Şimdi Ara

Çift çekirdekli İşlemci alcam Yardım eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda Pentium 4 işlemcim var..Yeni çıkan bc2 oyununu indirmek fakat oynayamadım..Bunun üzerine çift çekirdekli bir işlemci almayı düşünüyorum..Ama bu işlerden biraz anlamıyorum..Aldığımız işlemci bilgisayarımızdaki ram ekran kartı ve anakartla uyumlu olması gerekiyor herhalde
    CPZ programı ile anakartımın falan markası öğrendim..İnşallah yardım edebilirisiniz...
    [color=#FF0000]Manufacturer=ECS model = 945PL-A
    İşlemciye baktığımda şunu yazıyordu
    Chipset= İntel İ945PL Rev. A2
    Southbridge= İntel 82801 GB(İCH7/R)
    Ekran kartında da
    Name =ATI Redeon HD 3600 Series
    CODE NAme=RV635
    Technology= 55 nm

ayrıca
    baslat/çalıstır 'a gır su komutu yaz ''dxdiag yazdığımda karsıma çıkanları da yazayım dedim
    Sistem Üreticisi = ECS
    Sistem Modeli =945PL-A
    İslemci = İNtel(R) Pentium 4 CPU 2.66 GHZ
    Bellek 24048 MB RAm
    EKran KArtı =Atı Radeon HD 3600 Series 512 mb

• Tamam işlemci kötü de be kardeşim, ekran kartında kötü maalesef.

İşlemci olarak maalesef anakartınızın sitesinde 45nm işlemci desteği yazmıyor. Desteklediği işlemciler içinde en alınası olan E4400 alabilirsiniz 2. elden. "0" almak akıllıca olmaz.

Ekran kartı olarakta yine 2. elden HD4670, GT240 gibi modellere bakabilirsiniz.
  • tesekkür derim
  • Anakartınızın 6 değişik versiyonu var.
    Bazı versiyonları C2D mimarisinden sadece
    Intel Core 2 Duo E4400 (L2)
    Intel Core 2 Duo E4300 (L2)
    Modellerini desteklerken diğer versiyonları P4, Pentium D ve Celeron D modellerini destekliyor.
    Öncelikle anakartınızın tam versiyon numarasını öğrenip sitesinden uyumlu işlemcilere bakman lazım.
    Aşağıdaki linkten:
    Sol paneldeki
    Product Category sekmesinden Morher Doard ı,
    Altındaki seçeneklerden 775 (İntel) i
    Onun altından da 945PL-A
    modelini seçtiğinde en altta Versiyon penceresi çıkacak.
    Oradan versiyonları seçip. yine sol panelin en altından CPU Support sekmesine tıklayarak İşlemci desteğini görebilirsin.
  • tesskür ederim dellino
    link demisin ama link yazmıyor
  • Anakartınızın 945 PL çipsetli tek modeli var görünüyor sitesinde. Oda şuhttp://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=682&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=44&LanID=0

@dellino arkadaşımız yanlış bakıyorda olabilir. Kontrol ederse tekrar bizde görelim, neymiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.