Bildirim
Cift Cekirdek mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşım genelde modelleri yazar T2050 T 3500 vs. Görev yöneticisine girip Performans sekmesinde CPU ile ilgili bölümde işlemci kullanım oranını çift ekran olarak görmen lazım. -
quote:
Orjinalden alıntı: onurtunaboyu
Herkese merhaba.
Dell 6400 AD12 marka laptop ta Core Duo işlemcisi var denildiği için aldım. Fakat bilgisayarımı sağ tıkladığımda çift işlemciyle ilgili bişey göremedim. Sadece 1.66 yazıyor. Core Duo falan yazması gerekmez mi?
Bide 120GB hard disk 107GB gözüküyor. kAYIP Çok değil mi?
1-INTEL laptop lar için C2D mimarisinde 5000ve 7000 serisini üretti onlarda yazıyor
2- arkadaşım 1K-1024bayt hesaplaması var. ondan kaynaklanıyor bu durum.Gerisi üreticilerin hesaplamasına kalmış ok. -
quote:
Orjinalden alıntı: geger
Arkadaşım genelde modelleri yazar T2050 T 3500 vs. Görev yöneticisine girip Performans sekmesinde CPU ile ilgili bölümde işlemci kullanım oranını çift ekran olarak görmen lazım.
Benim bürodaki masaüstü bilgisayarı intel pentium4 2.8 Ghz ordada çift ekran var ama çift çekirdekli değil.
Bi de aygıt yöneticisinde işlemciler kısmındada 2 tane gözüküyo bu bilgisayarda. (çift Görünümlü tek çekirdek mi acaba)
Anlamadım walla
bide 120000/1024=117 küsür ediyo. yine bi 10Gb yok. Çok fazla değilmi? -
quote:
quote:
Arkadaşım genelde modelleri yazar T2050 T 3500 vs. Görev yöneticisine girip Performans sekmesinde CPU ile ilgili bölümde işlemci kullanım oranını çift ekran olarak görmen lazım.
Benim bürodaki masaüstü bilgisayarı intel pentium4 2.8 Ghz ordada çift ekran var ama çift çekirdekli değil.
Bi de aygıt yöneticisinde işlemciler kısmındada 2 tane gözüküyo bu bilgisayarda. (çift Görünümlü tek çekirdek mi acaba)
Anlamadım walla
bide 120000/1024=117 küsür ediyo. yine bi 10Gb yok. Çok fazla değilmi?
Arkadaşım ben bunu ilk olarak senden duydum. İşlemci tek çekirdeğe sahip ise neden ikitane gözüksün ki? Her iki penceredede işlemci kullanımı için oranlar farklı farklıdır zaten. Belki de benim yanlışım olabilir. Senin işlemciyi senden habersiz değiştirmiş olmasınlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geger -- 7 Şubat 2007; 14:48:09 >
-
quote:
quote:
quote:
Anlamadım walla
bide 120000/1024=117 küsür ediyo. yine bi 10Gb yok. Çok fazla değilmi?
Arkadaşım ben bunu ilk olarak senden duydum. İşlemci tek çekirdeğe sahip ise neden ikitane gözüksün ki? Her iki penceredede işlemci kullanımı için oranlar farklı farklıdır zaten. Belki de benim yanlışım olabilir. Senin işlemciyi senden habersiz değiştirmiş olmasınlar
ikitane gözükmesinmin nedeni işlemcini HT (Hyper Treading) özellğine sahip olması. çift veri yolu teknolojisi. sizin tek işlemciniz var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 7 Şubat 2007; 15:14:46 >
-
Valla masaüstünü bilgisayarının printscreenlerini yolluyom. Bi bakın isterseniz
-
onurtunaboyu dediğin doğru ancak, çoğu pc de o sekmede 2 tane işlemci gözükür buradan çift mi tek mi çekirdek olduğu anlaşılmaz. bir yada 2 kere gözükmesinden dolayı ok.
P4 bir makinada dahi 2tane gözüküyor anlayacağınız -
Buda cahillihimiz oldu Hyper treading bir işlemcinin bu şekilde gözüktüğünü bilmiyordum. Notebook işlemcinin aygıt yöneticisinden modelini görebiliyorsan intel sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirsin.
http://www.intel.com/products/processor_number/chart/coreduo.htm
http://www.intel.com/products/processor_number/proc_info_table.pdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geger -- 7 Şubat 2007; 16:01:11 >
-
işlemci ile ilgili yorum yapamıyorum ama 120 gb yi sen 1024 e bölmüşsün hdd. üretilirken 1gb=1000mb olarak esas alınır. ve 12000mb eder ama aslında 122880mb olması gerekirdi. fakat her üretim birbirini tutmaz 120 gb yi 107 görmesi normal sayılabilir. sen hdd nin byte cinsinden değerine bak 120 ye yakın değer gösteriyosa normaldir. -
bilgisayarımda özelliklere tıkladığında ne çıkıyor?
T2300 filan yazıyosa sorun yok çift çekirdek..ki zaten dell 6400 ler öle mreak etmene gerek yok -
akşam dediğiniz yerden bakmaya çalışıcam. Sonucunu öğrenince buraya yazarım.
Bilgilerini ve zamanını paylaşan herkese teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X