Şimdi Ara

Chp oyları bölüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Köpek sorununu ve nafaka sorununu icat eden benim parti ise, senin partinin şu an bu sorunların çözümü için tek cümle ettiğini duydun mu? Ortada çözüm üreten bir muhalefet yoksa suçlu neden biz oluyoruz? Senin partine oy vermek için tek sebep var mı?

Senin parti gelseydi şu an Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet yoktu, Demirtaş'ı eşkıyası dahil hepsi dışarıdaydı, firari fetöculer Türkiye'ye dönüş uçak biletini paylaşıyordu sosyal medyada en çabuk unuttun.

Çözüm süreci içinde yapılan seçimde ne yaptık? Ak Parti'ye oy vermedik, ne oldu hemen döndüler PKK'yı vurdular.

Ülkenin bazı sorunlarını bu iktidar yaratmış olabilir, lakin çözüm yine bu iktidarda, çözüm süreci saçmalığında nasıl Ak Parti'ye ayar verdiysek yine vereceğiz. Ülkenin şu anki ana muhalefeti ülkeyi kaldıracak hiçbir vizyonu ve söylemi yoktur 100 yıldır da olmamıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ne diyorsun simdi ben gizli AKP li veya gizli bir partili filan miyim ?

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Ben ORC'nin anket konusundaki isabet yeteneğini paylaştım. Sen kendi kendine istediğin yakıştırmayı yapmakta özgürsün. Ne garip bir sohbet bu birader.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Senin partin o köpek ve nafaka sorununda olayı kanuna bağladı. Köpekçiler denilen genellikle toplumdan dışlanmış, akrabalarının bile uzak durduğu sorunlu çığırtkan tiplere elde edemeyeceği bir güç verdiniz. Bunların başındakiler parayı götürdü sokağı köpek doldurdu. Çocuklarımızı vermeyeceğiz diye miting yapıyorlar. Kimin aklıyla böyle salakça bir kanun çıkardınız onu söyle. Sokaktaki köpek sanki tapulu yeriymiş gibi alınıp 1 hafta sonra aynı yere getirilmek zorunda. Beğenilmeyen 90'lı yıllarda böyle birşey yap yarım saat dalga geçerlerdi.

Nafaka ve kadın haklarında yine senin destekçin olan kadın kesimin değil o beğenmediğin chp ve sol kesimin sokaklarda bağıran çığıran kadınlarının isteklerine göre kanunlar çıkardın. Avrupa birliği diyerek çıkarmadığın kanun kalmadı ama ekonomi konuları hariç. Hep sırtımıza yük yüklediniz. Millet evlenmeye korkuyor. Kadın beyanı esasmış. Sanki üstün varlık. Kadın kendini duvara vursa hastaneye gidip şiddete uğradım dese suçsuz adamı götürecekler bir de kendi tapulu evine giremeyecek. Sonra millet niye katil oluyor. Adamdan nafaka alıp sevgilisiyle parayı yiyen kadınlar var. Hemde hiç çekinmeden. Bu kanunları siz çıkardınız. Bize marjinal diyorsunuz ama siz ayrı bir kafa yaşıyorsunuz.

Bunlara niye eleştiri getirilmedi. Köpek konusunu eleştirseler bütün gün medyada hayvan düşmanı diye ilan edecektiniz. Kadın hakları konusunda ise eleştiri olsa yine kadın düşmanı yapacaktınız. Medya elinizde artık neler neler yazılırdı. Zaten karşı tarafa yarayacak kanunlar çıkardınız o da ayrı bir mesele.

Yok chp iktidar olsa türkiye cumhuriyeti yok olacakmış. Daha neler. Senin partinle mi var oldu bu ülke? 22 senede ülkeyi bu uçuruma getiren yine sizsiniz. Demirtaş dışarıda olsa hiçbir şey değişmezdi. O adamı içeri attın yıllarca yargılamadın bile. Ergenekon davalarından sonra tutukluluk cezaya dönüşmesin diye yargı paketleri çıkaran sizsiniz. Bu adam içeride ama yargılanmadı bile. Ne sebepten yattığı bile bilinmiyor.

Ayrıca bunu içeri attın diye hdp yok mu oldu? Yok yerinde duruyor. Öyle demirtaşla, osman baydemirle bunları bitiremezsin. Adamların nüfusu senden kat kat hızlı artıyor nereye bitiriyon? 90'larda yüzde 4-5-6 gibi oy alan hdp türü partiler sizin devirde yüzde 13ü geçti. Barajı da geçer hatta 2 katından fazla oy alır.

