Şimdi Ara

Chroma key Yesil Perde ariyorum, nerden bulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
17.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba fotografcilik ve filim aleminin insanlari, saygilar, sevgiler.

Yesil perde ve giysi almak istiyorum, nereden bulurum?

• masraf yapmana gerek yok. git bir brandacıya oradan alırsın. şaka yapmıyorum ha.
  • Ne brandacısı, branda ışığı cam gibi yansıtır ve perdenin önündeki kişinin üzerinde de yeşil renk olmasına neden olur.
    Ben bu konuyu araştırdım, Perdecilerden "Tam Pamuklu Perde veya Kumaş" ne olursa farketmez, yeterki tam pamuklu olsun, çünkü pamuk ışığı yansıtmaz.
    Ve Perdenin renginin (Perde diyorum ama Kumaş da olabilir, %100 pamuklu olduktan sonra önemli değil) "Açık Yeşil" olması (ama beyazla karışacak kadar da açık olmasın) , siyahla karışmasını önleyecektir.
    Ayrıca arkadaki gölgelerin oluşmaması için iki adet 500W bahçe aydınlatması alırsanız, işinizi daha da kolaylaştırır, 2 tanesinin fiyatı yapı marketlerde 25x2=50TL civarındadır.
  • Fikir vermesi açısından yaratıcı bir video:www.youtube.com/watch?v=zhIsCty3iP4
    2 adet tripod ve 1 perde kullanarak GreenBox yapmış, ortam yeteri kadar aydınlatmalıymış sanırım, ekstra ışıksız gayet iyi bir sonuç çıkmış. (Gündüz olduğu için, gece için yine ışık gerekir)
    İstersen önce Perdeyi al, sonra gölgeden dolayı Key'lemede sorun çıkarsa ekstra olarak ışıklandırma alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhankesmen -- 8 Ekim 2010; 10:58:27 >
  • greenboxu editlemek için hangi program kullanılıyor?
  • Benim bildiğim: Sony Vegas ve After Effects, bunların haricinde sırf bu iş için yapılmış programlarda var.
    Günümüzde pekçok popüler video düzenleme yazılımı bu tür işleri kolaylıkla yapabiliyor.
    Bu işlemin genel adı: Chromakey veya Chroma Keying'dir. Kullanıldığı programa göre de işlemin ismi değişiklik gösterebilmekte.
  • şaka yapmamıştım. kadir köymen isimli arkadaşımız bu konularda uzmandır. o bile çadır bezi ile çalışmış.

aşağıda linkini verdiğim videosunu sonuna kadar izlemeni öneririm.

http://kkymn.kusto.com/afterfxtutorials/aftereffectsders09.html

ayrıca kendi web sitesi http://www.kkymn.com/

buradanda premiere ve after ile ilgili derslerini izleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 8 Ekim 2010; 19:21:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir noktadan sonra çadır bezinin su geçirmemesi için plastik veya benzeri bir maddeden yapılan kaplaması özellikle de gece çekimlerindeki özel ışıklandırmalardan oluşan ışık yansımalarında ve gündüz yapabileceğiniz ışıklandırmasız çekimlerde ise (tabii ki doğrusu gece-gündüz farketmeksizin özel ışıklandırma yapılmasıdır) perdeye düşecek gölgeden dolayı keyleme işlemini zorlaştıracaktır!

Not: Bu ışıklandırmalar genellikle insan veya cismin gölgesinin perdeye düşüp kara alan oluşturmayıp, tüm arkafontun yemyeşil olup daha kolay keylenmesi içindir. Işıklandırmalar direk perdeye yansıtılırsa noktasal yansıma olabilir, bu yüzden fotoğraf stüdyolarındaki gibi ışığın önünü bir bezle veya ışığı şemşiye benzeri bir yerden yansıtarak perdeye yansıtılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhankesmen -- 8 Ekim 2010; 21:49:15 >
  • keying işlemi yukarıda adı geçen programlarla sanıldığı kadar zor değil.

denenmesinda fayda var. yüzlerce dolar vermeye gerek yok.

dediğim gibi after effects, premiere, vegas gibi programlarda bu işi yapmak gerçektende kolaydır, gözde büyütmemek lazım.
  • Ama önemli olan kolay olması değil = ) kusursuz olması ; )

Ekleme: Kkymn'in videosunda dikkat ederseniz siyah alanlar var, bu alanlar kişinin üzerinde de siyah kıyafet olduğu taktirde zaman zaman keying işlemini zorlaştıracaktır. Özellikle kişi perdede çeşitli hareketler yapacaksa ve bu hareketleri sırasında vücudu bu perdedeki siyah alanlara geldiğinde oldukça zorlaşacaktır olay = )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhankesmen -- 8 Ekim 2010; 22:00:49 >
  • bir video linki veriyorum. bu işlerle uğraşmış olanlar mutlaka andrew kramer'ı biliyorlardır. bir eğitim videosunun linki aşağıda. bu işi sizinde yapabileceğinizi tahmin ediyorum. gerçektende gözde büyütülecek birşey değil.

