- CHP lideri Özgür Özel: "CHP'de benden iyi laf sokacak birisi yok. O konud amahirim..Yıllarca mecliste gladyatör gibi çarpıştım..Ayda bir kez Hulusi Akar videosu çıkarırım, bizim taraf çok sever, söylediklerimi yıllarca konuşurlar.." "Gelecekteki seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim, gerekirse kendimi feda edeceğim ama partime bu seçimi kazandıracağım." "CHP’lilerin tamamını memnun edecek adayı belirleyeceğimiz güne kadar Cumhurbaşkanı adayımız, her bir yurttaşımızdır. ” "Erdoğan Meclise bir daha geldiğinde bir daha ayağa kalkacağız." "Normalleşme bitti diyorlar, bitmedi. Ben gerekli görürsem gider Erdoğan'la bir daha konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hâllettiler; ben de teşekkür telefonu açtım." x (formerly twitter) Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X https://x.com/gundem7x24/status/1842300511573221763 |
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özel: Mansur bey partinin alacağı karara saygı duymalı.) (9. sayfa)
🔥Anket-CHP'de CB Adaylığı Yarışı Başladı..(Özel: Mansur bey partinin alacağı karara saygı duymalı.)
(En Son Oy Tarihi: 2.12.2024)
-
-
Yalniz ilk basta "en kolay chp genel baskanligi, akp ile her gun polemik yapan" gibi bir ifadesi var ve cok hakli. Onu cikarinca sanki kendi laf cambazligini ovme maksatli gibi olmus bilmiyorum bilerek mi yaptin ama.
Chplilerin bazisi akplileri asagiliyor, evet bazi konularda bir tik daha zorluyorlar partilerini ama is uyutulmaya gelince gercekten durumlari cok kotu. Ataturk'un adinin, Erdogan'in soylem ve politikalarinin bahsiyle hareket ediyorlar. Kendileri gecip kisileri ve durumlari degerlendirmek yok.
Burada soyledigi her sey %100 dogru, helal olsun. Belki Erdogan yerine CB ifadesi kullanabilirdi, hani makama saygi gibisinden. Ama genel olarak cok konusmayi seviyor, ama soyledikleri muhafazakar tarafa pek hitap edecek seyler degil, belli o kesimi tanimadigi.
Bakalim CB secimi ve sonrasindaki olasi iki baslilik ne getirecek chp'de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- Muhalif gazeteci İsmail Saymaz:
"Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak Kılıçdaroğlu'nun çevresinden olduğu belirtilen ve iftira içerikli paylaşımlar yapan Ebru Küçükaydın, Tolgahan Erdoğan ve Gökhan Özbek'e dava açacağı bilgisini verdi."
- CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da "ekonomi ve siyaset" konulu panelde konuştu ve Özgür Özel'i eleştirdi:
"CHP, tarihsel kimliğine uygun olarak görevini yerine getirmelidir. Emperyal güçler, bunu engellemek istiyorlar. CHP kurucu partidir, mücadele partisidir. Bu yüzden yeni bir süreci inşa etmeliyiz."
-
- CHP lideri Özel'den ilk kez TİP'e büyük eleştiri yaptı;
“Bir tanesi çıkmış, ‘Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız.’ diyor? Ya partinin oyu %1,5 ve bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun bunu. Meclisteki her konuşmanı biz devrettik, ben devrettim.”
-
- Muhalif gazeteci Fatih Altaylı:
"CHP'de Özgür Özel'i devirip yerine Kılıçdaroğlu'nu getirmek isteyenler var. Kemal Bey, daha önce de seks skandalı sonrası genel başkan olduğu için koltuğa oturmanın yolu olarak bunu görüyor."
"Kılıçdaroğlu bu işlerin içindemi bilemem ama CHP'de bir grup böylesi bir seks skandalıyla Özgür Özel'İ devirelim ve Kılıçdaroğlu'nu tekrar geri getirelim düşüncesinde."
"Bu durumlar partiye yıpratacakmış,zarar verecekmiş hiç umurlarında değil. Parti yok olsun, batsın diyen bir grup var CHP içinde."