Fetoya gelince fetoyu feto yapan palazlandıran sizsiniz. Feto önceden vardı ama cılızdı. Hangi parti bunlara vekillik vermiş? Siz verdiniz. Makam, mevki, kadrolar verdiniz. 2010-2012 hatta 2014 kpss'de benim gibilerin hakkı yendi. O zamanlar biz eleştirdik, itiraz ettik ne oldu? Hiç. Hakkı yenenler hiç umrunuzda olmadı ya. Emek ver para ver sınava gir tercih zamanı 1000 kişilik kadro verilsin ancak el altından 10 bin memur alınsın. Hepsi torpilli. 2013'te öss soruları çalınırken yine tepki yoktu. Adamlara komple ösym'yi vermişiniz sorular içeriden servis edilmiş siz sınava girecek olanların kalemi, silgisiyle uğraştınız. Kpss'de karı koca 60 net yapanlar ertesi yıl 110 tane yapmış karı koca. Bunlar memur oldu hatta 10 sene oldu ne yaptınız bunlara? Hiçbirşey yakında emekli olurlar. Polis okulunu komple bunlara vermişiniz, harp okuluda öyle. Baş edemeyip okulu kapattınız. Yıllarca irticadan yaş kararlarıyla atılanları geri getiren sizsiniz. Nedense hepsi fetocu çıktı.

Senin partin 2015'te seçimi kaybetti eğer mhp-chp hükümet kursa dışarıdan hdp destek verseydi o darbe bile olmazdı. Fetoyla mücadelenizde yalan. 2013'te takıştınız 2016'da darbe yaptılar. Önceden ortaktınız feto 2010 yılında mezardaki ölülere bile referandumda evet oyu verdirin demişti. 3 sene içinde nasıl mücadele ettiğiniz ortada. Adamların darbe yapacak gücü bile varmış. Bunların aklıyla ergenekon soruşturmalarıyla orduda istemediklerini yargılayan, cezaevine atan yine sizsiniz. Taraf gazetesini, samanyolunu iyi hatırlıyorum. Feto yargılamalarında hep garibanları içeri attınız. Arkası ve parası olmayanlar cezaevinde. Parası olanlar bedel ödedi, siyasi tanıdıkları olanlar kayırıldı. Bu suriyelileri bile siz bela ettiniz. Neymiş 100 bin kişi girecekmiş kaç kişi geldi belli bile değil.

Beğenmediğin ana muhalefet bu ülkede düzeni kurdu. Senin partin ise anavatan, dyp gibi sadece lider partisi. Zaten kuruluşu da öyleydi toplama bir partiydi. Eski rp, dyp, fazilet, anaplılardan kuruldu. Ülkeyi düzelteceği falan yok. Bu ülke zaten bir bütün falan değil. Mesela o beğenmediğin ana muhalefet kesiminin eskisi gibi bağı yok. Hdp kesimi zaten kendi dünyası farklı. Muhalif olanların kafaları anca çalışmaya başladı. Yıllarca enayi gibi kurumlara bağış yapıyor, tl cinsi mevduatları tutuyor, vergi kaçırmadan ödüyorlardı. Artık sahiplenmiyorlar kimseye yardım yapmayıp bana ne deyip geçiyorlar. Zaten kendi partisi iktidarda değilken hükümeti neden desteklesinler? Chpliler parayı versin akp iktidarı parayı kendi kesimine mi dağıtsın? Salak gibi kendinden olmayan kesimi mi fonlasınlar? Bitti artık o iş. Bu ülkede ciddi bir savaş olsun görürsün bana ne der geçerler. En çok vatan millet diye bağıranlar bile kaçacak herkesin gözü açıldı. Ben hep söylerim biz diye birşey yok. Herkes kendini düşünür. Gecekondu ve köylerde yaşayanlar bile bunları biliyor. Bu ülkenin avantasını yiyen sanayici, memur, milletvekili falan savaş çıkınca gitsin cepheye hatta suriler gitsin. Kimi besledilerse ondan birşey istesinler. Benim gibi devletten 1 kuruş fayda görmemiş hatta hakkı yenmiş zarar görmüş birinden birşey isteyemezsin. Zaten oy vermedi diye terörist diyen bir ülke lideri var ben midesi geniş biri değilim. Seçim zamanı bana istediğini söyleyip seçimden sonra birşey olmamış gibi davranmamı bekleyemezsin.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Destan yazmışsın, ben senin çapsız vizyonsuz 100 yıldır iktidar bile olamamış şu ortamda bilel seçime girip kazanamamış, bu millete geçmişte yaptığı onlarca zulüm ve ihanet yüzünden sürekli milelten özür ve "helallik" isteyen, kimsenin oy atmadığı %25'lik azınlık ezik partinle ilgili destan yazacak kadar kaale alıp vakit ayırmayacağım.

