Şimdi Ara

Chip tuning veya power box yaptırıp şikayeti olan var mı aramızda? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
31.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 binde box taktım performansını beğenmedim 35 binde yazılım yaptırdım mehmet gazihana. Aracım 52,7 bin km de. Hemde dsg şanzımanlı.
    Çok memnunum kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Sırf tuning olayından dolayı turbosuz araç bana yavan geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 60 bin km ve 2 sene gecti. Hala sorun yok. Mesajımı gördüm tekrar yazayım dedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Yukarıda bahsedilen problemi çözdük arkadaşlar. Hassasiyet gösteren gösteren herkese teşekkür ederim; ancak konuya açıklık getirmesi açısından Mehmet Bey'in konusuna yazdığım mesajı buraya da kopyalamak ve böylece yanlış anlaşılmaların önüne geçmek isterim. Bu şekilde umarım bu konu da asıl açılış amacına döner...

"Bugün(02.02.2013) Ankara'da Mehmet Bey ve Koray Bey ile görüştük. Karşılıklı yanlış anlaşılmaların ve hataların da olduğunu anladık. Mehmet Bey ve Koray Bey benden samimi olarak özür dilediler ve para iadesinde bulundular. El sıkışarak ayrıldık. Konu tatlıya bağlanarak kapanmıştır, kendilerine buradan da gösterdikleri hassasiyet ve ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum."

Konunun böyle tatlıya bağlanması ve bunu burada paylaşmanız güzel, teşekkürler.

• quote:

Yukarıda bahsedilen problemi çözdük arkadaşlar. Hassasiyet gösteren gösteren herkese teşekkür ederim; ancak konuya açıklık getirmesi açısından Mehmet Bey'in konusuna yazdığım mesajı buraya da kopyalamak ve böylece yanlış anlaşılmaların önüne geçmek isterim. Bu şekilde umarım bu konu da asıl açılış amacına döner...

"Bugün(02.02.2013) Ankara'da Mehmet Bey ve Koray Bey ile görüştük. Karşılıklı yanlış anlaşılmaların ve hataların da olduğunu anladık. Mehmet Bey ve Koray Bey benden samimi olarak özür dilediler ve para iadesinde bulundular. El sıkışarak ayrıldık. Konu tatlıya bağlanarak kapanmıştır, kendilerine buradan da gösterdikleri hassasiyet ve ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum."

Yazilimdan memnun kalmadinizmi ?

Sorun neydi

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Yazilimdan memnun kalmadinizmi ?

Sorun neydi

asıl soru bu işte!! sorun neydi?

• bu işleri internetten biraz araştırdım, bu işin profesyoneli olmadığım için ahkam kesemem ama kafamda bazı çıkarımlar yaptım, yanlış ta olabilir bilmiyorum,, 1. bu mapping denen olayın işini yapması araçta turbo olup olmamasına bağlı 2. mapping yaptırdıktan sonra turbosu bozulan araçlar olduğunu ve en çok turbo ile ilgili arıza verdiğini okudum,, benim çıkarsamam mapping olayında işi bitiren olay turbo beslemeyi arttırması,,, ayrıca atmosferik benzinli araçlarda gözle görülür bir güç artışı vermediği söyleniyor ki bu da benim tezimi destekliyor,, şimdi de benim teorime geçiyorum, madem motorun beslemesini arttırmak istiyorsun bunu 850 tl vermeden başka yollarla yapamazmıyız, hani eskiden gaz ayarı diye bişey vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bu işleri internetten biraz araştırdım, bu işin profesyoneli olmadığım için ahkam kesemem ama kafamda bazı çıkarımlar yaptım, yanlış ta olabilir bilmiyorum,, 1. bu mapping denen olayın işini yapması araçta turbo olup olmamasına bağlı 2. mapping yaptırdıktan sonra turbosu bozulan araçlar olduğunu ve en çok turbo ile ilgili arıza verdiğini okudum,, benim çıkarsamam mapping olayında işi bitiren olay turbo beslemeyi arttırması,,, ayrıca atmosferik benzinli araçlarda gözle görülür bir güç artışı vermediği söyleniyor ki bu da benim tezimi destekliyor,, şimdi de benim teorime geçiyorum, madem motorun beslemesini arttırmak istiyorsun bunu 850 tl vermeden başka yollarla yapamazmıyız, hani eskiden gaz ayarı diye bişey vardı

