Şimdi Ara

CİDDİ KONU-BULGARİSTAN A YERLEŞMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üyeliğe bakıp csb sanmayın konu gerçekten ciddi.
    Gerçek üyeliğim takip altında o yüzden yeni rumuz ile konuyu açmak zorunda kaldım.
    2011 yılında kurulan ve çok emeğimin geçtiği firmadan geçen sene ayrılmıştım. Şimdi Bulgaristan Kırcaali iline yeni bir tesis kuruyorlar ve beni de firmanın başına getirmek istiyorlar

Orada hayatın ucuz olduğunu söylüyorlar. Evi şirket tutacak, bir araba da tahsis edecekler bana fakat ben ne kadar maaş istemem gerektiğini hiç bilmiyorum.

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Ne tavsiye edersiniz?

Not:Bekarım, yalnız yaşamayı seviyorum gurbetle ilgili bir sıkıntım yok, yaş35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyuntulu -- 7 Eylül 2017; 23:1:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bulgaristan'daki asgari ücreti öğrenip 3 katını iste krdş çok mu vizyonsuz oldu böyle :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

Bulgaristan'daki asgari ücreti öğrenip 3 katını iste krdş çok mu vizyonsuz oldu böyle :d

Estğ

Orada asgari ücret 250euro civarında

750euro 3.000tl yapar, bu para için gurbete gidilmez bence.

O parayı burada alıyordum ben

• 750 euro çok az hemde şuba müdürlüğü için teklif yapmalarını iste

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BotresDH

750 euro çok az hemde şuba müdürlüğü için teklif yapmalarını iste

Ben de ilk önce onların teklifini duymak istiyorum açıkçası

Benim kafamda da 2018e kadar 1500,2018de 2000euro var.

• Türkiye'deki düzenini arkadaşları bırakıp Bulgaristan'a gideceksin.Burada kazandığının çok üstünde bir para istemelisin bence ki gittiğine değsin.Oradaki yaşam ucuz olabilir ama sonunda buraya dönersin herhalde onun için birikim yapabileceğin miktar olursa daha iyi olur
  • Abi k.b ama bulgaristan bizden de kotu bi yer yani almanya felan diyosan git derdim de yani adamlarin ekonomisi berbat ben bulgaristani gidip gordum orda bi etin fiyati ucuz o kadar istiyosan git ama onermem he bu arada ordan altina bir tane mercedes bmw cekersin fiyatlar ucuz ayrica vatandasligi alirsan almanyada gidersin oda var ama ben sana soyliyim genede onermiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhhmehmet

Abi k.b ama bulgaristan bizden de kotu bi yer yani almanya felan diyosan git derdim de yani adamlarin ekonomisi berbat ben bulgaristani gidip gordum orda bi etin fiyati ucuz o kadar istiyosan git ama onermem he bu arada ordan altina bir tane mercedes bmw cekersin fiyatlar ucuz ayrica vatandasligi alirsan almanyada gidersin oda var ama ben sana soyliyim genede onermiyorum.

Kardeşim şimdi şöyle

İş Kırcaali de olacak, ben Almanya ya gitsem ve 2000euro para alsam orada para biriktiremem

Ama Bulgar çok daha Ucuz, 2bin euronun büyük kısmını kenara atabilirim.

Mesela hayalim A45 amg almak, 20ayda alabiliyorum orada. Burada maaşın yarısını kazansam 100 ay fslan çalışmam gerekiyor aynı şey için.

Bunun yanında bulgar şu an yarım üye, vizelerimiz yunan üzerinden şengen olacak, haftasonları bol bol Avrupayı gezmeyi de planlıyorum. Zaten 1-2 sene içinde çalışma izni aldığımda Avrupa da başka ülkeye de geçebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OHOHO

Türkiye'deki düzenini arkadaşları bırakıp Bulgaristan'a gideceksin.Burada kazandığının çok üstünde bir para istemelisin bence ki gittiğine değsin.Oradaki yaşam ucuz olabilir ama sonunda buraya dönersin herhalde onun için birikim yapabileceğin miktar olursa daha iyi olur

