Şimdi Ara

Chip tuning veya power box yaptırıp şikayeti olan var mı aramızda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
31.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir chip tuning veya box yaptırmayı düşünüyorum.

Ama ne zaman bu konuların açıldığı forumları incelesem bu işlerin ticaretini yapan birileri konuya el atıyor ve konu ticaret alanına dönüyor ne yazık ki.

İşin açıkçası ben box taktırmayı istiyorum. İşin ticareti yapan uzmanlar chip yapılmasını tavsiye ediyor ve box u tavsiye etmiyorlar.(Genelde)

Basit bir mantıkla, box satıcısına bir maliyet getririr, 50 TL. de olsa 100 TL. de olsa onun maliyeti vergisi vs. olacak. Bu nedenle tuningci firmalar boxa yanaşmıyor olabilir mi acaba?

Chip olayı ise sadece tecrübe ve bilgi gerektiren maliyeti olmayan bir uygulama. 1-2 saatlik işe 500-600 TL. fazla geliyor bana.

Bu noktada kendi aracına box ve chip tuning işini yaptırmış arakadaşlardan tavsiyelerini ve varsa şikayetlerini bekliyorum.

Konun başında dediğim gibi kullanıcı yorumları benim için önemli Teşekkürler

* BU arada aracım 1.4 HDI motorlu

• hyildiz22

Bence harika bir başlık ve yaklaşım tarzı.
    Pek çok kişinin şüpheli yaklaştığı, doğruları bilmek istediği ve yaşanmış deneyimleri merak ettiği bir konu.
    Umarım "reklam kokmayan" deneyimler aktarılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

hyildiz22

Bence harika bir başlık ve yaklaşım tarzı.
    Pek çok kişinin şüpheli yaklaştığı, doğruları bilmek istediği ve yaşanmış deneyimleri merak ettiği bir konu.
    Umarım "reklam kokmayan" deneyimler aktarılır.

• Tuning yerine tek başına box'ı ben de tavsiye etmiyorum. Ve bunu bu işten para kazanmayan birisi olarak yazıyorum.

Chip tuning adı üstünde ECU'nun tekrar "tune" edilmesidir. Yani her şart ve her durum için birçok parametre ile oynanır. Komple bir müdahale sözkonusu. Box tarzı aparatlarla yapıldığı gibi rail basıncı, MAF değeri gibi tek değişken üzerinden ECU şaşırtılmamış olur.

Tuning işi de öyle kopyala-yapıştır olmamalı. Şimdi gençler çinden getirtiyorlar arayüzleri, nette dolaşan hazır map'leri yapıştırıyorlar araca.

Siz seçici olun. Sizin beklentilerinizi dinleyen, farklı parametrelere sizin isteğiniz ve tatmininiz doğrultusunda müdahale eden, yolda test yapıp gerektiğinde anında müdahale eden, aracın kondüsyonuna göre inisiyatif kullanıp farklılaştırmalara giden ehil elleri bulun. Yoksa focus'a hazır focus map'ini, corolla'ya hazır corolla map'ini yapıştırıp gönderene zaten 500 lira vermeyin. Onu 100 liraya da yapıyorlar. Hatta onların yaptığını kendiniz arayüz getirterek kendiniz de yapabilirsiniz.

Garanti veren, sizin isteğiniz doğrultusunda size ve aracınıza özel tuning yapan, ne yaptığının farkında, motordan, elektronikten, mekanikten anlayan, yaptığı işlemin sonucunu öngörebilen ehil eller bulun.

Bu şekilde yapıldığı takdirde ve çok uçuk hedefler belirlenmemişse, sınırlar dahilinde kalınmışsa sorun yaşayacağınızı sanmam. Herhangi bir sorun hissedildiğinde ise zaten geri dönüş kolay olacaktır.

• Konuya ek olarak şunu da öğrenmek istiyorum;

Acaba bu yöntemlerden herangi birinde turbosuz benzinli motorlarda güç artışı sağlanabilir mi?Hani 2-3 hp artar belki ondan bahsetmiyorum, turbolulardaki artış civarı artış sağlanyan bir yöntem var mı?
  • Bu işin ticaretini yapıyorda olsa mehmet gazihan hocamıza danışmanı tavsiye ederim önemli referansları var ve bu konuda oldukça bilgi tecrübe deneyim sahibi benim aracımın ömrü vefa etseydi bu aylarda yaptırmayı düşünüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

Bu işin ticaretini yapıyorda olsa mehmet gazihan hocamıza danışmanı tavsiye ederim önemli referansları var ve bu konuda oldukça bilgi tecrübe deneyim sahibi benim aracımın ömrü vefa etseydi bu aylarda yaptırmayı düşünüyordum

+1.4tdi
    Gazihan'ı kesinlikle tavsiye ederim..
     Chip tuning veya power box yaptırıp şikayeti olan var mı aramızda?

