Şimdi Ara

Chip eniyi Antivirüs testi ve Kullandığı ram miktarları? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: emptyrean

Norton 360'ı denemediğimizi nereden biliyorsun? Aslında genel kapsamlı bir güvenlik paketi olarak listede Norton Internet Security yerine Norton 360'ın olması gerekirdi ancak Chip'i (ya da testi yapan hamburg Üniversitesi'ni) burada tebrik etmek lazım, Norton 360'ı listeye bile koymamışlar. Söylendiği gibi sisteme eskisine oranla çok daha az yük bindiriyor ama bu sefer de güvenlik duvarı tam bir rezalet olmuş. Düşünün sisteminizdeki bir yazılımın internete bağlanmaya çalıştığınızı Norton 360 değil Windows güvenlik duvarı bildiriyor. Hemen telaşla Norton ayarlarına bakıyorsunuz ve o da ne? Norton 360 size sormadan yazılıma izin vermiş bile! Norton'un güvenilirliğiyle ilgili daha fazla söz söylemek istemiyorum.

hocam o test yapılırken norton 360 betaydı.beta programlar teste konmaz
    norton 2007 internet securtiy bircok incelemede en iyi internet securtiy seciliyor.once incele sonra konuş

• "internet securtiy" ne oluyor. Sıralama ona göre yapılmış galiba. NOD32 nin internet securtiy'si yok mu ?
  • norton 360 ve norton 2007 başarılı ürünler norton en büyük handikapı olan ram kullanma pcyi yavaşlatma sorunu aşmış ama nortonun en iyisi olduğunu düşünmüyorum baktığım hiç bir testde nortonu birinci olarak görmedim
  • Nortona 2007'ye laf edenler lütfen bi yerden bulup indirsinler. Çünkü o ettikleri lafların ne kadar boş ve gereksiz olduğunu görecekler. Çoğu programa göre çok daha iyi ve hızlı. Şunu unutmayın ki Nortonun firması bu işin erbabı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

"internet securtiy" ne oluyor. Sıralama ona göre yapılmış galiba. NOD32 nin internet securtiy'si yok mu ?

Eset smart security hazırlanıyor ama şuan beta sürümü var sadece.
  • av-test.org dünyanın en büyük antivirüs test merkezidir.chip dergisindeki testi bu merkez yapmıştır

• testlerin hepsi sallama, hangisine güveniyorsanız onu kullanın

aol antivirus + super antispyware
  • Şimdi iki tane link yazıcam alta ilgilenenler inceleyebilir,

#1http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2007_02.php
    #2http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

İlk verdiğim link av-comparatives.org un 2007 şubat ayında ele aldığı On-demand testleridir, detaylı raporuna şu adresten bakabilirsiniz:
    http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse/report13.pdf

Raporda görüldüğü üzere testlerde kullanılan programların hangi tür testlere girdiği ve kaç tane zararlıdan kaçını yakaladığı gösteriliyor. Ayrıca Programın zaman içerisinde geçirdiği iniş ve çıkışlarda grafikler halinda verilmiş. Kısa kesmek gerekirse test sonuçlarına göre programlar 3 katagoriye ayrılmış:

ADVANCED+ Katagorisinde:
    AVK, TrustPort, Avira, F-Secure, Kaspersky, eScan

ADVANCED Katagorisinde:
    Symantec, NOD32, AVG, BitDefender, Fortinet, Avast, Norman, F-Prot

STANDARD Katagorisinde ise:
    McAfee, Dr.Web

yer almış. İlk verdiğim linkten html olarak chart'a bakabilirsiniz. Şimdi açıkcası herşey bu kadar açıkken, detaylı raporlar sunulmuşken ve sonuçlar kullanıcı yorumlarına yakınken ben bu sitenin test sonuçlarına güvenirim. İkinci verdiğim link Doctus forumlarında ki arkadaşlardan birinin yolladığı bir link. Site hakkında fazla bir bilgim yok o yüzden birşey diyemiycem fakat o sitenin sonuçlarına göre de BitDefender ve Kaspersky ilk iki sırayı paylaşıyor, öve öve bitiremediğiniz, testlerde birinci yaptığınız norton ise her iki sitenin testlerinde de orta sıralarda yer alıyor.

