Şimdi Ara

CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• birazcık kaliteli muhalefet abicim!

"Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de pandemiye ve ekonomik krize rağmen hizmet ve icraatler artarken borç miktarı artmadı."

tüm engellemelere rağmen İstanbul'da şu tabloyu ortaya koyan Ekrem Başkan 5 yıl daha devam edecek.

taksimetreleri kurun geliyor murat kurum     

Şu grafik atan aktroll'e sorar mısın 2018 yılını neden dahil etmiş. İBB 2019'da el değişmeye başladı. Ayrıca yine şu aktroll'e sorar mısın kendi troll'lüğünü yaptığı hükümetin yönetminide 5 yıllık kriz ağır enflasyon ortamında TL'deki değer kaybını, yüksek enflasyonu hesaba neden katmamış. Ben sorardım da bende bloklu ama böyle alıntılanan mesajları açarak görebiliyorum.

• Tahmin ettiğimden azmış açıkçası.

Çünkü sadece İBB belediyesi AKP'ye geçse 150 milyar TL borç devralmış olacaktı.

CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL.MAH Ajansı (@mahajansi) on Xtwitter
    AK Parti ve CHP döneminde İBB’nin borcu.
    https://twitter.com/mahajansi/status/1780550710288883790

• peki seçimi tekrar kazandıkları ve uzun süredir CHP yönetiminde olan belediyelerdeki toplam borç tutarı nedir.

Özellikle her belediye bu rakamları aylık olarak kamuya açıklaması zorunlu olmalı.

Ülkenin içinde bulunduğu durum ve gelecek dönemler dikkate alındığında popülist her yaklaşım toplumun tüm kesiminden aynı anda tepki görmeli.

Peki ben bu yazdığımın olacağına inanıyormuyum, tabiki hayır. Yine bizden olanlar yapınca hizmet için borç oldu, bizden olmayanlar oldu mu israf ettiler olacak

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Dolar bazında bakıldığında borç düşmüş, vallah büyük başarı. Bu kadar devlet bankaların düşük faizli kredi kullandırmasında itina ettiiği, pandemi şartlarında çok fazla desteklerin verildiği ve meclis çoğunluğun olmadığı 5 yıllık dönemde döviz bazında bile çoğu şeyin fiyatı artmışken borcun düşmesi gelecek 5 yıllık dönem için çok ümit verici.

Paylaşımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 19 Nisan 2024; 23:47:14 >
  • birazcık kaliteli muhalefet abicim!

"Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de pandemiye ve ekonomik krize rağmen hizmet ve icraatler artarken borç miktarı artmadı."

tüm engellemelere rağmen İstanbul'da şu tabloyu ortaya koyan Ekrem Başkan 5 yıl daha devam edecek.

taksimetreleri kurun geliyor murat kurum CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 19 Nisan 2024; 23:45:47 >

• Döviz kuru da TL karşılığının devasa hale gelmesine sebep olmuştur ama sonuçta söylenen rakam korkunç. Ki diğer belediyelerde durum nedir acaba..

• Konu CHP'li belediye olunca nasılda koşuyorlar :D

CHP'nin kazandığı bütün belediyeleri topluyorsun ve CHP'li bir yek belediyenin borcuna erişemiyor. Buna İzmir Aydın Antalya Muğla Mersin Eskişehir gibi belediyeleri katmadım bile...

Bunlar ucuz numaralar. Bir iş icraat yapacaksan yap kaynak üret kaynak yarat. Ama sürekli bir ağlaşma hali. Aman borç var aman borç var. Böyle siyaset olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özkan denen şey yazmış

"Ama sürekli bir ağlaşma hali." (Ne pisliğin varsa başkasına at)

Kameralar önünde ağlayan CHP'li var mı? AKP'yi düşününce... Gözüne, göz yaşartan mendil sürmek suretiyle...

• Artık AKP muhalif duruma düştüğüne göre kaliteli muhalefetten bekleneni yapmalı ama görüyoruz ki gerçeklere bile iftira atarak muhalefet yapma peşinde. Bence burada yapabilecekleri en doğru hareket, halkın parasını çarçur ettiklerini kabul etmek olur ve bunun için özür dilemeliler.

• Yuh ... Neyse gerçi şaşırmadık. Yukarıdaki aktroll beklediğimden azmış diyerek yine bu rezaleti olumlamaya çalışmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

İstanbulu daha önce akpnin yönettiğini unutup sıvamaya çalışmış yazdığı mesajı. Ucuz numaralar diye bize söylenmiş. Böyle siyaset olmazmış.CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

Kaynak üret kaynak yarat diye acaba hiç rteye dedi mi?CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

Akp olmayınca bir şey beğenmiyor. Akpnin yaptığı borçları söylüyorsun böyle siyaset olmaz diyor, kaliteli muhalefet diyor.CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

• chemsul kullanıcısına yanıt

Şu grafik atan aktroll'e sorar mısın 2018 yılını neden dahil etmiş. İBB 2019'da el değişmeye başladı. Ayrıca yine şu aktroll'e sorar mısın kendi troll'lüğünü yaptığı hükümetin yönetminide 5 yıllık kriz ağır enflasyon ortamında TL'deki değer kaybını, yüksek enflasyonu hesaba neden katmamış. Ben sorardım da bende bloklu ama böyle alıntılanan mesajları açarak görebiliyorum.

