< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Chp: Belediyelerimiz sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili karara uymayacak. (3. sayfa)
-
-
Uzmanlardan kurul oluşturulsun, kurul öldürülmesine karar versin mi yazmışım? Uzmanlar bilmez, kim bilir peki? Evlenememiş ve/veya çocuk yapamamış ve/veya yapmış ama çocuğu ile arası olmayan... Sevgisini sokak köpeğine vermiş akıl hastaları mı bilir?
Allah, inanmıyorsan neye inanıyorsan senin için ne değerliyse (annen, baban, sevgilin) üzerine yemin etsene kaç tane hayvan belgeseli izledin veya hayvanları anlatan kaç kitap okudun?
Bitlenince bit şampuanı vs.almayacak mısın? Bitler can taşımıyor mu? Et yemiyor musun? Etini yediğin hayvanın canı yok mu?
Seni falan geçelim, dolar milyarderi bir adam. Adam hem çok büyük ev yaptırmak istiyor hem özel uçak almayı düşünüyor hem yat... Milyarder de olsa parası sınırsız değil... Yada sen. Yeni ekran kartına ve telefona ihtiyacın var. Atıyorum serbest çalışıyorsun iş için seni telefondan arıyorlar. Ekran kartını daha çok bile istesen neyi alman daha mantıklı? Konuya gelirsek. Anadolu'da kaç hayvanın nesli tükendi, tükenmek üzere haberin var mı? Atıyorum hayvanlar için 100 TL ayırdın. Bu yüz TL'yi hangi hayvana harcaman mantıklı? Elin oğlu anlatacak, burayı doğal park haline getirdik. Gergedanlar 100 tane kalmıştı, müdahale etmesek 20 sene önce nesilleri tükenecekti. Gelecek nesiller kitaplarda değil burada gerçeğini görecek... Sen ne diyeceksin? Anlat hele neyle övüneceksin? Ne bırakacaksın senden sonraki nesillere? NOT: SOKAKLAR KÖPEKLERİN YAŞAM ALANI DİYORSUNUZ YA, KÖPEKLER DEDİĞİNİZİ ANLASA BİR TARAFLARIYLA GÜLER.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Temmuz 2024; 21:57:9 >
-
Ahh bu sool kafa yine yanlış yolda.
Elit semtlerde yaşayan bir avuç insan sokak köpekleri sorunundan habersiz diye saçmalıyorlar.Saraydan bir farkınız yok halkın sorunlarını bilmeden hayvannnn hakkı vs zırlıyorsunuz.Yığacaksın köpekleri bunların elit semtlerine çoluk çocuk parçalayınca kafaları dank edecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
chp bugüne kadar neyi adam gibi bişeyi uyguladı da buna şaşırıyorsunuz
-
Yıllardır dillerinde aynı nane kısırlaştırarak,barinaklara koyarak çözecez bu işi.E abi çözsenize kendi belediyelerinizde o kadar biliyorsanız?Olmadı,olmayacak.Bu kısırlaştırmayı da 5 dklik operasyon zannediyorlar heralde.5 dk 5 dk milyonlarca köpeği birkaç ayda kısırlaştırip sorunu çözeceklerini sanıyorlar.Akılsız gerzekler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman bir sonraki seçimde belediyeler gg. Ya da AKP kayyum atayarak da bu işi çözebilir. Yapmadıkları şey değil.
Belediye eliyle yapmak zorunda değil. Kolluk güçlerine görev verir yaptırır. Köpek toplarken belediye olmak zorunda değil.
-
halkın can ve mal güvenliği chp için çok ta önemli değil. ben bu açıklamadan bunu anlıyorum.
-
Ya usta biraz sokağa inseler bir ton insanın zarar gördüğünü görecekler ancak o kadar marjinal sol fikirlere katılmışlar ki saha ile alakaları kalmamış. Hayali birtakım kavramları dayatip duruyorlar insanlara. Uygar ülkelerin yüzde 90inda bizdeki gibi garabet uygulamalar yok.
