Şimdi Ara

Chip Tuning ile 170.000km, tecrübe isteyen buyursun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
26.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noss
    Bunun üreticiler tarafından da yapıldığı doğru bunu biliyorum zaten, bunu bilinçli yapan üreticilerde var, pazarlama politikası olarak yapanlarda var. Bu gerçeği değiştirmiyor 1.4 tsi 170 bg motorların 300.000km i anca zar zor aşarken daha buyuk motor hacimli 1.6 FSİ motorlar 500.000 i geçenlerini gördüm.

Aşırı besleme ile atmosferik ömrünü kıyaslamak biraz haksızlık olumuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSC Performans

quote:

Bunun üreticiler tarafından da yapıldığı doğru bunu biliyorum zaten, bunu bilinçli yapan üreticilerde var, pazarlama politikası olarak yapanlarda var. Bu gerçeği değiştirmiyor 1.4 tsi 170 bg motorların 300.000km i anca zar zor aşarken daha buyuk motor hacimli 1.6 FSİ motorlar 500.000 i geçenlerini gördüm.

Bence olmuyor iyi hesaplanmış sağlıklı yapılan uygulamalar motor ömründen pek bir şey kaybettirmez, bunun bir çok kanıtı var 1.000.000 km yi geçen bir çok otobüs var.
  • Arkadaşlar dün şaşmazda chip tuning yaptırdığım dükkana uğradım. Dükkan sahibi dyno almıştı, ben de gidip bir ölçtüreyim dedim.

Önce box varken ölçüm yaptık. Box'un ayarı sol pod 6'da, sağ pod 2'de idi.
    Sonuç= 154 hp _ 356 nm
    Sonra box'u söktük. Sonuç = 150 hp _ 320 nm
    Daha sonra box'un sol pod ayarını 7'ye aldık, sağ yine 2'de. Sonuç = 152 hp _ 356 nm
  • quote:

Bence olmuyor iyi hesaplanmış sağlıklı yapılan uygulamalar motor ömründen pek bir şey kaybettirmez, bunun bir çok kanıtı var 1.000.000 km yi geçen bir çok otobüs var.

Günaydın.

Otobüs ve kamyon motorlarının 1.000.000km'de kaç devir çevdiğini biliyor musunuz? 400.000-500.000km yürüyen binek araç ile aynı. Kaldıki örnek verdiğiniz otobüsler genelde şehirler arası çalışan araçlar. Yapılan km bu tip konularda çok göreceli bir ölçüm, tıpki şehiriçi 100.000km yapar araç ile şehirler arası 100.000km yapan araç arasındaki fark gibi. Bunun yanı sıra otobüs/kamyon gibi araçlarda 2500 deviri geçmeniz pek mümkün değildir, genelde 1000-1700 devir düşük aralıkta yürürler (bu yüzden vites sayıları fazladır). Sizin tezinize göre formüla-1 araçlarına yanlış uygulama yapılmış mı oluyor? Pek bi km yapamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 31 Ağustos 2012; 8:56:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baboker

Arkadaşlar dün şaşmazda chip tuning yaptırdığım dükkana uğradım. Dükkan sahibi dyno almıştı, ben de gidip bir ölçtüreyim dedim.

Önce box varken ölçüm yaptık. Box'un ayarı sol pod 6'da, sağ pod 2'de idi.
    Sonuç= 154 hp _ 356 nm
    Sonra box'u söktük. Sonuç = 150 hp _ 320 nm
    Daha sonra box'un sol pod ayarını 7'ye aldık, sağ yine 2'de. Sonuç = 152 hp _ 356 nm

Hocam benim anlamadığım box + Chip Tuning'mi var aracınızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

aynen öyle... önceden yazılım vardı. yazılımın üzerine box bağladım.

dondurmalı kazandibi gibi düşün..
  • quote:

quote:

Günaydın.

Otobüs ve kamyon motorlarının 1.000.000km'de kaç devir çevdiğini biliyor musunuz? 400.000-500.000km yürüyen binek araç ile aynı. Kaldıki örnek verdiğiniz otobüsler genelde şehirler arası çalışan araçlar. Yapılan km bu tip konularda çok göreceli bir ölçüm, tıpki şehiriçi 100.000km yapar araç ile şehirler arası 100.000km yapan araç arasındaki fark gibi. Bunun yanı sıra otobüs/kamyon gibi araçlarda 2500 deviri geçmeniz pek mümkün değildir, genelde 1000-1700 devir düşük aralıkta yürürler (bu yüzden vites sayıları fazladır). Sizin tezinize göre formüla-1 araçlarına yanlış uygulama yapılmış mı oluyor? Pek bi km yapamıyorlar.

