gidin kedi köpekten oy isteyin belki kazanırsınız. |
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.) (2. sayfa)
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özgür Özel: Oynanan büyük bir oyun var.)
(En Son Oy Tarihi: 7.11.2024)
-
-
AKP'nin Mansur Yavaş'ı aday yapma ihtimali, CHP'nin aday yapma ihtimalinden fazladır. CHP mevcut yapısı ile DEM'e güzelleme yapmayan hiç bir insan evladını aday göstermez.
-
- CHP lideri Özgür Özel, Tele1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'a konuştu:
"Kılıçdaroğlu ile iletişim kanallarımız açık. Partimizin yeni döneminde Kılıçdaroğlu'nun katkılarını almak, birikiminden ve deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Zaten tüzük taslağıda aktarıldı, kendisi de ‘İyi olmuş’ dedi.."
"Kılıçdaroğlu eski genel başkanlar parantezine alınmak ve etkisizletirilmek istendiğini düşünüyor, ama bu doğru değil. Daha önce Kemal Bey yönetiminde yapılan tüzük değişikliği çalışmasını yürüten Zeynel Emre’nin yeni komisyona çağrılarak, katkıları en geniş şekilde alındı."
-
- Metropoll araştırma üyesi Burak Bilgehan Özpek:
"Muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayına siyasi yasak getirmek çok maliyetli bir iş. İmamoğlu bir an önce bu işin adının konulmasını istiyor. Fakat bu senaryoda iki memnuniyetsiz olacak: Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu.."
"CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti..AKP seçmeni yeniden partisine geri dönme eğilimi gösteriyor. Diğer muhalefet partilerinden CHP'ye geçişin durduğunu veya azaldığını görüyoruz."
-
- CHP kurultayının bitmesinin ardından İBB başkanı İmamoğlu, Bilecik'e gelerek Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı'nı ziyaret etti ve yaptığı çalışmardan bilgi aldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Eylül 2024; 14:9:54 >
-
- Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bilecik ziyaretine gelen İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasına destek verdi:
"Bu padişahların fermanlarında da kullandığı bir tüp. Ben bunu Ekrem Başkanımıza Cumhurbaşkanı seçildiğinde YSK’nın mazbatasını koymak üzere hediye ediyorum."
-
Yavaş aday olursa Erdoğan'ın 20 puan önünde olur.
İmamoğlu aday olursa 10 puan önünde olur.
Yavaş aday olursa bütün kırgın Cumhur seçmeninin oyunu toplar. Buda Cumhurdan geldiği için 2 katı etkili olur. İmamoğlu ise Yavaş kadar Cumhur oyu alamaz. Yavaş özellikle yükselen milliyetçi dalgayı muhalefetin arkasında toplayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Eylül 2024; 16:38:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- CHP grup başkan vekili Ali Mahir Başarır, tüzük kurultayı sonrasında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu:
''2023 seçimlerinde İYİ Parti masadan kalkmasaydı durum farklı olabilirdi. Meral Hanım masadan kalkıp, fevri davrandığı için kendi partisi de oy kaybetti ve bir sürü sıkıntı çıktı.''
"Vekil listelerinde sağlıklı ittifak kurulamadı. 39 vekilin verildiğini kimse bilmiyordu."
"Kılıçdaroğlu ile küs değiliz. Kemal Bey'in ve diğer genel başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanıyoruz. Bu bir vesayet değildir. Kemal Bey kendi alanında çok başarılı biri."
"Herkesin aday olma hakkı vardır. Parti içinde kesinlikle ayrışma yok."
"Özgür Bey kolay kolay birini dinleyip, yönlendirilebilecek bir adam değil. Çok üstüne gidersen bir konuda da tam tersini yapar."
"İktidarla kutuplaşmayı artık bırakmalıyız. Önemli meselelerde görüşebilmeliyiz."
"Halkın yüzde 70'i erken seçim istiyor. Haziran'da Türkiye'yi seçime götürmeliyiz. Türkiye bir felakete doğru gidiyor. Ekim ayında miting yapabiliriz.”
-
Halktan kopuk bir iktidar var ben çok fazlasıyla konuştum batalım ama bu adamla batalım diyorlar bu çok net hal böyle iken erken seçim geç seçim fark etmez.
- Muhalif gazeteci Levent Gültekin:
"Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığında acayip bir oyun oynuyor. Parti tamamen onun kontrolünde, kendi konuşmasını istediği gibi hazırlıyor, Mansur Yavaş’a son dakika haber veriliyor. Bilerek yapıyor...."
