Şimdi Ara

Ciddi Ötesi | Aşırı Kalın ve Tek Kaş Sorunu , Hayattan soğuma sebebi .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
41.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğlence arayan arkadaşlar , başka konulara lütfen . Özellikle konu dışı özele açtım ciddi cevaplar gelsin diye .

Böyle bir sorunu olmayan arkadaşlara eğlence malzemesi olabiliyor , Allah düşmanımın başına vermesin dedirten bir durum . Fotoğraf makinalarından kaçma sebebim . Bütün özgüvenimi ve dolayısıyla sosyal hayatımı derinden etkileyen bir durum . Alay konusu olabiliyorsunuz , şakayla karışık . Sorun sadece tek kaş olmak değil ayrıca kaşların kalın ve de orta kısımların tersine çıkması . Bu durum sürekli düşüncelere itti ve en son geçen sene aldırma kararı aldım . Berberiminde teşviğiyle . Ama dediğim gibi kaş arası ters yöne doğru çıkıyor bu yüzden alınınca arası biraz fazla açık oldu . Eskiden bir çok kişi olum alsana kaşlarını derdi şimdi bazı kişiler farkediyor , niye aldırdın yaa keşke aldırmasaydın diyor . Bana soracak olursanız nasıl mutluysan öyle kalsın diye , iki türlü de hoş göründüğünü düşünmüyorum . Ekleyeceğim resimlerdeki gibi kaşlarımı biraz çatık dolaşırsam kaş arası daha dar görünerek durum kurtarır gibi oluyor . Alması da ayrı ızdırap , Berbere ya da kuaföre aldırsam abartısız 2 günde bir gitmem gerek ; çünkü çok sık ve kalın . Hemen belli ediyor . Şu an kendim alıyorum mecburen (1 yıldır) ama biraz Allah'a emanet oluyor, . Bi diyorum kendi kendime bırakayım gitsin uğraşma hiç , öbür gün acaba kökten nasıl kurtulurum ; lazer epilasyona mı gitsem . Şehrimde de yok çevre illere mi gitsem . Sırf bu durumu düşünmekten bi hal oldum .

Durum böyle . gayet ciddi yazdığımı düşünüyorum . Ama yine de SS leri konuya cevap yazan profiline güvendiğim kişilere yollayacağım . Konu gereksiz geyiğe dönmesin . Görüşlerinizi , düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Teşekkürler .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ciddi Ötesi | Aşırı Kalın ve Tek Kaş Sorunu, Hayattan Soğuma Sebebi

Tek kaş sorunu, estetik kaygılara yol açabileceği gibi sosyal etkileşimleri de olumsuz etkileyebilir. Bu sorun, erkeklerde daha sık görülmekte olup, birleşik kaş olarak da bilinir.

Tek Kaş Neden Olur?

Tek kaş sorununa neden olan temel etkenler şunlardır:

• Genetik faktörler
    • Hormonal dengesizlikler
    • Kaş alma alışkanlıkları

Birleşik Kaş Nasıl Çözülür?

Birleşik kaş sorununu çözmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar şunlardır:

• Lazer Epilasyon: Lazer epilasyon, tek kaşı kalıcı olarak gidermek için etkili bir yöntemdir.
    • Elektroliz: Elektroliz de tek kaşı kalıcı olarak gidermek için kullanılan bir diğer yöntemdir.
    • Kaş Alma: Düzenli kaş alma, tek kaşı azaltmaya yardımcı olabilir ancak kalıcı bir çözüm değildir.
    • İlaç Tedavisi: Hormonal dengesizlikler tek kaş sorununa neden oluyorsa, ilaç tedavisi gerekebilir.

Erkeklerde Tek Kaş Sorunu Çözümü

Erkeklerde tek kaş sorunu çözümü, kadınlara göre daha zor olabilir. Bunun nedeni, erkeklerin kaşlarının genellikle daha kalın ve koyu olmasıdır. Bu nedenle, erkekler için lazer epilasyon veya elektroliz gibi daha güçlü tedavilere ihtiyaç duyulabilir.

