Burada sorun şu. İnsanların güvenliğini sadece sizin düşünmeniz, çözümleri de sadece sizin bildiğini düşünmeniz, elmayla armudu karşılaştırma çabanız. Zaten tüm sorun da buradan kaynaklanıyor. Mesela senin örneğine göre elektrik ölümcül diye tüm ülkede elektriği yasaklamak bir çözümdür, değil mi? Hatta sigortalara rağmen elektrik yüzünden pek çok yangın çıkıyor, insanlar çarpılıyor. Ama elektrik yoksa çarpma olmaz, elektrik kaynaklı yangın da olmaz. İzmir'de elektrik olmasaydı geçen günkü kaza da olmayacaktı. Ama bunun çözüm olması doğrudan onu tek ve mutlak çözüm yapmıyor. Elektrik yüzünden gelecekte de insanlar maalesef ölebilir ve elektriği tamamen yasaklamak bunları önler. Ama bugün kimse elektriği yasaklamaya çalışmıyor. Çünkü aslında başka güvenlik sistemleri kusursuz uygulanırsa, insan hataları olmazsa pratikte insanlar da ölmez. Bugün elektriği yasaklamak isteyip aynı senin dediğin gibi sizin hayatlarınızı korumaya çalıştığını söyleyen biri sence akıllı ve mantıklı davranıp herkesten daha iyi düşünüp, tek doğruyu düşünmüş olur mu? |
CHP, Tip ve,DEM Vekilleri Köpeklerden Kaçarken Tır Altında Kalan Mahra'nın Annesine Tepki Göstrrdi (5. sayfa)
-
-
Elektrik ölümcüldür diye tüm elektriği yasaklayalım demiyor. Sigorta, topraklama, yerin altından kablo döşeme ile güvenle kullanalım diyor. Suya elektrik verip sizde basmasaydınuz denek teröristliktir diyor.
Yani köpek alırsan evde veya bahsece tasmalı besle, eğit, aşısını yaptır, dışkısını al, yasal sorumluluğu al diyor. Sokağın ortasına hayvan sürüsü salıp, sokağa yiyecek döküp ardından eve gidip kapını kilitleyip sokaktaki insana sizde ölmeseydiniz, cebinizde sosis taşıyın gibi insanların güvenliğini hiçe sayan önerilerde bulunmayın diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Temmuz 2024; 21:13:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suya elektrik verildiğini söyleyen sizsiniz ama gerçekte böyle bir şey yoksa ve bunu iddia ederek argüman üretmek nedir peki?
O yüzden dedim ya siz en doğrusunu sizin bildiğinizi düşünüp buna göre davranıyorsunuz.
-
Köpekleri sürü halinde sokakta bırakmak = Ucu açık elektrik kablosunu dışarda bırakmak.
Yağmur yağar, su birikir bir vatandaş ayağını basar( kablonun elektrik verdiği suya) ölür gider. Bir çocuk parkda oynarken sürü gelir kovalar çocuk can havliyle kaçarken TIR Altında kalıp ölür i.
O nedenle kabloyu alıp yerin 60 cm altına topraklama ile gömersin. O yüzden köpeği alıp bir sahip bulup verirsibin, sürüleşmez eğitim alır, aşı olur.
Eğer sahiplenilmiyorsa, yani elektrik kablosu yerin altına indirilmiyorsa elektriği kesersin, köpeği uyutursun bu kadar basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Temmuz 2024; 21:20:12 >
Biri çıkıp elektrik kablosu sokaklarda kalacak. Sizde o suya basmayacaksınız, dikkatli olacaksınız diye bagırırsa o adam kamu sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atıyor demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Temmuz 2024; 21:21:17 >
Elmayla armudu karşılaştırmak dediğim de bu zaten.
Senin gibi sadece itlaf olsun diyenlerin ülkedeki oranını biliyorsun. Zamanında siz aman barınaklara, kısırlaştırmalara para harcanmasın demek yerine bunların yapılmasını destekleseydiniz bugünler olmayacaktı. Ayrıca başka diğer etkenlere özellikle bakmaktan kaçıyorsunuz. Bu da hedefinizin sokakta köpek olmasından sokak sadece ölüm olsun demek olduğunu düşündürüyor.
-
Forumdaki arkadasimiz ne demek istedigimi cok guzel sekilde izah etmis.. Su sokakta kopek istemeyenler eger azinlik olsaydi sence iktidar bu yasa tasarisini o meclise sunabilir miydi? Halkin sokakta it istemedigini cok iyi biliyorlar.. Ne yazsan surekli olarak haksiz cikiyorsun
Bot olan biri varsa mama lobisi hesaplarıdır. Bir görüş 700-800 beğeni hatta bazı hesaplarda 3-4 bine yakın beğeni almış tweetlerden oluşuyor ki sayıları çok fazla diğerleri de 10-15 tweetten oluşan 70 beğeniyi geçmeyen mama lobisi üyelerinin tweetleri. Şimdi hangisi bot? İster kabul edin ister etmeyin sokaklarda köpek olmaz. Ayrıca algı yapıyorsun ama bunu da yemezler neymiş köpeklerden hoşlanmayanlar sadece sosyal medyadaki kişilermiş o yüzden mi geçen bir amca küreği kızın ağzına geçirdi Halk istemiyor bu köpekleri istediğiniz kadar debelenin referandum olsa %80 den aşağı çıkmaz %90 ı zorlar
-
Eğer azınlık olmasaydınız muhalefet yasaya karşı geleceğiz demezdi, akp tam sizin istediğiniz gibi kesin ölüm içeren yasa çıkardı.
Bak sen bile kendinizi katliam ister değil sokakta köpek istemeyenler olarak sunmaya çalışıyorsun. Azınlık olmasaydınız bunu da yapmazdınız.
