Şimdi Ara

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
102.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: lordsavage

Baya iyi ve eğitici bir topic olmuş.Tebrikler dostum.Bu ay içinde bende bir chiller yapına başlayacam.önemli ve başına gelen aksilikleri anlatırsın artık da hatasız bir iş yaparız.Tekrar tekrar TEBRİKLER

Benim için en büyük sorun , eksi derecelerde çalışacak pompayı bulmak oldu.Zira pompalar eksi derecelerde ses yapmaya ve debiyi düşürmeye başlıyabiliyorlar.Güçlü pompa kullanırsanda suya yük bindiriyor.Tek çektiğim sorun bu oldu.Bunun haricinde bi sıkıntı yaşamadım.Sistematik ilerlemek, iyice araştırıp başlamak gerek.Pompaya yalıtım da olmuyor.Bence denemeyin bile pompayı elinize alırsınız.-25~30 derecelerden sonra düşük kapasiteli motor için kritik.Güçlü motor kullanmak gerkiyo.(pompa yani)Sorularınız varsa buradan yardımcı olmaya çalışırım.

• Bu arada kaynak yaparken yanıcı şeyleri kaynak yaptığınız yerden uzak tutun.Ben kaynağı ateşlerken kullandığım çakmağı , kaynak yapacağım yerin yanına koymuşum ve kaynağın alevi yavaş yavaş eritmiş onu bir anda yüzüme doğru parladı.İşin kötüsü çakmak haşmetli bişey ve yeni doldurmuştum. Alev topunu görünce kafayı çevirdim ama kirpik ve kaşların kırıklarını aldı alev Dikkatli olmak gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: baha

Bu arada kaynak yaparken yanıcı şeyleri kaynak yaptığınız yerden uzak tutun.Ben kaynağı ateşlerken kullandığım çakmağı , kaynak yapacağım yerin yanına koymuşum ve kaynağın alevi yavaş yavaş eritmiş onu bir anda yüzüme doğru parladı.İşin kötüsü çakmak haşmetli bişey ve yeni doldurmuştum. Alev topunu görünce kafayı çevirdim ama kirpik ve kaşların kırıklarını aldı alev Dikkatli olmak gerek...

baha senden özendim bende başlamıştım biliyorsun benimde başıma gelmiyen kalmadı 1 haftadır elim poli üretanlı eldiven yırtılmış gaberimyok .şimdi artık tırnkalar uzayınca çıkarlar heralde .bu arada bende pompa olarak championcx3500 kullandım buda haznedeki suyun ısısını düşürüyor ama olsun bir kaç derece önemli değil tabii biz günlük sorunsuz bişeyler yapamaya çalışıyoruz

• buda benim PC nin soğutması nasıl..

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )
  • :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 11 Mart 2008; 11:51:48 >
  • yau ben bu topiği daha önce neden okumamaışım..hari olmuş..şekil bişey ancak verim sanırım ço yükeklerde dil..Su ç.ok soğuk ancak bloklara gidemiyor anladığım kadarı ile..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: baha

çok hoş ve gerekli bir ekleme yapmışsın @chiller....Bu hoş espirinle topiğe neşe kattığını söylemek isterim.

hemende banlamışsın, ya ne oldu ki kendimizce espiri yaptık işte kötü bir şeymi espiri yapmak veya eğlenmek..
    bu arada çalışmaların geçekten çok güzel bir meslektaşım olarak çok hoşuma gitti....
  • quote:

Orijinalinden alıntı: wwwengin

yau ben bu topiği daha önce neden okumamaışım..hari olmuş..şekil bişey ancak verim sanırım ço yükeklerde dil..Su ç.ok soğuk ancak bloklara gidemiyor anladığım kadarı ile..

yanlış anlamışsın gayet güzel gidiyo
  • baha usta walla harbi cok guzel ve kendine özgü bi çalışma....çok hoş.şimdi bende gaza geldim walla :D blokla dice deneme bi yapiim , sonrada bi ara su deposunun içine dice atcam :D king_artur abiden 2000'lik atman aldım ama sistemi radyatorden dolayı hala tamamlayabilmis deilim neyse , okullar açılana kdar bende bi dice çalışması yaparım insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberKnight -- 19 Ağustos 2005, 0:00:18 >
  • tebrikler baha..

iyi bir is becermisin... ama cpu'yu sogutursan daha iyi bence.. yani suyu sogutma.. !!

türkceme bakmayin biraz kit dir.. almanci oldugum icin konusma ve yazma zoruma geliyor!!
  • mantasyboy kasan inanilmaz güzel. ama bu tüp gaz borular filan benı bozar valla annem gorse herhalde evden dısarı atar benı
  • dostum harikasın ya..... walla elimde malzemeye ayıracak para olsa bende dalacam!!!
    aciiip gaza geldim walla!
    hep özenirdim yabanci sitelerde görünce bole soğutmaları filan! bak isteyince bizde yapirez!

