Şimdi Ara

🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
333
Cevap
2
Favori
6.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki

🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.)

(En Son Oy Tarihi: 7.11.2024)
Giriş
  • - CHP lideri Özgür Özel, İstanbul-Esenyurt’taki milletvekili kampının ikinci gününde parti içindende gelen tepkilere rağmen Kürt sorunu olduğunu bir kez daha yineledi;

“Kürt sorunu vardır ve çözülmelidir. Şehit ailelerinin ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımız işlere girmeyeceğiz. Barışın da, kardeşliğin de, ülkenin bölünmez bütünlüğünün de teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir.”

"Kürtlere de bu devletin kendi devleti olduğunu hissettirecek demokratik ve özgüvenli siyasetle olur. CHP, Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin ve Sünnilerinde etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin de tek umududur, tek çaresidir.”

🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.)

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

- CHP lideri Özgür Özel, İstanbul-Esenyurt’taki milletvekili kampının ikinci gününde parti içindende gelen tepkilere rağmen Kürt sorunu olduğunu bir kez daha yineledi;

“Kürt sorunu vardır ve çözülmelidir. Şehit ailelerinin ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımız işlere girmeyeceğiz. Barışın da, kardeşliğin de, ülkenin bölünmez bütünlüğünün de teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir.”

"Kürtlere de bu devletin kendi devleti olduğunu hissettirecek demokratik ve özgüvenli siyasetle olur. CHP, Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin ve Sünnilerinde etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin de tek umududur, tek çaresidir.”

Bu adam güne k*rt kelimesini kullanmadan başlayamıyor herhalde benim gibi aileden sıkı CHP'li birini bile soğuttu Ulu Önderimizin kurduğu CHP bildiğin terör örgütünün siyasi uzantısı haline geldi yazık...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

bu mu muhalif puahahahaha. fongül ün alamanyadan izin almadan konuşulduğu görülmüş mü? sizi bu kafayla bu sözde gasteçilerde güder ekolar özgür özeller pirolarda güdmeye devam eder.

• tanisiyormuyuz69 kullanıcısına yanıt

Yazdıgın kişi agır ak partili bir badem yalnız 🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.) 

• Bu akraba işi doğruysa yüzde yüz haklı dahi olsa arkasında durmam.Eski belediye başkanını eleştir aynısını yap .Liyakat ağızlardan düşmesin ama işe gelince yok.O zaman birileri damadını bakan yapınca ağlamanın zırlamanın manası yok aynısını sen gelince damat olmaz enişte olur.

Şu kötü ve daha kötü arasında tercih yapmak bir ülkenin kaderi olmamalı.

Ö.Ö küçük K K olmaya yolunda gidiyor sabah kalkıyor k.rt akşam kalkıyor k.rt .Herkesin yaşadığı sorunlar ortada be ekonomik kriz,mülteci,adalet yine geçen seçim ne ekonominin ne depremin ne mültecinin konuşulduğu ilk tur gibi...

Mansur aday olursa oy atarım diğer türlüsünde boş oy vekilde Z.P atarım gerisi umurumda olmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

fena mı öğrenmiş olsun fongülün muhalif olmadığını. akepe olmazsa nerden içerik bulacak kendine sonra da muhalifçilik oynayacak. bu, cücü, alo fatih, özlem akepeses,botoks feyzan alayı BOOMER YUTUBIR. muhalifleri güdme araçları hepsi.

• - CHP lideri Özgür Özel, CHP milletvekili kampında ilk kez ABB başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi;

"Cumhuriyet bayramında 69 milyon liraya düzenlenen Ebru Gündeş konseri olmamalıydı. Konser organize edilmeden önce haberimiz yoktu. Ebru Gündeş, Rıza Zarraf’ın eski eşi. Bu yüzden bu konser olmamalıydı."

• Şunu açıkça konuşmamız gerekiyor .

Sırf donanimhaberin bu bölümünde tanı ülke ve dünya gündeminde görevli Akp'nin iki tane sosyal medya görevlisi var ce bu kişiler sürekli bir biçimde anti - CHP- Muhalefet elestirisi ve Akp için olumlu haberlerle bölümü besliyorlar .

Maalesef ne İyi- Zafer partisi gibi muhalif milliyetçi partilerin nede Chp'nin sosyal medya görevlisi yok.

Dolayısıyla Zafer - İyi olsun , Chpliler olsun savunan kişiler sadece gönüllü ve kafasına göre arada sırada mesaj atan kimselerden Akp mumları bu işi para alarak yaptıkları için düzenli olarak sürekli taraflı haberler paylaşıyorlar.