Önemli Not:

Tek kaş sorunu çözümüne yönelik tedavi seçeneklerine karar vermeden önce, mutlaka bir dermatoloğa veya tıp uzmanına danışmalısın. Her tedavi seçeneğinin kendine özgü riskleri ve yan etkileri bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeş şimdi lazer tamam işe yarar ama bence çok sık olmasına bir çare bulman lazım. Çok gür di mi ? Onları seyrekleştirmek için bir şey olsa mesela.. Lazere gitsen alttan mı aldıracaksın üstten mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevab Veremedi

Kardeş şimdi lazer tamam işe yarar ama bence çok sık olmasına bir çare bulman lazım. Çok gür di mi ? Onları seyrekleştirmek için bir şey olsa mesela.. Lazere gitsen alttan mı aldıracaksın üstten mi ?

Lazer , sadece arası için düşündüğüm çözüm . Arası düzgün bir şekilde alınsa alt üste gerek kalmaz belki .
  • Arası dediğin gözünle kaşının arası di mi ? Gözkapağının üstü. Ama sanırsam lazer sadece kaş üstüne yapıyor. Yani alın tarafında yaptırabilirsin.
  • quote:

Arası dediğin gözünle kaşının arası di mi ? Gözkapağının üstü. Ama sanırsam lazer sadece kaş üstüne yapıyor. Yani alın tarafında yaptırabilirsin.

Arası dediği muhtemelen burun üstü.. İki kaşın birleşim noktası. Hani tek kaş dediğimiz işte...
  • quote:

Arası dediğin gözünle kaşının arası di mi ? Gözkapağının üstü. Ama sanırsam lazer sadece kaş üstüne yapıyor. Yani alın tarafında yaptırabilirsin.

hayır iki kaş arası . tek kaş olma durumu yani . asıl kalınlıktan bahsettiğim nokta burası . kaşım genel anlamda kalın ama asıl kalınlıktan bahsettiğim nokta kaş arasının kalınlığı . sanki susam sokağındaki büdü gibi . normal kaş kalınlığında diyebiliriz . burası çok kalın ve yoğun olduğu için almak çok kolay bir durum değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

quote:

Arası dediği muhtemelen burun üstü.. İki kaşın birleşim noktası. Hani tek kaş dediğimiz işte...

Tamam anladım şimdi. Evet oraya yaparlar umarım. En azından orayla uğraşmazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sol!D SnAk3

quote:

hayır iki kaş arası . tek kaş olma durumu yani . asıl kalınlıktan bahsettiğim nokta burası . kaşım genel anlamda kalın ama asıl kalınlıktan bahsettiğim nokta kaş arasının kalınlığı . sanki susam sokağındaki büdü gibi . normal kaş kalınlığında diyebiliriz . burası çok kalın ve yoğun olduğu için almak çok kolay bir durum değil .

Tamam oraya yaparlar. Hem pahalı olmaz, çabuk da biter. Geçmiş olsun şimdiden.
  • quote:

quote:

quote:

bu konuda geri dönüş olmadığı için tereddütlerim var ama oturduğum ilde böyle bir uygulama olsa belki şimdiye bir cesaretle bu sorun hallolmuş olurdu .
    Geri dönüşü olmayan konularda insan kolay karar veremiyor . Ama gerçekten kafaya koyarsam gerekirse başka ile bile gidebilirim . Paradan çok daha önemli şu durum .
    Cevaplarınız için teşekkürler .

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu konuda geri dönüş olmadığı için tereddütlerim var ama oturduğum ilde böyle bir uygulama olsa belki şimdiye bir cesaretle bu sorun hallolmuş olurdu .
    Geri dönüşü olmayan konularda insan kolay karar veremiyor . Ama gerçekten kafaya koyarsam gerekirse başka ile bile gidebilirim . Paradan çok daha önemli şu durum .
    Cevaplarınız için teşekkürler .

