Şimdi Ara

Chrysler Concorde 3.5 - Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aracı bilen, duyan gören, eşinde dostunda olan veya kullanan varmı.

20-30 bin liralık bir bütçeyle alınabilir mi.

[simage]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/'95-'97_Chrysler_Concorde.jpg][/simage]

• Bu arabayı burada kullanan bulamazsınız hocam
  • Aslında 90 lı yıllarda ülkemizde bu arabadan kayda değer sayıda insan vardı diye hatırlıyorum....

www.sahibinden.com
    Chrysler Concorde Fiyatları & Modelleri sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/chrysler-concorde

10 araç kalmış....
  • Evde incir ağacı büyütmek için ideal...
  • 3518cc. 3500 olsa tamamdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu aracın yeşilini 18.000 e bursadan bulmuştum 2 ay önce bence 20.000 altı verir concorde den daha şık ve daha konforlu aynı motor

• Bu arabanın 93 modelini (dodge intrepid klonunu) amerikada 1 haftalığına zamanında kiralamıştım. Yanılmıyorsam o zaman 3.3 l motor vardı üzerinde. Muhteşem bir araçtı. Özellikle geniş. güçlü ve konforlu araç sevenler için birebir bir araç. Yakıtı oranın standartlarında normaldi ama buraya göre uçuk kalabilir. Tahminim şehir içi 15 lnin altına inmez ama lpg iyi bir çözüm olabilir. Bu araçlar zamanında abd de çok satılan araçlar, o nedenle internet üzerindn parça bulabilirsiniz. Ayrıca chryles-mb ortaklığı nedeniyle özellikle almanyada 10-15 yıl önce çok mopar (dodge-chrysler) arqcı satıldı, o nedenle almanyadan da parça bulunanilir.
    3.5 l motorlar yanlış hatırlamıyorsam 210 hp ve üstten tek eksantrikli. Daha güçlü ve daha modern motorlar (3.3 e kıyasla). Şanzıman 4 ileri ve tam otomatik. Bu araçlar full size (e segmenti), önden çekişli ve daha sonra çıkacak 300 c ve m serilerinin atası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 6 Temmuz 2016; 21:18:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yedek parçasını burda bulmakta zorlanırsınız fazla yaygın değil. LPG ile şehir içi 40 kuruşu geçmemesi lazım. 20 binden fazla vermeyin derim.
  • Kardeşim stratus 2.5 lx kullandım bir süre bende uygun fiyatlı diye almıştım. Fakat 16.5 litre fabrika verisi şehir içi yakıt tüketimi. 165 hp motor ve hırlamasıyla gaza basmak istiyorsun. Edirne şehiriçinde 70lira günlük benzin yakıyordu bahsettiğim 6 sene önce. O zaman maaşıma yakın bi tutarı benzine vereceğimi anlayınca 2 ay sonra sattım. 16500e almıştım 1 ayda 10500 e zor sattım piyasası pek yok. Araçta temizdi. Parçaları dayanıklı ama pahalıdır. Motor iyi bakılmışsa ve lpg yoksa 1 milyona kadar gidebilir. 200-300 binler çok problem değil. Almadan önce lpglisini kullanmıştım tam gazda lpg devre dışı kalıyordu sanırım prince vs uygun bi lpg değildi. Ayrıca motor gücüne göre hızlanması çok iyi değil ağır ve şanzıman 4 ileri . Concorde ve lhs de bakmıştım o zamanlar ama çok uzun diye vazgeçmiştim. Sürüş zevki dersen konfor ve motorun egsozun sesi mükemmel ama türkiye şartlarında günlük kullanacaksan iyi bir kazancın olması lazım. Alması bişey değil yoksa. 225 km hızla arabada titreşim yoktu o zamanlar otobanda denemiştim.

