Şimdi Ara

CI7... CORE 2 DUO KARŞILAŞTIRMA YAPTIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadasıma bu hafta bir notebook aldık...http://www.pcdepo.com/asus-n53sv-sx062v-ci7-2630qm-4gb-500gb-w7p-1gb-15-6-urun5608.html
    ci7 2.0 ghz gereksiz programlarını sildim. içinde hiiç agır program yok... işletm sis: win 7 home

ben de gecen yıl almıştım kendime...http://www.note book.gen.tr/asus-notebook-f4/asus-u50vg-u50vg253dv-laptop-notebook-t9240.html
    core 2 dou 8700 işltm sis: win7 ultimate

[
    dedim bir karşılaştıram bunları.
    50.000 asal sayı bulma testi
    i7 2.ghz : 7.04 sn
    core 2 duo : 5.30 sn

250.000 asal sayı testi:
    i7 2.ghz : 16 sn
    core 2 duo : 13 sn

nefes filmi winrar sıkıştırması:
    17 2.ghz : 1.42 dk
    core 2 duo : 1.45 dk

istediğiniz başka işlemler varsa karşılaştırabilirim...

merak ettiğim işletim sistemi mi bu kadar etkiledi... belki yanlış kriterlerle karşılaştırdım ama...
    yoksa i7 nin o kadar da hızı yok mu... iki katından fazla çekirdek olmasına ragmen...
    bilgilendirirseniz sevinirim...
    saygılarla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiii9999 -- 30 Nisan 2011; 8:46:04 >

• yok mu yorum arkadaşlar
  • şimdi 8700 2.53ghz i7 2630 ise 2ghz hızında, turbo ile 2.93 ghz oluyor.

dolayısı ile çok çekirdek desteği olamayan uygulamalarda core2 duo nun daha iyi olmas muhtemel. 530mhz az bi fark değil çünkü. asal ssayı bulma testi bu iş için çok ideal değil çünkü belli ki bırak çok çekirdeği düzgün kullanmayı turbo modunu bile devreye sokakamış

işlemci testi için çok daha belirleyici olan CINEBENCH 11.5 yazılımını öneririm.
    http://www.maxon.net/downloads/cinebench/cinebench-115.html

• hmm anladım...
    ama winrar gibi bir işlemde hız bana yardımcı olmuyorsa pek de işime yaramaz...
    demek istediğim, i7 ye gerek yok eger aynı anda 4 5 tane agır program çalıştırmayacaksan...
    bilgin için tşkler...
    bir de i5 2.93 ghz var... i7 2.93 ghz ile i5 2.93ghz arasındaki fark ne... çok fazla olmasa gerek...
    saygılarla...
  • Belli bir adette asal sayı bulma testleri, ardıl işlem gerektirdiğinden işlemcinin yalnızca bir çekirdeğini kullanırlar. Yine de İ7'nin daha hızlı çıkması gerekirdi, ancak testi laptop pildeyken ya da paylaşımlı ekran kartı (Intel HDG3000) devredeyken yaptıysanız, işlemci turbo moduna geçmemiş ya da maksimum performansı vermemiş olabilir..

Winrar sıkıştırmasında da fark daha fazla olmalıydı ancak yukarıda belirttiğim sebeplerden fark düşük çıkmış olabilir.

Son olarak, işlemci benchmarklarına göre, İ7 2630QM, P8700'den yaklaşık 3 kat daha hızlı bir işlemci; yani aralarında öyle az buz bir fark yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.