"CHP'de Mansur Yavaş'ı ötekileştirenler var. İmamoğlu Cumhurbaşkanı olmayı kafayı koymuş ve bütün kurgusunu buna göre yapmış. Parlamenter sistemi ağzına dahi almıyor."
-
- CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin 101.kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı;
"Ne imam hatipliler ordunun düşmanıdır ne ordu imam hatiplilere karşıdır. 20 yaşında bir teğmenle bir İmam Hatip mezununu rakip, düşman göstermenin son günü 31 Mart'tı..Erdoğan kutuplaşmayı körükleyici ve tehlikeli sözler söylüyor.."
"Sayın Erdoğan'ın bundan bir mesaj almasını umuyorduk, onun için gittik ziyaret ettik, iletişim kurduk, hiçbir şey anlamadı. İlk günlerde kendi ifadeleri son derece kıymetliydi ama sonrasında şu akla uydu, bu CHP'ye yarıyor diye düşünmeye başladı.."
"Program Kurultayı'yla da Türkiye'yi nasıl yöneteceğimize ilişkin yazılı belgeleri üretmek üzere önümüze bir yol haritası koyduk. Bugün iktidara dünden bir gün daha yakınız. Yarın bir gün daha yakın olacağız."
-
- Muhalif gazeteci Fatih Altaylı:
"Ekrem İmamoğlu - Mansur Yavaş gerilimi zaten bir süreden beri bildiğimiz gerilim. Her ikisi de Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorlar."
"CHP'de şunlar konuşuluyor; Mansur Yavaş, "Ben şu illerde çok güçlüyüm," dediği zaman, CHP'de bazı kişiler "Bu illerin Avcılar kadar oyu var," diyorlar ona karşı.. İmamoğlu'nun ise farklı bir gücü var; gençler arasında daha popüler, konuşma tarzı siyasi ajitasyon olarak daha heyecanlı geliyor. Aslında bu adaylık yarışında bir zararda yok. Dinamik bir şekilde ilerleniliyor olması iyi bir şey."
-
-Terör örgütü PKK'nın saldırısı ile şehit düşen bir askerimiz için İBB başkanı İmamoğlu ile ABB başkanı Yavaş'ın attığı tweet mesajları sosyal medyada gündem oldu. İmamoğlu tepki çekerken Yavaş övgüler aldı.
-
mansur da eko da aday olamaz. aday yapmazlar.
özgür de olmassa tek aday kalıyor geriye
piro dedem.
-
Bu komik aktrol gene neyin peşinde acaba hahaha. Daha önce de yerel seçim konusu açıp sabahın 5’inde çapsız murat’a destek mesajları kopyalayıp yapıştırıyordu. Seçim akşamı ise arazi olmuştu İmamoğlu nasıl geçirmişse artık acısı geçmemiş bir türlü.
Bu 2 twit bile kim olduklarını anlatıyor.
Ekremde pkk oylarını çıkarsan %30 alamaz.
Mansur her türlü %60 belki daha fazla alır.
-
Mansur Yavaş halkı satmış bir isim. Halk affetmez. Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz demişler. Cumhurbaşkanı adayı parti dışı bir isim olmalı. Aksi halde tek adamlık sisteminden kurtulamayız. Gücü elinde bulundursan partili Cumhurbaşkanlığı sistemini savunur.
-
- Muhalif gazeteci ve Tele1 genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ:
"CHP tüzük kurultayına katılmayan Kılıçdaroğlu için Özgür Özel bana 'Kılıçdaroğlu partiye katkı vermek istemiyor, oysaki biz onu düşünerek hareket ettik" açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu ise tüzük kurultayına katılmama sebeblerinden birisinide kurultayda Kılıçdaroğlu-Özel rekabeti algısı oluşmasın ve genel hava bozulmasın niyetiyle gelmediğini söyledi."
"Tüzük değişiklikleri CHP'de kabul edildi ama bu kurultayda asıl beklenen şey CHP'nin gelecek vizyonu ve idolojisi adına tartışma yapılamadı. Değişimin yönü ve kapsamının ne olduğu anlatılmadı. Kurultayın adı İkinci yüzyılın kurultayı olarak lanse edildi ama bu ismin ağırlığı gösterilmedi. Herkesin gözünün CHP'ye yöneldiği bir dönemde bunların konuşulmaması büyük bir firsatın kaçırılmasıdır..Parti içinden görüştüğüm bazı isimlerde CHP'nin gelecek vizyon çalışma programına 8 ay sonra başlayacaklarını söylediler..Hayat beklemiyor öyle kimseyi, partileride beklemiyor.."
