Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda Pentium 4 işlemcim var..Yeni çıkan bc2 oyununu indirmek fakat oynayamadım..Bunun üzerine çift çekirdekli bir işlemci almayı düşünüyorum..Ama bu işlerden biraz anlamıyorum..Aldığımız işlemci bilgisayarımızdaki ram ekran kartı ve anakartla uyumlu olması gerekiyor herhalde CPZ programı ile anakartımın falan markası öğrendim..İnşallah yardım edebilirisiniz... [color=#FF0000]Manufacturer=ECS model = 945PL-A İşlemciye baktığımda şunu yazıyordu Chipset= İntel İ945PL Rev. A2 Southbridge= İntel 82801 GB(İCH7/R) Ekran kartında da Name =ATI Redeon HD 3600 Series CODE NAme=RV635 Technology= 55 nm ayrıca baslat/çalıstır 'a gır su komutu yaz ''dxdiag yazdığımda karsıma çıkanları da yazayım dedim Sistem Üreticisi = ECS Sistem Modeli =945PL-A İslemci = İNtel(R) Pentium 4 CPU 2.66 GHZ Bellek 24048 MB RAm EKran KArtı =Atı Radeon HD 3600 Series 512 mb
Tamam işlemci kötü de be kardeşim, ekran kartında kötü maalesef.
İşlemci olarak maalesef anakartınızın sitesinde 45nm işlemci desteği yazmıyor. Desteklediği işlemciler içinde en alınası olan E4400 alabilirsiniz 2. elden. "0" almak akıllıca olmaz.
Ekran kartı olarakta yine 2. elden HD4670, GT240 gibi modellere bakabilirsiniz.
tesekkür derim
Anakartınızın 6 değişik versiyonu var. Bazı versiyonları C2D mimarisinden sadece Intel Core 2 Duo E4400 (L2) Intel Core 2 Duo E4300 (L2) Modellerini desteklerken diğer versiyonları P4, Pentium D ve Celeron D modellerini destekliyor. Öncelikle anakartınızın tam versiyon numarasını öğrenip sitesinden uyumlu işlemcilere bakman lazım. Aşağıdaki linkten: Sol paneldeki Product Category sekmesinden Morher Doard ı, Altındaki seçeneklerden 775 (İntel) i Onun altından da 945PL-A modelini seçtiğinde en altta Versiyon penceresi çıkacak. Oradan versiyonları seçip. yine sol panelin en altından CPU Support sekmesine tıklayarak İşlemci desteğini görebilirsin.
tesskür ederim dellino link demisin ama link yazmıyor