• ry4n kullanıcısına yanıt

Bu gerçekse yine iyi çünkü 2019'daki Avro ile 2024'ün Avro değeri aynı değil. Bu ekonomik kriz ve Akepe engellemelerine rağmen sayısal olarak düşürmese de değer olarak borcu düşürmeyi başarmış. CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

• 0zkanK. korkudan kaçıp gitmişsin bakıyorum. Geçenlerde de ben cevaplamıştım böyle birini o da cevap veremeden kaçmıştı. Vay be kalitesiz muhalefet birden 0zkanK.’yı susturdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 20 Nisan 2024; 0:52:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

2. mesajı atıp sıvamaya çalışmış ama kimseye yazmaya cesaret edemeyip ortaya konuşmuş. Muhtemelen de konuya bir daha girmeyecek tabi.CHP: Devralınan belediyelerin toplam borcu 100 milyar TL. 

• Bazılarının algı çalışması 1 mesaj ile nasıl patladı ama :D Nasıl saldırıyorlar :D Bu kadar da körlemesine muhalif olunmaz. Ben ne dolar dedim ne Euro dedim. Görende diğer belediyelerin borçlarını dolar euro cinsinden 2019'a göre karşılaştırıyorlar sanacak...

Şaka gibi bir muhalefet ile karşı karşıyayız. O kadar belediye aldılar neymiş şimdiden ağlaşma konusu borç 100 milyar TL miş. Yaa CHP'li İBB'nin 150 miyar TL tek başına borcu dedimi koşunnn saldırılar hemen yok dolar ile şöyle japon yeni ile böyle başlıyorlar :D Ben dolar euro cinsinden bir şey demedim ki. TL kazanıyor belediyeler sonuç olarak 150 milyar TL sadece 1 belediyenin borcu. Buna CHP'li İzmir Aydın Muğla Antalya Adana Eskişehir gibi yerleri katmadım bile...

MEsela Kırklareli belediyesi CHP'den MHP'ye geçti. Veya Hatay CHP'den AKP'ye geçti kimse boç harç diye şov derdine giriyor mu ! Girmez çünkü bunlar boş muhabbetler çünkü YASALAR var KANUN var KURAL var. Belediyenin borçlanma limiti var. Kafama göre canım sıkıldı ven borç alacam diyemiyorsun.

Atıyorum bir belediyenin yıllık gerisi 10 milyar TL devlet sen max 5 milyar TL borçlanabilirsin 5 milyar 1 TL borçlanamazsın diyor yasal olarak devlet. Sen bu belediyede 2 - 3 veya 5 milyar TL borç var diye LAF EDEMEZSİN ÇÜNKÜ YASAL SINIR İÇERSİNDE BUNLAR.

Ama her zaman ki gibi CHP'liler hizmet üretme değil ALGI peşinde. Başta jakuzi diye denediler tutmadı. Şimdi buradan saldırıyorlar işte koşunn biz iş yapamıyoruz çünkü borç var diyecekler. Ama Türkiye'de borçsuz belediye yok. Zaten senin amacın kaynak üretmek belediyeye gelir sağlamak. Yoksa devletin her yıl gönderdiği paraya sadece güvenirsen hizmet flan üretemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 20 Nisan 2024; 1:28:43 >

• 2018 de simit 50 kuruş.

Bugün 15 lira.

Bu hesaba gelirsek İBB nin borcu artmadığı gibi korkunç oranda düşmüş.

ortada dönen fırıldak insan değil ki fikri olsun.

• “Bazılarının algı çalışması 1 mesaj ile nasıl patladı ama :D Nasıl saldırıyorlar :D Bu kadar da körlemesine muhalif olunmaz. Ben ne dolar dedim ne Euro dedim. Görende diğer belediyelerin borçlarını dolar euro cinsinden 2019'a göre karşılaştırıyorlar sanacak...”

İki senenin borç miktarını atıp CHP’den AKP’ye geçse diye şov yapıyorsun, sonra saldıran diğer üyeler oluyor. Hemen mağduru oyna, sonra üstüne körlemesine muhalef de. Azıcık cesaretin varsa kaldır şu bloğu görelim kaç para alıyorsun.

“MEsela Kırklareli belediyesi CHP'den MHP'ye geçti. Veya Hatay CHP'den AKP'ye geçti kimse boç harç diye şov derdine giriyor mu ! Girmez çünkü bunlar boş muhabbetler çünkü YASALAR var KANUN var KURAL var. Belediyenin borçlanma limiti var. Kafama göre canım sıkıldı ven borç alacam diyemiyorsun.”

Bunun kadar ikonik bir mesaj olamaz galiba. Pop Art’ta bu kadar abartılı, bu kadar kinaye içeren, bu kadar zıt bir şey bulamazsınız. Yazık diyorum sadece 0zkanK. böyle mesajlar yazacak kadar düştüysen durum vahim demektir.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Geldi daha çok sıvayıp kaçmış.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.