Kısım kısım düzeltelim.
    1. ECU mapping / remap için turbo vs charge gerekli değildir. Dünya üzerinde ki ECU bulunduran bütün araçlara uygulanabilir. Buna 30 yıllık performans araçları da dahildir ki ekseriyeti ECU box bulundurur.
    2. Turbo, enjeksiyon problemleri, valf, buji gibi noktalar da sorun yaşanması remap uygulanış zihniyeti ile ilgilidir. Sektör standartları halini almamış ancak uygulamada yazılı hükümler halini almamış 3 türlü uygulama, sebep sonuç ilişkisi kurulabilir. a) Low setup b) Mid setup c) Hard setup yada remap.
    Bunlar yakıt tasarrufu amaçlı remap, performans bazlı olarak da genel band'ın alt devirlere, hız aralıklarına yığılması şeklinde remap, blok üstü daha dayanıklı bileşenler (piston, subap vs) kullanarak performans, soğutma, akış odaklı çıtanın daha yukarı çıkarılması hedefli remap şeklinde basitleştirilebilir.
    Binek ve sıkıştırma oranı yüksek araçlar da charge ünite mevcutsa tabi ki ECU remap yetenekleri artar denilebilir. Fakat bu hard setup uygulanabileceğini direk göstermez. Box veya software biçimi hangisi olursa olsun güvenli limitler altın da 10-15 hp üzeri kazançlar gerçekçi değil ve abartılıdır. Çok nadir de olsa performansı sınırlandırılmış araçlar da 24-26 hp civarların da uygulama olabilir ancak bu mid setup hedefiyle uygulanmış olmaz. Basitçe overclock'u ne kadar limitlerde yapılırsa mekanik bileşenler o nispetçe yıpranır. Az önce dediğim şekilde ki araçlar çok çok nadir zaten şu bmw'nin motoru şu şu hp'li araçlarda da kullanılıyor ifadeleri doğru değil. Atmosferik değil sadece remaping gözle görülür bir fark pek nadir oluşturur hele ki tasarruf maksadı ile oluşturulmuş, limitlerde değilse. Kısaca milletin remap dediği olay üst devirlerde ki performansın alt band'a kaydırılmasıdır. Çok basit ve amiyane tabirle alt devirlerde süreleri geliştirilmiş bir araç üst devirlerde yoksulluk çeker, önce ki hız limitlerine ulaşamayabilir yada çok daha geç ulaşır. Mantıken şunu bilin yeterli remaping ile var olanın üzerine birşey koymuyorsunuz elinizde ki nota'ları elden geçiriyorsunuz sadece, diyebiliriz. Ta ki pahalı performans kitlerine geçmediyseniz. Aynı hacim de yüksek güçleri hedefleyen projelere imza atmıyorsanız.
    850 tl ifadesi için ise, Türkiye de sanılanın aksine (bir para kopartma mantalitesi görülüyor) batılı mühendisler, yarış ve modifikasyon uzmanları tarafından biliniyor ki Software müdahalesi bir bütünün parçasıdır, bir nevi yapıştırıcı likiti'dir projenin. Tek başına bir performans arttırıcı olarak değil birçok bileşenin mekanik, çalışma seviyesinin yükseltilmesi ile bir ECU gerekliliği olarak uygulanır. Düşük güçler için bile bir paket bakışı gereklidir ve motorun blok harici herşeyine müdahele edilebilir fakat bir müdahale diğerini gerektirdiği için birim başıma düşük gibi görünen maliyetler toplam da binek, ticari kullanıcılar için yüksek bir rakamı beraberinde getirir. Mesela headers değişimi enjeksiyon müdahalesine ihtiyaç duyar. Düşük ateşleme sürelerine erişebilen bujiler software müdahalesine ihtiyaç duyar. Piston değişimi tek başına manasızdır compresion arttırılmaya çalışılmıyorsa, bu da ateşleyicilerden, egr vs sekmanlara kadar uygulama alanı demektir. Charge (turbo vs) hava basıncının arttırılması yağ basıncı, ısısından yakıt basıncına ve remapping'e kadar bir alan demektir.
    Gaz ayarı performans çıtasının yükseltilmesi maksatlı olamaz zira var olan specifikasyonun üzerine çıkmak değil bunu yönetmek içindir. Aynı şekilde aralık ayarlanır sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