-
Katliam olsun mu olmasın mı anketini kabul etmeyen sen referandum mu istiyorsun?
Sırf şiddeti savunman, bundan mutlu olman sizin aslında ne olduğunuzu gösteriyor. Şiddet isteyen, kan isteyen sizsiniz. Net.
Ben sokağa çıkanlara ve çıkamayanlara bak diyorum sen iste bot hesapları savunmaya çalışıyorsun?
Diyorum ya, sana kalsa Mansur Yavaş'ı da kimse istemiyordu. Seçim sonucunu biliyorsun ama.
-
Sokak itleri toplatılmalı, toplanmasına tepki gösteren herkese 1 er tane zorla evde bakması için verilmeli.
Kimse sokakta köpekler yüzümden tedirgin olmak zorunda değil.
Sokak hayvanları öldürülmesin diyenlerin ekseriyeti neden zengin, ülkenin % 5'lik dilimine giren, kapısında koruma, bahçesinde duvarlar olan sitelerde, villalarda yaşayan insanlar?
Öldürülmesine karşı olanlar üstüne bu köpekler "bu hayvanlar yoksul insanların çocukları hangi parklarda oynuyorsa orada kalacak, düşük gelire sahip insanların sokaklarında terör estirecek" diye diretiyor. Alalım sizin o etrafı çitlerle çevrili korunaklı yaşam alanlarınıza koyalım diyorsun kabul etmiyor.
Kısırlaştır ve fakir semtlere geri bırak saçmalığı işe yarıyor olsa aklım erdiğinden beri CHP yönetiminde olan İzmir'de sokak hayvanı kalmamalı ve bunu da örnek olarak gösterebilmeleri gerekiyordu. Ama iddia ediyorum Türkiye'de en çok sokak köpeği İzmir'dedir. Oturduğum sokakta 2 tane kız çocuğuna ve sabah namaza giden yaşlı bir adama saldırdılar. 80 yaşında adama acımıyorlar anlıyorum da ufacık çocuklar hâlâ sokağa tek başına çıkamıyor, anneleri başında beklemek zorunda kapıya çıkabilmeleri için.
Peki bu köpeklere ne oldu? Hiçbir şey. Karabağlar belediyesini aradık ulaşmak imkansız. Büyükşehir geldi köpekleri aldı, sonra geri getirip bıraktı. Neymiş köpekler kuduz değilmiş ve küpeliymiş. Sanki biz köpeklerin taktığı aksesuardan ya da bulaşıcı hastalıklardan şikayet etmişiz. Bu köpekler 2 senede 3 kişiyi ısırdı diyoruz bulaşıcı değil diyorlar.
En son örgütlenip, tüm köpekleri toplayıp bu tiplerin önceden tespit edilen sokaklarına salacaksın.
-
Derlerdi cunku onlar zaten iktidar olmak istemiyorlar onlar elde ettikleri belediyelerden geciniyorlar boyle olmasaydi bile bile lades deyip sagci ve muhafazakar secmende karsiligi olmayan bir adami baskan adayi olarak surerler miydi saniyorsun? sence bunlar o kadar enayi mi kesinlikle degiller...
kopeklerin etkili sekilde sokaktan temizlenebilmesi itlaf disinda mumkun olmadigi icin itlaf diyoruz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Temmuz 2024; 23:32:5 >
Iste bak, olayı gene kendine göre çevirdin. Gene aslında "ben mutlak doğruyum ama onlar bilerek yanlış yapıyorlar" kafasında bir bakış bu. Görüldüğü gibi hepinizin bakış açısı bu. Bazıları iyice uçup "ölüm istemiyorsa insan değildir" diyor. Mesela normal bir insan normal bir konuda bunu demez. Bunun akp partizanlarının "akpye oy vermeyen vatan hainidir, teröristir" demesinden hiç farklı yok.
-
CHP denen partiyle ilgili soylediklerim bir gercek iktidar olmamak icin yaptiklari seyleri enayilikle izah edemezsin cunku
Kisirlastirma ayaklarinin gostermelik oldugunu mevcut duzenin devamini saglamak icin kisirlastirma yalani atildigini biliyorlar da ondan kisirlastirma diyenlere o sekil davraniyorlar hani akp milletin akliyla alay ediyor olayinin aynisini sozde muhalif ozde kopek severler de yapiyorlar onlar da gerektigi gibi cevap verirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Temmuz 2024; 0:2:24 >
Allah bildigi gibi yapsin
Yazik ya kopek de ne dir arkadas
Katliam olsun mu denen ankette benim oyum var mı? Güvenilir olmayan bir anket eminim 1000 kişiyle yapılmıştır o anketi mama lobisinin yaptırmadığını ne bileceğiz?
x (formerly twitter)Büşra 💫 (@HaberMujdeli) on Xhttps://x.com/HaberMujdeli/status/1813585588534251674Zor değil bana şu etkileşimde bir mama lobisi hesabı göster. Tabi bulamazsın. Azınlıktasınız. Düşünceniz anormal olduğu için de destek bulamayacaksınız. O yasa zaten geçiyor ve sokaklar köpeklerden temizlenecek
-
"Kisirlastirma ayaklarinin gostermelik oldugunu mevcut duzenin devamini saglamak icin kisirlastirma yalani atildigini biliyorlar"
Bak hala aynı kafadasın. Devamlı bu şekilde şeyler yazmaya çalışıyorsun çünkü bunlar olmayınca istediğiniz şeyi savunamıyorsunuz. Bu tarz savunmalar dediğim gib akp partizanlarının hep yaptığı savunmalar. Yıllardır devamlı büyük oyunlar, lobiler, dış güçler demiyorlar mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X