< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Chp Neden Dem İçin Kendini Öldürüyor Sorunsalı
-
-
Varsa bir bilimi ben de merak ediyorum. CHP'nin DEM seviciliğinin kendisine kaybettirdiğini anlayamadığını düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum. Anlayamıyorlarsa cidden bir cacık olmaz bunlardan. Bilimi falan tartışılır da, özetle iktidar olmak istemiyor. Oradan gelecek çok ufak bir oy için devasa oyu tepiyorlar. Ruhu olmadan ismiyle yaşayan bir partidesin, ruh katacağına uğraştıkları işler şahane...
-
Belediye seçimleri bence bir kırılma yarattı Chp'de ve ben şuan eskisi kadar dem sancısı çeken bir parti göremiyorum.Ha öncesi mantıklı mı değil mi dersen sonuçta cumhur seçimi için dem partinin oyunu almaya çalışmak aslında mantıksız bir bir hamle olmadığı ortaya çıktı ki ona rağmen yenilgi yaşandı, dem vermeseymiş herhalde kk %40'larda kalırdı.
Şimdi ise işler değişti artık mhp+akp'nin oyu bile chp'ye yetişmiyor ve git gide artacak bir fark söz konusu.Bu gidişle seçime kadar (1 sene var) chp tek başına iktidar olacak oya yetişiyor gibi bir duruma evriliyoruz.
Ayrıca kusura bakma ama bizim muhalif kısım 2006-2015 arasında akp'nin dem yada o zamanlar adı her neyse yaptığı kıyağın chp %1'ini bile yapmadan itin bir tarafına soktu soktu çıkardı.Sesiniz niye o zaman bu kadar çıkmadı kardeşim?Akp cenahının sadece oy devşirmek için yaptığını biliyoruz, şuan hdp ışık yaksa mhp'yi anında satarlar.Lakin ben bizim muhalif grup kadar bağcıyı döven bir grup görmedim türk siyasetinde.Sizlere o kadar güvenmiyorum ki yarın bir iktidar değişikliğinde gelen chp ekonomiyi yargıyı ve kamuyu toparlamaya çalışırken 1 sene de adamları yerin dibine çalmanıza asla şaşırmam.Ama bu durumu yaratana laf edebilmek için çoğunuzun yüreği yok tabi.
-
Bunun cevabı aslında belli...CHP'de son 20 senede 'yeni' Türkiye'ye uyuşacak şekilde dönüştürüldü.Tıpkı kendisine 'milliyetçi' diyen partinin dönüştürülmesi gibi...
Bu nedenle bugünkü CHP kendi içinde tutarlı bir siyaset izliyor.CHP'de ki Türk milliyetçisi,Atatürkçü,laik siyasetçiler Baykal ile beraber CHP'den tasfiye edildi ve böylece bugünkü CHP yaratıldı.Bu süreç içerisinde malum partide Türk milliyetçiliğini sürekli hedef aldığı için toplumun genelinde Türk milliyetçiliği ciddi oranda zayıflatıldı.Bu da CHP'nin bu radikal dönüşümünü kolaylaştırdı.Mesela 2009 yılında DTP'li (bugünkü DEM) Ahmet Türk ve DTP konvoyu İzmir'e gittiğinde İzmirlilerin yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı;
haber7Türk'ün süpriz ziyaterine İzmir'de saldırıhttps://m.haber7.com/guncel/haber/455873-turkun-supriz-ziyaterine-izmirde-saldiriBugün ise İzmir'de ki CHP belediyesinde çok sayıda DEM'e sempati duyan kişilerin görev aldığı biliniyor.Bugünkü İzmir'de 2009'da ki gibi DEM'e tepki gösterilmesi mümkün değil.Zira aradan geçen süre zarfında Türk milliyetçiliği sürekli hedef alınarak zayıflatılmış ve DEM parti normalleştirilmiştir.
Burada asıl mesele kendisine Türk milliyetçisi,Atatürkçü ve laik diyen CHP seçemeni'nin buna rağmen CHP'ye destek vermeyi sürdürmesi..Bugünkü CHP ile taban arasında tamamen zıt bir ideoloji görüşü var.Taban Türk milliyetçisi,Atatürkçü ve laik ama bugünkü CHP'nin içinde ne Türk milliyetçisi var ne Atatürkçü var ne de laikler var...Parti boyuna kadar Kürtçülerin ve tarikatçıların istilası altına girmiş vaziyette..
Bu konuda sadece CHP'yi eleştirmekte doğru değil.Söylediğim gibi bugünkü CHP 20 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin eseri..Türkiye ile beraber Türk siyasetinide değiştirdiler.Bugünkü CHP'nin kendisine örnek aldığı tek parti malum partiden başkası değil.Zira bu son 20 senede malum parti yaptığı tüm rezilliklere rağmen millet tarafından 'tek başına iktidar' olmakla ödüllendirildi.CHP'de 'Madem öyle ben de böyle olurum' diyerek kendisini köklerinden kopardı.Bunun sonucunda hem 2019 hem de 2024 seçimlerinde başarı kazandı.
Yani aslında CHP'nin DEM ile işbirliği içerisinde olduğu için iktidara gelemeyeceği görüşüde pek doğru değil.Zira millet bu tür partileri iktidar olmakla ödüllendirdiğini son 20 senede defalarca gösterdi.CHP'de 2019 ve 2024 seçimlerinde bunun meyvelerini topladı.