quote:

bu işleri internetten biraz araştırdım, bu işin profesyoneli olmadığım için ahkam kesemem ama kafamda bazı çıkarımlar yaptım, yanlış ta olabilir bilmiyorum,, 1. bu mapping denen olayın işini yapması araçta turbo olup olmamasına bağlı 2. mapping yaptırdıktan sonra turbosu bozulan araçlar olduğunu ve en çok turbo ile ilgili arıza verdiğini okudum,, benim çıkarsamam mapping olayında işi bitiren olay turbo beslemeyi arttırması,,, ayrıca atmosferik benzinli araçlarda gözle görülür bir güç artışı vermediği söyleniyor ki bu da benim tezimi destekliyor,, şimdi de benim teorime geçiyorum, madem motorun beslemesini arttırmak istiyorsun bunu 850 tl vermeden başka yollarla yapamazmıyız, hani eskiden gaz ayarı diye bişey vardı

Kısım kısım düzeltelim.
    1. ECU mapping / remap için turbo vs charge gerekli değildir. Dünya üzerinde ki ECU bulunduran bütün araçlara uygulanabilir. Buna 30 yıllık performans araçları da dahildir ki ekseriyeti ECU box bulundurur.
    2. Turbo, enjeksiyon problemleri, valf, buji gibi noktalar da sorun yaşanması remap uygulanış zihniyeti ile ilgilidir. Sektör standartları halini almamış ancak uygulamada yazılı hükümler halini almamış 3 türlü uygulama, sebep sonuç ilişkisi kurulabilir. a) Low setup b) Mid setup c) Hard setup yada remap.
    Bunlar yakıt tasarrufu amaçlı remap, performans bazlı olarak da genel band'ın alt devirlere, hız aralıklarına yığılması şeklinde remap, blok üstü daha dayanıklı bileşenler (piston, subap vs) kullanarak performans, soğutma, akış odaklı çıtanın daha yukarı çıkarılması hedefli remap şeklinde basitleştirilebilir.
    Binek ve sıkıştırma oranı yüksek araçlar da charge ünite mevcutsa tabi ki ECU remap yetenekleri artar denilebilir. Fakat bu hard setup uygulanabileceğini direk göstermez. Box veya software biçimi hangisi olursa olsun güvenli limitler altın da 10-15 hp üzeri kazançlar gerçekçi değil ve abartılıdır. Çok nadir de olsa performansı sınırlandırılmış araçlar da 24-26 hp civarların da uygulama olabilir ancak bu mid setup hedefiyle uygulanmış olmaz. Basitçe overclock'u ne kadar limitlerde yapılırsa mekanik bileşenler o nispetçe yıpranır. Az önce dediğim şekilde ki araçlar çok çok nadir zaten şu bmw'nin motoru şu şu hp'li araçlarda da kullanılıyor ifadeleri doğru değil. Atmosferik değil sadece remaping gözle görülür bir fark pek nadir oluşturur hele ki tasarruf maksadı ile oluşturulmuş, limitlerde değilse. Kısaca milletin remap dediği olay üst devirlerde ki performansın alt band'a kaydırılmasıdır. Çok basit ve amiyane tabirle alt devirlerde süreleri geliştirilmiş bir araç üst devirlerde yoksulluk çeker, önce ki hız limitlerine ulaşamayabilir yada çok daha geç ulaşır. Mantıken şunu bilin yeterli remaping ile var olanın üzerine birşey koymuyorsunuz elinizde ki nota'ları elden geçiriyorsunuz sadece, diyebiliriz. Ta ki pahalı performans kitlerine geçmediyseniz. Aynı hacim de yüksek güçleri hedefleyen projelere imza atmıyorsanız.
    850 tl ifadesi için ise, Türkiye de sanılanın aksine (bir para kopartma mantalitesi görülüyor) batılı mühendisler, yarış ve modifikasyon uzmanları tarafından biliniyor ki Software müdahalesi bir bütünün parçasıdır, bir nevi yapıştırıcı likiti'dir projenin. Tek başına bir performans arttırıcı olarak değil birçok bileşenin mekanik, çalışma seviyesinin yükseltilmesi ile bir ECU gerekliliği olarak uygulanır. Düşük güçler için bile bir paket bakışı gereklidir ve motorun blok harici herşeyine müdahele edilebilir fakat bir müdahale diğerini gerektirdiği için birim başıma düşük gibi görünen maliyetler toplam da binek, ticari kullanıcılar için yüksek bir rakamı beraberinde getirir. Mesela headers değişimi enjeksiyon müdahalesine ihtiyaç duyar. Düşük ateşleme sürelerine erişebilen bujiler software müdahalesine ihtiyaç duyar. Piston değişimi tek başına manasızdır compresion arttırılmaya çalışılmıyorsa, bu da ateşleyicilerden, egr vs sekmanlara kadar uygulama alanı demektir. Charge (turbo vs) hava basıncının arttırılması yağ basıncı, ısısından yakıt basıncına ve remapping'e kadar bir alan demektir.
    Gaz ayarı performans çıtasının yükseltilmesi maksatlı olamaz zira var olan specifikasyonun üzerine çıkmak değil bunu yönetmek içindir. Aynı şekilde aralık ayarlanır sadece.