-
2023 seçimlerinde Yavaş iyi partinin teklifini kabul etseydi ve aday olsaydı muhtemelen seçimleri kazanacak gücü elde edecekti ancak Yavaş CHP'den kopmak istemedi zira aday olmak istese CHO'den ayrılmak zorunda kalacakdı.
Ayrıca Yavaş o dönem 1 dönem daha ABB başkanlığı yapıp köşesine çekilme düşüncesini birçok kez dile getirmişti. 2024 seçimleri sonrası kazanılan başarı Yavaş'ın fikrinide değiştirdi ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ciddi lobi faliyetlerine kendini soktu. Türkiye'de her yıl siyasette dengeler değişiyor dolayısıyla Yavaş'ın fikrinin değişmesini şahsen yadırgamıyorum ancak 2023'de büyük fırsatıda elinin tersiyle geri çevirdiğide bir gerçek..
Ancak Yavaş'ı CHP'de aday olarak göstereceklerini artık sanmıyorum. Son kurultayda İmamoğlu çıkışı yapması zaten CHP içinde bilinen İmamoğlu ile olan çekişmesini gün yüzüne çıkarmış oldu.
Yavaş kendisini aday olarak göstermek istiyorsa bu artık CHP'de olamayacak bana göre çünkü İmamoğlu çok agresif şekilde İBB başkanlığınıda bir kenera atarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını konsolide edecek geziler, etkinlikler ve sıkı görüşmeler yapıyor. Hatta bunu garantilemek için koltuğundan ettiği ve ters düştüğü Kılıçdaroğlu'nun ayağına kadar gidip buzları eritme politikasına girdi zira Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki gücünün oda farkında. Özgür Özel bile tüzük kurultayı öncesinde değişecek maddeleri Kılıçdaroğlu'na gösterip icazet alarak değiştirdi. Kılıçdaroğlu için sıkıntı olacak tüzük maddeleri olsaydı kurultaya katılıp ortalığı karıştırmada geri adım atmayacaktı. Onunda istediği bir tüzük kurultayı oldu ve gönlü hem Özel hemde İmamoğlu tarafından okşandı. Parti içinde gücü olmayan adamın ayağına koltuğundan edenler neden gitsin?
Cumhurbaşkanı adayının CHP dışından birisinin gösterilmesi durumuda bana göre imkansız..Bu aday belirleme sürecinde görünen tabloda ilk Yavaş'ın ayağı kaydırılacak ve rekabet Özel-İmamoğlu arasında sürdürülecek. İmamoğlu ise sonraki süreçte Özel'in genel başkanlığını iyice pasifize edip sembolik bir makam noktasına çekerek partiyi yönetenin aslında kendisi olduğu imajını iyice oturtmak, ardındanda teşkilatların çoğunu yanına çekerek adaylığını ilan etmek isteyecek. Burada Özgür Özel nasıl hareket edecek ve parti liderliğini korumak adına nasıl adımlar atacak onu ilerleyen süreçte göreceğiz.
Son olarak 31 mart seçimleri sonrası oluşan tabloda muhalif kesimin bu 3 isimden hangisine daha çok oy verir anketlerinde Mansur Yavaş liderliği hiç bırakmadı. Yani Yavaş'a muhalif seçmen çok ciddi destek veriyor görünüyor ancak CHP içindeki hava bunun tam tersi sonuçlar veriyor. CHP'ye yakın hemen hemen tüm muhalif gazetecilerde aynı fikirde çünkü muhalif seçmen kitlesi Yavaş-İmamoğlu tercihinde Yavaş'a daha sıcak bakarken İmamoğlu-Özel tercihinde ise İmamoğlu açık ara tercih edilir durumu var şuan.
-
Türkiye'yi uzun yıllardır karadenizliler yönetiyor ve ben bu durumdan çok sıkıldım. Birazda başka bölgemizden insanımız yönetsin ülkemizi. Dolayısıyla, has karadenizli olan Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde bir Türkiye'ye sıcak bakmıyorum. Türkiye'de sadece Karadeniz bölgesinden mi lider çıkabiliyor? Geriye kalan 6 bölgemizden neden bir lider çıkmıyor? Neden?
Karadeniz ekolü ile yönetilmemizden çok sıkıldım. Karadenizli olmayan yeni bir ekol lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 10 Eylül 2024; 9:45:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X