Şimdi Ara

Chrome Silverlight Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
40.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silverlight eklentisini etkinleştirme veya devre dışı bırakma
    Silverlight eklentisi varsayılan olarak etkinleştirilir. chrome:plugins sayfasından eklentiyi etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Adres çubuğuna chrome:plugins yazın.
    Silverlight'ı bulun:
    Eklentinin çalışmasını durdurmak için Devre dışı bırak'ı tıklayın.
    Eklentiyi yeniden etkinleştirmek için Etkinleştir'i tıklayın.

Rsimdende anlaşılacağı üzere eklentiler kısmında silverlight ile ilgili bir şey mevcut değil. Silverligth indirip yüklenmiş olmasına rağmen Google Chrome silverlighti açamıyor. sorun hakkında bilgilisi olanlar lütfen cevaplayabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLeMdAr32 -- 17 Nisan 2015; 14:54:12 >

• Maalesef Chrome Silverlight desteği vermiyor artık.
  • çok sinir bozucu bir durum bu. tivibu web playerı chrome üzerinden kullanamaz oldum sırf silverlightı engellediği için chrome. bundan sonra böyle devam edecekse farklı tarayıcıya geçicem
  • acaba ne geçti aralarında da google chrome silverlight desteğini çekti. işler baya bi karışacak chrome dan daha stabil calisir bir tarayıcı yok şuan uzun yillar firefox kullanip chrome un rahatligina ve hizina alışınca başka tarayıcıya geçmek içimden gelmiyor. eski donanımlı pc lerde bile diğer tarayicilar gibi pek fazla soruna yol acmamasindan dolayıda ayrica bir tercih nedenimdi. Ama eğerki dediğiniz gibi bundan sonra silverligth uygulamalari calismayacaksa chrome üzerinde durumlar kötü oldu biraz xp işletim sistemletinde ie en son 8. sürüme kadar yukseltilebiliyor. firefox ise çok ağır kalıyor. uygulama ise ie10 ve üstü istiyor. Nvi.gov.tr nin uygulamalari firefox3+ chrome13+ ie10+ chrome secenekler aradindan dustugune göre ie de isletin sistei guncellemeye izin vermedigine gore tek seçenek firefox kaliyor. yada nvi. bir guncellemeye giderek silverlight i birakip adobeye geçmeli:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyordum bir forumda şu çözümü buldum adres çubuğuna chrome://flags/ yazın açılan listede NPAPI'yi etkinleştir bölümünde etkinleştiri tıklayın sonra en altta şimdi yeniden başlat butonunu tıklayın sorununuz çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcantao -- 18 Nisan 2015; 23:42:12 >

• ozcantao O kullanıcısına yanıt
    Ya hocam Allah razı olsun vallaha bak. 3-4 gündür digitürk dilediğin yerdeden film vs izleyemiyordum. kaldırdım geri kurdum hesabı senk etmeden denedim Allahım neler denedim çözüm bulamadım bugun format attım yine çözüm yok. Çokta araştırdım çözüm yok bu sayfa bugün çıktı karşıma.
    Şimdi sorunu çözdüm çalışıyor sağolun
  • ozcantao O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tarayıcı sürümünü güncelledikten sonra bahsetmiş olduğunuz seçenek geldi şuan sayenizde sorunsuz olarak açılıyor. Chrome gizli ayarlarını biraz kurcalamak lazım bakalım başka ne gibi özellikleri var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLeMdAr32 -- 19 Nisan 2015; 11:15:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opera tarayıcı youtube sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Opera google sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Utorrent Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • üstadım emeğine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcantao

Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyordum bir forumda şu çözümü buldum adres çubuğuna chrome://flags/ yazın açılan listede NPAPI'yi etkinleştir bölümünde etkinleştiri tıklayın sonra en altta şimdi yeniden başlat butonunu tıklayın sorununuz çözülecektir.

çok teşekkürler. kesin çözüm.

• Teşekkürler hocam sorun çözüldü
    @ozcantao
  • demekki bir tek ben değilmişim bu dertden müzdarip olan. Yanlız olmadığını bilmek güzel :)
  • Ustad emeğine sağlık teşekkürler..
  • Ekleme yapayım. Bu soruna neden olan başka şey ise 64 bit Chrome'un NPAPI desteği olmamasıdır. 32 bit yükleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcantao

Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyordum bir forumda şu çözümü buldum adres çubuğuna chrome://flags/ yazın açılan listede NPAPI'yi etkinleştir bölümünde etkinleştiri tıklayın sonra en altta şimdi yeniden başlat butonunu tıklayın sorununuz çözülecektir.

Başkan allah senden razı olsun yaw. Dijitürkplay aldık eski programları izleyemiyoduk.
    Sayende çözdük sorunu

• denedım bakalım
  • hocam Allah Razı olsun senin sayende haletik işimizi. teşekkürler
  • yeni güncelleme ıle npapı kalkmış artık yok
  • bende öyle bir seçenek çıkmıyor. (sürüm güncel)
  • ozkan1907 O kullanıcısına yanıt
    arayıp anlayabilecekleri dilde bakın artık bu sisteme dünyanın en kapsamlı ve en çok kullanılan tarayıcısı destek vermiyor, siz de bu silverlight sisteminden vazgeçin dedim.
    internet explorer kullanın dedi kadın.
  • malesefki yeni gelen güncelleme ile artık chrome silverlight desteğini tamamen kaldırmış bulunmakta. Bir çok Kamu kurumu uygulamalar silverlight desteği ile çalıştığından dolayı malesef google chrome ile sayfa görüntülemekte sorunlar yaşanmaya başlanmıştır. Taraflar bu tutumlarını böyle devam ettirdikleri sürece chrome kan kaybetmeye başlayacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.