Kısacası Türk milletinde 'milli şuur' ve 'Türk milliyetçiliği' duyguları uyanmadığı ve güçlenmediği sürece CHP'nin DEM ile işbirliğini sonlandırması için bir nedeni yok.Bugünkü CHP tıpkı malum parti gibi 'Hedefe giden yolda her şey mübahtır' anlayışıyla hareket ediyor.İktidar olmanın yolu Türk milliyetçileriyle anlaşmaktan geçiyor olsa anında Türk milliyetçisi olurlar.Tıpkı geçen 2023 seçimlerinde Canan Kaftancıoğlunun 'bozkurt' bayraklarıyla poz vermesi gibi...Tıpkı bugünkü malum partinin 'bozkurt' işaretini sahiplenmesi gibi...
Şuan Türkiye maalesef iktidar olabilmek ve iktidarda kalabilmek için 'Hedefe giden yolda her şey mübahtır' anlayışını benimsemiş iki parti arasında sıkıtıştırılmış vaziyette.Bundan da en çok faydalanan DEM oluyor.Zira hem CHP hem de malum parti görünürde ideolojileri olan partiler olsada aslında hiçbir ideolojileri yok.Tek amaçları iktidar olabilmek ve iktidarda kalabilmek...Öte yandan DEM Kürtçülük ideolojisi ile hareket ettiği için daha tutarlı bir siyaset izliyor.Zira DEM'in bu ülkede iktidar olmak ya da ana muhalefet olmak gibi bir derdi hiçbir zaman olmadı.Onların amacı kendilerine özerklik hakları verebilecek,Türkiye'ye bunu kabul ettirebilecek hatta bölünme meselesini bile alıştırabilecek,terörist başını 'lider' olarak kabul ettirebilecek bir siyasi ortamı Türkiye'de yaratmak.Bunuda bir iktidara bir de ana muhalefete yanaşarak gerçekleştirmek derdindeler..Hangisi isteklerine daha çok boyun eğer ve kabul ederse onu desteklerler.Zira bu iki partili siyasette üçüncü parti olarak kendilerini konumlandırdılar.İktidara yakın her iki parti iktidar olmak istiyorsa DEM'e yanaşmak zorunda bırakıldı.Tabii bu iki partide Türk milliyetçiliği güçlü bir görüş olsaydı DEM bundan faydalanamazdı.İşte burada mevcut iki partinin ideolojisiz olması ve 'Hedefe ulaşana kadar her şey mübahtır' anlayışının zararlarını görüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 2 Ağustos 2024; 5:7:46 >
-
La kasetle gelen adam yönetti bilmem kaç sene, nasıl bir beklentiniz var bunlardan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CHP, Belediye seçimlerini için DEM ile ortaklık yaptığı aşikar, menfaat için yani. Yoksa öyle ilke vs hepsi boş dostum.
-
Herkesin kemiklekmiş bir oy oranı var. CHP oyunun oartmadığını gördü. Başka sağ partilere destek (tayyip'e oy kaybettirmek için) ve DEM parti ile kağıt üstünde olmasada kapalı kapılar ardında ortak oldu.
-
Arkadaşlar bizim en büyük problemimiz takım tutar gibi parti tutmamız. Tüm partiler menfaati doğrultusunda ittifak kurabilirler hatta dem ve akp bile. Bizlerde birbirimizi yiyelim.
-
Sadece oy için değil şimdiki chpliler solculuk oynamayı seviyor şimdiki dünyada da solculuk oynamanın tek yolu trans veya azınlık savunmak. Gelişen teknolojilerle şehir içinde komünist örgütler kurarsan anında fark edilir imha edilirsin, dağa çıkarsan dronelarla asker göremeden geberirsin kimsenin maçası bu işlere yemiyor. Transçı feminist azınlık savunucusu kimliğine bürünerek kapitalistlere kendilerini öldürecek kadar koz vermeden siyasette var olmaya çalışıyorlar. Bazı ülkelerde iktidar bile oldular. Yeni solculuk bu. Özgür Özel her kürt kendini eşit hissedene kadar mücadeleye devam derken kendini deniz gezmiş gibi hissediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya bi anlatsamizs demle ittifak kurmada nasıl o oyları alacak siz şu anki oylara bakarak saçma sapan çıkarımlarda bulunuyorsunuz
CHP doğudan 1 oy olamaz vaziyetteydi Kürtler ölse CHP'ye vermezdi bunu değiştirdi kk
Ülkenin doğusunda 1 oy alamayan parti iktidar olabilir miydi? Azıcık düşünün
AKP oy almadığı il yok doğu batı kuzey güney her yerden oy alan bir parti CHP bunu yapması lazım başka türlü iktidar olmaz.
Siz burada elinizde 0 veri 0 anket kahvedeki Ahmet amca CHP demle yan yana ondan vermiyorum dedi diye gelip gerçeği bu sanıyorsunuz ama alakası yok CHP en milleyitci parti olsa zafer partisi ayarına gelse bu Ahmet amca yine oy vermeyecek.
Adamlar binlerce anket yapıyor 81ilde örgütleri var binlerce istatiskcileri analizcileri var sizce anlamıyorlar mi bu kadar
Sanki dün kurulmuş kahveden bozma il başkanlığı olan bir partiymis gibi davranmayın Türkiye'nin en büyük partilerinden
Neyse siz hayal dünyasında yaşayın aynen CHP en ırkçı parti olsa %80 oy alır kesinlikle
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
La kasetle gelen adam yönetti bilmem kaç sene, nasıl bir beklentiniz var bunlardan?
|
Benzer içerikler
- su bayiliği ne kadar kazandırır 2024
- emre ayan
- suriye araba sitesi
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- jaecoo 8 türkiye"ye ne zaman gelecek
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- dünyanın en zengin ülkesi
- magic 7 lite
- hyundai engelli araç fiyatları 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X