• Hangi dünyada yaşıyorsunuz:

Bu mesaja eklenen görseller:

Chrysler Concorde 3.5 - Yorumlar

• Bende var bu araç. 1997 model 3.5 LXi olanı. Süper bir araç. Parçası bulunmuyor diyen arkadaşlara hayret ettim doğrusu, istanbulda sadece bu araçların parçasını satan esnaflar gırla, ben izmirde kullanıyorum, fren balatası vb. basit parçaları aldığım 3.Sanayi esnafından öğrendiğim kadarıyla kaporta aksağımını İstanbuldan istediğim zaman temin edebilirmişim. Teyit için aradım ve bütün parçaları vardı. Ona keza ebay de herşeyi var, otomatik cam düğmesine kadar :)

Araç LPG li ve şehir içi tüketimi 2.29TL lpg fiyatı ile 32 kuruş.

Konfor olarak çok iyi, aynı paraya alabileceğiniz araçları bir düşünün, bu araç 3 sınıf üstü. Bu aracı kullandıktan sonra 5-10 yaşındaki C ve D segmenti dizel ve benzinli araçların yüzüne bile bakmazsınız. Linea, 301, focus, megane, partner tepee gibi araçlarla kıyasla çok farklı birşey.

Üretim ve malzeme kalitesi bakımından da çok farklı, kullanılan malzemelere baktığınız zaman bu saydığım araçlar 20 yaşında ne hale gelir merak ediyor insan.

Aracın klima kompresörü 450 TL, bu bahsettiğim araçların klima kompresörlerini sorun, fiyatı kıyaslayın. Orjinal balataları, ön-arka takım olarak 200 TL. Ayrıca araçta öyle bir alt takım varki yok böyle birşey dedirtir cinsten. Ben Rot-Balans işi yapıyorum ve bir çok aracın alt takımını görüyorum, onlara kıyasla çok daha iyi ve basit. Basitlikle kasın nedir derseniz olay şu; çoğu araçta ön salıncak burçları(kauçuk bağlantı noktaları) arızalandığı zaman salıncak komple değişir, fiyat kabarıktır. Bu araçta kauçuk burçları değiştirip devam edebilirsiniz ve fiyat kıyası şu: ortalama bir araçta ön salıncak(yan sanayi) 200-300TL, bu araçta kauçuklar 15$, hadi diyelim ki ön salıncağı değiştireceksiniz, oda 40$. Ve parçalar inanın kolay arıza yapacak cinsten değil. Ön takım komple arayım derseniz 150$; salıncaklar, rot başları ve kolları, z-rotlar vs.

Araç sürüş konusunda da güven veren cinsten. Şehir içi ve şehirler arası kullanımı çok zevkli.

Ben tavsiye ederim. Merak ettiğiniz farklı birşey varsa cevaplayabilirim.

• Evet, 2019 yılı Kasım ayında 1996 model Chrysler Concorde 3.5 Lxi aldım😊

Araca hiçbir zaman LPG takılmamış, şimdiye kadar 3.000 km yol yaptım.

Depoyu fulleyip ikinci fullemede yaptığım ölçümlere göre;

- İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi 16,3 litre.

- İstanbul-Ankara arası 120-140 km/h arası sabit hızla yakıt tüketimi 9 litre.

Aracın konforu ve performansından çok memnunum.

Şimdilik tek şikayet ettim konu direksiyon şehiriçinde kamyondan bile sert, buna rağmen 120 km/h hızı geçinçe lastik gibi yumuşuyor. Yani olması gerekenin tam tersi.

Sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •  Chrysler Concorde 3.5 - Yorumlar

1996 Chrysler Concorde’um için aldığım “Detroit axle” marka ön süspansiyon kiti geldi ve araca taktırdım. Direksiyon sertliği tamamen gitti ve aracın sürüşü beklediğimden çok daha iyi hale geldi.

Detroit axle Amazon.com United States mağazasından Türkiye’ye teslimat yapmadığı için ubuy.com sitesi üzerinden aldım. Kargo + gümrük vergileri (DDP) 2.700 liraya maloldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.