98 li yıllarda chip dergisini merakla takip ederdim hatta uzun süre tek sayısını kaçırmadan satın aldım fakat bu güne kadar yapılan donanım ve yazılım testlerine en ufak bir güvenim yoktu. O yıllardan sonra dergide ilgimi çekicek birşey bulamadığım için dergiyi almaktan vazgeçmiştim ama görülüyorki hala politikasında bir değişiklik yok, hala testleri güven vermiyor.

Bunların dışında beni en çok rahatsız eden şey ise anlayabildiğimiz kadarıyla chip dergisi editörü veya sorumlusu bir arkadaşın donanımhaber e sırf yazılanlara cevap vermek için kendine hesap açıp chip dergisini kendi çapında savunmasıdır. Bu arkadaş 20 Mart tarhinde hesabını açmış ve açar açmaz yine chip ile alakalı bir başlığa sokak ağızıyla cevap vermiş tıpkı bu başlıkta verdiği gibi. Forumda kendi firmanı savunmak doğal karşılanabilir fakat burası forum diye seviyesiz konuşmaya gerek yoktur, adam gibi insanlara açıklama yapılır.

• antivir???
    bedava,az ram tüketimi,sürekli güncel,kaliteli...daha ne olsun?
  • denemediğim güvenlik progaramı kalmadı hala millet kotamı dolduruyo
  • walla hem bedava olması hem de işini tam yapması açısından antivir'den şaşmam ben... daha önce norton, kaspersky, avg, nod32 vb. bir çok virüs programını denedim; bana göre en iyisi antivir. o yüzden ne chip'İn testi önemli benim için (ki onlar da internet security programlarını test etmişler ve bu programların asıl meselesi virüs değil internet saldırılarıdır) ne de bir başka test.. kendi testim ve deneyimlerim her zaman için en iyisi...
  • Konuyu ben açtım bari bende bir yorum yapayım.
    Geçenlerde Norton Av 2007 kurdum sistemi yavaşlattığını düşünüp kaldırdım yani pek memnun kalmamıştım. Sonra daha öncede kullanıp memnun kaldığım Symantec Corporate Edition v10 u bulup kurdum. Halen kullanıyorum gayet ii denemenizi tavsiye ederim sistemide kasmıyo ramdanda 40Mb kullanıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

peki işlemciyi ne kadar kastığınıda yazmışlarmı,, mesela norton ram az kullanıyor olabilir ama işlemciyi çok kasar,, birde işlemciyi ne kadar kullandığını araştırsınlar mutlaka,,, biz çok zengin bir ülke olsakta insanları olarak fakir insanlarız ve hala eski sistemleri kullanıyoruz yani her çıkan yeni sisteme gücümüz yetmiyor bir malın yarıya yakını vergi olunca

Eski versiyonlar sistemi çok kasıyordu, şimdi kendimde kullanıyorum yeni Norton 2007 serisi çok başarılı, arka planda çalıştığı hiç hissedilmiyor kasma problemi artık hiç yok.

sistemin nedir..??????????
    benim PIII 866mhz

Sistemim Core2 Duo e6400, Gigabyte DQ6 rev3.3, 2GB DDR2 667 ram, 160gb hdd sata2, MSI 8800gts 320 OC

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

Orjinalden alıntı: :::SpyNet:::

testlerin hepsi sallama, hangisine güveniyorsanız onu kullanın

deme testlerin hepsi sallama
    sonra gelip kollarımda ağlama

nod32 kullan farkı fark et
    sende doğru yere park et

hocam sana eset firması her ay maaşmı bağladı.her gördüğüm konuda nod u övüyon.Sen arkadaşa bi şiir yazmışsın bende sana yazıyımmı

Bu kadar antivirüs fanatiği olma bence
    Pc'n worm spyware yerse
    Deep Freeze diye ağlarsın her gece

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

quote:

quote:

sende doğru yere park et

hocam sana eset firması her ay maaşmı bağladı.her gördüğüm konuda nod u övüyon.Sen arkadaşa bi şiir yazmışsın bende sana yazıyımmı

