Şimdi Ara

🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
2
Favori
6.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki

🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.)

(En Son Oy Tarihi: 7.11.2024)
Giriş

çevir kazı yanmasın kaptan...

Dünyanın en basit sorularına verecek cevabın yok hala siyaset şöyle siyaset böyle diyerek 69 takla atıyorsun..Çünkü işine gelmiyor ve o cesaretinde yok..

Ha ben yermiyim? yemem..Yiyenede afiyet olsun ne diyim..

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Senin kıvırmalarının yanında bu dediğin bile hiç bir şey. Laf edecek cesareti geçtim, bahsetmeye bile cesaretin yok. Zaten başka konulara da giremiyorsun. Kendin konular açıp onlarda kendi kendine takılıyorsun. Böyle de devam edersin sen.

Mesela sen bana seninle siyaset konuşulmaz dediğin mesaja esas seninle konuşulmaz dediğimde verdiğin cevaba bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 22 Ekim 2024; 22:29:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Konuyu dart mı açmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Tabi ki, kendisinin açmadığı konuda gördün mü bu bölümde? Başlığa da sadece özelin dediğini hemen eklemiş hep yaptığı gibi.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bahçeli nin açıklaması var mi🤭

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Aslında konu tek bir CHP kişisine özel değil. Muhtemel CHP adaylarının süreçlerini paylaşıyorum kendi ağızlarından ve muhalif gazetecilerin yorumlarından çünkü bunları konuşan, irdeleyen yok. Özgür Özel'de CHP lideri olduğu için kritik konumunda.

Bugün muhalefet çok büyük bir fırsatı geri tepti zira Bahçeli'nin absürt açıklamalarına CHP'nin ortalığı ağaya kaldırması ve gündemi kendilerinin belirlemesi lazımdı. Bahçeli ortaya bir bomba attı, Özel ise aman o bomba ortada kalmasın diye eline alıp patlattı..

Yahu Özgür Özel'i yada diğer CHP adaylarının attığı adımları irdelemek ayıpmı? Bakın bugün doğru tepkiyi Yavaş verdi. Normalde tüm CHP'nin böylesi cevap vermesi gerekirdi ama Özel ayağına gelen fırsatı geri tepti. Bugünkü konuşmasını ileride çok karşısına çıkaracaklar şimdi. Sen hükümetin açık ettiği kozu almak yerine üstüne koz verdiriyorsun?

Burada Erdoğan'ın yada Bahçeli'nin yaptığı yanlışları yazarak muhalefetin yaptığı yanlışlarıda örtemeyiz. Siyaset ve muhalefetlik bu değil. Bahçeli çok yanlış bir açıklama yapmış, bunun tartışılır bir yanı yok ama sende muhalefet olarak bu konu üzerine giderek erken seçimi zorlayacak zemini yaratman lazım.

Ancak görülüyorki kimse erken seçim istemiyor. Herkesin rahatı yerinde. Koskoca CHP'de bir Mansur Yavaş doğru tepkiyi veriyorsa bunun suçlusuda hükümetmi? Peki İmamoğlu nerede? Her konuda kafasını öne çıkarmada geri kalmayan İmamoğlu ne tepki verdi? Bakıyorum şuan muhtarlar toplantısındaymış..İşte muhalefetin böylesi olağanüstü bir gündem ortamında geldiği nokta bu ve bu durumların eleştirilmesi anormal değildir, gayet doğaldır. Top ayağına gelmiş gol atmak için, ama sen taca atıyorsun? Bugünkü Bahçeli'nin açıklamaları siyaset üstü bir konu ve toplumun hassasiyetleri kaldırmaz. Ama görüyoruzki Özgür Özel'de DEM parti kırılmasın diyerekten adım atıyor. Yani Bahçeli'nin sözlerine bir noktada destek veriyor..

Özgür Özel kimsenin umrunda değilse geçmiş olsun..Kılıçdaroğlu'da 6lı masa sürecinde kimsenin umrunda değildi ve kendisini aday yaptırdı..CHP şuan ülkenin 1.partisi konumunda ve Özel pek tabiki ciddiye alınması gereken bir lider konumunda. Ancak Özel'in ciddiyetsizliğini ciddiye alınmassa kaset başa sarılır..

6lı masa sürecindede yazmıştım hopdediks, sende biliyorsun ve sende şuanki gibi absürt tepkiler veriyordun "KK aday olamaz, sen akplisin" diye..Benim görüşüm değişmedi; Güçlü bir muhalefet olduğu sürece ne Erdoğan nede Bahçeli bu kadar rahat hareket edemez. Özgür Özel değişim diye gelmedimi KK yerine? Bende sorguluyorum o değişim geldimi gerçekten diye? Muhalefet erken seçim istiyor ise Özel değişecekse hemen değişmeli. Değişmeyecekse aday isim hemen ilan edilmeli. 6lı masa süreci gibi yok aday yıpranır, yok Erdoğan'ın işi kolaylaştırılır denmemeli çünkü toplum erken seçime zaten hazır ve muhalefetin aday isminin açıklanmasını bekliyor. Bakın ben şimdiden söylüyorum; bu muallak adaylık süreci devam ettiği sürece sancılar bitmez CHP'de ve tıpkı 6lı masa sürecinde olduğu gibi Özel aradan kendini aday gösterebilir. Özel'i kaileye almayabilirsiniz ama unutmayınki parti lideri ve teşkilatların %90nını kendisi atadı. Tehlikede burada zaten. Olduda Özel adaylığını ilan etti, ne diyecez peki? Yahu burası Türkiye, 24 saate neler değişti geçmişte hala ders almayanlar var çünkü muhalefet eleştirilemez denilerek kitleler uyutuldu hep..

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Yok canım, olur mu?

• - İBB başkanı İmamoğlu:

"Siyaseti milletimizi ayrıştırmak, birbirine düşürmek, milletin birbirine vatan haini gibi bakmasını sağlayan dili kullanmış olanlardan Allah bu milleti korusun."

"Milletin vatan ve bayrak sevgisini ölçen alet icad edilmedi. Kimse kimsenin vatan sevgisini ölçmeye kalkmasın."

x (formerly twitter)
    İBB HABER (@haberibbcomtr) on X
    https://x.com/i/status/1848764742220812747
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

2023 sonrası siyaset konusuna girmeyeceğinizi yazdığınızı hatırlıyorum. Ben saygı duyarım görüşünüze, çoğu kişi benzer duyguları yaşadı.

CHP yıllardır muhalefette doğru zamanda sert tepkiyi vermediği için hep muhalefette kaldı. Belkide bilerek bu siyaseti uyguladılar muhalefette kalmak adına, bu durumda siyasetin realitesine ters bir durum zira muhalefette kalalım mantığı ile siyaset yaparsanız hükümet kanadınında her yaptığına eyvallah etmek zorunda kalırsınız. Gerçek bu.

Özgür Özel CHP başına geldiği günden bugüne Kılıçdaroğlu siyasetinin dışına çıkmıyor. Kılıçdaroğlu daha sertti Özele göre, bir nevi kötü polisti. Özel ise iyi polis rolüyle şuan ilerliyor ancak çokda abartıyor. 31 mart seçimleri ona çok büyük bir avantaj getirdi. Bunu çoğu başlıktata yazdım. Muhalefet ilk kez yerel seçim başarısıyla 1.parti konumuna gelmesini doğru yönetemedi. Sorunun temelinde Özel'in CHP başına İmamoğlu desteği ile geldiği algısındanda kaynaklanıyor. Özel bu algıdanda ezildi hep.

Türkiye'de her zaman seçmen kitleleri lider odaklı hareket eder. CHP'de muhalefetin lokomotifi olduğundan Özel'in Kılıçdaroğlu döneminden kalan kötü havayı dağıtması beklendi. Zaten Özel değişim argümanyıla seçildi. TBMM'deki grup başkan vekillik dönemi çok sertti ancak o sertlik bir anda kayboldu. İmamoğlu ve Yavaş'ın aday olma polemikleri içerisindede kayboldu. şuan tüm anketlerde kararsızların yüksek oranda çıkması CHP'de Özel'i lider olarak görülmemesindende kaynaklı zira dediğim gibi seçmen liderlere bakar her zaman. Realite bu çünkü ülkede. şimdi Özel o liderliği yapamayınca ister istemez CHP içinde liderlik krizi patlak verdi. şu sıralar bu konu hasıraltı edilsede teşkilatlar arasında acayip kavgaların döndüğünü bizzat muhalif gazeteciler dile getiriyor.

Erken seçimi Erdoğan istiyor işin aslı. Ben erken seçiminde olacağını düşünüyorum. Muhtemel 2026da gerçekelşecek bu zira CHP'lilerin emeklilik hakları garantilenince bu süreç başlatılacak. Bu yüzden 2025 her parti için önemli bir yıl keseyi doldurmaları konusunda. Bunun altyapısı şimdiden olşturuluyor. Pek tabiki muhalif kesimin gözü kulağıda CHP'de. Doğru adımlar atıyorlarmı, ne yapacaklar bunlar takip ediliyor. CHP 2025 yılında seçim beyannamesi ve yol haritasını açıklayacak. Mayıs yada Haziran gibi. Yani gelecek yıl yaz ayları gibi hararetli şekilde erken seçim ve aday konusu gündemi zaten meşgul edecek. Özel CHP tabanında bu süreci iyi yönetemediği için fırsatları harcıyor. Örneğin bugünkü olay..Özel esasında bu konuda çok şanslı, çok fırsat eline geçiyor ama lay lay lom yani..Beceriksiz golcü gibi.

Ülkede muhalif parti yok düşüncenede bir noktada katılıyorum. Haksız değilsin. Ama sorgulamayalımmı bunu? konuşmayalımmı?