Rica ederim. Zaten yazın yaptırmak zor olur. Çünkü güneşten korumak lazım lazerli yeri. Güneş kremi falan kullanılır ama emin olmak en güzeli. Soğuklar başlayana kadar düşünüp taşınırsınız siz de

• hacı lazer yaptır o zaman tek ve kesin çözüm benim bi arkadaşın alnında kıl çıkıyodu lazer yaptırdı geçti
  • Benim de özgüven sorunum vardı sesimden dolayı. Lanet bir sınıfta okuyorum şuan. Anadolu lisesi ama benim senemde girenleri bir araya toplamışlar ve aralarından en "mal" en "aptal" vs vs en lerde bir sınıf. Şuan 11. sınıftayım. 10. sınıfta okadar çok dalga geçiyorlardıki yani benim duymayacağım şekilde bile değil gözümün içine baka baka sesimi taklit etmeye çalışıyorlardı. Şuanda kendilerinden nefret ediyorum ve onlara soğuk davranıyorum. Tabi benimki geçici bir şey. 1-2 seneye sesim az daha oturur yerine.

Var-dı dedim evet. Bir gün durakta beklerken bir adam geldi. Konuşma engelli bir vatandaş. Bana bir şeyler anlatmaya çalıştı. Ben vücut dilinden daha çok konuşmaya çalışırken çıkardığı sese dalmışım. O günden sonra daha sorun etmiyorum. Ha arada aklıma geliyor ama sonra o adamda aklıma gelinde küfredip geçiyorum insanlara. Takmamaya çalışıyorum.

Geldim buraya senin onca sorunun arasında kendi hayat hikayemi anlattım. Kusura bakma. Ama bu senin suçun değil anlatmak istediğim konu bu. Yaradılıştan gelen bir şey. Kafaya takılmıyor değil ama takmamak lazım.

Bu arada benim espri özürlü sınıfımda okuyor olsaydın o kaşları yolardın tek tek. Espri özürlü ve mal olduklarından dolayı sadece insanların zayıf yönleriyle dalga geçerek gülebiliyorlar. Keşke baştan uyanıp sınıfımı değiştirseydim...

• quote:

Orijinalden alıntı: yusfcuk

Benim de özgüven sorunum vardı sesimden dolayı. Lanet bir sınıfta okuyorum şuan. Anadolu lisesi ama benim senemde girenleri bir araya toplamışlar ve aralarından en "mal" en "aptal" vs vs en lerde bir sınıf. Şuan 11. sınıftayım. 10. sınıfta okadar çok dalga geçiyorlardıki yani benim duymayacağım şekilde bile değil gözümün içine baka baka sesimi taklit etmeye çalışıyorlardı. Şuanda kendilerinden nefret ediyorum ve onlara soğuk davranıyorum. Tabi benimki geçici bir şey. 1-2 seneye sesim az daha oturur yerine.

Var-dı dedim evet. Bir gün durakta beklerken bir adam geldi. Konuşma engelli bir vatandaş. Bana bir şeyler anlatmaya çalıştı. Ben vücut dilinden daha çok konuşmaya çalışırken çıkardığı sese dalmışım. O günden sonra daha sorun etmiyorum. Ha arada aklıma geliyor ama sonra o adamda aklıma gelinde küfredip geçiyorum insanlara. Takmamaya çalışıyorum.

Geldim buraya senin onca sorunun arasında kendi hayat hikayemi anlattım. Kusura bakma. Ama bu senin suçun değil anlatmak istediğim konu bu. Yaradılıştan gelen bir şey. Kafaya takılmıyor değil ama takmamak lazım.

Bu arada benim espri özürlü sınıfımda okuyor olsaydın o kaşları yolardın tek tek. Espri özürlü ve mal olduklarından dolayı sadece insanların zayıf yönleriyle dalga geçerek gülebiliyorlar. Keşke baştan uyanıp sınıfımı değiştirseydim...