Ne olmuştu?:
İmamoğlu'na yakınlıyla bilinen muhalif gazeteci ve CHP parti üyesi Ebru Küçükaydın'ın 4 ekim'de yaptığı haberde, Manisa Şehzadeler belediye başkanı Gülşah Durbay'ın Özgür Özel ile yıllardır süren bir ilişkisi olduğunu, hatta bu ilişkiden hamile kaldığını, Özgür Özel'in İmamoğlu ile Paris'teyken Veli Ağbaba'nın yardımıyla Gülşah Durbay'a gizli saklı kürtaj yapıldığını, Durbay'ın, hamileliğini sonlandırdıktan sonra 2 Ağustos 2024 tarihinde kamuoyuna bağırsak ameliyatı olduğu yalanını söylediğini, Özgür Özel'in Durbay'ı ziyaretinde babası tarafından itilip ayağını burktuğunu iddia etmişti.
Bu haber sonrasında ise haberi yayan Kılıçdaroğlu'na yakın olan gazeteciler Gökhan Özbek ve Tolgahan Erdoğan ile Ebru Küçükaydın'na karşı Özgür Özel dava açacağını açıklamıştı..
Olaya adı karışan CHP Manisa Şehzadeler belediye başkanı Gülşah Durbay ise kolon kanserine yakalandığını ve kemoterapi görmeye başladığını açıklayarak iftiraya uğradığını söyledi ve konuya dahil olan kişileri mahkemeye verdiğini açıkladı.
CHP ise parti üyesi olan muhalif gazeteci Ebru Küçükaydın için parti üyeliğinden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Küçükaydın'ın yaptığı habere göre Özgür Özel'in etkili muhalefet yapamamasının ardında yatan sebebin Özgür Özel'in yaşadığı bu ilişki yüzünden olduğunu iddia ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 7 Ekim 2024; 13:41:39 >
-
- İBB başkanı İmamoğlu, Maliye bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.
İmamoğlu:
"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek, başta metro projelerimizin finansal süreci olmak üzere bakanlıkla ilgili konuları ve Türkiye Belediyeler Birliği olarak belediyelerin öncelikli finansal sorunları ve çözüm önerilerini görüştük. Bu verimli görüşme için Sayın Bakan’a teşekkür eder, başarılar dilerim."
-
Muhalif gazeteci Levent Gültekin:
"İyi bir siyaset izliyorsun diye mi 31 Mart'ta birincilik bayrağını aldığı CHP'yi bütün anketlerde 6 ayda yeniden ikinciliğe düşürdü? Muhalif ağırlığını koruyamıyorsun, etkini artıramıyorsun. Kararsız seçmenin oyu yüzde 30'larda gözüküyor, sana gelmemiş. Erdoğan'ın önünde kalktın diye sana hayran olmamışlar..Çok vahim bir şey.."
"Özel tüm politikasını AKP'ye göre ayarlamış..Oysaki bir parti lideri ilk önce kendi seçmenine güven vermeli sonra AKP seçmenini memnun edecek politikalar üretmeli. Kendi seçmenini çantada keklik görerek bir politika yürütülmez. Eskiden iyi niyetli olduğunu düşünüyordum ama şimdi kötü niyetli olduğunu düşünüyorum Özel'in. Oy veren milyonlarca muhalif seçmeni küçük düşürüyor. Özel kendi seçmenini çantada keklik görüyor ve CHP'den başka bir yere gidemeyeceğini düşünüyor."
"Mevcut muhalif partilerin bu ülkeye yapacağı en büyük kötülük şuan ki sistemi topluma kabul ettirmektir. AKP ve MHP'nin yapamadığını şuan Özgür Özel yapıyor.."
"Özgür Özel'i AKP'ye yakın gazeteciler gaza getiriyor. AKP'ye yakın gazeteciler Özgür Özel'i parlatıyor. Biz muhalif gazetecilerde bunları eleştirdiğimiz için marjinal konumuna düşüyoruz. Kendisini aklı başında lider, bizleride hastalıklı ilan ediyor.."
"Seçimlere daha 4 yıl var. Kendisi aday değilim desede bunların bir anlamı yok.. Kılıçdaroğlu'da aynı şeyleri söyledi ama ne oldu? adaylığını dayattı. Hiç belli olmaz şartlar bir değişir Özel tıpkı Kılıçdaroğlu gibi adaylığını dayatır."
