Şimdi Ara

Chip tuning maceramin sonu; orjinal yazilima dondum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramazanda basladigim maceram bu gun itibariyle sona erdi orjinal yazilima geri dondum. Bu sure zarfinda yasadiklarimi onceki konumda okuyanlar bilirler.
    Birdaha yaptirirmiyim hayir. Tavsiye edermiyim, gene hayir. Hepsimi boyle olur, mutlaka ki olmaz ama benimki oldu...
    Simdi ise box i merak ediyorum

• Nerede yaptirdiniz? Arac neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Nerede yaptirdiniz? Arac neydi?
    Hocam ne gibi sıkıntılarınız oldu? Gerçekten ben de merak içindeyim
  • Arabam astra sedan 1.3 cdti
    Ilk iki hafta cok iyiydi , sonra birden bire cekis dustu araba kagni gibi oldu tekrar goturdum carbon clean yapildi yazilim tekrar atildi cekis biraz duzeldi bu seferde siyah duman ve limp mod denen gaz kesme basladi problem yazilimdaymis bende orjinalini yuklettim tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Arabam astra sedan 1.3 cdti
    Ilk iki hafta cok iyiydi , sonra birden bire cekis dustu araba kagni gibi oldu tekrar goturdum carbon clean yapildi yazilim tekrar atildi cekis biraz duzeldi bu seferde siyah duman ve limp mod denen gaz kesme basladi problem yazilimdaymis bende orjinalini yuklettim tekrar
    Yani sanırım bir çok yerde chip tunningcilerin dediği motora hiç bir zararı olmaz, motor ömrünü etkilemez.. vs gibi şeylere inanmamız lazım
  • nerde yaptırmıstın acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

nerde yaptırmıstın acaba?
    sokak arasında bilinçsız eğitimsız deneyımsız kişilere yaptırtmamak lazım paraya kıyıp iyi yerde iyi ustaya yaptırıp gönül rahatlıgıyla bınıceksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendini chip tuning uzmani olarak tanitan elemanlar var adlari bende kalsin su anda hicbir forumda kaale alinmiyorlar Muhtemelen onlardan biri yapmistir yoksa chip tuning candir kandir
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

sokak arasında bilinçsız eğitimsız deneyımsız kişilere yaptırtmamak lazım paraya kıyıp iyi yerde iyi ustaya yaptırıp gönül rahatlıgıyla bınıceksın

Alıntıları Göster
    Takip eden arkadaşlarımız hatırlarlar;

Merak edenler için ;http://forum.donanimhaber.com/m_52668919/mpage_1/key_/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @set dostum tesekkur ederim telefondan girdigim icin link verememistim, iyi oldu senin link vermen...

Sokak arasi yada merdiven alti bir yerde degil bu konuda onde gelen bir yerde yaptirdim dostlar...
  • quote:

@set dostum tesekkur ederim telefondan girdigim icin link verememistim, iyi oldu senin link vermen...

Sokak arasi yada merdiven alti bir yerde degil bu konuda onde gelen bir yerde yaptirdim dostlar...

Şu şekilde düşünüyorum, yaptırdığın kişi yaptığı işin sonuna kadar arkasında durması gerekiyordu. Yada en başta yapamam demesi gerekiyordu.

Arabalarımız bizler için çok önemli, kafamızda hiçbir soru kalmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Merak edenler için ;http://forum.donanimhaber.com/m_52668919/mpage_1/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    Talihsizlik, Mehmet Bey'in açıklamasını merak ediyorum. Takip ettiğim kadarıyla nadiren de olsa oluyor böyle durumlar. 10 gün sonra 1. sene dolacak ve 30.000km'yi devirmek üzereyim, sıkıntı yok(Maşallah deyin)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 12 Kasım 2011; 20:33:23 >

• quote:

quote:

@set dostum tesekkur ederim telefondan girdigim icin link verememistim, iyi oldu senin link vermen...

Şu şekilde düşünüyorum, yaptırdığın kişi yaptığı işin sonuna kadar arkasında durması gerekiyordu. Yada en başta yapamam demesi gerekiyordu.

Yapan usta elinden geleni yapmaya calisti dostum bakti ki olmuyor orjinal yazilimi yukledi ve ben soylemeden parami iade icin hesap numarami istedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Talihsizlik, takip ettiğim kadarıyla nadiren de olsa oluyor böyle durumlar. 10 gün sonra 1. sene dolacak ve 30.000km'yi devirmek üzereyim(Maşallah deyin)..

Valla Burak hocam benim motor özellikle 2000 devirde gürültülü çalışıyor, hani vites isterde bağırır ya onun gibi... Mesela 90 km hızla gidiyorum, vites 5 de, devir 2000 de, motorda bir bağırma var. 2000 devri geçince,hızım 100 olunca ses kesiliyor,normala dönüyor. E iyide uzun yolda sürekli 90 la gitmem gerekiyor. Garip bi durum. Sebebini çözemedim,ilginecek vakit bulamadım. Servise gidip danışacağım.

