Şimdi Ara

Chp: Belediyelerimiz sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili karara uymayacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
1
Favori
4.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternettekiler yerine sokaklara dayanarak doğru karar alıyor. Yıllarca yapılmayan kısırlaştırmaları ve diğer etkenleri görmezden gelip, bugüne kadar "tek çözüm ölüm" diyenleri dikkate alırlarsa millet cezasını keser. Bu kesim anketlerde %3-5 civarı çıkıyor, sokakta protesto, miting bile yapamıyorlar. Barınak yapılmasını bile istemiyorlar, isteyenlere mama lobisi ve insan düşmanı diyorlar. Bunca yıldır insanlara hakaret etmenin çözüm olmadığını anlayamıyorlar. Zaten forumda hayvanseverlere karşı şiddet uygulanmasını hatta daha beterinin yapılmasını destekliyorlar.

Mansur Yavaş barınak açtığında, burada aynı üyeler onu linç etti.

Zaten bu yasa kedilerin de katliamına yol açıyor. Bunu destekleyenler bu şekilde olacağını bilerek destek veriyor.

Ekşide ve sosyal medyada bu konuyu tahrik etmeye çalışanlar genelde aktroll ve bot hesaplar.

• Helal olsun Chp'ye. İnternetteki 3-5 ruh hastasının gazıyla iş yapmıyorlar bu sefer.

• Kanun çıkınca nasıl oynayacaksın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başıboş köpeklerin saldırısından kaçarken yoldan geçen kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden küçük kız çocuğunun annesinin üstüne yürümek... Eko-teröristleri, yani hayvansever aktivistleri partilerine dolduran CHP, TİP, DEM (HDP), alayınıza yazıklar olsun, vatandaşın güvenliğini düşünmek yerine başıboş köpek sorunu terörünün çözümüne engel olduğunuz için yazıklar olsun, başıboş köpekler yüzünden çocuğunu kaybetmiş aileye baskı yaptığınız için beter olun!

Benim gibi bir ateisti bile Ak Partili yaptın ya yazıklar olsun sana CHP . Güya halkın partisi ama partiye eko-teröristleri yani i*per*stleri doldurmuş. Atatürk bu günleri görse yüzünüze tükürürdü, kurmuş olduğu partiyi ne hale getirdiniz.

• devlet aşırı güç uyguluyor sihalar uçmasın onlar yere izmarit dahi atmıyor özgürlük savaşcıları diyen bir paritiden beklenen hareketler ha devlet itlaf edilmesin yasası çıkarsa ta aksi itlaf edilsin derdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 18 Temmuz 2024; 8:57:9 >
  • Bu işi sonunda vatandaşlar halledecek gibi..

• Uyulmayacak denmesine bakmayın. Bu işte astronomik maliyetler var. Kurtulmak için yaparlar.

• Hayatım boyunca CHP dışında hiçbir partiye oy vermedim hep CHP ve CHP adaylarını destekledim eski mesajlarım duruyordur isteyen gider bakar ama bu yasaya karşı gelirse CHP'ye bir daha oy verirsem adam değilim yemişim sizin köpeğinizi sokakta yürüyemiyoruz sokakta

• Deníz kullanıcısına yanıt

senin mesajın dünyadaki mevcut sistemin niye yıkıldığının da delili aslında.

hayatta herşey para değildir.

böyle zannedersen hayat senin düzenini yıkar. al işte aç bıraktıkları ortadoğu ve afrika mülteci oldu ve batıyı yıktı.

o kadar zor sistemler kuruyor ki insan. hiç bu kadar zor olmasına gerek yok. ve sonuçta kurduğu düzen en fazla 50 sene gidip sonra yıkılıyor. ve sonrası tekrar kan ve savaş.

