Bildirim
Çift ekranlı telefonu inceledik: ZTE Axon M
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Muhteşem bir fikir, muhteşem bir tasarım.
5-6 sene sonra Yüce Apple böyle bir şey yapabilir, yüzyılın yeniliği gibi lanse edebilir. :)
-
al işte yenilik. işe yarar yaramaz,beğenirsin beğenmezsin ama adamlar yeni bir fikirle gelmiş
-
iyi fikir, inovasyon budur işte.helal sana ZTE :D
-
Fark yaratmak adına,innovation adına bile olsa,oldukça gereksiz bir girişim bence.Bilemezsin tabi büyük konuşmaya da gerek yok.
Vakti zamanın da ,5.3 inçlik ilk Samsung Note u aldığımda ,3.5 inçlik ekrana sahip telefon kullanan çevremdekiler,kulağına dayadığın O şey tabletmi diye, benimle epey bir dalga geçmişti. Şuan ise ,zamanın da 4 inç ekrandan fazlası,tek elle kullanım adına bir telefon için gereksiz açıklaması yapmış Steve Jops un iphone u bile 5.5inç 6.0 inç ekranlı telefon çıkarıyor :)))
O yüzden gereksiz desem de belli de olmaz.
5.5 inç ekrana şuan batarya dayandıramıyorken,iki ekranı düşünemiyorum.
Edit,
"Fakat bunu alıp ,tek ekran da kullanınca batarya standby süresi epey iyi olur." diye yazdım ama 3100 mAh lık bir batarya koymuş adamlar.Daha doğrusu koyabilmişler.
İki ekran ekran uzatarak kullanım aktifken,ortadaki birleşim noktaları ,öyle böyle değil epey sırıtıyor ve rahatsız edici.
Ki toplam da 2 adet 5 küsür inç ekrana sahip olmasına rağmen,2 ekran tek ekran olarak toplamda 6.75 olarak kullanılabiliyor olması da kafa karıştırıcı.
Bükülebilir nano teknoloji ekranlar çıkana kadar,bu fikrin kötü bir concepti olarak ,gsm tarihinin tozlu raflarındaki yerini alacaktır .Nintendo ds tarzı,fikir olarak bir inovation olsa da, fikir conseptinin kötü bir örneği bence.
Ayrıca,böyle bir cihazı alacak olsam,aynı anda Navigasyon açıp,youtube dan klip den ziyade, iki ekranı birleştirip tablet gibi kullanma fikri cazip geldiği için alırdım.
Fakat dediğim gibi görüldüğü üzere,kasa çerceve ekran oranı özellikle birleşim yerleri can sıkıc ve toplamda 6.75 inçlik bir yarım yamalak ekran için değmez.
Ha tabi,çevresine innovation gösterme ,dikkat çekme meraklıları için biçilmiş kaftan.
İşine yaramasa da, düşünsene,aynı anda bir ekran da Facebook,bir ekran da İnstigram ,kombinasyonlar oldukça fazla. :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 3 Mart 2018; 11:15:11 >
-
Geleceğin büyük ekran çözümü olacak.
-
Bir iki seneye kalmaz, hangisinin ekranı daha esnek diye testler yapılır. Önce ikiye katlanır, sonra dörde katlanırlar derken... :)
-
Fikir güzel, uygulanma şekli o kadar da güzel değil.
Sahip olduğu özelliklere göre 700 dolar bana çok geldi; altıüstü yedek bir ekranın şirkete maliyeti nedir ki? Hem API tarafında daha çok yol almaları gerekiyor. Kimsenin aklına gelmemiş mi "ben bu uygulamayı tutup diğer ekrana doğru atınca o ekranda çalışsın" kadar basit bir sisteme oturtmak? Onun yerine kalkmışlar koskoca DonanımHaber editörü Erdi Özüağ'ı ikinci ekranın davranışını ayarlamak için uğraştırıyorlar; ayıp ayıp... Windows'ta olsun, Ubuntu'da olsun, sürükle bırak yaparak çok daha rahat pencere yönetimini ele alabiliyor, ikiye/dörde ekran bölümlemeyi, monitörleri dilediğimiz yöne uzatmayı, görüntü yinelemeyi bir iki tıkla halledebiliyoruz. Bildiğimiz, uzun zamandır kullandığımız şeyler bunlar, kopyalasalar bile olurdu ama hiç kullanmıyorlar demek ki; neler yapabilecekleri akıllarına bile gelmemiş. İş hayatına atılıp da cebine üç kuruş para koymaya başlayan bu programcılardan tasarımcılara kadar büyük çoğunlukta bir iMac/MacBook ikon sevdası, elit havası tutturulmuş gittiği için ikinci ekran olayının tasarımı ve kullanımı tarafında kimsenin kafası çalışmamış sanıyorum.
