Şimdi Ara

chrome uninstall sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Chrome'u deneme amaçlı kurdum,hızını beğendim fakat fazlaca ram kullandığı için(sayfa,tab,eklenti sayısı arttıkça ram kullanımı olduça artıyor) kaldırmaya karar verdim.

Fakat uninstall ettikten sonra C:Program files>Google>CrashReports klasörü hala duruyor.
    Birkaç sefer kurup kaldırmayı denedim ama sonuç değişmedi.

Tarayıcının geride bir iz kalmayacak düzgün şekilde uninstall edilmesine engel olan durum ne olabilir?
    Bu Google klasörünün de silinecek şekilde chrome'u nasıl uninstall edebilirim?

Not: İşletim sistemi olarak Windows 7 32bit , tarayıcı olarak çoğunlukla firefox ve nadiren de internet explorer kullanıyorum.

• Iobit uninstaller ile kaldırmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Iobit uninstaller ile kaldırmayı dene.

Iobit uninstaller ile denemedim ama freeware program olan revo uninstaller'ın portable versiyonu ile denedim.Uninstall işlemini deep scan ile yaptırdım.Artık klasör bulamadı.
    Sadece 11 adet registry key buldu ve sildi.Yani bu program da C:Program files>Google>CrashReports klasörünü silemedi.

Ben de chromu tekrardan kurup program ekle kaldırdan yine uninstall ettim.
    Gerçi ardından CCleaner ile taratttığımda kullanılmayan registry key bulamadı?(Bu durum da biraz şüpheli , windows'un program ekle/kaldır uninstall edince kayıt defterinde chrome'a ait kullanılmayan registry key'ler kalması gerekiyor bence)

Aslında Chrome'u hem fazla ram kullandığı hem de gizlilik endişesiyle kaldırmak istemiştim.
    Bu durum ve de program ekle/kaldır'dan yapılan uninstall işleminin tamamlanabilmesi için mutlaka internet bağlantısı gerektirmesi gizlilik ihlaliyle ilgili şüphelerimi doğrular nitelikte

Sonuç olarak;
    Google ve onun altındaki CrashReports klasörünü silemedim.
    Umarım sistemde chrome'a ait başka kalıntı(dosya,klasör veya registry key)yoktur :(

Not: CrashReports klasörünün oluşturulma ve değiştirilme tarihine baktığımda bundan bir ay önce ilk kurduğum tarihi gösteriyor.Yani bir şekilde ilk kullandığım tarihlerde oluşmuş.Sanırım bu yüzden sonraki chrome kurulum ve uninstall'larda google klasörü kaldırılamıyor.
    Bu klasörü silebilmek için ne yapmak gerekir acaba?Bir fikri olan var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 21 Mart 2013; 14:44:09 >

• Windows Installer Cleanup yazılımını denesene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç Uğraşma Your Uninstaller Programını İndirip Kur Süper UP UP UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.