• Nüfusun küçük bir kısımı, özellikle zengin olanlar büyük yaygara kopariyorlar. Sanki genel görüş öyleymiş gibi algı yaratıyorlar.
    Buna işin ticari kısmını da ekleyin.
    Fuat Uğur un bugünkü yazısını okumanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nikita7404 kullanıcısına yanıt

Her olayda kanun, yasa, Anayasa diyen CHP'nin tutumuna bak. Bunlardan bir yol olmaz diye boşa söylemiyorum. Yarın o yasa çıktığında yasaya uymayıp kendi belediyelerinde sokak köpeği birini öldürse ve o olay büyüyüp medyaya yansısa CHPli belediye başkanı hapse girse üzülmem iyi olmuş derim. Cidden samimiyetsizlerin, Atatürk düşmanlarının partisi oldu.

• Şunlara mı oy ataydık?

• Ne Akp si ne CHP si bu yaşlı godomanlar sonumuz olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sokak köpeklerinden tüm ülke rahatsızmış gibi bir algı yapmışsınız, İstanbul'da benim bulunduğum bölgede köpek tek tük, belediye de CHP'li.

Önceden AKP'liydi, yine aynıydı değişen birşey olmadı yani. Forumda ve twitterda bazı kesim hariç köpekler kimsenin umrunda değil, milletin ana derdi enflasyon, ekonomi ve geçim.

Köpek çeteleşme sorunu da bölgesel bir sorun, heryerde yok ki herkes şikayet etsin. Çok büyük köpek popülasyonu olan bölgelerde oturanlar haklılar ancak

bu tüm ülkenin genel bir sorunu değil.

• Bir köpeğim olsa, bakamasam, birine veremezsem... Sokağa atmak yerine ötenazi yaptırırım. Köpek de süs köpeği gibi değil isterse kurt köpeği gibi bir şey olsun, yani sokakta köpeklere kendini ezdirmeyecek türden. Hem dini hem ahlaki yönden diyorum. O hayvanın yerine kendimi koyarak diyorum.

İktidarın yapması gereken şu. Hayvan bilimci, genetik bilimci, veteriner, evrim bilimci... Gibi alanlardan bir kurul oluşturmalı. O kurul evcilleşen kurttan başlayıp (kurt niye evcilleşmiş, özgürlüğünü bırakıp niye insanın yanına gelmiş...) Yada mesela şöyle söyleniyor "sokağa atılan köpek ölene kadar sahibinin onu almasını bekliyor" doğruysa korkunç bir şey. Bu tip iddiaları da araştırdıktan sonra en son sokak köpeklerini tüm yurtta inceleyip (ortalama ömürleri ne, bir köpeğin ihtiyacı ne sokaktaki köpeğin hangi ihtiyaçları karşılanıyor, nasıl ölüyorlar...) gibi sorulara yanıt verdikten sonra medeni dünyadaki uygulamaları da inceleyerek şu soruya cevap vermeliler. Sokakta yaşamasına izin verilerek köpeğe iyilik mi yapılıyor? Kurul da ne karar verirse, iktidar onu uygulamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Temmuz 2024; 20:34:42 >

• denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Niye bakamiyorsunuz anlamadim, bir sekilde barinmayacak misiniz? Bir lokma ekmeginiz olmayacak mi? Kopek de sizle barinir, ekmeginizi paylasir. Hadi diyelim toplu yasanan bir yere dustunuz, falan filan, yok mu koyde moyde kirsalda yasayan bir tanidiginiz, onun yanina verirsiniz. Kopeginiz olmamis buyuk ihtimalle, o sadakati tatsaniz, aci veren tedavisi olmayan hastalik durumunda bile oldurme karari vermesi gunlerinizi alir.

Sahipsiz kopekler icin oncelikle ne olursa olsun, sorunu bilerek ve isteyerek bu raddeye getiren iktidara olan kizginligimiz bir an bile gecmemeli, sucu "hayvansever" olarak adlandirilan insanlarda, veya yetkisi olmayan siyasi partilerde aramamaliyiz. Bu isten rant saglayanlar bile iktidardan cok sonra gelir.