Kavacık-S.Gökçen yaptım bugün; 92kmde 4.6 lt ortalamam var;paralı yola girişten itibaren dur-kalklı trafik;ardından 140-160 arası benzinli abileriyle cebelleşme(arabada aile olmasa bi de) gibi şartlarda yaktım bunu eskiden olsa 5.5 - 6 lt yakardım performansın yanında smoke effect de cabası sol aynada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Tabii ki işin ehli birisine yaptırmak isterim işi. ama şunu biliyorum ki dumansız bir performans artışı isterim...

reklamlarda dediği gibi "sağlığın pazarlığı olmaz - dumansız hava sahası"
  • Çok ele ayağa dustu bu iş

Nerdeyse dosya paylasım programlarından yazılım ındırecekler..

işi bir bilene yaptırmak daha mantıklı.. Herkez yazılımcı oldu basımıza..
  • 1 sene kadar evvel Mehmet Gazihan`a yaptırmıştım.
    Bir problemle karşılaşmadım
  • Bende chip yaptıranlardanım, çok memnunum... Şimdiye dek problem yaşamadım çok şükür...
  • Dun ankarada tuning firmasini aradim sadece box yaptiklarini soylediler. Fiyati da 600 tl. Acaba box ve destekleyici bir kac tuning ile daha ciddi bir uygulama mi?
  • Chip Tuning büyük bir pazar.Bunu fark eden yeterli-yetersiz,bilgili-bilgisiz birçok kişi ve kuruluş bu işe el attı.Memnuniyetsizlik göreceli bir kavramdır ve olması da gayet doğaldır.Lakin önemli olan, olası bir memnuniyetsizlik durumunda işinin arkasında durabilecek kişi veya kuruluşlardan hizmet almaktır.
  • Bir tanıdığım e200 komp. (ALMANYADA) arabasına chip attırıyor ve aracın km si 250.000 civarındaydı sanırım problemler yaşadığını söylüyordu ama sorunu neydi tam olarak bilmiyorum dikkat edin bence aracı uzun süre kullanacaksanız.
  • Ben de uzun vadede ( 300.000-500.000 km. de) sorunlar yaratacağını düşünüyorum. Ciplettikten 2-3 yıl sonra arıza olması durumunda Hiç kimse de chipletmeden dolayı aracın arıza verdiğini ispatlayamaz.Kullanıcı hatası denir çıkılır. Bunu bilmek gerek.

Ama aracımdan zevk almak istiyorum. aracım 207 . çok ses alıyordu yalıtım ve lastik değişimi ile o işi çözdüm. sırada chip var. bu iki işlem sonrasında arabamı severek ve değiştirmeyi düşünmeden kullanacaksam verilen para ve alınan riske değer bence.
  • bende box vardı bir gece ansızın basınç müşirini çatlattı yolda kaldım ama gavur gibi gitmeye başlamıştı ( 2008 focus dizeldi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _:KajmeraN:_

Bir tanıdığım e200 komp. (ALMANYADA) arabasına chip attırıyor ve aracın km si 250.000 civarındaydı sanırım problemler yaşadığını söylüyordu ama sorunu neydi tam olarak bilmiyorum dikkat edin bence aracı uzun süre kullanacaksanız.

Zaten yüksek km li araçlara önerilmiyor bu işlem...
  • arkadaslar chip veya box yaptiran arkadaslar islem sonrasi kac km gittiklerini ve de ne gibi problemler yasadiklarini yazarlarsa burada cok guzel bir arsivimiz olur.. (tabii arabalari, motorlarini, kac km' de takdirdiklari bilgisi de verilirse mukemmel....)
  • Takip
  • Üretici firmalar alıcısı daha çok olacağı için daha yüksek güçte ve hzılı araba satmak isterler. Ama öte yandan da yakıt ekonomisi, motorun arıza yapmaması, çevre krililiği yapmaması vb. da onlar için önemlidir. Sonuçta optimum bir çözümle bize arabalar gelir. Bunlardan bazılarını öne çıkartırsak diğerinin gei plana kalacağı belllidir. Örmeğin güç artırınca motor ömrünün azalması kaçınılmazdır.

motor gücü en çok yakındığımız konu 265 BG gücünde bir araban olsa bile bunu daha nasıl artırırım diye düşünüyorsun...

Sonuçta bu kanımızda var sanırım kurtulmamız çok zor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.