Bu denli samimi bir şekilde kendi hikayenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Çevre faktörü çok önemli. En çok da bundan etkileniyoruz galiba. İlkokuldayken sınıftakiler kepçe lakabı takmişlardı . Piskolojimi alt üst etti , sanırsın dünyanın en büyük kulaklarına sahibim . Öyle görmeye başladım kendimi . Aslında yok öyle bir durum . Ama çevre görüşü pireyi deve yapmaya yetiyor .

Gel gelelim bu kaş konusunda çevre faktörü olmasa bile kendimle barışık olamıyorum .

• Lazer olayını iyi araştırmanızı tavsiye ederim , ben de elmacık kemiklerinin oradaki kılları aldırmayı düşünüyordum , çevremde ki lazer ağda yaptıranlara sorduğumda olumlu yanıtlar alamadım . Bazı tenlerde iz bırakabiliyor'muş' , bende şimdilik sabrediyorum zaten çok kıl yok fakat yılanın başını küçükken ezmek gerekir çıkmadan aldırmak lazım . Sizde iyi araştırın , paradan kaçıp ucuz bir yerde yaptırmayın , umarım olumlu sonuç alırsınız .
  • İz olayini bilmiyorum ama arada yanık yapabiliyormuş. Ama tek çözüm yolu buysa denemende yarar olduğunu düşüyorum...
  • Geçmiş olsun aynı sorun bende de var,bende lazer yaptırmayı planlıyorum.Güzellik merkezi gibi yerlerde değilde özel hastanelerin bölümlerinde yaptırmak daha mantıklı olur.Hem birde dermatoloji uzmanı'na danışmak lazım..
  • Ayda 2 kere kuaföre gidersin 2 günde bir de kendin alırsın cımbızla olur biter :d abartmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Geçmiş olsun aynı sorun bende de var,bende lazer yaptırmayı planlıyorum.Güzellik merkezi gibi yerlerde değilde özel hastanelerin bölümlerinde yaptırmak daha mantıklı olur.Hem birde dermatoloji uzmanı'na danışmak lazım..

Kardeşim bu öneriyi buraya yazman gerçekten çok yardımcı oldu bana . Oturduğum şehirde Medical Park hastanesi var . Bende internette araştırarak burdaki hastanede Lazer epilasyon ünitesinin bulunduğunu öğrendim .

http://www.lazerleepilasyon.net/

Hemen iletişim kısmından mesaj atarak irtibata geçtim . Geri dönüş yapmalarını bekliyorum . Çok teşekkür ederim .
    Ayrıca sana da çok geçmiş olsun . Umarım istediğin sonuca ulaşırsın .

quote:

Orijinalden alıntı: BurdaPunklarVar

Ayda 2 kere kuaföre gidersin 2 günde bir de kendin alırsın cımbızla olur biter :d abartmışsın.

maalesef o kadar kolay olmuyor . Sözüm ona bir koltuk altı kılı değil bas jileti geçsin . Yani iki kaş arası sonuçta . Ve yoğun şekilde olunca bu . Çok uğraş istiyor aman yamuk olmasın , belli olmasın . Ve ömür boyu böyle gitmez bu hergün hergün . Daha askerliğim var . orda almaya kalksam ne gözüyle bakarlar adama . Kesin çözüm şart . Ya da komple koyvermek lazım kabullenmek lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 11 Nisan 2012; 13:45:22 >

• Cımbızla almayı dene.Biraz acıyabilir ama bir süre idare edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReturnOfLegend

Cımbızla almayı dene.Biraz acıyabilir ama bir süre idare edersin

Zaten cımbızla alıyorum. Aksine hiç acı duymuyorum. Ayda yılda berbere uğrarsam iple alarak düzeltme yapıyor. İşte bu adamın gözünden yaş getiriyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.