Şimdi Ara

Harddisk arızası nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle bir sorunum var. Bir sabah bilgisayarım açılmadı şifre sorma ekranına gelmeden donup kalıyordu(Windows 10). Daha sonra format usb si yapıp format atmaya çalıştım fakat oda bi yere kadar ilerleyip başarısız olup donuyor format işlemi olmuyordu.

Harddiski bilgisayar görüyor ama format atamıyordu. Şimdi harddiske bağlantı kablosu alıp başka bir bilgisayar ile içindekileri kurtarayım dedim.

Kablo ile bağladığımda Yerel disk C ve D olarak ayırmıştım sadece D yi ve içindekileri görebiliyorum. C bölümünüde görüyorum fakat boyutu içindekiler vs. yok. Sağ tık yapıp biçimlendir demeye çalıştığımda ise sağ tık yapar yapmaz hangi bilgisayara bağlarsam o bilgisayarı kitliyor maalesef harddiskim.

Çöp mü oldu bu şimdi? Masa üstünde biraz dosyalarım vardı dolayısıyla c sürücüsüne ulaşmam gerekiyor. Ek olarak D sürücüsünde ki dosyalarda hiçbir sorun yok hatta içerisine dosya atıp alabiliyorum.

Sonuç olarak C ve D ayrı ayrı mı oluyor bu harddiskin içinde Kafa atsa iki tarafada erişim sağlayamazdım diye biliyorum.

Umarım sorunu anlatabilmişimdir. Sorunum konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremmmtk61 -- 8 Ocak 2019; 10:52:15 >

• buralara bakan kalmamış sanırım eskiden pek canlıydı buralar yav :)
  • Senin bozuk kısım başta büyük ihtimal D calisiyor ise. Asagidakileri oku mantığını kavrarsan yaparsın kolay yapamazsan hdd tune ile tarama kismini yap resmi bana mail at (sykry35@gmail.com) ben sana tarif edeyim. Ama masa uzerindeki dosyalar herhalukarda gidecek.

Bak şimdi :) olur mu bilmiyorum çünkü hasarın boyutunu bilmiyorum. Sadece bozuk sektör varsa kolay ama kafa bozuksa zor.

Hddtune pro yu bir seklide bul indir(tor...sitelerinden)

Onun "health" diye sekmesi var onunla hdd yi yavaş seçeneği ile tara bozuk sektorleri bulacak(ve baya uzun surecek bu işlem)

Hasarlı kısma kadar olan kutucuk adedini sayarak bulacaksın, hasarlı kisimdakileride bulacaksin toplam kutucuk sayısından çıkaracaksınız

(elinde 3 tane kutucuk sayısı olacak 2si saglam alana 1 i bozuk alana ait. Tabi bu sadece tek bir kısımda bozuk sektor var ise yapilabilecek bir şey)

Misal bozuk sektore kadar 133 kutucuk var çarp bunu 1024mb ile yaklaşık 137gb eder bozuk kisim 100 olsun oda yaklaşık 100 gb eder son kisimda 50 tane olsun bi da 50gb etsin. Peki ne yapacağız bunlari: bilgisayarim simgesi üstünde/sag tuş/yonet/depolama birimi/ ilgili hdd yeni birim deyip once 137gb lik bir kisim sonra 100gb sonrada 50gb 3 tane birim oluşturacaksin ve bozuk olan 100gb kismi sağ tik yapip surucu yolunu/harfi değiştir yapip harfi kaldiracaksin. Boylece elinde 2 tane saglam alan kalacak.

Programda her bir kutucuğun ne kadar yer temsil ettigi yaziyor. Birim oluşturmayı partition manager tarzi programlar ile de yapabilirsin. Ve bozuk hdd yi bir tasinabilir hdd kutusu ile pc ye harici olarak baglamanda fayda var.

Ayrica hdd deki her sey gidecek.

Bir de hespa yaparken ucu ucuna yazma boyutlari 137gb degilde 130gb olarak ayarla. bozuk kismi da 100 degilde 110 gb gibi yaz ki bozuk sektör kalmasin açık yerlerde yoksa kafa oralardan gecerken yine bozar ve yine bozuk alan büyür..

Uzun oldu karmaşık oldu ama çözümü bu. Ben boyle duzelttim ama sansima bozuk kisim ortada idi ve buyuk sayılamayacak kadardı,70gb filanl. Cok parçalı ise bozuk sektorler bu işi yapamazsın. Bunu anlamaninda yolu hddtune programi ile taramak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 8 Ocak 2019; 17:15:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok yardımcı olmaya çalışmışsında ben yazmamışım ya :D hdtune ile harddisk seçilmiyor. seçtiğim an program yanıt vermiyor duruma düşüyor ve düzelmiyor maalesef ya :(
  • Başka şekilde takinca da mi (harici hdd seklinde) olmuyor?

Kutu varsa elinde makinaya paragon partition manager kur boot cd si ile aç bir de orada dene. Belki dos ortamında sıkıntı çıkmaz.

• armyoflovers kullanıcısına yanıt
    zaten direk takarsam okumuyor harici bağlantı kablosu ile bağladığımda d yi görebiliyorum
  • Dediğim program ile dos ortaminda acarsan gorecektir diye düşünüyorum. Sonucta hdd c kısmı var kaybolmadı. Sadece sen göremiyorsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    audi sorun nasıl giderilir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    dos ortamı yapamam ben ya :S
  • keremmmtk61 K kullanıcısına yanıt
    dos konusuna youtubeden bakabılırsınız hocam
  • keremmmtk61 K kullanıcısına yanıt
    Komutlu olan dos değil ya gözün korkmasın :) dos ortamında proframin kendi ara yüzü açılıyor windows gibi oradan hallediyorsun yine mouse ile simgelere basarak fila. :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.