Birincisi 1000-1700 devir aralıgında yürüyen yürümesi gereken devir aralığıdır otobüslerin yani max. torku genelde 1400-1800 devir aralığında verir fakat kim araçları böyle kullabiliyor gerçek şartlarda tartışılır.Motor ömrü bir tek devirlen mi orantılı? Bu araçların çektiği yük motoru yormuyor mu sabit bir binek aracın zorlanmasıyla bu ağır vasıta araçların zorlanması aynı mı?Siz uzun yol araçları için konusuyorsunuz da ben kendim bu işlerin içindeyim halk otobüsleride sehirle ararası yolda çalışmıyor belkide en çok yorulan araçlar trafikte bu araçların bile 1.000.000 km yi geçenlerini gördüm.

İkincisi formula-1 araçları tamamen performans düşünülerek dizayn edilen motorlara sahiplerdir onlardaki motor ömrü yarışı bitirene kadar gitmesi hesaplanarak yapılır. Ne alaka benim söylediğimle bu söylediğiniz bağdaştıramadım ama söylediklerim gerçek şeyler bu işlerden anlamayan biri değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noss -- 31 Ağustos 2012; 11:36:01 >

• quote:

quote:

aynen öyle... önceden yazılım vardı. yazılımın üzerine box bağladım.

dondurmalı kazandibi gibi düşün..

Hocam ileriye doğru bir sıkıntı oluşturmasın bu durum? Bu arada hangi araçlarla denk düşüyor, yada hangi araçlara göre daha fazla performans gösteriyor aracınız merak ettim

• quote:

Hocam ileriye doğru bir sıkıntı oluşturmasın bu durum? Bu arada hangi araçlarla denk düşüyor, yada hangi araçlara göre daha fazla performans gösteriyor aracınız merak ettim

sıkıntı olabilir tabiki... ama arabadan aldığım zevk, riske değiyor..
    valla box yokken 140 hp olduğunu iddia eden yazılımlı+sprint booster'lı yerli megane 3'ü baya bi farkla geçmiştim.
    onun dışında henüz başka araçlarla deneyemedim..
  • bu da dyno grafiği...

Chip Tuning ile 170.000km, tecrübe isteyen buyursun
  • quote:

Birincisi 1000-1700 devir aralıgında yürüyen yürümesi gereken devir aralığıdır otobüslerin yani max. torku genelde 1400-1800 devir aralığında verir fakat kim araçları böyle kullabiliyor gerçek şartlarda tartışılır.Motor ömrü bir tek devirlen mi orantılı? Bu araçların çektiği yük motoru yormuyor mu sabit bir binek aracın zorlanmasıyla bu ağır vasıta araçların zorlanması aynı mı?Siz uzun yol araçları için konusuyorsunuz da ben kendim bu işlerin içindeyim halk otobüsleride sehirle ararası yolda çalışmıyor belkide en çok yorulan araçlar trafikte bu araçların bile 1.000.000 km yi geçenlerini gördüm.

İkincisi formula-1 araçları tamamen performans düşünülerek dizayn edilen motorlara sahiplerdir onlardaki motor ömrü yarışı bitirene kadar gitmesi hesaplanarak yapılır. Ne alaka benim söylediğimle bu söylediğiniz bağdaştıramadım ama söylediklerim gerçek şeyler bu işlerden anlamayan biri değilim...

Merhaba, ben size bu işten anlamıyorsunuz v.s. demedim ki, bilgi/fikir paylaşımı yapıyoruz, kişiselleştirecekseniz bu noktada kesebiliriz. Motorun yaptığı iş çevirdiği devir yada çalışma saati ile ölçülür litaratürde, km ile ölçüm geçerli değildir. Bunun nedeni devir arttıkça olası aşınmaların nonlineer olarak artmasıdır, daha yüksek oranda aşınma olur.

F1 araçlarına gelirsek 17-18.000 devirde çalışıyor motorları, toplamda yaptığı km lineer bir devir hesabına vurulduğunda yeryüzündeki en kalitesiz motordan bile daha kötü bir motor olduğu sonucuna varır.

70hp olup 250.000-300.000'i geçtiğini görmediğim 1.3cdti Opel Combo motorunu çalıştığı yüke vurduğunuzda 17Kg/Hp gibi bir rakam görürüz.
    480HP olup milyon Km yürüyen MB Travego'ya baktığınızda ise durum 30Kg/Hp gibi olur.