Cüneyt Ozdemir'in yayınını izliyorum. Orada sokağa yiyecek döküp köpek besliyormus bir iki dengesiz. Cüneyt Ozdemir'in karısını köpekler ısırmış. Vimmis demiş ki lütfen burada beslemeyin. Kadın otobüsle biryerlerdrn gelip sokağa yiyecek döküyorlar. Alın çok istiyorsanız kendi mahallemizde besleyin.
Kadın hayır bu mahalle onların yaşam alanı beğenmiyorsunuz evde oturun demiş. Eğer bana müdahale ederseniz tüm medyayı buraya yıgarım.
Dünyanın gelişmiş hiçbir yerinde böyle ilkel bir zihniyet olamaz. Hem herifin mahallesine gelip yiyecek bosaltiyirsun , bem herife köpekler yüzünden eve kapan sinirden yani seyahat özgürlüğünü kidotliyirsun. Adamın karısı isiriliyor kuduz olabilir hasta olabilir , otobüsle gelip yiyecek bosaltiyordun pislik yayiyorsun. Birde medya yolu ile baskı yapıp sindiriyorsun.
Köpeklerin dışkısı üzerinden onun kuruyup havaya karışması yolu ile kist hidatik gibi berbat paxmrazitker yayılıyor. Buyuksehirlerde rastgele insanlar üzerinden yapılan taramalarda kust hidatik oranının yüzde 20lere ulaştığı görülüyor. Yani her 5 kişiden 1i hasta haline gelmiş!
Bu çok iğrenç bir ilkellik örneği. Bunları durdurman gerekir devlet kamu güvenliği ve sağlığı konusunda hiçbir uygar yerde birtakım meczuplar Rus hastaları ile pazarlık etmez. Ancak burada bağıran , cazgırlık yapan haklı çıkıyor böyle olmaz.
2023te 300.000 doz kuduz aşısı yaptık, I giltere'de en son kuduz vakasi 1902'de görülmüş!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Temmuz 2024; 12:42:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Umarım kararı uygulamayan tüm Chp'li belediyelere kayyum atarlar.Hukuksuzluktan yakınıp yanaştığımız kimseler hukuksuzluğu uygular olmuş.Severler öyle işi.Oy felan yok artık.
Bugün biriyle tartıştım , adamlarda kafa oh olsun ölmüş diyor
1 kişi için tüm köpekleri öldüreceksin diyor
Bunlar ruh hastası abi anladım , diyorum ( koyu CHP'li ) neden İzmir de diğer CHP illerinde köpek sorunu bitmedi sadece İzmir mi İzmir'den ne çektin yobaz diyip konuyu kaptırıyor
O yüzden bunları anladım bu yasa çıkmasın , kendisi yanında biri ısılir canı yansın görelim diyorum
Arkadaslar, akli balig olan, ve kopek fobisiyle kafayi yememisler icin: sorunun sorumlulugu tamamiyle, kanuni alt yapi da oldugu halde geregini yapmayan, belediyelerin rantindan kismamak icin yaptirmayan, ve bu hayvanlar uzerinden rant saglanmasina engel olmayan akp'dedir.
Ve bugun, bu sucun sorumlulugunu, hayvanlar icin duyarli insanlara, ve dahi kopeklere keserek yirtmaya calismaktadir. Medeniyet fukarasi arkadaslara vahset olsun yetecegi icin, bu oyuna zevkle ve istahla gelmektedirler.
Kopeklerin uyutulmasi, oldurulmesi bir sarttir veya degildir. Bunu zaten surekli olarak tartisip anlasamiyoruz. Konuda chp'nin veya baska bir muhalefet partisinin sorumlulugu yoktur. Yeniden Refah ve Erbakan bile sahipsiz hayvan sorununu surekli gundeme getirmelerine ragmen, oldurmeye karsi cikmistir.