• quote:

Orijinalinden alıntı: Susbi

tebrikler baha..

iyi bir is becermisin... ama cpu'yu sogutursan daha iyi bence.. yani suyu sogutma.. !!

türkceme bakmayin biraz kit dir.. almanci oldugum icin konusma ve yazma zoruma geliyor!!

dostum sen o işlemciyi direk gazla soutursan daha iyi olur diyorsunda....
    şole 3-4 saatten sonra bağlantı yerlerinde ve borunun açık yerlerinde karlanmalar olacaktı sonra bilgisayarı kapatıp ısınmaya bıraktığın(bole soğutma sistemini kapatınca sistem anca ısınır) zaman... şıp şıp!!!
  • BAHA... öncelikle azmedip olayı sonlandırdığın için seni tebrik ederim...
    yalnız benim kafam bu o/c olayına pek basmıyor..
    Bilgisayarı hızlandırmanın kullanıcı için ne avantajları olabilir ? bunu anlamıyorum..
    Neredeyse 1 kw lık psu lar la bilgisayar çalıştırmanın mantığı nedir?
    farzedelim ki ençok grafik gereksinimi olan DOOM3 ü oynuyorsun,o/c yapılmış bir bilgisayar ile overclock yapılmamış bir bilgisayar arasında gözle görülür en az 2-3 misli bir fark olmalı ki o kadar soğutma olayına gidilsin...burdaki sonuç:oyunun takılmaması mı ? !
    ya da kısaca sormam gerekirse bunun kullanıcıya ne avantajı var ?
    modifiye araç la olmayan aracın farkını yollarda görebiliyoruz..
    Ama sonuçta hepimiz..en dandik sistem bile windows kullanıyor..
    işte bunu anlamıyorum..o/c bilgisayar da hata olmuyor mu ? nedir? anlamıyorum...
    yoksa ben Dinazor muyum neyim ???
    Bu konuda gerçekten aydınlanmaya ihtiyacım var.

Not: topiği baştan sona okudum,titiz bir çalışma..tekrar tebrikler..
    azmin ve bütçen sağolsun !!!

bu da benim emektar kasam.. :)))

• oyunlarda tabiiki fark ettiriyor ama 2 katı olması tabiiki mümkün değil

zaten OC de mesela oyun değil, BENCHMARK dediimiz bilgisayar hız testleri var. onları en kısa sürede veya en büyük puanla tamamlayıp dünya sıralamasına girmek esas amaç. dünyada 1000 lerce insan bu şekilde bilgisayarları OC edip yarıştırıyor. sadece işlemci değil, ramler ve ekran kartı da OC ediliyor.

anlatmakla bitmez ama 2-3 cümlede özetliyim dedim
  • maksat bazen hız olmasada oc la ugraşıp dünyanın diger işlerini unutup bir anlıkda olsa rahatlamak diyebilirz bence.kendi hayal gücünü görmek daha ne yapabilirim duygusunu yaşamak.her zaman bir olay getirisi yada +sı var diye yapılmamalı. öylesinede ugraşılabilir.
  • BAHA ARKADAŞIMA 'SOĞUK SUYU DOLAŞTIRMA' ALTERNATİF BİLGİLER
    (naçizane tarafımdan)

Tank ta soğuyan suyu akvaryum motoru gibi motorlarla dolaştırmak yerine
    daha sessiz ve soğukluk kaybını asgariye indiren bir sistem düşündüm...
    TIP alanında sık kullanılan POMPA diye adlandırılan directdive motorlu sessiz çalışan pompa ve şeffaf borular (diyaliz seti bunun için idealdir) ve diyaliz makinasından örnekle POMPA yapılabilir(daha küçük örneklenebilir)
    Normalde diyaliz makinası pompası dak/200-600ml sıvı(yani kan) pompalar,dolaştırır.burada 2 uç söz konusudur..Arter v e Ven...kanı arterden alıp,aralıksız ve havasız bir şekilde ven den tekrar hastanın vücuduna gönderir...
    Benim prensibimde de kapalı olan tank tan soğuk suyu set vasıtasıyla alarak,aşağıda resmini göreceğiniz 2 uçlu (kızılay kan torbası) torbaya havale eder...daha sonra zaten aralıksız,şismiş olan su TORBA nın diğer ucu vasıtasıyle yine dönmekte olan POMPA mıza gelir...
    Dolayısıyla arada boşluk,yok,hava yok..kapalı su tankımız var...Oyüzden ısı kaybımız yok...
    Ben bunun daha fazla enerji tasarufu getireceğine inanıyorum...Soğutulacak olan kısımlara da çift girişli TORBA ları monte edin ..(suyun torbayı balon gibi şişirmesine müsaade etmecek bir şekilde)

Aşağıda şema da gösterilmiştir....
    Anlatımım biraz kıttır kusura bakmayın..

• resimler ve şema.....

• #####################
    RESİMLERİ TEK TEK KOYAMADIĞIM İÇİN ,BİRLEŞTİRİP TE KOYDUM
    ŞEMA DAHİL....
    (Dosya boyutu fazla olduğu için)

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEK ZORUNDA KALDIM..

• Djinn:
    Otomotiv sektöründe deneyimli çalışanım.Motor yağı değil ama soğutmada fren hidroliği kullanılabilir,çünkü ısınma noktasını bilmiyorum ama bugün Dot 3 normlarındaki fren hidroliğinin kaynama noktası 2000 derecedir.Isı iletimi olarakta fren hidroliği eşsizdir herhangi bir alüminyum radyatör ile çok rahat soğutulabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.