Nafaka ve köpek sorunu ile senin partinin karşı çıktığı tek bir söylem tek bir tek bir çözüm önerisi yok, sana yukarıda da söyledim, bu konularda köpek lobisinden ve nafaka konusunda kadından yana olan partinden bir çözüm önerisi beklenemez. Şu an senin partinin bu yödne bir söylemi yokken ne diye senin partine oy verelim?

Kadın beyanı esastır diyen istanbul sözöleşmesinden benim partim çıktı, benim partim istanbul sözleşmesinden çıkarken senin partin iktidar olursak (bekle olursun ) tekrar istanbul sözleşmesine gireceğiz diye avaz avaz bağırıyor. KAdın beyanı esastır derken dön kendi partine bak dünyadan haberin yok senin.

Senin çapsız partile ilgili fazla bile yazdım başını ağrıttım kusura bakma, son olarak fetö bu ülkede 40 yıldır var, 40 yıl önce Ak Parti yoktu bu ülkede, bir orgeneral 38 yılda orgenearal oluyor, 36 yıl önce de Ak Parti yoktu.

Fetö firarileri sizden umut bekledi seçim öncesi ondan da haberin yok, aldıkları uçak biletlerini paylaştı, fetö aparatı sizsiniz, biz değil. Demirtaş'a özgürlük diye eşkıyayı savunan sahip çıkan da sizsiniz.

Son olarak evet bu ülkeyi biz kurtardık, bizim sayemizde bu ülke var, bu ülkeyiörtülü peçeli kadınlar sütçü imamlar kurtardı, cepheye bomba taşıyan mermi yapan peçeli kadınlar, örtülü kadınlardı boy boy fotoları var mermi yaparken bomba taşırken..sizin kadınların elindemermi yerine içki şişeleri var nedense, o yüzden sen işinde ol, geçmişte kimin ne yaptığını herkes biliyor, ülkeyi kurduk diyen senin partin 100 yıldır iktidar olamıyor, sözde ülkeyi kuran partiye %25'ten fazla oy atılmıyor, herkes herşeyi biliyor merak etme sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Mart 2024; 12:31:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

hala bu ak partiye kim oy veriyor bu sadece bir yerel seçim, oy vermeyin sandıkta tokatı atın iyice cıvıttılar artık kendilerine gelsinler yoksa daha beter olacak

CHP seçmeni chp pkk ya teslim olmuş olmasına rağmen sanki hiç birşey yokmuş gibi oy vermeye devam ederken CHP kazanmasın diye AKP ye bile katlanan seçmen nasıl cesaret edip aslında gönül verdiği partiye oy verip CHP nin önündeki en buyuk engelli zayiflatacak ki? Mümkün değil CHP PKK olmasaydı herkes gönlünce oy kullanırdı ama şartlar buna müsaade etmiyor. Ya pkk istedigini elde ederse? Sorumluluk büyük kimse risk alamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

İşte CHP seçmeninin bunu anlayacak kapasitesi yok kimse kusura bakmasın bu bir kapasite meselesidir.

Ak Parti seçmeni çözüm süreci saçmalığında hemen tepkisini koydu 2016 seçimleriydi sanırım, Ak Parti'yi iktidardan indirdi %51 oy %42'ye düştü sırf PKK ile yakın oldular diye.

Ama CHP seçmeninde bu refleks yok, CHP ne yapsa biat etmiş hepsi, kapasite, siyasi bilgisizlik, vurdumduymazlık, cahillik, çap vizyon bu kadar.

Köpek sorunu, nafaka sorunu bir şekilde hallolur ama PKK'nın adamlarına özgürlük diye avaz avaz bağırırsan, PKK lı başkanlara kayyum atanınca karşı çıkarsan, HDP'nin kuyruğunun dibinden ayrılmayıp HDP ne yaparsa aynısını yaparsan, bu ülkeyi PKK'ya satma düşüncesini bu millete hissettirirsen kimse yüzüne bile bakmaz isterse enflasyon %500 olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Mart 2024; 12:23:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

İşte CHP seçmeninin bunu anlayacak kapasitesi yok kimse kusura bakmasın bu bir kapasite meselesidir.