Motor teknolojileri aynı olduğu halde bu kadar fark nereden geliyor? Sadece alaşım farkından mı, hayır. Düşük devirde güç üretmesinden, yürüyebilmesinden geliyor. İlk mesajımda aşırı beslemeye haksızlık yapıyorsunuz demiştim. Aşırı besleme devir çevirmeden güç üretemez, devir çevirdikçede aşınma daha hızlı olur. Bu nedenle atmosferik ile karıştırmamak gerekiyor.

Kısacası km üzerinden konuşmak motorun kalitesini belirlemede yanlış bir yöntem, umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• Ve Chiptuning bir kullanıcıya daha az motor devri ile daha çok yol katedme imkanı sunar..

Yani benim teorim doğru kullanıldığında Chiptuning km bazında motor ömrünü uzatır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChipTuning Uzmanı -- 31 Ağustos 2012; 15:54:09 >
  • Bende şunu demek istiyorum anlatmaya çalışıyorum, içten yanmalı araçların motor ömrü sadece motor gücü devrine bağlı değildir, bunun üzerinden giderseniz hata yaparsanız. Motor ömrü devir, çalışma şartları, kullanılan yakıt, kullanıcı bunların hepsi ve daha fazlası etkendir. Siz sırf devirle bunu ölçerseniz yanlış yaparsınız.
    Bu konuyu burda kapatacağım, teorik bilgi verip kafanızı karıştırmayacağım. Burda bu işin ticaretini yapan insanlar tabiki kimse size chip tuning aracın motor ömrünü kısaltır demez, bu işten insanlar para kazanıyor sonuçta. İsteyen istediğine aklına yatana inanır. Şunu bilin chip tuninig in kazanımları vardır, yanlız hiç bir kazanım karşılıksız değildir daha çok beygir gücü daha çok tork'u motorun içinden bulup çıkarmıyorsunuz. Bunları bazı şeylerden feragat edilerek beygir gücüne ve torka dönüştürüyorsunuz, ben bu işten para kazanan biri değilim ben bir otomobil öğretmeniyim ve özel sektörde bir yetkili servisin satış sonra hizmetlerin de çalışan biriyim isteyen istediğine inanmakta özgürdür. Bu mesajım hakkında tersini belirten şeylerde yazılsa bu konuya kendimce burda noktayı koyuyorum

• motorun ömrü uzamış kısalmış umrumda değil açıkçası. bu araba ömür boyu bana zimmetli değil ya.
    chip tuning sonrası kullanımdan aldığım zevk motor ömrüyle kıyaslanamaz..
  • quote:

Bende şunu demek istiyorum anlatmaya çalışıyorum, içten yanmalı araçların motor ömrü sadece motor gücü devrine bağlı değildir, bunun üzerinden giderseniz hata yaparsanız. Motor ömrü devir, çalışma şartları, kullanılan yakıt, kullanıcı bunların hepsi ve daha fazlası etkendir. Siz sırf devirle bunu ölçerseniz yanlış yaparsınız.
    Bu konuyu burda kapatacağım, teorik bilgi verip kafanızı karıştırmayacağım. Burda bu işin ticaretini yapan insanlar tabiki kimse size chip tuning aracın motor ömrünü kısaltır demez, bu işten insanlar para kazanıyor sonuçta. İsteyen istediğine aklına yatana inanır. Şunu bilin chip tuninig in kazanımları vardır, yanlız hiç bir kazanım karşılıksız değildir daha çok beygir gücü daha çok tork'u motorun içinden bulup çıkarmıyorsunuz. Bunları bazı şeylerden feragat edilerek beygir gücüne ve torka dönüştürüyorsunuz, ben bu işten para kazanan biri değilim ben bir otomobil öğretmeniyim ve özel sektörde bir yetkili servisin satış sonra hizmetlerin de çalışan biriyim isteyen istediğine inanmakta özgürdür. Bu mesajım hakkında tersini belirten şeylerde yazılsa bu konuya kendimce burda noktayı koyuyorum

