Şimdi Ara

Chip tuning maceramin sonu; orjinal yazilima dondum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tahrikk

Fabrikada onlarca hesaplama ve denemeye dayanan bir düzenini mühendislik hesaplarından gram anlamayanlara bozdurmak ne kadar mantıklı? Yanlış en baştan başlıyor.

Fabrikadaki mühendislerin başında birçok bela var. Yukarıda @set'in de açıkladığı üzere. İşinin ehli remapperlar için mühendislik hesaplarından gram anlamıyor demek komik olur. Ortada bir yanlışlık yok, fabrikanın belirli payla ürettiği(yukarıda açıklanan sebeplerden ötürü,üretmek zorunda olduğu) motoru kendi koşullarınıza uygun olarak şekillendirmiş oluyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Talihsizlik, takip ettiğim kadarıyla nadiren de olsa oluyor böyle durumlar. 10 gün sonra 1. sene dolacak ve 30.000km'yi devirmek üzereyim(Maşallah deyin)..

Valla Burak hocam benim motor özellikle 2000 devirde gürültülü çalışıyor, hani vites isterde bağırır ya onun gibi... Mesela 90 km hızla gidiyorum, vites 5 de, devir 2000 de, motorda bir bağırma var. 2000 devri geçince,hızım 100 olunca ses kesiliyor,normala dönüyor. E iyide uzun yolda sürekli 90 la gitmem gerekiyor. Garip bi durum. Sebebini çözemedim,ilginecek vakit bulamadım. Servise gidip danışacağım.

Olmassa connect kiralayıp bir günlük kullanmak istiyorum, bu durum benimkindemi var yoksa diğerleride aynımı?...

Ancak aracın kalkışı, hızlanması çok güzel, sollama yaparken hafifce gaza dokunmam yetiyor, araç hemen fırlıyor. Binenler hayran kalıyor.

Aracımda öyle bir durum sözkonusu değil ama ilginç bir durummuş hakikaten. Benim de sıkıntım; 110-120'den itibaren 6. vites istiyor. Servise danışın..

• Bende 6. Vites de var ama uymadi iste arabama, zararin burasindan donduk insallah kalici bir zarar acmamistir...
    Orjinal yazilima donunce arabamin motor sesi azaldi, bakalim yakit dusecekmi bir depoyla sehir icinde 750-800 km giden arabam 650 zor gorur olmustu...

Su box konusundaki goruslerinizi ozellikle merak ediyorum dostlarim bir maceraya daha girsemmi?
  • boxla sorun yasayanlar da var. bence dogru duzgun yazılım boxtan daha saglıklı.illa box takacaksanız da iyisinden takın bi suru ucuz uyduruk boxlar var.
  • Chipi kim yapti diger konuda da goremedim. Mehmet gazihan mi yapti?
  • takip
  • Bu arabasına chiptunning yaptırım satarken söylemeyenler de KM düşürmüşler kadar vicdansızdır.Söyleyenlere lafım yok ama kullanıp kullanıp arabanın performansından meyvesini alıp 2 sene sonra satan ve sattığı kişinin elinde patlayan insanlar biliyorum.
  • Bu yazilimi yapinca tuketim artmiyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satarken mutlaka soylenmeli tabi ki.
    Yakit tuketimi artiyor evet cunku yeni hali hosunuza gittigi icin daha fazla basiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Bu yazilimi yapinca tuketim artmiyormu?

Yakıt sakin kullanımda öncesine göre azalırken, agresif kullanımda öncesine göre artıyor..

Ekleme: Yazılımdan sonra sakin kullanabilmek de ayrı bir mesele tabi ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 13 Kasım 2011; 12:04:58 >
  • sakin kullanımda yuzde10 kadar az yakıyor tecrubeyle sabittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Bu arabasına chiptunning yaptırım satarken söylemeyenler de KM düşürmüşler kadar vicdansızdır.Söyleyenlere lafım yok ama kullanıp kullanıp arabanın performansından meyvesini alıp 2 sene sonra satan ve sattığı kişinin elinde patlayan insanlar biliyorum.

Önceki aracıma chip tuning yaptırdım,2 sene kullandım ve sattım. Satarken adama söyledim... Adam önemli değil, bende araçlarıma chip yaptırıyorum dedi.

Yaptıranların sayısı hiçde az değil, araç alırken mutlaka sorun chip varmı diye...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Avcilardan Bahcelievlere gittim ve geri geldim az once, ahim sahim bir performans dusuklugu olmamis arabamda 1. ve 2. viteste biraz dusus var birazda ara hizlanmalarda, duman atma tamamen bitmis, motor sesi azalmis ve daha stabil olmus, limp moda gecme problemide bitmis...
    Ya yazilim problemliydi, yada astralar yazilimla uyumlu degil, ama daha once cok arastirmistim ve sorun yasayan astraya hic rastlamamistim, gerci usta da ilk kez bir astrada problem yasadim dedi demek ki buda benim kismetim...

