Şimdi Ara

Çift AnadaI Açılmayan Bölüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YÖK, Çift Anadal kredisini 240'da zorunlu tutmaya başladığından beri üniversitelerin Çift Anadal'a kabul edilen bölümler azalmış. Ve benim bölüm de aralarında yok. Talep halinde açılma olur mu? Çok üzgünüm. Bilginiz varsa söyleyebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun kardeşim. Yök işte. kesinlikle apolitik yorum yapıyorum: yök ister sol ister sağ olsun hangi iktidar başta olursa olsun fark etmez, hep öğrenim sistemine kazık atmıştır. Sonunu görmeden yaptıkları anlık ve öngörülemez değişiklikler olsun, alandaki gerçeklerle bağdaşmayan politikaları olsun hiçbir zaman bir gıdım fayda getirmemiştir. Bundan önce hayatımı köklü şekilde kariyer planlarımı tamamiyle alt üst edecek 6 kritik kararı 4 yıllık eğitim hayatım içinde vermeyi başardılar. Sanki o kadar prof oturup 'bu memleketi nasıl çıra gibi yakarız' teması ile toplantılar yapıp kararlar fışkırtıyorlar. Bazen kendi kararları ile de çelişiyorlar trajikomik kelmesinin TDK daki anlam karşılıklarına YÖK'üde eklemek gerektiğini düşünüyorum... neyse cok canımı yaktıkları için doluyum onlara...
    Gelelim senin durumuna. Bölümlerin çiftanadala kabul edilme kriterlerine bölüm-dekanlık karar veriyor. Bu karardan sonra üni.ye giriş puan türleri konusunda bazı sınırlamalara gitmiş olabilecekleri gibi halihazırda okuyan ÇAP'çılarda kaynaklanan sorunlar nedeniylede böle bir sınırlamaya gitmiş olabilirler. Örneğin Benim ÇAP yaptığım bölüm kayıt olan kimse bitiremiyor artık açmayacağız dedikten sonra biz iyi asılıp okuyunca, derslerde göz doldurunca ÇAP kontenjanı ilan etmeye devam ettiler. Seinin durum için bir git bölüm başkanı ve koordinatörle görüş derim. Durumunu anlat hevesini görsünler belki bir defaya mahsusta esnetebilirler önümüzdeki dönem ilanı. umarım dekanlıkça karar verilmemiştir o zaman aşmak mümkün olmaz. Normalde öğrenci talebi önmsiz bu konuda. bölüm başkanını iknaya uğraşın. Hakkınızda hayırlısı.

• ve hemen git bölüme çünkü ikinci dönem alımlar ile ilgili yazışmalar başlamıştır bile. Birdefa gitmekle de bırakma birkaç defa git sürekli görün derim.
  • Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Umarım daha fazla bölümden girme imkanı elde ederim.

Gerçekten, üzülmemek elde değil. O kadar hayal, çaba...

Gidip konuşacağım.

Eğer olmazsa da başka çareler arayacağım.

• Amacına ulaşabildin mi kardeşim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El kısmında konu açabilme
    2 yıl önce açıldı
    ÇİFT RESİM BULMA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.