Ak Parti seçmeni çözüm süreci saçmalığında hemen tepkisini koydu 2016 seçimleriydi sanırım, Ak Parti'yi iktidardan indirdi %51 oy %42'ye düştü sırf PKK ile yakın oldular diye.

Ama CHP seçmeninde bu refleks yok, CHP ne yapsa biat etmiş hepsi, kapasite, siyasi bilgisizlik, vurdumduymazlık, cahillik, çap vizyon bu kadar.

Köpek sorunu, nafaka sorunu bir şekilde hallolur ama PKK'nın adamlarına özgürlük diye avaz avaz bağırırsan, PKK lı başkanlara kayyum atanınca karşı çıkarsan, HDP'nin kuyruğunun dibinden ayrılmayıp HDP ne yaparsa aynısını yaparsan, bu ülkeyi PKK'ya satma düşüncesini bu millete hissettirirsen kimse yüzüne bile bakmaz isterse enflasyon %500 olsun.

Katılıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• O değil de iki parti de birbirinden leş. İkisi de leş olduğu için düzen de böyle gidiyor. Bunlara oy verenler de hiç kendi partisine toz kondurmuyor. Nerden baksan cahilce nerden baksan saçma nerden baksan fanatikçe. Olanda bütün bunların farkında olan azınlık kitleye oluyor...

• acr kullanıcısına yanıt

Baktığın zaman siyasetin kendisi leş zaten olan buradaki insanlara oluyor birbirini yiyorlar olan bize oluyor biz siyaset uğruna kavga ediyoruz onlar mecliste kıyak vekil maaşı bir ton imkan meclis lokantasında hepsi kanka zaten.

Siyasetin kendisinin leş olması başka şey partilerin leş olması başka şey. İkisi farklı şeyler karıştırmayalım lütfen.

Eğer chp benim partimse nasıl oluyor 100 senedir iktidar değil? 73 ve 77 seçimlerini biliyor musun sen? Konyada bile kazandılar. Senin zihniyetin şu an geçmişin dyp, anap, refah ve mhp toplamını temsil ediyor. Akp ve mhp şu an merkez sağ ve islamcı partilerin toplamı. Sen eski seçimlere bak bakalım o partilerin toplamı kaçmış şimdi aldığınız oy kaç? Geriye gitmişiniz. Diğer partileri akp bünyesine kattığın halde ilerleme olmamış. Zaten 2002'de iktidar olduğunda yüzde 33 oy aldın. Üç kişiden bir kişinin oyudur. Azınlık olup yıllarca mağduruz dediniz. Yalandan mağduriyet uydurdunuz.

Size kimse zulüm falan yapmadı. O sizin masalınız. 1950'de dp seçim kazanınca sizin zihniyet iktidar oldu. Dyp, anap, adalet hep senin zihniyet oluyor. Kendi insanın sana zulm etmiş. Sen benim dediklerim kaale almadığından değil yazacak cevabın yok. Senin partin senin gibi destekçilerini sallamayıp karşı tarafın isteğine göre kanun çıkarıyor mesele bu. Seni ittip kaktırsa, su bile vermese oy vereceksin. Ancak karşı taraftan oy koparmak için yaranmak lazım. Aynı kürtleri oy versinler diye kayırdıkları gibi.

Kadın beyanı esastır hala duruyor. İstanbul sözleşmesini siz getirdiniz sonra kaldırdınız. Medeni kanunu değiştirip bozan sizsiniz. Hani o değişmedi. 6284 sayılı kanunda değişmedi. Köpek kanununu siz çıkardınız.

Feto 40 yıldır varsa 40 yıldır bu güçte değildi. Siz palazlandırdınız. Ortaktınız beraber avantayı paylaştınız sonra aranız bozuldu. Bu kadar basit. Feto ülkeden kaçarken senin liderin başta değildi. Senin partinin kurucularından biri bizi abd iktidar yaptı dedi. Fetoda abd malı. İkinizi de abd başımıza dikmiş. Abd istese senin partini 2002'de iktidar yapmazdı. O günleri gördüm yaşadım. Yaşımız yetiyor da keklenmiyoruz yoksa burada masal yazarsın. Fetocu eleman 36 sene önce orduya girse 36 yıl kalamazdı yaş kararlarıyla ordudan atılırdı irtica diyerek. Bunları geri sokan sizsiniz.