haa şimdi anladım, bir kullanıcı arabam 180 i geçmiyor artık diye şikayet bildirmişti demek ondan, hasılı velkelam bende sizin yazdıklarınıza paralel sonuçlar kafamda oluşturduydum, şu reklamı yapılan aşırı beygir artışı safsatalarını da hiç inandırıcı bulmamıştım, güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 19 Şubat 2013; 0:29:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Tuning yerine tek başına box'ı ben de tavsiye etmiyorum. Ve bunu bu işten para kazanmayan birisi olarak yazıyorum.

Chip tuning adı üstünde ECU'nun tekrar "tune" edilmesidir. Yani her şart ve her durum için birçok parametre ile oynanır. Komple bir müdahale sözkonusu. Box tarzı aparatlarla yapıldığı gibi rail basıncı, MAF değeri gibi tek değişken üzerinden ECU şaşırtılmamış olur.

Tuning işi de öyle kopyala-yapıştır olmamalı. Şimdi gençler çinden getirtiyorlar arayüzleri, nette dolaşan hazır map'leri yapıştırıyorlar araca.

Siz seçici olun. Sizin beklentilerinizi dinleyen, farklı parametrelere sizin isteğiniz ve tatmininiz doğrultusunda müdahale eden, yolda test yapıp gerektiğinde anında müdahale eden, aracın kondüsyonuna göre inisiyatif kullanıp farklılaştırmalara giden ehil elleri bulun. Yoksa focus'a hazır focus map'ini, corolla'ya hazır corolla map'ini yapıştırıp gönderene zaten 500 lira vermeyin. Onu 100 liraya da yapıyorlar. Hatta onların yaptığını kendiniz arayüz getirterek kendiniz de yapabilirsiniz.

Garanti veren, sizin isteğiniz doğrultusunda size ve aracınıza özel tuning yapan, ne yaptığının farkında, motordan, elektronikten, mekanikten anlayan, yaptığı işlemin sonucunu öngörebilen ehil eller bulun.

Bu şekilde yapıldığı takdirde ve çok uçuk hedefler belirlenmemişse, sınırlar dahilinde kalınmışsa sorun yaşayacağınızı sanmam. Herhangi bir sorun hissedildiğinde ise zaten geri dönüş kolay olacaktır.

tamamen hayal ürünü olmuş
    kaç kişi yolda test ettirip şu şu parametreleri değiştirin diyebilecek kadar bilgili?hem bilgili olsa yazılım için koyun gibi o kadar para verirmi?