Ortada bir havuz var, ve bu havuz elbette bir sekilde bosaltilmali. Ancak musluklar da acik, yeni hayvan uretimi tam gaz suruyor, Urfa'da murfada ciftlikler tam gaz hayvan uretmeye devam ediyor. Akp, ustelik devletten buraya zerre vergi geliri gelmese de bu ranti kesmekten imtina ediyor. Bir sekilde onlarin da bir ranti var, ya kendi yandaslari/secmenleri, ya ekonominin bu sekilde dondugunu dusunuyorlar.

Sonrasinda yasam alanlari devlet tarafindan belirlenip, yerel yonetimler veya merkezi idare bir sekilde kamu tarafindan en makul sekil maliyetle olusturularak kopekler erkek/disi ayrimi yapilarak toplanabilirdi, buralardan sahiplenme disi kopek alinmasina musaade edilmezdi.

Kuduz vs riski yaban hayatiyla temasi olan yerlerde var, genelde kirsal, buralarda hic bir kopegin sahipsiz olmasina musaade edilmezdi, bunun disinda da Ankara'nin banliyo kesimleri gibi cok kalabalik olduklari yerlere de hizlica mudahale edilirdi, Ankara BB'nin buyuk bir barinak projesi zaten vardi.

Sozde medeni, gelismis bazi ulkelerde sahipsiz hayvan yok, ve yeni hayvan satisi devam ediyor, buna ragmen olduruyorlar hayvanlari. Eger oldureceksen, nicin yeni hayvan sattiriyorsun? Bunu Ingiltere de yapiyor olsa, Fransa da, benim aklima da vicdanima da sigmiyor.

Zorunlu kalinan nokta da otanazi yaparsin ama bunun son care olacagindan halkin tamamini ikna edersin. Su an halkin cogunlugu oldurmeden cozum isterken, bu insanlari birbirine dusurecek, ha sonucta kaybeden akp olacak, o acidan cok da umurumda degil ama hayvanlarin sucu yoktu, o acidan omrumun sonuna kadar bu medeniyetsizligi unutmayacagim, ve kin gudecegim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkça yasalara uymayacağını belirten belediyelere kayyum atansın; hoş zaten halk sokakta it sürüleri olmadan da yaşanabileceğini görüp CHPli belediyelerin olduğu bölgelerde neden hâlâ it sürüleri olduğunu sorgulamaya başlayınca gelecek seçimleri kaybederler.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Karnını doyuracaksın her şey tamam olacak öyle mi? 10 çocuk yapan adamın zihniyeti tam. Niye kurt aç mı kalmış, özgürlüğünü bırakmış gelmiş yanına? Merak etme, yakınların kedisine de baktım köpeğine de. Kedi kolaydı, kendi kendisine oynuyordu. Köpek ama oyun istiyor en basiti. Dışarı çıkartıyorum, sıkıntıdan patlaya patlaya bir saat gezdiriyorum... Sokak köpeklerinin korkusu da var. geçen bir havladı (süs köpeği) eşek kadar sokak köpeklerinde 3-5 tanesi saldırdı. Neyse ki arada duvar var. Kendisi de acayip korktu.Neyse eve geliyorum yine oyun istiyor. Oynamıyorum, vicdanım el vermiyor, senin aksine karnını doyurdum diyemiyorum. Gidip öle öle oyun da oynuyorum. Ha geniş bahçeli evim olsa, en az iki tane alırım. Senin dediğin gibi karnını doyur, birbirleriyle oynarlar, 2-3 ayda bir veterinere götür. Günde 5-10 dakika oyna...

Yazmışım oraya değil mi uzmanlardan bir kurul oluşturulsun, kurul ne karar verirse o yapılsın. Konu hakkında dünya çapında makaleleri okunan bir uzman mısın? Neye karşı çıkıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Temmuz 2024; 21:19:35 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.