenarlar üzerinden geçildi. baha da üzerine bi de silikon attı. su değil mikrop bile çıkamaz o kutudan ömür boyu -40küsür C'deki sıvıya direnmesi için anca işte..

Alıntıları Göster
    sen işi bitirmişsin be abi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurng

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Baştan sona okumuştum bir kez dah okudum..keşke diyo isanan biraz daha bilgi olsaydı..
    Harika

bu arada bu sistem şu rılara ne yapmakta??
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.