http://www.videocopilot.net/tutorial/basic_color_keying/
  • Diyelim perdeyle goruntu cektik . Arka plana uygun video nasil buluruz? Bu is icin ozel video siteleri varmi?
  • çok iyi bir konu olma yolunda ilerliyor..gelişmesi ümidiyle..keşke bir şey bilsem de yardım edebilsem ama ben de merak ediyorum...
  • TubeTape.net de var 20 dolarlik birsey. Turkiye'de biri satiyor 160 Lira
    http://www.tubetape.net/servlet/the-198/5-x-7-5x7/Detail
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am loving my teacher

Diyelim perdeyle goruntu cektik . Arka plana uygun video nasil buluruz? Bu is icin ozel video siteleri varmi?

O artık sizin yaratıcılığıza kalmış = ) Dediğiniz olay çoook zor değil, elbette önce yeşilperdede yapacağınız hareketleri önceden planlamalısınız. Yeşilperdenin önüne geçmeden önce acaba ne yapabilirim, nasıl yaparım, bilgim buna müsait mi gibi sorun bir kendinize ; ) ve ardından istediğiniz olaya uygun bir fotoğraf var mı diye bir bakın, yoksa ve eğer photoshop bilginiz de varsa kendiniz yapıverirsiniz artık = ) hiç mi olmadı bir çayır çimen ya da beğendiğiniz bir filmdeki bir videodan (mesala starwars = P) ufak bir bölüm alın oradaymış gibi oluverin ; )

Ayrıca After Effects'deki "Camera" olayı ve Sony Vegas'daki "Track Motion..." olayı ile arkafonta koymak istediğiniz videoyu ya da kendinizi çeşitli açılarda döndürüp daha hoş sonuçlar almanız mümkün. Ayrıca yeşilperde önündeki kendinizi bilgisayarda düzenlerken kendinizi bu tür efekt programları ile uçuyormuş gibi yapmanız da mümkün. Olay aslında tamamen yaratıcılıkta = )

Ekleme: Mesala SinCity filminin %90'ı yeşilperde ile çekilmiştir. Filmi izleyenler ekstralarına baktıysa orada tüm filmin FastMotion halinde yeşilperde önünde slide şovu var = P
    Ekleme 2: Şiddetle izlemelisiniz:www.teknosinema.com/Yazilar/7-Greenscreen-%28Yesil-Ekran%29Teknolojisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhankesmen -- 10 Ekim 2010; 13:10:53 >

• Ufak bir BlueScreen test videosu hazırlıyorum = ) Maalesef fırsat olmadığından dolayı %100 pamuklu bir perde alamadım, o yüzden çekimleri basit bir kırtasiyede satılan 1-2TL'lik o rengarenk minik kartonun önünde yapıyorum = P
    İşlem bitince sizlere yardımcı olması açısından burada paylaşacağım. Herhangi bir ekstra ışık falan yok ve hatta kartonda yapıyorum, siz düşünün = P ışık vurursa kartona bilirsiniz bembeyaz olarak yansır o alan kameraya = P
    Çok basit birşey yapıyorum, elimde olsada perde önünde yapsam = ) Kısafilm çekmeyi planlıyoruz arkadaşlarla o zaman ışık ve perde vs.. satın alacağız ama daha çoook var, o zaman burada olanlarla paylaşırım onlarıda ; )
  • benim odanın duvar rengi yeşil olduğu için geçtim duvarın önüne çektim kendimi sonra sony vegasta, youtubedan how to videosunu izleyerek arkaya başka video koydum sonuç çok güzel oldu perdeyle falanda uğraşmadım çok iyi birşey bu yeşil perde (duvar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 10 Ekim 2010; 15:57:21 >
  • Önceki mesajımda da dediğim gibi; bir adeta Sony Vegas, bir adet Kuru Uhu, bir adet makas, bir adet Kırtasiyeden Mavi Karon ve de bir adet Kendi Elim'le ( = P ) yaptığım çok basit amatörce bir BlueScreen çalışması ; )
    Arkafontta perde olarak karton kullandığımdan ve nesneler perdeye aşırı yakın (5-10cm) olduğundan dolayı nesnelerin kenarlarında hafif mavimsilik oldu, artık Olacak O Kadar = )

Bu arada ilk kez Vimeo'ya video yükledim = ) Test Videosu:http://www.vimeo.com/15711902
  • Muthis olmus, iste bu. Ihtiyacimiz olan bu, koca forum kimse video namina birsey paylasmiyor. Ellerine saglik. Hele ki o uydunun cevresel sesle gelisi cok iyi olmus.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.