Bunda belki de devlet kaynaklarını kullandıkları için diğer partiler mücadele edemiyor fakat bu bilinsin istedim.

Şahsen Mansur Yavaş ve Zafer Partisi destekçisi biri olarak bu gibi konuların sosyal mühendislik amacıyla açılmış olduğunu unutmamamız gerekiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Kasım 2024; 14:5:24 >

• Mansur Yavaş konusuna gelirsek. Mansur Yavaşlıyor kendi başına çıkıp aday olması muhalefeti parcalamak dışında bir ise yaramaz . Nitekim Chp'nin desteği olmadan Erdoğan karşısında bir başarı kazanmak imkansız.

Fakat CHP acisindan da Mansur Yavaş'in getireceği Milliyetçi ve Muhafazajar oylar o kadar yüksek ki adeta Yavas'i seçmek veya sevmemek seçimi kazanmak ile kaybetmek arasındaki s8niri oluşturuyor.

İmamoğlu gecmiste ortada duran biriydi bu nedenle karşı kamptan bile oy akabiliyordu . Fakat günümüzde gitgide sola ve Hdpye kayarak marjinallesti ve karşı kamptan oy alma imkanı ortadan kalktı.

Yavas ise hala popüler ve hala ortada biri . Sırf adı bile oldukça ciddi oranda milliyetçi ve rahatsız Cumhur seçmenini çekmeye yeter . CHP eğer kendi secmeninj de Yavas ardında birleştirerek 25 yıllık Akp dönemini kapatmak çok kolay birsey .

Fakat burada CHP geçen seçimdeki büyük hatasını tekrarlamaya ideoloji yerine akıl- mantık ve anketleri seçmek zorunda çünkü Yavas dışındaki adaylar kutuplaşmayı arttıracak ve biz biliyoruz ki bu ülkede iktidarı almanın tek yolu milliyetçi ve muhafazakar rahatsız seçmeni de ikna etmekten geçiyor ve Hdp oyları seçim fskan kazandırmıyor.

Umarım CHP aynı hatayı ikinci kez yapmaz ve kesin kazanilabilecek bir seçimi belirsizliğe itmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Kasım 2024; 14:12:23 >

• Mansur Yavaş milliyetçiliği puslandırdığı için o göreve gelebildiğini unutmuş galiba. Şu anda kısa vadede ufukta risk görünmediği için milliyetçilik sloganı atmaya başlamış. Klasik CHP söylemi; en açık havada sloganı at, hava puslandığında, riskli olduğunda söylemi puslandır.

Neyse sorun değil; Mansur Yavaş eninde sonunda fabrika ayarlarına dönecektir. Bu da CHP zihniyeti ile çatışma demek olacak!

Belki benim yaşım yetmiyor, biri açıklayabilir mi; CHP'de ne zaman milliyetçilik sıfatı vardı, ben hiç hatırlamıyorum.

Milliyetçilik sıfatının en büyük kanıtının sözlü imzasını ben MHP'de görüyorum. Her konuşmanın sonunda "ne mutlu türküm diyene" diye bitiyor. Bunu niye söylüyorum. Çünkü Atatürk konuşmalarını hep aynı deyim ile bitiriyor diye algılarda kaldı. CHP'de böyle bir sözlü imza hiç duymadım. Bundan daha fazlasını da eksiğini de duymadım.

Atatürk ile özdeşlemiş olan bu deyimi neden hiç bir CHP başkanı benimsememiş, bunu da hep merak etmişimdir.

Bu deyim ile ilgili daha çok şüphelerim var. Örneğin CHP bu deyimin tabelalardan kaldırılmasına karşı çıkmış geri getireceğini vaat etmişti. CHPli belediyeler T.C. ibaresi üzerinde bu kadar tepinirken diğeri ile ilgili neden başlarını kuma gömüyorlar. T.C tabelası ucuza, diğeri pahalıya mı geldi, açıkçası kafamda deli sorular.

Aslında daha fazlası da var; örneğin andımız; niye hiç bir CHPli belediye okulunda veya kreşinde andımızı duymuyoruz? Andımızı da resmi olarak geri getireceklerdi.

Atatürk'ün konuşma tarzını daha çok hep MHP'de görüyorum. CHP'de bu tarzda bir konuşma hiç görmedim. CHP'de daha çok klasik laiklik, Batıcı modernizm, şekilcilik üzerinden bir konuşma tarzı gördüm. CHP'de hiç bir milliyetçilik çeşidi görmedim. Ne klasik ırkçı bir milliyetçi söylem, ne de diğer milliyetçi söylem türlerini gördüm.