Pc'n worm spyware yerse

deepfreeze virüse çare değildir
    çözüm antivirüs firewall değildir
    akıllı adam için bilgi güvenliği
    zeka ve bilinci ile elde ettiğidir

kavgayı bırakın ortalık şenlensin diyorum
    saçmalayanlara espri ile cevap veriyorum

Fazla cıvığını çıkarma konunun

saçmalayan sensin burada herkesin bildiği şeyler var

bilmem neresi test etmişte sonuçalr böyleymiş

bananee

• quote:

Orjinalden alıntı: mahony34

Sevgili emptyrean, eğer işini iyi yapmak ve gündemin gerisinde kalmak istemiyorsan tabi ki küçük büyük ayırt etmeden tüm siteleri ve forumları gezmen gerekir. Ancak bu şekilde neyin iyi neyin kötü olduğuna karar verebilirsin. Bu işin bir parçası. Hatta sağolsunlarwww.chip.com.tr ziyaretçilerinin de oldukça iyi bir yüzdesi donanımhaber'den geliyor. Tabi bizden "alıntı" yapmak için gelenler bu yüzdeyi artırıyor ama neyse Öğrenmek için gezmek lazım.

combata, sana ise hiç lafım yok. Zaten attığın mesajlardan okuduğunu anlayamadığın belliydi. "Dünya'da CHIP dahil hiç bir derginin tek başına bir antivirüs testi yapması mümkün değildir. Bunu iddia ediyoruz." diyorum hala "Kocaman dergi olmuşsunuz! daha virus programlarını bile test edecek kapasiteye gelememişsiniz" diyorsun.

Arkadaşım kimse yapmıyor zaten. Ama yapamadıklarından değil, okuyucuya daha doğru sonucu vermek için yardım alıyor tüm dergiler. Attığım linklere baksaydın Amerikan PC world, Alman PC Magazine de dahil olmak üzere tüm dergilerin bu firma ile çalıştığını görürdün.

O kadar yazdığım şeyin bir kelimesini bile anlayamadığın için hala ısrarla aynı şeyleri yazıp duruyorsun. Testleri Alman bir üniversite yapıyor diyoruz reklam vereni birinci yapıyorsunuz diyorsunuz. Adamlar nerden bilecek bizim kimden reklam aldığımızı Allah aşkına. Biraz oturun düşünün ağzınızdan çıkanı duyun önce.

Combata sen iyisi mi CHIP falan alma. Bir başkasına bırak. Dergi ziyan oluyor Geriye kalan bize hak veren tüm arkadaşlara teşekkürler. Böyle bir konu ile foruma verdiğimiz geçici rahatsızlık için deözür dilerim. Saygılar efendin.

chip dergisini okumaya gerek kalmıyor zaten sizin haberleriniz derginizden önce bu forumda yayınlanıyor.Umarım bunada mantıklı bir açıklama yaparsın.

http://forum.donanimhaber.com/m=10559862/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sende doğru yere park et

Pc'n worm spyware yerse

bananee

bilmeden konuşuyor ve saçmalıyorsun
    testiwww.av-test.org yapmış chip dergisi yayınlamış.chip dergisi yapmamış.bunu bile anlayamamışsın
    www.av-test.org gibi dünyanın en büyük antivirüs test grubunun yaptığı teste saçma diyen saçmanın kendisidir.yani bu saçmalayan sensin
    öğrende öyle gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 26 Nisan 2007; 20:29:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sende doğru yere park et

Pc'n worm spyware yerse

bananee

bilmeden konuşuyor ve saçmalıyorsun
    testiwww.av-test.org yapmış chip dergisi yayınlamış.chip dergisi yapmamış.bunu bile anlayamamışsın
    www.av-test.org gibi dünyanın en büyük antivirüs test grubunun yaptığı teste saçma diyen saçmanın kendisidir.yani bu saçmalayan sensin
    öğrende öyle gel

başlıyacam şimdi testine, bana mı öğretecen

sen öğrende gel buraya 6 yaşındaki bebeler gibi mızmızlanma burada

forumda birşey bildiğini gösterdiğini mi zannediyordum bişe bilmeden saçamalyorsun sadece

hadi mızmızlanmada kaybol

• quote:

av-test.org dünyanın en büyük antivirüs test merkezidir.chip dergisindeki testi bu merkez yapmıştır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.