Bu teknik bilgilerin ticaret ile zerre alakası yok. Burada yazılan hiç bir teknik bilgimde zerre ticari kaygım yoktur, forumda zaten beni bilen tanıyanlar var, ticari olarak ihtiyacımda yok ayda yapacağım 3-5 yazılıma. Milyon km yapan kamyon/otobüslerede yazılım yapıyoruz, komik hacimli aşırı beslemeli çıt kırıldım motorlarada. Aynı şeyi fabrika yapınca sorun yok ama piyasadaki yazılımcı yapınca nedense motora zararlı oluyor. Vw tsi serisi, kia/hyundai crdi serisi, renault/nissan/dacia dci serisi.... bunların hepsinin hem düşük hemde yüksek yazılımlı vidasına/civatasına kadar aynı olan motorları var. Önce ülkelere göre normların kısıtlamaları nedeni ile yapılan değişikliklere göz atmak lazım ki motorun yazılımsal kapasitesi bilinsin. Teknik bilgileri bir tarafa bırakıp olaylara kişisel oalrak bakacaksak; her yazılımcıyı da piyasadaki üç kağıtçılarla karıştırmamak lazım, bu işi zevk/hobi için yapanda var, hakkıyla para kazanmak için yapanda var, sadece para kazanmak için yapanda var. Mehmet bey bu işte Türkiye'de kendisini kanıtlamış bir yazılımcı, birşeyler yazıyorsa dikkate almanızı tavsiye ederim. Verilen bilginin doğruluğuda ticari itibardır, bu nedenle senelerdir kendisi piyasada en çok tercih edilen yazılımcı.

• quote:

quote:

sıkıntı olabilir tabiki... ama arabadan aldığım zevk, riske değiyor..
    valla box yokken 140 hp olduğunu iddia eden yazılımlı+sprint booster'lı yerli megane 3'ü baya bi farkla geçmiştim.
    onun dışında henüz başka araçlarla deneyemedim..

Teşekkür ederim hocam, acaba 140 HP'lik 1.4 TSI motorlu ve yazılımlı 1.4 TSI 122 hp'lik motorlu Golf'lerle karşılaştırma yapılsa ortaya nasıl bir sonuç çıkar, gerçekten merak ediyorum

• quote:

quote:

1,6 fsı ile 1,4 tsı kıyaslamak cinayettir. Elma armut kıyaslaması olmuş. 1,6 fsı yi 1,6 gdı ile kıyaslarsak doğru olur. Motor ve yol arasındaki iliski firmaların dizaynına görevdir. Otobüs ve kamyon motoru uzun ömre göre dizayn edilen nispeten yavaş devirlenen daha az teknolojik motorlardir.
    Travego 12.000 hacimden 480 bg üretir litre basına 40 bg üretir.
    1,4 tsı litre basına 87-121 arasında değişir.
    Biri maraton kosucusu biri sprinter.
    Ayrıca 1,4 122 bg ile fsı 115 bg arasında 100 km basına yaklaşık 2 Lt fark var verdigi keyifte artısı. 300 bin km de 27 bin tl gibi bir yakıt avantajı da tsı dan yana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Bir çok örnek verebiliriz buna , basitçe turbo hakkında konuşursak chipten sonra turboya daha fazla yük binecektir, turbonun ömrü kısalacaktır, baskı balata, şanzıman dişlilerine binen yük artacaktır bazı uygulamalarda parçaladaki güvenlik katsayıları aşılıp ömürünü çok hızlı tamamla ihtimalleri de olabilir. Bu örneklemeri çoğaltabiliriz, bu araçların her parçasında bir sürü hesaplar yapılıyor ar-ge çalışmalarında bu hesapların ardından hepsi teker teker deneniyor. En basit motor hesaplaması benim yaptığım kadarıyla 250-300 sayfa sürüyor. Enerji yoktan var edilemez, sadece dönüştürülebilir birbirine o motordan alacağınız güç bellidir, motor ömründen alıp güce dönüştürüyorsunuz yapılan bu aslında. Bu sektörden para kazanıldığı içinde kimse yoğurdum ekşi demez sizden de haklısınız demenizi beklemiyorum.

Bu işin içinde olan biri olarak, son 6 sene içinde elimden geçen binlerce aractan aldıgım geridonusleri düşündüğümde, sizin Atladığınız Düşünemediğiniz noktalar olduğunu kanaatini getiriyorum..

Çok fazla tekniğe girip insanları bunaltmayacağım,

Bizim yaptığımızı işi üreticilerde yapıyor bunu bilin,

Volkswagen aynı motoru hem 75hp hem 90hp hem 105 üstüne bide 130hp ye ayarlayıp araçlarına monte ediyor..
    PSA 1.6 dizelini 75 - 90 - 110 ayarlıyor
    KIA Hyundai 90 115 128 seceneklerle çıkartıyor..

Sanırım onların motor hesapları bikaç sayfadan ibaret..