CHP ve milliyetçilik bana çok saçma geliyor; Örneğin son tahlilde Atatürk milliyetçiliğini CHP kaç DEMliye aşılayabildi. AKP'ye Atatürk düşmanı derler, ama son tahlilde görüyoruz ki seçmenin en az yarısı bu meyanda milliyetçi oldu.

CHP ve milliyetçilik, zoraki bir görücü usulü evlilik; zorla yürüyor, kağıt üstünde milliyetçilik var, ama pratikte işlemiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Kasım 2024; 14:58:56 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    CHP geçen seçimdeki büyük hatasını tekrarlamaya ideoloji yerine akıl- mantık ve anketleri seçmek zorunda çünkü Yavas dışındaki adaylar kutuplaşmayı arttıracak ve biz biliyoruz ki bu ülkede iktidarı almanın tek yolu milliyetçi ve muhafazakar rahatsız seçmeni de ikna etmekten geçiyor ve Hdp oyları seçim fakan kazandırmıyor.

Benim solcu akrabam var,6'lı masa cumhurbaşkanı olarak kemal kılıçdaroğlunu açıklamamamış,Aday yıpranmasın diye adını saklıyoruz propagandası yapıyorlar,akrabamla aday kim olmalıyı konuşurken Mansur Yavaşı aday göstersinler seçimi ilk turda kazansınlar dedim

Akrabam birden patladı,Mansur olmazmış,Türkçü,milliyetçiymiş,hdp'lilerden oy alamazmış dedi,hdp'liler oy atmasa bile mhp'li ve Ak partili milliyetçilerden oy alır dedim,Beni ak partili olmakla suçladı.

Seçimi kemal kılıçdaroğlu kaybettikten sonra özür bile dilemedi,kendisi ile konuşuyoruz ama sol ideoloji nedeniyle Mansur Yavaşa uzak.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adaylığını CHP'den beklemeden,Bugünden Türk seçmenine seslenmeye,bende Cumhurbaşkanı seçimde varım demeye başlamalı,Son konuşmalarından Cumhurbaşkanlığı yarışında olacağını gösteriyor.

• Mansur baba meşaleyi yakmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • soygar kullanıcısına yanıt

Milliyetçilerin üç aşağı beş yukarı yüzde 25 oyu var .

Sol eğilimli seçmeni 3 aşağı beş yukarı yüzde 25 - 30 oyu var .

Öyleyse iki tarafta seçimi kazanmak istiyorsa birseyler vermek zorunda çünkü bir başımıza kszanmsmız mümkün değil gördüğün gibi .

Dolayısıyla CHP Yavas'i aday yapmayi kabul edecek bizde Başkanlık seçiminde Chp'nin adayına oy vermeyi kabul edeceğiz.

Kısacası uzlaşmak zorundayız çünkü tek çıkar yol bu .

CHP için Yavaş büyük bir fırsat penceresi açıyor çünkü Yavas sayesinde hem milliyetçi hemde muhafazakar seçmene seslenebiliyorlar .

Daha önce Ekmekeddin ile bunu denediler fakat Ekmeleddin'nin halkta hiçbir karşılığı yoktu fakat Yavas'in var .

Chp'nin elinde bir joker kartı var ve bu secimde onu kullandı, kullandı yoksa bir daha bu şans ellerine be zaman tekrar geçer ben bilmiyorum.

Kısa adı kullansınlar şu kartı artık. Biz seçmenler olarak Chpye zorla seçim kazandıramayız. Ellerini taşın altına koyup doğru adayı çıkarmak zorundalar.

Çıkarmazlarsa hepimiz kaybederiz .

O yüzden önümüzdeki seçimde adayı doğru düşünmeleri gerekiyor . Seçmene bir daha şantaj yapmamalari gerekiyor. Nitekim bu ters tepen birsey .

Halka istediğini verin yeter .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Kasım 2024; 17:33:39 >

• CHP, Mansur yavaşı aday yapar mı bilmiyorum.Kemal kılıçdaroğlu aday olduğunda 6 masayı oluşturan 5 başkana Cumhurbaşkanı yardımcılığını vermişti.

Masur Yavaş büyük olasılık Cumhurbaşkanı yardımcısını kendi seçer,CHP milletvekili listelerin de çalışacağı kadrosunu yerleştirmek isteyecektir.Onun içinde CHP'nin Mansur Yavaşı aday yapması çok güç görünüyor,Bu durum da Mansur Yavaşın İyi Parti ve Zafer Partisini yanına alıp seçmenin önüne çıkması daha olası.