Burda alacağım para 3 bilemedin 4

Orada 2 katını düşünüyorum

• Bulgaristan öyle aman aman fransa almanya tarzı bi yer değil.Ama insan olarak kalite olarak refah olarak türkiyeden çok daha iyi bir yer ve cidden çok ucuz.Orda istediğin her türlü birikimi yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devin Booker

Bulgaristan öyle aman aman fransa almanya tarzı bi yer değil.Ama insan olarak kalite olarak refah olarak türkiyeden çok daha iyi bir yer ve cidden çok ucuz.Orda istediğin her türlü birikimi yapabilirsin.

Maaş için fikriniz nedir?

• Güncel

• Burda aldigini usdye cevirip istemen normal olur 3000 to aliyorsan 3000 usd gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Burda aldigini usdye cevirip istemen normal olur 3000 to aliyorsan 3000 usd gibi

Oraya çıkacaklarını sanmıyorum ama kafamda nedense hep 2bin euro var o da şu an buradaki şirkette çalışsam alacağım paranın 3 misline tekabül ediyor.

• Uyuntulu U kullanıcısına yanıt
    Tamam benim dedigim de 3.4 misline tekabul ediyordu, isinde iyiysen kimse 300-500 eur az vermek icin sirketi tehlikeye atmaz meraklanma, 3 katin asagisina da ulke terkedilmez zira turkiyede de 2 sicrayisla 2 katina cikabilirsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Tamam benim dedigim de 3.4 misline tekabul ediyordu, isinde iyiysen kimse 300-500 eur az vermek icin sirketi tehlikeye atmaz meraklanma, 3 katin asagisina da ulke terkedilmez zira turkiyede de 2 sicrayisla 2 katina cikabilirsi.

Anladım hocam tşk ederim fikriniz için

• Güzel para veriyorlarsa arkana bile bakma

• eskiden haftasonları bulgaristana günü birlik gezmeye giderdik.100 lira verip 160-170 leva alıyoduk.
    artık o devir bitti.100 lira verip 50 leva veriyorlar.düşünün yani bulgaristanın ekonomisi bile bizden ne kdar iyi.
  • 1500 ideal bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uyuntulu

quote:

Orijinalden alıntı: hhhmehmet

Abi k.b ama bulgaristan bizden de kotu bi yer yani almanya felan diyosan git derdim de yani adamlarin ekonomisi berbat ben bulgaristani gidip gordum orda bi etin fiyati ucuz o kadar istiyosan git ama onermem he bu arada ordan altina bir tane mercedes bmw cekersin fiyatlar ucuz ayrica vatandasligi alirsan almanyada gidersin oda var ama ben sana soyliyim genede onermiyorum.

Kardeşim şimdi şöyle

İş Kırcaali de olacak, ben Almanya ya gitsem ve 2000euro para alsam orada para biriktiremem

Ama Bulgar çok daha Ucuz, 2bin euronun büyük kısmını kenara atabilirim.

Mesela hayalim A45 amg almak, 20ayda alabiliyorum orada. Burada maaşın yarısını kazansam 100 ay fslan çalışmam gerekiyor aynı şey için.

Bunun yanında bulgar şu an yarım üye, vizelerimiz yunan üzerinden şengen olacak, haftasonları bol bol Avrupayı gezmeyi de planlıyorum. Zaten 1-2 sene içinde çalışma izni aldığımda Avrupa da başka ülkeye de geçebilirim.

Hocam bi konuda aydinlatayim oyle orada yasayip calisacaksan vizen yunan uzerinden schengen fln olamaz calisma ve oturum iznin cikmaz. Burdan uzun oturum tipi 90 gunluk yada 180 gunluk bulgar vizesiyle gideceksin 3 ayin sonunda bulgar oturumuna basvuracaksin. Schengen ulkesi olmadigindan hic bir ulkeye vizesiz giremiyecksin 1-2 AB ulkesi haric.

Sakin kabul etme 3 ayda bi turkiyeye yollariz fln yada schengen vizesiyle calisirsin derlerse o kacak isci calistirmak olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.