Valla usta dediklerin doğruda bu firmalar bu araçlarını farkli boyutlardaki turbolarla çıkartıyorlar. Mesela 90 lık 308 ile 110 luk 308 in turbosu aynı değil. Keza diğer modellerinde oyle. Tamam illa yazılım farkı vardır ama o yazılımda tubo boyutuna uygun olsun diye düşünüyorum. Chip tunning olayına karşı biri değilim. Keza sizin yorumlarınız ışığında kendi Vaneo ma 130.000 km de iken box ı sokup chip yaptırdım. Şu an 200.000 km de yim ve en ufak sorun yaşamadım. Motor değerlerim ilk günkine çok yakın. Enjektörler desen onlar da aynı. Burada insanlar chip olayının temel mantığını tam anlamış değiller sanırım. Ben aracıma chip yaptırdım ama ayarında yaptırdım. Şu anki dyno değeri 118 hp 252 nm tork. Orjinali 91 hp 200 nm tork. Yakıt tüketimim aynı kullanım karakterine göre %8 civarında azaldı. Aracıma bazen yukleniyorum o da ara hızlanmalarda. Tam gaz 3200 devire falan çıkıyorum yuksek viteste. Daha fazla zorlamıyorum. Sonuçta fabrika verisinin üstüne çıkıldığında illaki bir sıkıntı olacak onun için chipli aracı fazla zorlamak lazım ve mümkünse her 5000 km de bir hava filitresi değiştirin. Neyse herkese kazasız belasız günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

quote:

quote:

Bir çok örnek verebiliriz buna , basitçe turbo hakkında konuşursak chipten sonra turboya daha fazla yük binecektir, turbonun ömrü kısalacaktır, baskı balata, şanzıman dişlilerine binen yük artacaktır bazı uygulamalarda parçaladaki güvenlik katsayıları aşılıp ömürünü çok hızlı tamamla ihtimalleri de olabilir. Bu örneklemeri çoğaltabiliriz, bu araçların her parçasında bir sürü hesaplar yapılıyor ar-ge çalışmalarında bu hesapların ardından hepsi teker teker deneniyor. En basit motor hesaplaması benim yaptığım kadarıyla 250-300 sayfa sürüyor. Enerji yoktan var edilemez, sadece dönüştürülebilir birbirine o motordan alacağınız güç bellidir, motor ömründen alıp güce dönüştürüyorsunuz yapılan bu aslında. Bu sektörden para kazanıldığı içinde kimse yoğurdum ekşi demez sizden de haklısınız demenizi beklemiyorum.

Bu işin içinde olan biri olarak, son 6 sene içinde elimden geçen binlerce aractan aldıgım geridonusleri düşündüğümde, sizin Atladığınız Düşünemediğiniz noktalar olduğunu kanaatini getiriyorum..

Çok fazla tekniğe girip insanları bunaltmayacağım,

Bizim yaptığımızı işi üreticilerde yapıyor bunu bilin,

Volkswagen aynı motoru hem 75hp hem 90hp hem 105 üstüne bide 130hp ye ayarlayıp araçlarına monte ediyor..
    PSA 1.6 dizelini 75 - 90 - 110 ayarlıyor
    KIA Hyundai 90 115 128 seceneklerle çıkartıyor..

Sanırım onların motor hesapları bikaç sayfadan ibaret..

Valla usta dediklerin doğruda bu firmalar bu araçlarını farkli boyutlardaki turbolarla çıkartıyorlar. Mesela 90 lık 308 ile 110 luk 308 in turbosu aynı değil. Keza diğer modellerinde oyle. Tamam illa yazılım farkı vardır ama o yazılımda tubo boyutuna uygun olsun diye düşünüyorum. Chip tunning olayına karşı biri değilim. Keza sizin yorumlarınız ışığında kendi Vaneo ma 130.000 km de iken box ı sokup chip yaptırdım. Şu an 200.000 km de yim ve en ufak sorun yaşamadım. Motor değerlerim ilk günkine çok yakın. Enjektörler desen onlar da aynı. Burada insanlar chip olayının temel mantığını tam anlamış değiller sanırım. Ben aracıma chip yaptırdım ama ayarında yaptırdım. Şu anki dyno değeri 118 hp 252 nm tork. Orjinali 91 hp 200 nm tork. Yakıt tüketimim aynı kullanım karakterine göre %8 civarında azaldı. Aracıma bazen yukleniyorum o da ara hızlanmalarda. Tam gaz 3200 devire falan çıkıyorum yuksek viteste. Daha fazla zorlamıyorum. Sonuçta fabrika verisinin üstüne çıkıldığında illaki bir sıkıntı olacak onun için chipli aracı fazla zorlamak lazım ve mümkünse her 5000 km de bir hava filitresi değiştirin. Neyse herkese kazasız belasız günler.