Kazanır mı peki,CHP seçmeninin seçime ideolojik bakıp bakmamasına bağlı,Milletvekili seçiminde CHP'ye oy verip,Cumhurbaşkanı seçiminde Mansur başkana oy verirse seçimi kazanılır.

CHP,Mansur Yavaşı Cumhurbaşkanı adayı yaparsa ilk turda kazanacağını düşünüyorum.

• - ABB başkanı Mansur Yavaş, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhuriyet bayramı konserinde Ebru Gündeş'e ödendiği iddia edilen 69 milyon TL'yi eleştirmesi üzerine kamuoyuna yazılı açıklama yaptı ve bu konuyu araştıracaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş konser tutarını incelememiş ama maşallah tüm detayları ( etkinlik giderleri ve teknik kurulum) kapsadığını biliyor, incelemediysen bu detayları nasıl biliyorsun? bir.

İki;

Konser verilmiş etkinlik düzenlenmiş bitmiş, sen bu etkinliğin ücretini ödemek zorundasın artık kimse babasının hayrına iş yapmaz.

69 milyon TL'lik iş yapıyor ama olaydan haberi yok, kamuoyu tepki gösterince propoganda yapmak için de göstermelik açıklama yapmış Ankaralı'nın parasını boşa harcayacakmış da vs...

Ankara'yı ortaçağ köyüne çeviren bu adam nasıl CB adayı olarak gösteriliyor bilim insanları inceleme konusu.

• Periah kullanıcısına yanıt

Muhalefet kanadında yaşananları siyasilerin kendi ağızından yazmak muhalefeti eleştirmek anlamı taşımaz, bir kere bunu bilmeniz gerekirki, geçmiştede 6lı masa döneminde yaşanan süreç içinde Kılıçdaroğlu'nun aday olması eğilimini paylaştığımda yine bugünkü gibi bir yerin adamı muamelesi etmekten geri kalmıyordunuz. şu forumda Kılıçdaroğlu aday olacak diye 2-3 kişiden biride bendim. Kılıçdaroğlu'nu da ben aday yapmadım..O dönemki gelişen siyasi havayı sizler yanlış değerlendirdiniz. CHP ve İyi parti haricindeki 4 beş para etmez partinin AKP'den oy koparacağını sanarak İmamoğlu ve Yavaş ekseninde öngörülerde bulundunuz ancak Kılıçdaroğlu faktörünü hiçbir zaman hesabada katmadınız..

Bugün ise benzer bir süreç işliyor ve yine görmüyorsunuz. Konu Yavaş'In aday olup kazanması mevzusu değil, zaten kamuoyu anketleri bunu gösteriyor ancak Yavaş'ı CHP aday gösterecekmi göstermeyecekmi bunun için CHP içinde yaşananları dikkatle takip etmek gerekiyor. İşte Özgür Özel bugün Yavaş için söyledikleri ortada, ilk kez Yavaş'ı eleştiriyor çünkü Yavaş dün Ahmet Özer ile ilgili yaptığı konuşmada Özel ve İmamoğlu kadar Ahmet Özer'e sahip çıkmadı. Avukat kimliği ile yorum yaptı. Tanju Özcan ve Burcu Köksal çok net bir tavır koydu. Bu tavırlara karşılıkta Özgür Özel'in parti meclisine atadığı politikyol medya başkanı Ali Haydar Fırat bu 2 ismin CHP üyeliğinden çıkarılması için önerge vereceğini açıkladı..Peki bunlar konuşuluyormu? tartışılıyormu? Özel genel başkan sıfatıyla Yavaş'ı, Özel'in adamı olarak görev yapan PM üyesi Ali Haydar Fırat'ta Özcan ile Köksal'a açıktan cephe alıyor şimdi. Bu durum konuşulmak istenilmeyen bir durum muhalif tarafda.

Peki Özel neden Yavaş'ı olmuş bitmiş bir bayram konseri harcamalarıyla eleştiriyor? Ya da neden Ali Haydar Fırat Özcan ve Köksal'a CHP'den koparmak manasına gelecek adımlar yapıyor? sorulması gereken soru bu.