• Madem o kadar da bilgili değil hayal satanların hayal dükkanlarına uğramasın.
  • quote:

Madem o kadar da bilgili değil hayal satanların hayal dükkanlarına uğramasın.

uğramasınlar tabi abi
  • Beyler 2004 Focus 1.8 tdci 165 bin kmdeki 115 ps standart araca chip tuning önerirmisiniz ? (10 bin km önce motor rektefe oldu sıfırlandı)
    HP olarak ne kadar bir artış elde edilebilir ? Ankara'da bu işi en uygun fiyata en kaliteli hizmeti nerden alabilirim ?

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Kısım kısım düzeltelim.

Yani ekonomi için yapılan tunningler başarıya ulaşır mı???

• Basit bir işlemle aracınz daha büyük bir motora kavuşmuş gibi oluyor..

Mehmet Gazihan kardeşime 2 aracımı götürmüştüm, iki araçta da neticeden çok memnundum.
  • Bende orjinali 100hp olan astrami 120 ye cikartmak istiyorum.1.7 l motor.kilometresi 125bin.tavsiye edermisiniz yok kilometresi baya var kardes risk almami dersiniz?yada sadece 110 yap idare edermi dersiniz,bende derim 10hp icin degermi yani?hic bilmiyorum ya nasil bi fark oluyor 10hp de oyle bariz bi fark oluyormu.degermi?millet 40-50 hp fazla atiriyor ben şahsen oyle bi risk almam.ama bi yandanda diyom millet o kadar artiriyor ben 10-20 hp arttirtsam ne olcak sanki diye

• taipedjie T kullanıcısına yanıt
    manifolt temizliği + egr iptali + kn kutu içi performans filtre. ,, bunları yaparsan 10-15 bg kazanırsın ,,, arabanın orijinal ayarlarını bozup risk almaya değmez, 20 bg daha olsa ne olur olmasa ne olur

• quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

manifolt temizliği + egr iptali + kn kutu içi performans filtre. ,, bunları yaparsan 10-15 bg kazanırsın ,,, arabanın orijinal ayarlarını bozup risk almaya değmez, 20 bg daha olsa ne olur olmasa ne olur

Orjinali degistirmeden boyle bi sonuca ulasilabiliyosa zaten bana yeter galiba.ya bende zaten turbosundan korkuyorum.elimize alirsak turboyu benim ocagim coker galiba.ben fransada yasiyorum bi turbo bana minimum 1500 euroya patlar,enjektorde ayni.ya bi hata ettim bunu almakla onceki aracim mondeoydu 125bg di ya bana cok guzel yetiyodu(cok ozluyorum onu).turbo girdimi onü kalkiyo gibiydi.zevk aliyodum araci kullanirken.bende dusundum astra zaten kucuk 100 yeter diye.ondada sonradan gordum mondeo 1500kilo astrada 1400e yakin.yani agurlikda pek fark yokmus. ayrica bide benden once kullanan kisi o kadar bakimli titiz birisiymis cok yonden iyi ama bi o kadarda arabayi hic zorlzmamis sanirim araba 150 yi bile gormemis,motor çok kapali.bende isde biraz daha agresif yapsamda yaza kadar idare etsem diyorum.hantal geliyo bana.sıkıcı oluyor ama bi 1500-2000 euroluk masraf beni çok daha fazla sıkar : )

• Ben onceki araci sattim bunu aldim biraz tasarruf yapayim diye.ayda sigortasi yakiti bi 50 euro karim oluyor.ben egr iptali yapsam yakiti artirir diye biliyorum?oda artarsa zaten bi anlami kalmiyo kucuk araba kullanmanin bana gore

• Gelişmeleri bildirmeye devam edeyim
    110 bindeyim ve maşallah hala sıkıntı yok
  • araciniz neydi?kac beygir artirdiniz?orjinali kacti?bide chiptuningle kac kilometre yaptiniz?simdiden tesekkurler bilginiz icin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.