"Daha önce söylemiştim; CHP içinde öyle olaylar varki biz ancak %10'nu anlatabiliyoruz ve bu kavgalar gün yüzüne çıkacak diye..Bu kavgada bitmeyecek çünkü Kılıçdaroğlu'nun geri dönmesini isteyen parti içinde bir grup var. Bu yapı hiçbir kural ve kutsal tanımıyor. CHP içinde iktidar savaşı bitmiyor ve bu duruma en çok Erdoğan seviniyor."
"CHP içindeki iktidar kavgası artık bel atına vurur duruma geldi. Özgür Özel ile Manisa Şehzadeler belediye başkanı Gülşah Durbay'ın ilişki iddiaları tam bir rezillik..Kılıçdaroğlu geri dönmek adına her türlü operasyonu çektiriyor. İşin en vahim tarafı bu dedikodular hemen satın alınıyor zira Özgür Özel'in etkili muhalefet yapamaması ve eskisi gibi hareket etmemesi böylesi iddiaları satın aldırıyor çünkü akılla izah edemediğimiz şeyleri komplo teorileri ile izah etmeye çalışırız."
"CHP'de bu kavgalar partiyi etkisiz hale getirene kadar devam edecek. Bugün bir kadının namusu üzerinden bunu yaptılar yarın başka bir şey üzerinden bu kavga kampanyasını sürdürecekler. Ne yazıkki Kılıçdaroğlu'nun parti içinde ete kemiğe büründürdüğü siyasi alevicilik CHP'ye büyük zararlar getirecek.."
- CHP'nin 81 il başkanı ortak bildiri yayınlayarak Özgür Özel hakkındaki iddiaların asıl olduğunu ve genel başkanlarının arkasında olduklarını deklare etti..
- Muhalif gazeteci ve Sözcü yazarı Altan Sancar:
"Eğer CHP bir formül bulamazsa, ki ben şuan bulunduğu düşünmüyorum, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olarak çıkacak. Birisi CHP'nin adayı, diğeri sağ partilerin adayı olacak. Benim gördüğüm gerçeklik bu.."
- CHP lideri Özgür Özel, bugün Hatay'ı ziyaret etti ve kentin geleneksel atkı dokuma atölyelerinden birisini ziyaret ederek atkı dokudu. Ardından CHP parti binasına geçerek bölge halkına konuşma yaptı.
-
CHP aday olarak Mansur Yavaş'ı düşünüyor.
Mansur Yavaş CHP tarafından aday yapılırsa seçimi çok rahat alacaktır, herkes bunun farkında.
Erdoğan bazı deneyleri ve ideolojik yaklaşımı uğruna başkanlık sistemi sonucu hiçbir denetim mekanizması kalmayan ülkede uyguladığı deneylerle kendini jcinden çıkılması güç bir belaya soktu buda en temelde ekonomi tarafıyla doğrudan sokağa yansıyor, yıllardır yansıyor.
Bugün ise Chp'nin elinde lider vasfı olan ve gecmiste Akp'yi Turkiye'nin çeyrek yüzyıldır Akp'nin elinde olan iki buyuksehirde yenmiş iki adayı var .
Dolayısıyla geçen seçimde olduğu gibi önümüzdeki seçimi Akp veya Erdoğan kazanamaz ancak CHP kaybedebilir gibi bir durum var fakat Özgür Özel kendisini Kilicdar gibi dev aynasında görmüyor dolayısıyla kazanacak adayın önünü açıp Turkiye'de Akp ve Erdoğan dönemini sonlandiracaktir .
Partide Kilicdar etkisinin kırılması ve Kilicdar'in adamlarının uzaklastirilmasinin da ülkenin geleceği açısından olumlu olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2024; 22:17:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gecen seçimde yüzde 5 oy alan ATA ittifakininda Mansur Yavaş aday yapılırsa aday cikarmayacagini ve doğrudan Yavaş'ı destekleyeceğini de unutmayalım.
Zafer Partisi disardan destek verecektir ki anketlerde yüzde 5 gözüküyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2024; 22:14:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bu arada birsey söylemek istiyorum.
Tanımadiginiz önemli bir kişi hakkında konuşurken ya Mansur Yavaş gibi tüm adı ile yada sadece Yavaş denilerek soyadı ile hitap etmeniz gerekir.
