AsRock Z77 Extreme 6 anakartım ile ilgili bir sorunum var yaşadığım bölgede elektrik gitmesi ve voltaj sorunları hep var ve bilgisayarımın bağlı olduğu hatta toprak hattı yok, sorun yaşamaman elde değil dostum dediğinizi duyar gibiyim
SORUN elektik kesintisi sonrası sistemim açılmadı bende ilk önlem olarak format attım. Format esnasında değişik sorunlar (sistem kurulumunun normalden daha çok sürmesi, açılışta bekleme vs) olsada kurulum tamamlandı. sistem sıfır olmasına rağmen açılışta ve kapanışta çok uzun süre beklemesi beni şüphelendirdi, ben de aklıma gelen şu yöntemleri denedim.
- Clear CMOS / Bios Pili Çıkartmak / Bios Update.
Sorun burada az çok kendini belli etti Bios Update i iki şekilde de denedim.
1. Bios Menüsünden Instant Flash (yüklemeye çalıştığımda intel yazısı gelince bilgisayar dondu) / 2. Dos üzerinden (yüklemeye çalıştığımda Firmware Update ekranında kaldı ilerlemedi) SONUÇ BIOS UPDATE OLMUYOR!
Benim şüphelendiğim chipset arızası, bir ihtimal SSD ile ilgili olabilir dedim OCZ SSD Utility ile testler yaptım stabil çıktı. Sistem açılıp kapanma dışında windows a girince normal çalışıyor çözemedim bu noktada yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar kısıtlı bilgimle size aktarmaya çalıştım, şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar hiç fikri olan yok mu? radımlarınızı bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme