- CHP parti meclisi yaptığı toplantıda erken seçim kararı aldı..Özgür Özel, bundan sonraki süreçte tüm parti politikasının erken seçim üzerine kurulacağını açıkladı. |
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.) (15. sayfa)
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.)
(En Son Oy Tarihi: 7.11.2024)
-
-
- CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Hükümetten kurtuluşumuzun tek yolu Sine-i Millettir.”
- CHP lideri Özgür Özel: "Bütün muhalifleri uyarıyorum. Anayasa’yı değiştirmenin yolunu bulmuşlar. Bu, AKP ile MHP’nin kurduğu bir tuzak. Sine-i Millet erken seçim değil, ara seçim getiriyor. 90 gün sonra ilk seçim oluyor, CHP giremiyor. AKP-MHP girip tüm koltukları topluyor. Biz erken seçim istiyoruz."
-
- Muhalif gazeteci ve Tele1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanarağ:
"CHP İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını bir an önce ilan etmelidir."
-
- CHP lideri Özgür Özel:
"CHP'de aday sorunu yok. Ben tek başıma kedimi aday gösteremeyeceğim gibi başka isimleride tek başıma aday gösteremem. Partimizin yetkili organlarıyla aday konusunu en geniş mütabakatla ve istişare ederek yapacağız. Asıl sorun AKP'nin adayı kim? onu söylesinler. Erken seçim istemiyorlarsa Erdoğan aday olamıyor. Biz karşımıza çık erken seçim yap diyoruz. Erken seçim kararı alırlarsa adayımızıda hemen açıklarız."
-
- Muhalif gazeteci Nevşin Mengü:
"Mansur Yavaş DEM Partililerle fotoğraf vermedi. İmamoğlu, mitingden sonra attığı tweetteki fotoğraflarda DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nı da paylaşıyor. Burada CHP içerisinde başka bir kanat ayrışmış oluyor. Erdoğan'da arkasına yaslandı keyifle izliyor.."
-
Açıkça birşey söylemeliyim. Mansur Yavaş aday yapılırsa tereddütsüz oyumu veririm. O parti şunu aday göstermiş , akpliler bunu demiş zerre umrumda olmaz. Ancak bu saniyeden sonra İmamoğlu çıkarsa ilk turda Zafer'in adayına ikinci turda ise sandığa gitmeyecek şekilde davranırım.
Eminim ki şu süreçte pekçok milliyetçi oy kaybedildi. Fakat zaten en başta bu Esenyurt Belediye başkanının ne mal olduğunu hepimiz biliyorduk. Niye aday yapıldı , niye izin verildi ? büyük olasılıkla bu şekilde olay çıkartıp milliyetçi oyları muhalefetten uzaklaştırmak içindi ve başarılı da olundu.
Muhalif arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı konusunda hangi adayı destekleyecekleri konusunda umarım doğru bir hesaplama yaparlar çünkü Yavaş çıkmazsa çoğu milliyetçi oy kaybedilecek .
-
Ben Ekrem İmamoğlu'na oy vermem zaten. Mansur Yavaş tek seçenek. İmamoğlu, en başından beri söylüyoruz Erdoğan'ın gözlüklü versiyonu. İkiside Karadenizli. Karadenizli olmalarını geçtim, ikiside Atatürkçü değil. Cumhuriyet'in ilke ve inkılaplarına bağlı kişiler değiller. Erdoğan ile İmamoğlu arasında ki tek fark, birisi İslamcı, birisi seküler.
-
Ben de aday olmasını istiyorum. O kadar başarısız bir belediye başkanı ki aday yapıp Ankara'yı bu adamdan kurtarmamız lazım. Yaşanmayacak hale geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yavaş CHP'den aday gösterilmese dahi kendisi bağımsız aday olarak saha çıkar. Muhtemelende zafer,memleket ve kararsız muhafazakar-milliyetçi kesimide yanına toplar.
SER-AR araştırmanın son yaptığı "3 adaylı bir seçimde kime oy verirsiniz?" anketindede Yavaş önde görünüyor.
şuan Erdoğan'ın planı, öncelikle CHP'de aday ismin Özel olarak garantilenmesini sağlamak. Bugün Özel aday olsa yarın Erdoğan hemen erken seçimi açıklar.
Bir başka senaryoda Erdoğan'ın muhalefet kanadında birden çok (tablodaki gibi) aday çıkarmasını sağlamak. Yani İmamoğlu ve yavaş ile birlikte çoklu aday seçimlere girersede Erdoğan erken seçim kararı alır.
Zaten erken seçim öyle yada böyle olacak zira Erdoğan erken seçim olmassa aday olamıyor. 31 mart seçimleri sonrasında CHP'deki adaylık tartışmalarının alevlenmesi aslında Erdoğan'a avantaj getirdi zira Erdoğan 31 mart öncesinde erken seçimi nasıl gündeme getirebilirim düşüncesindeydi. O düşünceyi ise CHP yıktı, Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürüldü. Erdoğan'da 31 mart sonrası yumuşama süreci ve arkaplanda yıpratma politikaları ile özellikle İmamoğlu ve Yavaş'ın birbirlerine olan zıtlıklarınıda kullanarak birbirine düşmesine zemin hazırladı.
Bugün bakıyoruz, Özel "aday olmayacağım ama adaylık sürecinde parti kurulları karar verecek" diyor..Hatırlayalım; 6lı masa döneminde Kılıçdaroğlu'da benzer şeyleri söylemiyormuydu?
birgun.netKılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilimhttps://www.birgun.net/haber/kilicdaroglu-imamoglu-ve-yavas-in-cumhurbaskanligi-adayligina-karsi-degilim-369452Yine unutulmamalıdırki şuanki CHP kadrolarının %80nini Özel atadı. 31 mart yerel seçimlerinde kazanan belediye başkan adaylarının çoğunuda kendi belirledi.
CHP 31 mart yerel seçimlerini kazanıp 1.parti konumuna geldikten sonra bu başarıyı sahiplenme kavgasına girişildi. İmamoğlu ayrı Yavaş ayrı ve Özel'de genel başkan olarak ayrı şekilde 31 mart seçim başarısını sahiplenme psikolojisinde adımlar attı. Bu tablo ister istemez adaylık tartışmalarını alevlendirdi.
İşin en garip tarafı ise, İmamoğlu ile Yavaş'ın arasında saklanmayan bir rekabet ve aday olma hırsı yaşanırken Özel tarafında ise Özel-Kılıçdaroğlu kapışması baş gösterdi. Bu durumun en önemli sebebi ise Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin uyguladığı stratejilerden Özel'in İmamoğlu baskısı ile ayrılması durumu oldu. Özel ise Kılıçdaroğlu ile kapışmak istemiyor ve alttan alıyor. Bazı adımlarıda zaten Kılıçdaroğlu gibi atıyor ancak yöntemi farklı. Kılıçdaroğlu ise "Gittiğin yol benimki ile aynı ise benim yöntemlerimi sürdür" diyor. Haliyle CHP'deki iç kavgalar kronik bir hale dönüştü zaman içinde.
Erdoğan ise CHP'deki bu iç kavgaları kendi avantajına kullanıyor. Dün itibariyle Yavaş'ın CHP'deki misyonu bitti. İmamoğlu'na yakın tüm medya mensupları Yavaş'a yükleniyor şuan;
Tüm bu gelişmeler ışığında Erdoğan tarafı bu gelişmelerden çok memnun olduğu bir gerçek zira olay bir kayyum atamasından daha ziyade CHP içindeki hizipleşmeyi hızlandırmaktı. Ahmet Özer bir yem olarak kullanıldı ve CHP içindeki ulusalcı-milliyetçi kesimin tavrının ön plana çıkarılması sağlandı. Bakıyoruz Yavaş gibi Tanju Özcan ve Burcu Köksal gibi isimler Ahmet Özer olayına çekimser yaklaştı. Özgür Özel bugün yaptığı açıklamada "Gelemeyen belediye başkanlarımızın işlerin ötürü gelemediler" dedi. Misal Burcu Köksal mitingin yapıldığı saatlerde Afyonkarahisar il emniyet müdürlüğünü ziyarette bulunuyordu;
Bu gelişmeleri bir araya topladığımızda CHP içindeki ulusalcı ve milliyetçi kanadın ayrıştığını çok net şekilde görebiliyoruz. Ön plana ise İmamoğlu çıktı bu süreçte ve bir Cumhurbaşkanı adayı gibi konuşmalar-mitingler yaptı. DEM parti seçmen kitlesinide konsolide etti çünkü Ahmet Özer DEM parti içinde çok önemli bir isim ve kayyum ataması durumu DEM partilileride vurduğu için bu müşgül durumlarında İmamoğlu'nu yanlarında görmeleri onlara moral verdi. Yani İmamoğlu baskın şekilde "Ben bunlarla uğraşacağım" diyerek adaylıkta net şekidle kendini işaret etti DEM partililerede. BU tablodada ayrışmalar hızlanır. Mansur Yavaş'da kendi yolunu çizmek zorunda. Özel yada İmamoğlu aday olursa Yavaş sineyemi çeker 2023 seçim süreci gibi yoksa bağımsız adaymı olur işte onun kararını bu süreçte karar verecek şimdi.
-
Özgür Özel aday olmayacak konusmalarında üstü kapalı bundan bahsetti.
CHP aday göstermezse Mansur Yavaş bağımsız secime girmez..Nitekim bu kaybet - kaybet gibi bir durum yaratır muhalefet acisindan .
Yavas'in adaylığı konusunda aslında Özgür Ozel'den işaretler geliyordu fakat bu son yaşananlar üstü kapali bir ayrılık yaratmış olabilir , parti içindeki durum nasıl bilmiyoruz .
Fakat bildiğimiz teksey şu ki anketlerde Yavaş İmamoglu'nun önünde görünüyor. Umalım ki anketler dikkate alınır . Nitekim İmamoğlu her geçen gün ortada duran tavrını kaybediyor ve marjinallesiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Kasım 2024; 15:11:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- İYİ Parti İBB eski Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Ekrem İmamoğlu'nun siyasi danışmanı olarak atandı. Özkan daha önce 31 mart seçimlerinde Akşener'in İmamoğlu'nu desteklememesi sebebiyle İBB grubundaki üyelerle birlikte topluca istifa etmiş ve daha sonrasında CHP kurultayında İmamoğlu'nun değişim söylemlerine destek vermişti.
-
Özgür Özel'in aday olmayacağını beyan etmesine inanıp, Erdoğan ile yumuşama siyaseti ve şuana dek attığı adımların doğru olmadığına inanmak çelişkili bir durum. Özel burada kendini şimdiden öne atmıyor zaten. Topu parti kurullarına ve tabanına atıyor. CHP'de ise hiçbir zaman kamuoyunun istediği aday çıkarılmadı. Özel ise değişim diyerek CHP başına geldi ve durum ortada..şuan Özel'in hangi söylemi güvenilir onuda bir düşünmek lazım..
CHP muhakak aday gösterecek, bu olmassa olmaz bir durum. Görünürde İmamoğlu aday gösterilecek gibi duruyor ancak İmamoğlu ve Yavaş arasındaki çekişme CHP'ye zarar getirecek bir duruma evrilirse (Yavaş istifa etmesse) Özel "ben adayım" diyebilir..İmamoğlu ile Yavaş'ın CHP'de kırışması Özel'e yarar zira şuan bile İmamoğlu ve Yavaş'ı tutan teşkilatlar ve bazı gazeteciler sosyal medyada birbirine girmiş durumda. Parti içinde olanları ben gayet net şekilde gözlemliyorum. Merkez medyadan CHP takip edilirse zaten ortada ne aday tartışması nede sorunu var.
Ben 6lı masa dönemindede daha ilk toplantı yapıldığı an Kılıçdaroğlu adaylığını dayatacak diyordum. O dönem başta İyi parti İmamoğlu ve Yavaş aday gösterilsin diye atmadık takla bırakmamıştı. O süreçtede herkesin beklentisi bu 2 isimden birisinin aday olacağı yönündeydi. Ben yine Kılıçdaroğlu aday olacak diyordum. Tabi bundan ötürüde çok taşlandım ama yapacak birşeyde yok..Özel tarafında önümüzdeki 4-5 ayı atlatırsa CHP genel başkanlığı sürdürmeye devam eder ve bu CHP için büyük bir handikap.
şuan görünen tabloda Özel'i bir kenara bırakırsak İmamoğlu CHP adayı olduğu an Yavaş ne yapacak? Sonuçta CHP seçime 2 adayla girmeyecek. Yavaş bu kararı kabul edip köşesinemi çekilecek yoksa CHP'den ayrılıp bağımsız adaymı olacak?
Yarın Ümit Özdağ ile Musavvat dervişoğlu bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirecek. Ana gündem iki partinin ittifaklık kurması ve seçimlere ortak politikalarla girmesi. 2 liderin İmamoğlu'na olan bakıç açısı kamuoyunda biliniyor ve muhtemelen İmamoğlu'nun adaylığına destek vermeyecekler. Sanki Yavaş'ın bağımsız aday olmasının zemini hazırlanıyor gibi. Bugün Yavaş CHP'den istifa edip bağımsız aday olsa Zafer ve İyi parti hemen destek vereceklerini açıklarlar. Hatta yeni parti kuran Yavuz Ağıralioğlu'da Yavaş'a destek verebilir. 2023 seçimlerinde oluşturulamayan muhalif milliyetçi sinerjisi oluşturulabilir ancak Yavaş'ın yol planı ne olacak işte o kısım muhalif milliyetçi kesimin kararını direkt etkileyecek. Ben Yavaş'ın CHP'de kalacağını düşünmüyorum ve oluşan bu yeni siyasi zeminde bağımsız aday olacağını tahmin ediyorum. Eğer aday olmassada zaten Erdoğan her şekliyle seçimleri yine kazanır.
-
Alıntı
metni:CHP aday göstermezse Mansur Yavaş bağımsız secime girmez..Nitekim bu kaybet - kaybet gibi bir durum yaratır muhalefet acisindan. CHP! Mansur Yavaşı aday göstermez,çünkü CHP yönetimi ve delegeleri, (CHP'li seçmenler demiyorum ) dem partiye çok yakınlar,siyasi görüşleri neredeyse birebir uyuşuyor.
Mansur Yavaş; Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa Türkçü,Ulusalcı,Yurtsever partilerle bir araya gelip ittifak oluşturmalı.Bunu beklememeli hemen bugün Mansur Yavaş olarak ön ayak olmalı buna...
İyi Parti ile arası iyi Mansur Yavaşın,Zafer Partisini ve Ümit Özdağı görmezden gelmeyi vazgeçip iletişime geçmeli,Bu iki parti ile yapacağı ittifak çığ gibi büyüyüp seçmende büyük etti yaratır.
Erken seçim kaçınılmaz görünüyor,Ne iktidar ne de başat muhalefet partisi CHP Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulamıyor
2025 sonlarında erken seçim olabilir,Mansur Yavaş geç kalmadan ittifakını kursun Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa.
-
- ABB başkanı Mansur Yavaş:
“Ben 6 yıldır tebrik törenine katılıyorum. Resepsiyona katılmadım. 6 yıldır bunu konu etmeyenler neden şimdi soruyorlar? Ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurallarına uyan birisiyim."
-
- 31 mart seçimlerinde Ankara ve İstanbul'da ki seçim sonuçlarına en yakın veriyi paylaşan araştırma firmalarından olan AREA araştırmanın yaptığı son ekim ayı anketine göre kararsız seçmen kitlesi Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına çıkarak %25.6 olarak açıklandı..
-
- İBB başkanı İmamoğlu:
"65 yaşına gelmiş, 40 yılını yaklaşık Türkiye'nin bilim dünyasına ayırmış, Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer'e haksız ve hukuksuz şekilde hapse attılar. Kişilik haklarını ayaklar attılar."
"Esenyurt Meydanı’ndaki haklı sözlerimiz, ifadelerimiz ve hatırlatmalarımıza sayın Cumhurbaşkanı kızmış. Hemen avukatına talimat vermiş bana ve Sayın Genel Başkanımıza 1’er milyon liralık tazminat davası açmış."
"İçişleri Bakanı olan zat, dün açıklama yaptı. İri iri laflar. Demiş ki, 'Şehrin emini terör yandaşı olamaz.' dedi. 10 yıl önce Fethullah Gülen’e nasıl övgüler düzdüğünü hatırlatayım. Siz önce bakanlığınızı kim yönetiyor ona bakın."
“Milletimiz, CHP'nin liderlik yapmasını istiyor. Milletimiz, bizden sorumluluğumuzu taşımamızı bekliyor ve bizi birinci parti yapan milletimizin bizi çağırdığını hissetmenizi istiyorum.”
-
- ABB başkanı Mansur Yavaş, kendisini eleştiren Sözcü tv yazarı Fatih Portakal'a sert yanıt verdi:
"CHP’nin 6 okundan biri Milliyetçilik’tir ama bazıları bu sıfatları unutup CHP’yi artık başka bir yere koyuyor olabilirler. Ben Atatürkçü bir Türk Milliyetçisiyim. CHP içindede benim gibi düşünen son derecede fazla insan var, bununda bilinmesi isterim. Yörüngesini şaşıran ben değilim, bu eleştirileri yapanlardır. CHP'nin kurucu parti olduğunu unutup farklı farklı anlamlar yüklemek isteyenler var. Herkes bu çizgide siyaset yapmak durumundadır. "
x (formerly twitter)🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on Xhttps://x.com/ajans_muhbir/status/1852221533239882039
-
- CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP lideri Özgür Özel’in izlediği politikaları eleştirdi:
"Bir partinin kurumsal kimliği, parti içi disiplini olur. Herkes farklı ağızdan konuşmaz. CHP’nin şu anda yapacağı iş belediyelerin başarılı olması için destek sağlamak. Gereksiz fanteziler peşinde koşup normalleşme, yumuşama… Bunlar ana muhalefet partisinin gündemi değildir."
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X