Yanlis anlamalara meydan vermemek ve kimsenin ekmegiyle oynamamak icin bir kez daha belirtmeliyim ki; bu surecte ustamdan en ufak bir sikayetim yok, sagolsun elinden geleni yapti, ben soylemeden de parami iade edecegini soyledi, isin bu kadar uzamasinin tek sebebi ise aramizin uzak olmasi ve islerim nedeniyle benim gidemememdir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki gün daha geçti orjinale dönüşümden, arabam çok güzel oldu, keşke chip işine hiç bulaşmasaydım da iki ay kafamı bozmasaydım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

iki gün daha geçti orjinale dönüşümden, arabam çok güzel oldu, keşke chip işine hiç bulaşmasaydım da iki ay kafamı bozmasaydım....

Kalıcı hasar bırakmamış olması güzel... Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

iki gün daha geçti orjinale dönüşümden, arabam çok güzel oldu, keşke chip işine hiç bulaşmasaydım da iki ay kafamı bozmasaydım....

Kalıcı hasar bırakmamış olması güzel... Geçmiş olsun...

Tesekkur ederim dostum.
  • quote:

Arabam astra sedan 1.3 cdti
    Ilk iki hafta cok iyiydi , sonra birden bire cekis dustu araba kagni gibi oldu tekrar goturdum carbon clean yapildi yazilim tekrar atildi cekis biraz duzeldi bu seferde siyah duman ve limp mod denen gaz kesme basladi problem yazilimdaymis bende orjinalini yuklettim tekrar

Problem yazılımda değildi mustafa hocam.. Hak gecer yapma gözünü seviyim.. bir sürü program denedim hepsimi problemliydi ?

Herşeyin Şehirdışında aldığınız yakıt dan sonra basladığını belirtin lütfen.. Aracınızı ilk haftaki performansına geri getirebilmek adına elimden geleni yaptım ama sorun herneredeyse, sizinde vakitsizliğinizden sebep bulamadık çözemedik ve pes ettik.. Yazılım bu akmaz kokmaz yüklendiği yerden kıpırdamaz 1 hafta sonra kendini silmez aklına boyle seyler gelmesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

Kendini chip tuning uzmani olarak tanitan elemanlar var adlari bende kalsin su anda hicbir forumda kaale alinmiyorlar Muhtemelen onlardan biri yapmistir yoksa chip tuning candir kandir

Kutan hocam bilahire sizi arayıp konusacağım, bende telefonunuz yok, Mustafa dan alıp arayacağım, yazılımı açtırıp açtırıp sonra kırılınca boyle oluyorsa bu işte vardır bi bit yeniği öğrenmek istiyorum.. İnsanlara attığınız özel mesajlarıda görüp ayıp diyorum, adam onlarca arabasını yaptırdı bana hiçbir problemi yok, sizin 1 mesajınızlamı vazgececek benden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Talihsizlik, Mehmet Bey'in açıklamasını merak ediyorum. Takip ettiğim kadarıyla nadiren de olsa oluyor böyle durumlar. 10 gün sonra 1. sene dolacak ve 30.000km'yi devirmek üzereyim, sıkıntı yok(Maşallah deyin)..

Allah gostermesin.. dikkat edelim aldığımız yakıta..

Maşallah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Arabam astra sedan 1.3 cdti
    Ilk iki hafta cok iyiydi , sonra birden bire cekis dustu araba kagni gibi oldu tekrar goturdum carbon clean yapildi yazilim tekrar atildi cekis biraz duzeldi bu seferde siyah duman ve limp mod denen gaz kesme basladi problem yazilimdaymis bende orjinalini yuklettim tekrar

Problem yazılımda değildi mustafa hocam.. Hak gecer yapma gözünü seviyim.. bir sürü program denedim hepsimi problemliydi ?

Herşeyin Şehirdışında aldığınız yakıt dan sonra basladığını belirtin lütfen.. Aracınızı ilk haftaki performansına geri getirebilmek adına elimden geleni yaptım ama sorun herneredeyse, sizinde vakitsizliğinizden sebep bulamadık çözemedik ve pes ettik.. Yazılım bu akmaz kokmaz yüklendiği yerden kıpırdamaz 1 hafta sonra kendini silmez aklına boyle seyler gelmesin..

Mehmet kardeşim hak geçecek bir durum yok,
    bu konuyu baştan sona oku, takipçilerde şahitlik edecektir ki, senin hakkını herzaman teslim ettim, belkide yazılımda problem yaşayıpta bu kadar yumuşak üslupla yazan, bu kadar ılımlı konuşan tek kişi benimdir, ben her işte bir hayır olduğuna gönülden inanırım her zaman...
    İki konu açtım bu olayla ilgili, ikisindede en ufak bir mübalağa yapmadan, dürüstçe yazdım başımdan geçenleri, senin çabalarını, yapılanları tek tek anlattım, aklımın almadığı tek nokta senden memnun olan bu kadar araç sahibi ve astra kullanıcısı varken, ve arabamda hiç bir arıza kodu çıkmazken neden verim alamadığımızdır...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.