Toplumda duyarli insanlar cogunluktadir, oldurme isine girisildiginde bu insanlarda huzursuzluk olacaktir. Chp veya diger muhalefet partileri, tepkiyi tamamen iktidara %100 hakli olarak yoneltmektedirler. Ve siyaseten dogru olani yapmaktadirlar. En azindan bu kadarini degerlendirebilelim arkadaslar. Kotu niyetli medeniyet fukaralarinin gazina gelmeyelim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sana sadece bir konuda katılıyorum. Bu işin bu kadar büyümesinde temel sorumlu 5199 sayılı yasayı 2000 li yıllarda çıkartan AKP dir. O yasa cikmasaydi bugün pek çok insan hayatta olacaktı.
Ama AKP yaptığı yanlışın farkına varıp düzeltmek istiyor. Muhalefet de engel olarak daha çok insanın ölmesine sebep oluyor.
Gelelim katliam olayına?
Insanoğlu pek çok hayvanı öldürüyor, pişiriyor, yiyor. Köpeklerin ne ayrıcalığı var?
Kuzular sessiz olduğu için mi katledilebilir hayvandır? Köpekler gürültücü olduğu için mi katledilemez?
Kuzuların Sessizliği filmi aklıma geldi birden
Insanoğluna veya doğaya zararlı her hayvan gerekli durumda devlet kararıyla öldürülebilir ve öldürülüyor da. Örnek olarak Avustralya 2 milyon başıboş kediyi Avustralyanin doğal hayvanlarını korumak için öldürdü. PETA bile bu karara itiraz etmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 19 Temmuz 2024; 12:53:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu punish sorun bakalım CHP ve dem partiler aldığı yerde köpek sorunu neden çözmedi ?
Katılıyorum. Yav zaten bir kişi sokak köpeği sebebiyle -kuduz, araba çarpması, ısırılıp parçlanarak- ölüyorsa ve halen daha bazı utanmazlar çıkıp bu rezilliği savunabiliyorsa önce bu akıl tutulması yaşayan tipleri ortadan kaldırmak gerekir bence. Zaten sokağa yemi döküp köpeklerin üreyip kontrolsüzce çoğalmasını sağlayanlar da bunlar. Bunları kaldırmak dolaylı yoldan sokak hayvanı kısırlaştırması gibi bir şeydir zaten.
Ama marjinal insanların dışında bizde iyi niyetli olup sadece sonuçlarını düşünmeyen kestiremeyen bilinçsiz insan da çok. Yani gerekli bilinci, duyarlılığı kazandırsan böyle milyonlarca insanın farklı şekilde düşünmesini sağlayabilirsin. Bunun için de hükümetin bu bilinci sağlayacak kamuspotu tadından programları ana akım medyaya hatta tüm medyaya dayatması lazım. AKP kendi siyasi programları için bunu yapıyor, bir zahmet insanlara bilinç kazandırmak için de yapsın. Mesela hastalıktan bahsetsin, yolda ölen başıboş kedi ve köpeklerden bahsetsin (Çok fazla araba ezmesi sonucu ölen kedi görüyorum maalesef. Demiryolunda trenin ikiye böldüğü ya da ön ayaklarını ezip kopardığı köpekler) Başıboş köpeklerin yol açtığı kazalar ve ölümlerden bahsetsinler. Kuryelerin, bisikletlilerin, çocukların, yaşlıların, engellilerin yaşadıkları başıboş köpek sorunundan bahsetsinler. Çevre kirliliğinden de bahsedebilirler ama bu kısmı Türk milletinin pek takacağını sanmıyorum. Ne de olsa yola balgam atan, çöp atan medeniyetten yoksun bir toplumumuz var. Daha apartmanın asansörün içine çöp atmamayı öğretemediğiniz bir toplum.
-
Bu konu zaten akp politikalarının sonucu fakat dünkü o komisyonda yaşananlar muhalefet adına utanç verici. O insanların çocukları AKP yüzünden ölmüşken insanlara bağırıp çığırmak, şov yapmakla suçlamak ve insanları akp tarafına itmek tam da Türk muhalefetinin içler acısı halini yansıtıyor.