Aslında fetocuların sizinle kavgası bizi hiç ilgilendirmez. Siz kardeşsiniz ikinizide başımıza getirenler belli. Aranızdaki kavgada tabiki bu taraftan destek isteyecekler. Yok birde senden destek isteyecekti.

Bu ülkeyi siz kurtarmadınız. Bir kere siz batırdınız işgal ettirdiniz. Senin kurtardık dediğin yerlerde ordu bile gönderilmedi. Senin kurtardık dediğin yerlerde yerel güçlerle az sayıda fransızla çarpışıldı. Sizi zaten yendiler ama anlaşma olunca çekildiler. Batıda yunanı yenen ordu sizin tutamadığınız az sayıda fransızı 3-5 günde süpürürdü. Sütçü imammıış, peçeli kadınlarmış bunlarla düşmanı yenemediniz. Sonra o mermi taşıyan kadınlar 1878 savaşındaydı ruslar erzuruma girmişti sen olayları karıştırmışın.

Şu an ülkeyi kurtarma meselesi olsa benim zihniyetimdekiler niye savaşsın ki? Seninkiler savaşsın senin insanın ölsün. Avantasını siz yiyordunuz derdini siz çekin. Benim zihniyettekiler keyfine baksın dolar, altın biriktirsin. Salak mı savaşa girsin? Bizden bu işe karışan net enayidir. Sizle biz aynı değiliz bir bütün değiliz. Sadece aynı ülkede yaşıyoruz o kadar.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Sen iktidar olmayı il kazanmak olarak algılıyorsan gerçekten senin partin ve onun bir seçeni olarak sana inan çok acıdım. İl kazanmayı iktidar olmak zannetmek.. vah vahh vahh acınacak haldesiniz.

Senin partin kimseye zulüm yapmadıysa neden "helallik" istiyor? Bir kişi birinden neden "helallik" ister düşün bakalım? Bu millete hiçbirşey yapmadıysanız neden bu milleten seçim öncesi "helallik" istediniz? Zulüm yapmadığınız ırk millet kalmadı be, kürtçe kaset dinliyor diye adamı hapse attınız, başörtülü diye bayan copladınız okutmadınız ağzımı açtırma benim şimdi madem bu millete hiçbir zulüm etmediniz neden helallik istiyorsunuz? Sen hiçbirşey yapmadığın birinden helallik ister misin?

Evet İstanbul Sözleşemsini biz getirdik, sonra da kaldırdık, biz kaldırırken siz karşı çıktınız? Hala İstanbul Sözleşmesini kadının beyanı esastır diye savunan sizin cenah sen nerede yaşıyorsun? Tartışıyorsak seninle iki birşey bil bari.

Fetö bizim zamanımızda palazlandı evet çünkü 20 yıldır biz iktidarız, sen de 20 sene iktidar olsaydın senin zamanında palazlanacaktı, Ecevitin fetullah ile boy boy resimleri var, bu fetö 40 yıldır bu ülkede var zaten fetöcü generali kim orduya sokmuşsa darbe gecesi 36 yıl evvel fetöcü generali kim orduya sokmuşsa bu işte onların da payı var.

Bu ülkeyi hangi kadınların kurtardığını resimlere bak görürsün, bu ülkeyi bizim örtülü kadınlar peçeli müslüman kadınlar sütçü imamlar kurtardı, sizin kadınlar da içkisini içti, siizn kadınlar bu ülkeyi kurtaran başörtülü peçeli kadınları okutmadı copladı, sen hereksin bildiği bu gerçeklerle yaşa, bir CHP'liye fazla bile yazdım. CHP bu ülkenin takozudur, CHP bu ülkeye kaostan başka hiçbirşey getirmemiştir, CHP bu ülkeye bu millete zulüm etmiş bu ülkenin başına bela olmuş bir örtüttür benim gözümde parti bile değildir.

Alevi kesimden istedi. Senden istemedi ki. O yılların chpsi bugünün chpsi ile alakasız. Sol değil sağ parti gibiler. 1949'da başbakan yaptıkları adam şemsettin günaltay yani sarıklı başbakan. Sizin kesimden islamcı birini başbakan yapmışlar. Hem o alevilerin hepsini 1938'de kurutsaydı sen daha mutlu olurdun. Hiç sevmezsin ki. 80 öncesi alevilere saldıranlar yine senin kesimindi. 73 yılında chp kaç oy almış ona baksaydın. Yüzde 41 oyla senin erbakanla koalisyon kurdular. Konya örneği ise sen kalende bile birinci parti olmuşlar anlamındadır. Sonra gidip kürtlerden oy istemedi ki. Zaten hdp ve onun atası olan dep partisi kurulmadan önce chp o bölgeden oyları süpürüyordu. Madem zulme uğradılar salak gibi niye oy versinler?