Olmassa connect kiralayıp bir günlük kullanmak istiyorum, bu durum benimkindemi var yoksa diğerleride aynımı?...

Ancak aracın kalkışı, hızlanması çok güzel, sollama yaparken hafifce gaza dokunmam yetiyor, araç hemen fırlıyor. Binenler hayran kalıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım şu:

koskoca opel mühendisleri daha az yakıt yaktıracak, daha çok performans sağlayacak, daha çok güç verecek yazılım yazmayı bilmiyorlar da bir tek bu chip tuning'ciler mi biliyor?

motora bir zararı olmasa neden yapmasınlar ki

• quote:

quote:

quote:

Yapan usta elinden geleni yapmaya calisti dostum bakti ki olmuyor orjinal yazilimi yukledi ve ben soylemeden parami iade icin hesap numarami istedi...

Sizi çok üzmüş, ramazandan bu yana çabalıyorsunuz....
    Geçmiş olsun diyorum.Hakikaten çok sabırlısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

benim anlamadığım şu:

koskoca opel mühendisleri daha az yakıt yaktıracak, daha çok performans sağlayacak, daha çok güç verecek yazılım yazmayı bilmiyorlar da bir tek bu chip tuning'ciler mi biliyor?

Uzun süre chipli kullananlar var.

Sınırlar çok önemli, abartılmadan olursa olur. Ama hata yapılırsa zararı büyük olur.

Son derece nazik bir iş...

Koskoca opel mühendisleri emisyon değerlerine uymak zorundalar, bakım periyodları uzun olmalı, araç tüm dünyadaki şartlara uygun olmalı. Rusyadada problem çıkarmamalı, afrikadada problem çıkarmamalı... Araç kutuptada,ekvatordada soğuk sıcak farketmez çalışmalı.

Ayrıca araç zor şartlara dayanmalı...

Motor ömrü rakiplerine oranla uzun olmalı,mesela 250 bin km ye kadar sorunsuz olmalı. Opel mühendisleri bunları düşünmek zorundalar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

benim anlamadığım şu:

Uzun süre chipli kullananlar var.

Sınırlar çok önemli, abartılmadan olursa olur. Ama hata yapılırsa zararı büyük olur.

Son derece nazik bir iş...

Koskoca opel mühendisleri emisyon değerlerine uymak zorundalar, bakım periyodları uzun olmalı, araç tüm dünyadaki şartlara uygun olmalı. Rusyadada problem çıkarmamalı, afrikadada problem çıkarmamalı... Araç kutuptada,ekvatordada soğuk sıcak farketmez çalışmalı.

Ayrıca araç zor şartlara dayanmalı...

Motor ömrü rakiplerine oranla uzun olmalı,mesela 250 bin km ye kadar sorunsuz olmalı. Opel mühendisleri bunları düşünmek zorundalar...

Alıntıları Göster
    1.3 motordan 95 beygir bence çok iyi sonuçta tasarruf sağlama amaçlı alınıyor 1.3 CDTI motor seçeneği

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

1.3 motordan 95 beygir bence çok iyi sonuçta tasarruf sağlama amaçlı alınıyor 1.3 CDTI motor seçeneği

Alıntıları Göster
    Normal de Chip Tuning yaptıran arkadaşlarım var,uzun ömürlü kullananlar da oldu sorunsuzca.....En basiti Ben megane 3 Hb Kullanıcısıyım,örnek vereyim aracım 105 Bg...Arkadaşım 130 Bg yaptı Chip Tuningle,6 ay önce inanılmaz derece de memnun..Ben yakıt dolayısıyla yaptırmadım artar diye,çünkü o yazılımla yeriniz de duramıyorsunuz,gaza geliyorsunuz gaz pedalının verdiği tepkiye...Ancak Her Chip tuning yaptırana da gitmemek lazım..İşin uzmanları ehli kişilerini bulmak lazım..Orjinal yazılımlar çok önemli bu konu da...Bunun dışın da motora herhangi bir zararı yok? Ben bayağı bir araştırmasını yaptım yazılım yaptıracağım diye sonra vazgeçtim işte....

Uzun süre yüksek devirde yol alırsanız 190 üstü sabit bir hızda 10 dakika ilerleyin turbonun patlaması muhtemel...Ancak motora zararı yok...Normal şartlar da yazılımsız olarak bu dediğimi yapsanız da aynı sorunu yaşamanız muhtemeldir...

Ancak sorun şu ki bazı araçların motorlarına Chip Tuning uyum sağlayamıyor...Bunlardan bir tanesi de Astra 1.3 dizel motorları....O yüzden box da olsa chip tuning de olsa işe yaramaz...

• Fabrikada onlarca hesaplama ve denemeye dayanan bir düzenini mühendislik hesaplarından gram anlamayanlara bozdurmak ne kadar mantıklı? Yanlış en baştan başlıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.