Tanimadhgjnjz bir adama 40 yıllık askerlik arkadaşı gibi Mansur denmez çok ayıptır. Gorgusuzluktur .
Biraz adap öğrenmek gerek , bu konunun seviyesini biraz yükseltelim, köylü gibi konuşmayalım , rahatsız ediyor bu kadar ilkel bir yazım tarzı.
Eğer cahillikten değilse birini aşağılamak, küçük görmek icin özellikle ilk adı ile hitap edilir .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Ekim 2024; 22:34:37 >
- CHP lideri Özgür Özel, kendisine ithaf edilen iddialara karşı sert konuştu ve Kılıçdaroğlu'nu kast ederek meydan okudu;
"Cumhuriyet Halk Partisi’ne diz çöktüreceklerini sananlar şunu bilsinler ki; CHP trol ordusu beslemez. CHP kara propaganda yapmaz. Belaltı saldırmaz, ahlak dışı bir iş yapmaz! Bunu yapanlar Cumhuriyet Halk Partili değildir! Alnınızı karışlamazsam namerdim!"
x (formerly twitter)Özgür Özel (@eczozgurozel) on Xhttps://x.com/eczozgurozel/status/1843727876014911660- CHP eski lideri Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in açıklamaları sonrasında karşı cevap verdi ve Özel'i eleştirdi;
"Bir yılı aşkın süredir düzenli olarak, belirli çevreler tarafından partimizi ve beni hedef alan sistematik bir yapıyla karşı karşıyayım. Partimin içinde-dışında siyasilerden ve gazetecilerden oluşan bu ekiplerin hangi amaçla kimler tarafından teşvik edildiğini doğrusu merak ediyorum. Hiçbir zaman bana kurulan kumpasların siyasetini yapmadım. Mağdur edebiyatı Erdoğan’ın taktiğidir. Bu alçak operasyonu tertipleyenleri lanetliyorum."
-
Zafer Partisini destekleyen seçmen olarak CHP Mansur Yavaşı aday gösterirse Mansur Yavaşı tek geçerim.
Milletvekili seçiminde Zafer Partisine oyumu atarım,Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaşa oyumu kullanırım.
Mansur başkanı dışarda bırakıyorum,CHP'de Türkiye'yi yönetecek bilgi birikimi göremiyorum,Türkiye'nin etrafı yangın yerine dönmüş CHP'nin gerçekçi çözümleri nedir belli değil,Barış ve sevgi sözcükleri söylerek çatışmalar,savaşlar bitmez,Bunun çözümü Ordu olarak çok güçlü olmakla biter.Duydunuz mu CHP'de ordumuzu güçlendireceğiz,bunları bunları yapacağız dediklerini.
Enflasyonla savaş konusunda CHP'nin çözümleri nedir? Erki kazandıkları anda (İktidarı) 2 yılda şunu şunu yapacağız enflasyon düşerken,gelir ve gider dengesi dengelenecek,Alım gücü artacak dediklerini duydunuz mu?
Ümit Özdağ etrafımızdaki çatışmalar için görüşlerini açıklarken CHP'den düzgün bir görüş görmedik.
Ümit Özdağ - Zafer Partisi Genel BaşkanıyoutubeDeğerli yurttaşlarım, Rusya bir süre önce düşmanın konvansiyonel bir savaşta Rus hedeflerini ağır şekilde vurması durumunda cevabı nükleer silahla vereceğini açıkladı. ABD "plutonium" nükleer savaş başlıkları için Los Alamos Laboratuvarı da üretimi artırmak için tekrar açtı. İsrail, İran savaşının tırmanması durumunda topyekün bir savaşa dönüşmesi çok kolay. Putin, İsrail’deki Rus vatandaşlarına İsrail’den ayrılma çağrısı yaptı. Ve Türkiye savaşa hazır değil. Mevcut durumu be alınması gereken önlemleri değerlendirdim. @zaferpartisihttps://www.youtube.com/watch?v=SRipP1n9fHQ
-
Mansur Yavaş diyoruz.