Dediğim gibi çift ekran fikrini beğendim; mesela alt ekranı tümden klavye yapıp, üst ekrana yazı/mesaj yazdığımız kısmı bırakarak insanların hoşlanacağı bir şekilde işe yarar uygulama güzelleştirmelerine gidilebilir; Nintendo 3DS gibi düşünün. Ama genele bakarsak çift ekranın buradaki uygulanma şeklini ve yapabileceklerini ben zayıf buldum; ayrıca telefonun kendisi de akranlarına göre çok çok zayıf görünüyor. Çift ekran olunca telefonun yapacağı iş, hıza/güce olan gereksinimi ve sizin telefona yaptırabileceklerinizin sınırı daha da artmasına rağmen donanımı bu denli zayıf tutmaları hiç ama hiç rasyonel olmamış.
Bu arada hatırlayan varsa 3 yıl önce telefonunuzun arkasını e-ink ekrana çeviren telefon kılıfları tanıtmışlardı. O dönem farklı bir iki tasarım daha çıkmıştı. Tabi ki aynı şey değiller ama fikir açısından o kadar da ayrı değiller. Merak edenler içinhttps://www.donanimhaber.com/mobil-aksesuarlar/haberleri/Eink-ekranli-telefon-kilifini-inceledik-Telefonunuza-yeni-bir-gorunum-verin.htm
-
İkinci 3,5mm jack isteği biraz zorlama olmuş.
-
projokturlu , yana donen ekranlı, surme klavyeli telefonlar gıbı bu da ilk ve son model.
baksan tumu centik pesinde,
-
Yenilikçi..
Ama alıp kullanan birinin 2 ay sonra katlanabilen iki ekranın kullanışlı olmayacağını düşünüyorum.
Ekranların birinde film açıp izlediğimi düşünüyorum. İkinci ekranda işe başka bir iş...
Ama, web sitelerini, uygulamaları dikey olarak kullanıyorum çoğu zaman.
Yani ekranların birinde film izlerken, yatay kalan ikinci ekranı ne amaçla kullanabilirim aklıma gelmiyorum, çok az senaryo var..
İki farklı internet tarayıcısında, iki farklı web sitesinin birlikte takip etmek için olabilir. Bir uygulama bir web sitesi olabilir. Görüntülü konuşurken, başka bir yapılabilir. (bu durumda ekranların birindeki klavyeyi kullanmak zor olur.
İki ekran yan yana geldiğinde ekran görüntü oranı değiştiği için (ve iki ekran arası çerçeveden) video/fotoğrafı büyüyen ekrandan görüntülemek şu an için seyir zevkini olumsuz etkiler.
İleride kullanışlı çözümler ortaya çıkacaktır ya da bu gelişim başka kapılar açacaktır.
-
s7 edge satip alicam bir tane
-
Çentikli telefonlardan kat ve kat daha iyi gözümde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çift ekran özelliğini (biri siyah/beyaz yani monochrome) ilk Yota Phone sundu.
Zte ise bunu daha da gelistirmiş. Katlanır ekran olayına bayıldım.
Çentik kopyalayan firmalara nasıl yenilikçi olunacağı konusunda güzel bir ders vermiş.
Helal olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zolzauza -- 3 Mart 2018; 18:5:48 >
-
aynı telefonda çift simkartla her simkart için ayrı oturum açma özelliği gelirse benim için yenilik olur. -
Aslında harika bir şey düşünmüşler ama yanlış uygulamışlar. VR anlamında bu telefon devrim yapabilirdi: Vr başlıklarında kullanılabilecek biçimde tasarlanmalıydı; 2 tarafın kalınlığı da aynı olmalıydı, 2 adet 4 inç ekrana sahip olmalıydı ve bu ekranlar istenildiğinde tek ekran gibi kullanılabilmeliydi. Ayrı ayrı ekranlarda 4 K oynatsa , sanal başlıklara taksak da oyun oynasak paha biçilemez bir şey olurdu. Şuan hiçbir cihaz bunu yapamıyor ancak bu öncü olmuş olabilir birilerinin aklına geleceğini umalım!
Hatta yanında sanal başlık da satılabilirdi ve hafif de olursa cidden tutardı.
-
Gereksiz
-
Bana göre tek avantajı; ön kameranın arka kamera kalitesinde oluyor olması.
-
farklı ve gereksiz
-
kullanışsız
Benzer içerikler
- snapchat toplu arkadaş silme
- spotify ne kadar internet yer
- amazon drive
- youtube mp3 dönüştürücü
- whatsapp kullanıcı adı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X