Merhaba. Merak ettiğim bir konu bu. Steamde pazara bakıyorumda kasa anahtarı satanlar var. Bunlar nereden buluyor anahtarı? Kendileri satın alıyor sonra tekrar satıyor mu yoksa başka türlü mü elde ediyorlar?
Oyun içinden satın alabiliyorsun. CS:GO ve TF2 anahtarları para birimi gibi bir şey, çoğu takas işleminde anahtarlar kullanılıyor. Adamın biri mesela almak istediğin bir TF2 şapkası satıyor ve 30 tane anahtar istiyorum diyor, sen de oyun içinden anahtar alıp adamla takaslıyorsun. Adam da satıp cüzdan parasına çevirmek istiyorsa pazara koyuyor. Dikkat ettiysen pazardaki anahtarlar daha pahalı, benim de anlamadığım nokta oyun içinden anahtar almak yerine pazardan anahtar alanlar kim :D Steamde bir sürü para birimi var ve değerleri oynuyor, belki bazıları için ucuzluyordur ya da bazıları oyun içinden satıldığını bilmiyor.
i_lenker
kullanıcısına yanıt
Bu işlerden anlamadım bi türlü. Bi de silah tasarlamayı nasıl yapıyorlar? Kolay gözüküyor video izledim ama yapmaya çalıştım zor. Birde steamde kullanıcılar oy verecekte öyle eklenecek. Ya reklamını nasıl yapacak?
Çok basit oyun içinden anahtar satın alıyorsun, takaslıyorsun, takasladığın adam pazara atıyor. Ya da kutu açmak için alırsın ama vazgeçip satarsın. Silah ve harita gibi tasarımları sanırım CS:GO SDK ile yapıyorlar. Workshopa atarsın, ziyaret edenler oy veriyor çok beğenilirse bir gün oyuna dahil oluyor. Reklamını reddit gibi yerlerde yapabilirsin, iyi bir şey yaptıysan upvote veren çok olur ve çok ziyaretçi çekersin, şansın daha da artar.