CHP içindede adaylık tartışmaları zaten su götürmez bir gerçek. Bunları konuşmakda bir kesim için ayıp görülüyor. 6lı masa dönemindede benzer ithamları çok gördüm ama sonuç değişmedi. CHP 31 mart yerel seçimlerinde kazandığı büyük avantajı ve ivmelenmeyi Özgür Özel'in yanlış adımları ve partisi içindeki aday tartışmalarında yarı kayıtsız söylemleriye kaybettirdi.

Ben önümüzdeki süreçte Mansur Yavaş'ın CHP'de kalacağını artık düşünmüyorum zira Yavaş'ın aday gösterilmesi durumuda CHP'de çok düşük bir ihtimal olmaya başladı. CHP ise Özgür Özel'in handikaplarıyla yanlış yönetiliyor zaten ve Özel'de genel başkan olduğu sürece ne bu adaylık kavgaları biter ne de etkili muhalefetlik yapabilir. şuan bile muhalif kesimin Özgür Özel'i taktığı yok ancak Özel'in attığı adımlar direkt olarak CHP'yi ve olası aday isimleri etkilediği içinde işler çok karışıyor.

CHP'de hala görülemeyen konu, aday isimlerin halkın talepleriyle değil, parti meclisi içinden ve direkt olarak parti liderlerinin isteğiyle seçiliyor olması. Misal şuan CHP'den 2023 seçimlerinde CHP dışından kaç kişi vekil yapıldı? Ya da yerel seçimlerde Özel'in direktifiyle halkın dışında tayin edilen kaç aday oldu? Yine örneğin Ahmet Özel gerçekten CHP'nin içine sinen bir adaymıydıda Esenyurta aday gösterildi? Ahmet Özer'i direkt olarak DEM parti kent uzlaşısı adı altında İmamoğlu'nun desteğiyle aday gösterildi, bunuda bilmeyen yok CHP'de...

Kısacası muhalefete en ufak eleştiri getirmek yanlış görülüyor. CHP çizgisini Özgür Özel ile doğru bir şekilde çizip etkili muhalefet yapsa bunları şuanda konuşmuyor olacaktık. Özgür Özel olsun, İmamoğlu ve Yavaş olsun ciddi bazı konularda kaçak dövüşürken Tanju Özcan ve Burcu Köksal gibi isimler kitabın ortasından konuştuğu için sürekli parti içinden hedef gösteriliyorsa o noktada tartışılması gereken başka konular vardır. Hadi Mansur Yavaş kendilerinin parti üyeliklerinden atılması önerisi getirecek PM üyesi Ali Haydar Fırat'a bir tepki göstersin..Bende Mansur Yavaş'dan bu tepkiyi bekliyorum..Ya da İmamoğlu'ndan..Popülist söylemlerle milliyetçi olunmuyor, siyasi kariyer açısından kelle koltukta gidenler ve laflarını esirgemeyenler CHP'de asıl milliyetçi kesim. Onlarında şuanda gayriresmi önderliğini Tanju Özcan ve Burcu Köksal yapıyor. Peki bu 2 isime CHP'de kimler ne kadar destek veriyor birazda bu kısımları irdilemek lazım..

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Artık o kısmınıda Mansur Yavaş kamuoyunu tatmin edecek şekilde raporları sunup açıklamasını yapsın.

Sadece bu konuda garip olan, kendi parti liderinin bu konser etkinliğini CHP milletvekili kampında açması ve eleştirmesi. Bu konu 29 ekimden öncede medyanın dilindeydi, Özel neden o süreçte konuyu irdelemedi yada soruşturmadıda bugün konuyu açıyor?

Ya da şu soruyuda sormak lazım;

Mansur Yavaş CHP'nin istediği Ahmet Özer desteğini vermediği içinmi ufaktan bir dikkat çekme yada "ipler bizim elimizde" mesajı verilmeye çalışıyor? Bunu ilerleyen süreçte daha net göreceğiz.

Mansur Yavaş'ın açıklaması doğru değil.

Şöyleki;

Mansur Yavaş'ın açıklamasında 28-29 Ekim tarihlerindeki etkinlikler yazıyor.

Lakin ihalenin adı : SAHNE ADI EBRU GÜNDEŞ olan sanatçı EBRU GÜNDEŞ ÖZDEMİR konseri gerçekleştirilmesi hizmet alım işi taahhüt.

Mansur Yavaş bu yalanı nasıl düzeltecek merakla bekliyoruz.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Çüş yahu çüş! Nasıl olur da vergilerden bir sanatçıya 69 milyon lira ödenir? 69 milyon karşılığında halk ne hizmet almış olabilir ki? Ne biçim bir düzenin, ne biçim bir sistemin içindeyiz biz böyle?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.