Şimdi Ara

Chip tuning veya power box yaptırıp şikayeti olan var mı aramızda? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
31.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17bin km civarında chip tuning yaptırdım; şu an 28bini geçtim.. sıkıntı,sızıntı,tıkırtı-sıkırtı yok 1.4tdi 80den 100e
  • Bende 2006 d4d corolla var, 125bin kmde. Bu arada chip tuning yaptırmanın faydası (ya da zararı) olur mu, olursa ne olur?
    Ne kadar maliyeti vardır?
  • 2 seneyi biraz geçmiş yaptıralı.
    Şu an 60 bin kmdeyim.
    Çok şükür henüz kötü bir durumla karşılaşmadım. Maşallah!
  • takip edicem bu konuyu bende yaptırmayı düşündüm hatta pazarlık bile yaptık sonra fiyatta ve beğenmezsem ücretsiz geri dönüşte anlaşamadığımız için yaptırmadım ama hep aklımın köşesinde kaldı bu söylediğim şeyleride kapsıyorsa neden olmasın
  • beyler tesekkurler paylasimlar icin...
    chip tuning konusunda zararli olup olmadigi konusunda zilyon tartisma var, ancak burada isin pratik boyutunu tartisip bir arsiv olusturursak konu bir miktar daha aydinlanmis olacak.... hicbirimiz zararsiz oldugunu iddia edemeyiz ama zarari nasil ne zaman ortaya cikiyor hangi motorda hangi parcalara zarar veriyor bunlari da bilmek onemli...
  • Buradaki en büyük problem chip tuning yaptırdıktan sonra ortaya çıkabilecek bir arızanınn neden olduğunun ispatlanamaması. Dolayısı ile insanlar kulaktan kulağa yaşadıklarını aktarıyorlar. Araçları test eden kurumlar gibi bu tip uygulamaları uzun dönemde teknik olarak inceleyip rapor veren kuruluşlar yok mudur? Onların raporları daha gerçekçi olacaktır.
  • Chip tuningin üstünden 30.000km ve 1 sene geçti. Sorun yok(maşallah)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 1 Aralık 2011; 9:22:48 >
  • arac kac km deyken yaptirmistiniz peki???

Chip tuningin üstünden 30.000km ve 1 sene geçti. Sorun yok(maşallah)..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichgehesich

arac kac km deyken yaptirmistiniz peki???

İlk bakımdan sonra, yaklaşık 15.800kmdeyken..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: ichgehesich

arac kac km deyken yaptirmistiniz peki???

İlk bakımdan sonra, yaklaşık 15.800kmdeyken..

nerde chip tuning basligi orada burak

bende yazilim attirmayi dusunuyorum ama motoru yakin zamanda kucagima alirim diye korkuyorum.(153.000 km de.c4 1.6 hdi 110 hp)

• Denk geliyor. Gazihan'a km sınırını sorduğumda 150.000'in üzerindeki arabaya dokunmam herhalde demişti, istisnalar olabilir tabi ki motorun durumuna bağlı..
  • bende dokunmayacagim bu gidisle
  • Box taktım 130hp alıyorum dumanlı ama fena gidiyor.

Kara Tren Spec!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNR GT

Box taktım 130hp alıyorum dumanlı ama fena gidiyor.

Kara Tren Spec!

hangi marka birde takmadan once kac hp idi

edit: imzanizda yaziyormus arac hangi marka box taktiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 1 Aralık 2011; 12:36:33 >
  • mehmet gazihanı bu konuda önerebilirim . kendisi araca özel ve isteklerinize özel yazılımı yapıyor ve sizin isteklerinize göre araç çıkıyor ortaya, fakat kendisine sorarsanız da aynı cevabı vericektir, 150 bini devirmiş hiç bir araca elini bile sürmüyor. sürse bile mesuliyet kabul etmiyor
  • Benim anlamadığım konu ;

Otomobil üreticilerinin en büyük hayalidir Güç artışı ve bilhassa yakıt tasarrufu yapmak ki bu sayede rakiplerinde bir adım öne geçsin.

Bu tip uygulamaları neden YAPMAZLAR.....

sonuç ; BİR BİLDİKLERİ Mİ VAR ACABA?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

Benim anlamadığım konu ;

Otomobil üreticilerinin en büyük hayalidir Güç artışı ve bilhassa yakıt tasarrufu yapmak ki bu sayede rakiplerinde bir adım öne geçsin.

Bu tip uygulamaları neden YAPMAZLAR.....

sonuç ; BİR BİLDİKLERİ Mİ VAR ACABA?

aracin hangi sartlarda kullanilacagini bilmedikllerinden boyle bisi oluyor adam var her zaman duzenli servise goturur bakimlarini yaptirir kucuk bir arizada tamir ettirir, adam var umuurnda olmaz yagini degistirmez bakim yaptirmaz bu yuzden tum gucu acik bir sekilde vermiyorlar

• Bir bildikleri olduğundan değil, birçok sebebi var: emisyon normlarına uyma zorunluluğu, her aracın aynı koşullarda kullanılmıyor olması(hangi aracın nerede kullanılacağı belli değil, her şartta iş görmeli), aracın bakımsız kalma ihtimali vs vs Dolayısıyla fabrikadan belli toleranslar dahilinde çıkarmak zorundalar..
  • Bir arkadaşım sıfır araç aldı şirketine, şöföre verdi. Araç dizel. Aracın bakımları düzenli olarak yapılır. Şöför şu an aracın ağzına s...yor, araba kan ağlıyor. Sabahları soğuk havada ralli yapıyor, dikkat etmiyor. Araç üreticisi elbet belirli sınırlar koyacak, yoksa her ne kadar serviste düzenli bakım yapılsada problem açar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu işin felsefi yanı aşılmadan mantıklı bulmak çok zordur.Çipi şöyle düşünün;aracınıza büyük jant ve spor yay taktınız,aracınızın yol tutuşu eskisine nazaran kat be kat arttı;lakin diyebilir miyiz ki bu aracı artık eskisi gibi her şartta kullanabilirsiniz.Bozuk yoldan,çukurlardan,tümseklerden geçemeyeceksin.Orijinal yazılım her işkenceye,her kullanıcıya toleranslı olur diye biliriz;ama sonradan yazılım yapılınca bu kadar emin konuşulamayabilir.Aracınıza gösterdiğiniz özeni artırmalısınız.Çipin kazanımları vardır,feragat ettirecekleri vardır. Anlaşımayan ve benimsenemeyen ise, işin her şekilde kazanamına çıktığı açıklamaları sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.