Yasaya karşı olunabilir, veterinerler gibi bilim çevrelerinden destek alınmadan adım atılmaması savunulabilir fakat öyle bir itiraz var ki bu çevrelerden sanki böyle bir sorun yok da iş olsun diye katliam yapılıyor.
Muhalefet ilk önce şunu bilmeli. Bu yasa akp cenahını değil halkı ilgilendiriyor. Hatta daha ileri gidersek bu iş oldukça sınıfsal bir soruna da dönüşüyor. Yine komisyonda çocukların ulsşımından bahseden kadına CHP li vekil diyor ki "çocuklarınız servisle gidiyor okula." işte bu kadar sınıfsal bir sorun oldu bu. Fakir semtlerde, gettolarda köpek nüfusu fazla, insanlar arabalarla dolaşmıyor ve çoğunlukla ölüm haberleri de bu fakir semtlerden geliyor. Benim bildiğim sol fakirin yanında olur. Fakat bizde sırf birbirlerine ve bazı çevrelere şirin gözükmek için sol halkın tam karşısında bu konuda. Bu kadar empati yoksunluğu ile nereye varılabilir ki bu konuda?
Yüzlerce olay var internette. Kadının teki arabasıyla gelip ya izbe bir yerdeki ya da insanların evinin önündeki alanda köpekleri besliyor. Sonrasında arabasına atlayıp def olup gidiyor. Bu kafa yapısı ile nasıl çözülebilir bu sorun. Bugün pek çok hayvansever sokak köpeği sorunun ama nedeninin "sokak köpekleri" olduğunu kabul etmiyor bile. Onlara göre sokakta her daim köpek olmalı. Yani başarılı bir kısırlaştırma ile sokak köpeklerinin sayısı azaltılsa bile bu güruh bir şekilde sokak köpeklerinin sayısını arttırır bir şekilde. Yani sokakta köpek olması kanıksanmış bunlarca.
Bu yüzden köpekler itlaf edilse bile bu sorun bitmez. Çünkü sokak köpeği sorununu yaratanlar zaten evde köpek besleyip sonra sokağa atan güruh. Bu grup denetlenmedikçe, sahipli köpekler de kısırlaştırılmadıkça, petşoplat kapatılmafıkça, hatta ülkede belirli ırklar dışında köpek üretimi durdurulmadıkça istersek bütün sokak köpeklerini öldürelim 5 sene sonra gene bu dertle uğraşırız.
Yani özetle ben muhalefetin bu tutumunu anlayamıyorum. Biliyorum çağımızın 4 temel derdinden biri hayvan hakları. (diğerleri mülteci hakkı, kadın hakkı, eşcinsel hakkı) Fakat ortada ölümler olmasa bu sorun bu kader büyümezdi. İktidarın yarattığı sorun yüzünden oluşan ölümleri küçümseyen ve o insanların karşısında hızlanan bir muhalefet nasıl oluyor? İlk önce CHP ve diğer muhalefet partilerinin bunu sorması gerek kendilerine.
Fakat biliyorum ki umurlarında bile değil. Onların tek derdi sokaktaki köpeklerinin daima sokakta kalması. Bu ülkede ne uzlaşı ile çözülmüş ki bu sorun uzlaşı ile çözülsün?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 19 Temmuz 2024; 13:20:50 >
-
Ne demek millet iradesinin aldığı kararlara uymamak? Barınağı kaç kere aradık gelip toplamıyorlar köpekleri yer kalmamış barınaklarda yaptıkları köpekleri bir sokaktan alıp öbür sokakta salmak.
Kuduz vakalarının yaşandığı ülkede bu kararlara uymayan millet iradesini yok sayan belediyelere hangi parti mensubu olursa olsun illa Kayyum atanması gerekiyorsa atanmalıdır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X