-
Akp AKTrolleri çalışıyor
AKP'nin de istediği bu İmamoğlu ahmak dedi diye siyasetten kendi yargı ve hakimleri ile ceza vermek
Mansur Yavaş gaz verip CHP'yi kendi içinde kavgaya tutuşturmak
Bu açılan konular da her platformda var suyu sıcak tutmak
- CHP lideri Özgür Özel:
"Partimin irtifa kaybetmesini istemem. Bizim yaptırdığımız ankette daha önce 4,5 puan öndeyken şuan 3 puan öndeyiz. Biz normalleşme adımları atarak yıllar sonra CHP'yi 1. parti olmayı koruduk. Anket sonuçları iyi irdelendiğinde çıkan sonuçların CHP'ye alan açtığını görüyoruz."
"Benim kişisel olarak bu attığımız adımı yanlış olduğunu düşünsem, örgütümün yüzde 80'i buna itiraz ediyor olsa bir daha düşünürüz. Söylemlerimizi ilk anda yüzde 62'si destekliyor. Açıklamadan sonra yüzde 72'si destekliyor. Biz derdimizi makul çoğunluğa anlatmışız. İktidara oy verenlerle çok iyi iletişim kurduk."
Siyaset o kadar kolay olsaydı, ben bizim kitleyi yüzde 99 memnun edecek sözler söyler, yıllarca CHP'nin genel başkanı kalırım ama iktidarı değiştiremezdim.."
"Erdoğan'ın makamı gereği ayağa kalktık. Yaptıklarımdan asla pişman değilim. Bu durumdan dolayı eğer burada hesap verecek bir kişi olacaksa o da benim. Ayağa kalkmam seçmenide mutlu etti, Özel'i destekliyorum diyenlerin oranı yükseldi."
"Erdoğan'la uzlaşma niyetimiz yok, en sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bundan kırılmış kim varsa hakkını helal etsin. Partimdeki bazı üyelerimin ve medyadaki haberleden etkilenen beni sevenlerin gönlünü kazanmakla meşgul olmam gerekiyor. Ben bunları yapmassa kazanamam."
-
- İBB başkanı İmamoğlu:
"Bana sevgi pıtırcığı dediler. Hayatta en çok sevdiğim yakıştırmalardan biri. Sevgi pıtırcığı olmaya devam ediyorum.."
-
Bu Mansur denen beceriksize hala anketlerde oy verip kendisini öven var mı? İq testi yaptırmalarını rica edeceğim kendilerinden ciddi sıkıntıları var çünkü.
-
- CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır:
"TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayağa kalkma kararını CHP Eski Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile Murat Karayalçın’a da danıştık ve üçünün de “Artık bu kısır tartışmalarla zaman kaybetmeyin, devlette devamlılık esastır, ayağa kalkın” dediler ve bu kararımıza destek verdiler."
“Bizim içimizde adaylık üzerine bir tartışma ve kavga yok. Mevcut aday namzetleri arasında da böyle bir tartışma yok. Tartışılan isimler önemli günlerde hep beraber oluyorlar."
"31 mart seçimleri sonrasında CHP içerisinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı senaryoları diye haberler yapılmaya başlandı. Bu çok saçma geliyor bana. 2023'te yapılan hataları yapmayacağız."
"İktidara, Cumhurbaşkanına, eylemlerine ve söylemlerine karşı hiçbirimiz susmuyoruz. Sustuğumuzu gördünüz mü? En ağır eleştirileri yapıyoruz. Genel Başkan Özgür Özel, 7 bölgede miting yapmış, en ağır cümleleri kullanmış.”
x (formerly twitter)Bizim TV (@bizimtvcomtr) on Xhttps://x.com/bizimtvcomtr/status/1844075256635351321- ABB başkanı Mansur Yavaş'ın halk buluşması için 11 Ekim Cuma günü Afyonkarahisar’a gideceği duyuruldu.
-
- Kamuoyunun önde gelen anket firmaları Eylül ayı itibariyle yaptıkları "Bu pazar seçim olsa tercihiniz hangi parti olurdu?" anketlerini paylaştı.
ASAL araştırma Sonuçları
SONAR Araştırma Sonuçları
HBS Araştırma Sonuçları
Aksoy Araştırma Sonuçları
Metropoll Araştırma Sonuçları
ORC Araştırma Sonuçları
ALF Araştırma Sonuçları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X