Ayrıca sen hangi kesimdensin? Söylediklerine bakarsak sen milli selametçisin. İyi de kardeş sen hiç iktidar olmadın ki. Anca koalisyon hükümetlerinde küçük ortak oldun. Yani şu an akp varsa önceden sen kesimin rp, fazilet ve milli selamet partisiydi. Çünkü senin yazdıkların anap veya dyplilere benzemiyor. Yani merkez sağcı değilsin. Turgut özalın, demirelin yanında siz küçük kalan kesimdiniz. Erbakan anca koalisyon ortağı oldu. Hatta 1994 seçimlerinde sol partiler birbirini bölmese senin erdoğan belediye başkanı bile olamayacaktı. Zaten 91 yılı beyoğlunda ilçe seçimlerini kazanamadı.

Ha bugüne gelince akp bugün seni temsil ediyorsa o merkez sağda parti olmadığından öyle. Yoksa senin yüzde 40 oyun senin zihniyetin değil ki. Çoğu merkez sağ oy onlar. Sende chp gibi yüzde 25'lik bir kesimsin. Rp partisinin aldığı oylar ortada. Hatta şu an demirel hayatta olsa şöyle 80'li yıllardaki halindeki gibi sizin akpyi tabela partisi yapardı. Koskoca dyp ve anap seçmenlerinin oy vereceği parti yok mecburiyetten size veriyorlar.

Kürtçe kasetle chp ne alaka? Madem biz 100 senedir iktidar değiliz kasedi nasıl yasakladık? Darbeyi biz yaptıysak 1980'de chp neden kapatıldı? Tüm partileri kapattılar. Eğer darbeden sonra yaptıysak anap partisi iktidardayken yine biz mi yasakladık? Hem iktidara gelemedin diyorsun hem de yasakladın diyorsun. Devlet gücü elinde olmayan parti nasıl yasaklayacakmış? 1980'den 2002'ye kimler iktidar oldu ortada. Anap ve koalisyon hükümetleri. Sonra o partilerin vekilleri senin akpyi kurdu? 2002 yılında tabansız köksüz sıfırdan kurulmadınız. Hem 1980 darbesi size yaradı. O darbe sayesinde iktidar oldun. Bir anayasa yaptılar yüzde 10 baraj bu sayede yüzde 33 oyla iktidar oldun.Din dersini zorunlu yapan bile kenan evren sen nereden mağdursun? Sağcılar solcular cezaevinde sürünürken senin kesimin yeşil sermaye olarak parasına para katıyordu.

Ortaya birşey atıyorsun ama kanıtlayacak birşeyin yok. Partiden öğrendiğin propaganda lafları yazmışın. 1950'de iktidar olduysan bu ülkenin tüm sorunları sana yıkılır. Çünkü hep senin iktidarın var. Öyle iktidarda olup olayları başkaları yapmış gibi anlatamazsın. Yemezler onu. Milli selametçiysen zaten bir halt olamadınız. Hani merkez sağcı biri söylese neyse ama erbakancıya düşmez bunlar.

Feto bizim zamanımızda palazlanamazdı çünkü biz sizin gibi dinle kandırılmıyoruz ki. Yani o meseleyi geçeceksin. Bizden ekmek çıkmaz sizi kandırırlar. Cemaat falan biz takmayız. Siz askeriyenin attığı irticacıları tekrar orduya aldınız. Yaş kararlarını bozdunuz. O fetocular sizin sayenizde orduya girdi.

Sütçü imamlar, peçeliler falan ülkeyi kurtarmadı. O şehirlere fransızlar girdi. Senin o peçeliler falan başta direndi sonra yenildiler. Maraş, antep, adana, urfa hepsine fransız ordusu girdi. Hatta liderlerinizi öldürüp cesedini parçalayıp köprüye astılar. Yani siz anca bunların öncü kuvvetlerini yendiniz. Sonra destekli gelince senin peçeli, imam falan bırakmadılar. Anca bizim taraftaki ordu yunanı yenip fransızla barış yapınca fransızlar çekildi. Yoksa siz başaramadınız. Elinizdeki tüfek, tabancayla karşındaki hafif zırhlı tank getiren fransızla nasıl başedeceksin? Ermenilere silah vermişler onlarda intikam duygusuyla sizinkilerin canına okuyordu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.