Bugün MHP seçmeni bölündü esasında. Özellikle şehit ve gazi aileleri çok tepkili ancak Bahçeli'nin açıklamalarının şaşkınlığı içerisinde önümüzdeki süreçte neler olacağınıda insanlar merak etmiyor değil. Açıklamalara kızgınlık çok ve velevki Bahçeli'nin dedikleri hayata geçmiş olsun MHP seçmeninin büyük çoğunluğu olay çıkarır. Toplum hassasiyetleri kaldırmaz. Bahçeli burada hata yaptı, sabaha kadarda eleştirilir.

Muhalefet kısmında ise bu tür konularda yüksek ses çıkarılmadığı ve hatta hükümetin bu açıklamalarına yüzeysel tepkiyle bir anlamda onay verme durumunu sürdürdüğü sürece Erdoğan'da Bahçeli'de bugünkü benzer söylemlerini rahatça söyler. Benim serzenişimde bu. Hepmi ofsaytta kalınır arkadaş? birisi apo mecliste konuşsun diyor diğer, saati geçmeden el yükseltiyorum devleti verelim diyor? kinayede olsa ironide olsa yanlış..

Ayrıca siz neden aptal olasınızki? Türkiye karışık bir ülke ve hükümet tarafında olanlarda muhalefet tarafında olanlarda hep kandırıldı. Muhalefette en hayati sorun lider eksikliği, parti eksikliği değil. Baykal eski kafa ulusalcı bir liderdi ve yeniliklere kapalıydı. Yeni neslin taleplerini iyi okumadı ve bir kumpasla indirildi. Kılıçdaroğlu ise çok farklı bir kulvara CHP'yi itti. Ulusalcı CHP'yi adeta mezara gömdü. Özel ise şuana kadar silik lider konumunda. Ama bu isimleri yüceltende biz olduk..Yanlışlarını zamanında eleştirmedik, her dediklerine destek olduk..

• - CHP lideri Özgür Özel:

"Kürt sorunu vardır.. Kürdün sorununun olup olmadığına Kürt karar verir, devlet karar veremez."

x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/i/status/1848982227343814771
  • - Muhalif gazeteci Fatih Altaylı:

"Bahçeli'nin açıklaması bana panik açıklaması gibi geliyor. Siyasette bir şeyler oluyor..Bu Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının önünü kesmek için yapılmış bir açıklama mıdır acaba?"

- Muhalif gazeteci Nevşin Mengü:

"Bahçeli'nin dünkü açıklamaları aslında Erdoğan'ın adaylığının önü açılsın diye ülkenin milli güvenliğini siyasi oyuncağa dönüştürdü."

"Bugünkü şartlarda iktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç ya da oy elde edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz."

“Öcalan'a bulunduğu yerde imkan verilir oradan çağrısını yapar. İlla Meclis’e gelmek zorunda değil, bu kadar basit bir şeyi siyasi yan kesicilik yapacak ve CHP'yi yıpratacak diye kimse bu algılara alet olmasın. Öcalan'ı buraya getirme fikrinin sahibi Sayın Bahçeli'dir, bizim öyle bir fikrimiz yok ancak tüm aktörlerinde sözü kıymetlidir diyoruz.”

"Eğer biz terörü bitirecek bir sürecin kısa vadeli beklentilerle karşısında durursak tarih önünde yanlış yapmış oluruz. Bizim karşısında durmadığımız şey barış umududur. İktidarın karşısında durmak başka teröre karşı durmak başka bir şey."

x (formerly twitter)
    TRX (@trxhaber) on X
    https://x.com/i/status/1849821529195905434

x (formerly twitter)
    ULUS HABER AJANSI (@UHAcomtr) on X
    https://x.com/i/status/1849825436777283641

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 25 Ekim 2024; 18:10:5 >

• - ABB başkanı Mansur Yavaş:

"Sayın Cumhurbaşkanı da, milletvekilleri de halktan alınan vergilerle maaşını alan birer memurdur. Kendi başına sadece kendi kararları ile Türkiye’ye hiçbir şeyi dayatma hakkı yoktur. Tek çare Türk milletidir."

x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/gundem7x24/status/1850111546103336992
  • 5 yıldır seni bekliyoruz.

x (formerly twitter)
    Karargâh (@karargahaber) on X
    https://x.com/karargahaber/status/1850100045850222734
  • Muhalefet garip bir hal aldı, %50 civarı oy alıp halkın sadece %5 inin görüşünü temsil ediyorlar . Ülkenin düzlüğe çıkışa başlaması için seçimden sonra gelecek yeni hükümetinde gitmesi gerekiyor. Bu süreç nerden baksan 10 yıl sürer ve yeni geleceklerin ülke yararına çalışacaklarının garantisi yok. Önümüzdeki 10 yıl o kadar önemli ki belki bu 10 yılda diğer ülkelerle açılan farkı 30 yılda kapatmak mümkün olmayacak. Zor günler geride kaldı daha zor günler bizi bekliyor...

• Yavaş ciddi ciddi CB olmaya kendi hazırlamaya başladı...

Çokta iyi oldu..

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Aday yapmazlar çünkü kazanma ihtimali yüksek  

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.