Şimdi Ara

Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu
    Siber güvenlik uzmanları Google Chrome, Apple Safari ve Mozilla Firefox tarayıcılarında kritik bir güvenlik açığı keşfetti. Hackerlar tarafından hali hazırda kullanılmakta olan açık, bilgisayar korsanlarının 0.0.0.0 IP adresi üzerinden kullanıcıların PC'lerine sızmasına ve hassas bilgilere erişmesine olanak tanıyor.

Ayrıca Bkz.Temu'nun kurucusu Çin'in en zengin kişisi oldu

Saldırı sırasında, saldırgan kurbanı bir web sitesine yönlendiriyor ve bu site, 0.0.0.0 adresi üzerinden dosyalara erişim talebinde bulunan kötü amaçlı bir istek gönderiyor. Bu sayede bilgisayar korsanları hedefteki kullanıcıların bilgisayarındaki dosyalara, hassas verilere ve hatta yerel ağa erişme imkanına sahip oluyorlar.

Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında 18 yıllık bir güvenlik açığı bulundu

Mozilla henüz çözüm üretemedi

Güvenlik açığı ayrıca, büyük şirketlerin yapay zeka eğitmek için kullandığı Ray AI gibi sistemleri de tehdit ediyor. Microsoft 0.0.0.0 adresine erişimi çoktan engelledi. Bununla birlikte Apple ve Google da tarayıcılarında aynı şeyi yapmayı planlıyor. 

Ancak Mozilla, localhost yerine 0.0.0.0.0 adresini kullanan sunucularda sorunlara neden olabileceği için henüz Firefox için bir çözüm sunabilmiş değil. Siber güvenlik uzmanları bu sorunun ciddiyetini vurgulayarak yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini savunuyor.

Kaynak:https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2024/08/07/hackers-exploit-18-year-old-vulnerability-in-apple-google-and-mozilla-browsers/

• İşte Operaaa.

• Elin ipiyle kuyuya inilince böyle oluyor.Kendi ipimizi inşallah birileri yapar.

• Mobil Android te de bu geçerli midir ?

Edge de Chrome gibi aynı temeldeler ve Microsoft çözmesi de Google Tarayıcısın ile aynı altyapı kullanmasına rağmen üstünlüğü güvenirliliğini de pekiştirmiş olmakta...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    kendinde inanmiyorsun dedigine. biill gates ne zamandan beridir guvenilir oldu??? aksine hicbirine guven yoktur. sark kurnazligi yapma orada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt

Ha ? Şuan PC de en çok Edge kullanıyorum ve tek dert ettiğim de mobil den Firefox kullanmamdır eklentileri daha esnek fazla olmasıdır.. Yoksa orada da edge kullanırım . Mobil de beta alfa sürümleri var developer sürümleri filan bazen çok ince ayarı telefonda yapmıyorum Firefox gibi halihazırda idealime yakını varsa.

Kendimi niye kandırayım :)

Şark Kurnazlığı ne alaka ?

Ağzı olan konuşur misali klavyesi olan tuşlar yayınlar oldu ...

Senin için yüksek ihtimalle :

Kişi kendinden bilir işi ...

Derim :) ...

Güncel kalmamak birşey yapmamak en büyük tehlikedir. Şahsen her daim en güncelindeyimdir ve kalırım da :) Beni bilen bilir ...

Bana söyle : Güncelleme yapmamak ki güvenlik açıklarını çözüyorlar yamalıyorlar .. SIRF genelgeçer kanıların var diye güncelleme mi yapılması gereksiz neymiş hiçbir güven yokmuş ?

Sen şuan nerede yazıyorsun ? Sistemin yazılımsal olarak nelerdir ? İŞletim sistemi tarayıcın veya ekstra güvenlik detayların senin bu mantığınla "Saldım çayıra Mevla'm kayıra "... Bu kadar kaderci olmayın... Hangi dindensin ?

• Bu tarayıcılar güvenlik gerekçesi ile eski işletim sistemlerine yeni sürümü vermeyenler değil mi? Kendileri pek güvenlidirler sürekli sürüm güncellemesi yaparlar güvenliği artırmak için yersen?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben her zaman bilerek açık bırakıldığını düşünüyorum bi parça sebebide reklam trafik analiz marketing ve gerekli durumlarda senin bilgisayarına sızma . Firmalar iyi ve kötü kullanıyor kimse güvenli oldugunu düşünmesin xorunlu cookieler ve javascript forcelandı yerde güven müven aranmaz .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.