Evet malesef Chiptuning denilince akla akşama kadar tam gaz yarış yapılacakmış gibi geliyor.. Halbuki günlük hayatta max motor gücü pek kullanılmıyor,

Sizin gibi birsürü müşterim var onbinlerce km aracını sorunsuz kullanan, hatta aracını değiştirip ilk iş tekrar programlatan..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cewzat

quote:

Onca şeyi yaşarken BTG ye gidip şunu azcık kısın deseydiniz keşke..

benim 300k kmyi deviren focus müşterim var, arabasını değiştirdiği gün yenisini getirip onuda chipletti.

şuda var,

Chipden sonra servise peryodik bakıma girip ertesi gün yolda kaldığında ilk çevirdiği telefon benimki olan ve olay yerine gidip incelediğimde hava filtre kapağının kapatılmadığını kendisine de gösterdiğim ve aşırı tozdan kırılan turboyu servise değiştirten , işlem sonrası araç ile teste çıkan servis personelinin kaputu tam kapatmayıp 120kmh ile kaputun açılması sonrası aracın pert olduğu durumlar gibi tamamen bahtsız bedevi formatında olaylarda yaşanıyor..

Kimse size bişey söylemedimi bunda yaşananlar esnasında..

Diyelim ki turbo sırf 3 kere hava filtresi kapağı kapatılmadığı için gümledi ama hocam 4.de de mi unuttular bu kapağı. Ben belki de en bahtsız kullanıcıyımdır, kabul; ama eldeki aynı 2 malzemeden daha yüksek performanslı çalışanın diğerinden daha çabuk yıpranacağı fiziksel bir gerçek. Hocam yanlış hatırlamıyorsam egr valfini gereksiz bulan da sizdiniz (uzun süredir takip etmiyorum, yanılıyor olabilirim) yapmayın lütfen, adamlar milyar dolarlık ar-ge yapsın, motora limitler veya egr valfi koysun, biz de ağzımızda cigara oturduğumuz yerden gereksiz diyelim. Çevre faktörünü hiçe saymayı, buna hakkımızın olmadığını hiç katmıyorum bile. Bu işler beklenti ve bütçe meselesi fakat şundan eminim ki arabalara böyle uygulamalar yaparak elde edeceğimiz performansı, totalde harcayacağımız parayı satın alma bütçemizin üzerine koyarak, hali hazırda 140hp olan bir araç satın almak çok daha mantıklıca (mesela bu kadar masrafı yapana kadar focus yerine zaten 140hp olan mondeo kullanabilirdim, hem de üst sınıf bir araca binerdim)

1 _ filtre kapağı misaldi bunlarda gelebiliyor insanların başına diye, sizin de kapağınız kapatılmamıştır demedim, Bahtsızsınız ki aklınıza ya bu turbo patladı yeni turbo taktılar , yeni turbonun rodajında orjinal hali ile gezeyin 1 hafta gelmemiş.. ! Chiptuning yazılımı at gönder le bitmiyor, insanlara bir teknik destek hizmetide vermeniz gerekir ki zaten kimsenin anlamadığı bir iş yalan yanlış müdahalelerde bulunulmasın..

2 _ EGR valfi iptali bir performans arttırma yöntemi değil motor sağlığı arttırma yöntemidir.. Ford, Connectlerinde senelerdir kendi iptal ediyor !! EGR valfi kurumdan kaçırmaya başladığında mtor çevreyi kat kat fazla kirletiyor.. konu ile ilgili üniversite makaleleri bolca bulunabilir aratın..

Size agresif bir yazılım yüklenmiş YADA turbo yağ besleme rekorunuz tıkanmış(kronik), turboya yeterli flowda yağ iletilemediğinden çok sık turbo kırılır..

Chiptuning uyguladığım 1.6 PSA sayısı 1000i geçti, ve 1.6 PSA nın en verimli motorlardan olduğunu söylemişimdir hep..

Mehmat bey merhaba bu kronik turbo yağ besleme rekoru tıkanması psa motorların tamamında mı var yoksa sadece tdci larda mı. Kullanımda böyle birşeyin olmasını engellemeye yarayacak bir tavsiyeniz olur mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.